IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Навальный LIVE
    Россия без Путина
    Путин ВОР
    Радио Свобода
    DW на русском
    TV Rain
    Другое мнение
    RusNews
    Сегодня, 21 апреля, в 19:00 по местному времени более 150-ти городов нашей страны выходят на центральные площади. Потому что молчать больше нельзя. Ситуация критическая. Алексея Навального медленно убивают в колонии, лишая его остро необходимой ему медицинской помощи.

    Путин решил объявить всех нас экстремистами и запретить всем, кто верит в свободную и прекрасную Россию будущего, работать на благо нашей страны и ее жителей. И сейчас жизнь Алексея Навального и судьба России зависят от того, сколько граждан выйдет на улицы.

    С 15:00 по московскому времени мы будем освещать большую всероссийскую акцию протеста.
    19:00. Москва — Манежная площадь.
    Координация митинга в Москве: https://t.me/teamnavalny_mos
    Санкт-Петербург — Дворцовая площадь. Другие города — https://t.me/teamnavalny/7221
    Last edited by barbaron; 21.04.2021, 20:30.

    Коментар


    • Подозренията във връзка с причастността на Русия към взрива в склада за боеприпаси във Врбетице, станал преди почти седем години, са много сериозни.
      И, ако бъдат доказани, това ще означава, че Русия е нарушила нашия суверенитет, което е нечуван прецедент от 1989 насам. Безпрецедентно впрочем, беше и изгонването на 18 дипломати от руското посолство в Прага (последвано от изготването на 20 чешки дипломати от посолството в Москва - б.р.). Вече е ясно, че поне за известна време чешко-руските отношения просто ще замрат, а след това още дълго ще си останат влошени. Предвид сериозността на случая е необходимо напълно да бъдат премахнати съмненията относно достоверността на информацията, озвучена от чешкия премиер Бабиш и вицепремиера (а също външен и вътрешен министър) Хамачек.

      Съдейки по всичко, налице са доказателства за присъствието на двама агенти на ГРУ по време на инцидента в региона, където се намира въпросният склад. Останалите детайли в тази история обаче, както и общият контекст, пораждат редица въпроси. Могат ли да бъдат представени конкретни доказателства за руското участие? Има ли и други версии относно причините за взрива?

      Достъпната за чешкото общество информация поражда обосновани подозрения. В онзи момент руските агенти са се интересували от обекта, но не е ясно, дали са успели да проникнат там и какво са могли да направят. Това, само по себе си, е причина за ответни мерки на ниво специални служби, но не и за прекъсване на дипломатическите отношения. За последното е необходимо да знаем повече. Има ли възможност да получим подобна информация? Или действаме, базирайки се изключително на подозрения, които няма да бъдат подкрепени от необходимите доказателства? Следва да напомня също и, до какви изводи стигна чешкото следствие преди шест години. Има ли и други подозрения? Кой още е проявявал интерес към обекта и е бил заинтересован от катастрофата? Според официално озвучената версия, историята е свързана с доставката на боеприпаси в Украйна и Сирия с посредничеството на български оръжеен търговец, което между другото е в разрез с чешкото законодателство. Наистина ли взривът е прекъснал тази престъпна верига? Защо информацията за руско участие се появи именно сега?

      Свидетели сме на рязко изостряне на руско-американските отношения на международната сцена, а ситуацията в Украйна е на ръба на конфликта. Вътре в самата Чехия пък, се води остра борба за това, кой ще модернизира АЕЦ "Дуковани". В течение на шест години не чухме нищо за разследването на взрива във Врбетице и ето че изведнъж се появи информация за вината на Русия. След това позицията на Чехия по споменатите по-горе конфликти неизбежно ще стане антируска (междувременно чешкият министър на промишлеността Хавличек обяви, че руската корпорация "Росатом" ще бъде изключена от търга за изграждане на нов енергоблок в АЕЦ "Дуковани" - б.р.). (Не)удачно стечение на обстоятелствата? Откъде се появи тази информация?

      От достъпната информация следва, че данните са получени от Службата за сигурност и информация, както и от Националния център за борба с организираната престъпност. Предвид цялата сериозност на случая, е необходимо въпросните органи да не се крият - както винаги - зад клишето за "свръхсекретния характер на информацията" и да обяснят, как са получини информацията и, каква роля за изиграли в това отношение американските и други чуждестранни разузнавателни служби. Как информацията е стигнала до медиите?

      Макар че, съдейки по всичко, съвсем доскоро тази информация е била строго секретна, тя по някакъв начин е попаднала в седмичника "Респект". И това не се случва за първи път. Миналата година по същия начин в течение на няколко месеца се разпространяваше дезинформация за "убиеца с рицин". Подобни съзнателни изтичания

      на (дез)информация се осъществяват не само от нашите специални служби, с цел да влияят върху общественото мнение и политическата ситуация. Американската "дълбока държава" успя по същия начин да парализира няколко инициатива на Тръмп. Министър Хамачек заплашва със съд бившия външен министър Петържичек заради твърденията му, че докато е бил на поста си е разполагал с въпросната информация (макар че в момента това вече не би могло да навреди на следствието). Би било по-добре Хамачек да се заеме с постоянното изтичане на определена секретна информация от чешките специални служби и най-вече от Службата на сигурност и информация към медиите. Това не само вреди на държавата, но и ерозира доверието към онова, което ни поднасят медиите. За какво се готвеше да преговаря министър Хамачек в Москва?

      Когато съобщи, че предстои да посети Москва, както министър Хамачек, така и премиерът Бабиш изглежда вече са били наясно със ситуацията. Нима Хамачек е искал да получи ваксина от Русия, готвейки се в същото време да прекъсне дипломатическите отношения с нея? А може би е искал да обяви в Москва подозренията на Чехия? Защо не успя да се уточни със също толкова добре информираният чешки премиер и двамата разиграха пред обществото странното представление за подготвяното посещение и внезапния отказ от него? Тук нещата вече не опират до самия скандал, а до неспособността на нашите ръководители да действат адекватно в ситуация, когато залогът наистина е голям. Политиците ли контролират специалните служби или обратното?

      На страницата си в Туитър директорът на Службата за сигурност и информация оцени високо "решителните действия" на премиера и министрите, отбелязвайки, че именно по този начин следва да се държи една "горда и уверена в себе си държава". Абсолютно неправилно е шефът на контраразузнаването да коментира публично политически решения, но е още по-лошо, ако организацията му влияе върху външната политика на страната.

      А Службата за сигурност и информация отдавна се опитва да го прави. Министър Хамачек направи точно това, което искаше от него разузнавателната си служба, чиято ориентация е добре известна. Но нима, когато се опитва да вземе решение, един политик не трябва да вземе под внимание всички налични данни и да отчете съществуващите разнопосочни интереси? И тук се връщаме към въпроса за способността на нашите ръководители да действат адекватно в трудни ситуации. Фактът, че само след няколко месеца премиерът Бабиш ще трябва да реши, дали шефът на Службата за сигурност и информация следва да остане на поста си, вероятно е поредното "неудачно стечение на обстоятелствата". Сега, благодарение на случилото се, Бабиш ще може гордо и самоуверено да остави на поста му директора на въпросната служба, ползващ се с пълната подкрепа на Вашингтон.

      Коментар


      • Протест в подкрепа на Алексей Навални в Бургас

        21 април 2021 18:49
        © Булфото

        Ето го бе, с жълтавото палтенце под плаката наш герасим

        Много ви слаба манифестацията бе, ако се съберат руснаците в бургас ще ви издавят с плюнки

        Коментар


        • Видеоконференцията между политически съветници на държавните лидери от "нормандската четворка" (Русия, Германия, Украйна и Франция) вчера се провали. Страните не успяха да договорят конкретни мерки за деескалация в конфликтния регион Донбас. Руските преговарящи обвиниха за това Киев, пише в. "Комерсант".

          Ситуацията в зоната на украинския конфликт рязко се влошава от края на март, страните информират за засилване на обстрелите и струпване на военна техника по допирната линия. Украйна обвинява Русия, че увеличава военното си присъствие в региона, защото смята, че Москва е отговорна за конфликта. Преговорите в Тристранната група са в безизходица, припомня електронното издание "Лента".

          "Комерсант" пише, че Украйна "вдига залозите" - парламентаристи от партията "Слуга на народа" предлагат Киев да скъса дипломатическите отношения с Русия, която според тях се готви за разширяване на военната агресия в региона.

          "Пропрезидентските депутати приканват държавния лидер Володимир Зеленски да поиска от САЩ и Великобритания войскови контингенти в защита на Украйна, а от НАТО - да разположи временно на украинска територия части за противоракетна отбрана, противокорабни ракети и да насочи бойни кораби към региона. Президентският офис засега не коментира", посочва вестникът.


          Рекорден брой нарушения на примирието са регистрирани в Източна Украйна
          "Решението на Русия да затвори за шест месеца акватории в Черно море, където ще провежда флотски учения, изглежда е превантивна мярка с цел избягване на провокации. Същевременно обаче дразни западните политици, които виждат в него нови заплахи към Киев, отбелязват руски наблюдатели", цитирани в друг материал на "Комерсант".

          "Според експерти ситуацията сега е в ръцете на външни играчи - на първо място САЩ", пише в. "Известия".

          Трудно е да си представи човек "голяма война между Украйна и Русия с вероятно включване и на други страни", казва пред всекидневника киевският политолог Михайло Погребински. По думите му "ситуацията ще се решава от САЩ, Европа и Русия, а мнозинството там все пак би предпочело какъв да е компромис пред сериозна конфронтация".

          "Тези дни Украйна увеличи групировката си по допирната линия с Донбас на 90 000 военнослужещи, което надхвърля една трета от въоръжените ѝ сили", пише онлайн изданието "Военнопромишлен куриер".

          Киев е подготвил няколко ударни групи, включващи общо 2450 танка, бронетранспортьори и бронирани коли, 2000 артилерийски установки, ракетни системи и миномети. Според онлайн изданието този мощен брониран юмрук показва, че Украйна смята да воюва не с проруските сепаратисти в Донбас, а с Русия.

          "Киев не изоставя авантюристичните си планове със сила - "с помощта на приятели и съюзници, да си върне полуостров Крим (анексиран от Москва през 2014 г., б. р.). Това е заплаха за Русия - тъкмо затова Москва засилва своята сухопътна, въздушна и морска групировка в региона", твърди във в. "Комсомолская правда" военният експерт Виктор Баранец.

          Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи вчера за 150 000 руски военни по границата с Украйна, но след това неговата служба коригира тази бройка на 100 000. Според Баранец обаче Русия може: Навсякъде на своя територия да създаде групировка, необходима за отразяване на военна заплаха - ако ще 150 000, ако ще 550 000, ако ще 750 000 души.

          "Москва няма да признае украинските сепаратистки републики, нито ще ги присъедини към Русия. Ако се задоволи с тях, това би означавало президентът Владимир Путин да се откаже от цяла Украйна", заявява израелският политолог Яков Кедми, цитиран във в. "Московский комсомолец". "Твърде много области в Украйна са на ръба да експлодират и няма да има нужда Русия да ги заграбва. Народът сам ще ги приветства", смята наблюдателят.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
            Ех, Герасиме,Герасиме.Елементарна математика,а немците могат да смятат без калкулатор,разлика от краварите.Дори са си подготвили и продължението му на своя територия.Омразата е лош съветник.
            Last edited by X_Y; 21.04.2021, 17:46.

            Коментар


            • Навремето като гръмнаха Илия Павлов всички си мислеха край такъв като него се ражда веднъж на 100 г .След това се появи Шиши ,след Шиши
              ще е някой друг и така до края на света.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                Тоя и покровителите му са глупаците.Накрая американците ще му вземат всичките пари а руснаците ще го ...Глупостта лакомията и кражбите винаги завършват така.Крадеш пари в България да са милион два три да ги скриеш ама стотици милиони и няколко милиарда няма къде да ги скриеш.Американците ще ги вземат и да видим това говедо тъпо и тъпанарите зад него на кого ще се оплачат????Сигур на Гешев и на Цоцоркин.Уникални тъпанари...Иде Видовден за всичките айдуци.Бог забавя дава им възможност да се накрадат и после почва да ги мъчи докато пукнат
                Тия около него най-вероятно ще намажат филията,айдуците намат свършване........светът ще свърши ама те не.
                Last edited by X_Y; 21.04.2021, 17:26.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски е бил пребит. Това се случило в Дубай, а нападателите говорели на руски език. Това съобщиха за Фрог нюз източници от българските служби, които получили оперативна информация за инцидента. Новината бе потвърдена и от хора от бизнес средите у нас, според които това е станало преди десетина дни.

                  Олигархът, известен с близките си отношения с премиера в оставка Бойко Борисов бил откаран с частен самолет в Швейцария, където постъпил в специализирана клиника. Травмите били много и повечето тежки.

                  В болница в Дубай са и няколко други българи, охранители на Пеевски. Те също са пострадали при нападението, на което не могли да се противопоставят. Слухове в София предполагат, че силоваците, нападнали милионера са бивши бойци от Спецназ – подразделението за специални операции на руското военно разузнаване. Известно е, че те са използвани за подобни „услуги“ при уреждане на спорове, свързани с големи суми.


                  Говори се също, че неотдавна Пеевски е подал документи за регистриране на фирма за охранителна дейност и получаване на лиценз в Катар. Служителите във фирмата щели да бъдат около шейсет. Според запознати Пеевски се опитва да уреди изтеглянето на свои близки партньори чрез тази фирма. Освен това смятал, че в Катар ще е в по-голяма безопасност, отколкото в Дубай, където вече започва проверка на фирмите му там и с каква точно дейност се занимават, както и къде отива част от печалбата. Вече стана известно от публикация на сайта Биволъ, че секретен доклад разкрива, че придобити пари от контрабандата на цигари от Булгартабак има разклонения в България, Дубай и стратегически пристанища в Черно и Средиземно море, както и в канали на трафикантите в Близкия изток.

                  Запознати смятат, че Делян Пеевски има неуредени сметки с руски фирми и най-вече с Внешторгбанк, която имаше акции в КТБ, но след това се включи в странното придобиване на актива Виваком от бизнесмена Спас Русев на ултра ниска цена и препродаването след това за 1,3 млрд евро. Името на Пеевски е замесвано и по повод обявените от рукия президент Путин 800 млн евро, потънали покрай проекта Южен поток, където фирми до Пеевски имаха основно участие.

                  През последните месеци Пеевски продаде част от бизнес структурите си: х-л „Берлин“ и някои от основните си медии, затвори разпространителския си бизнес чрез фирмата „Лафка“ и пр. По мнението на негови познати той е решен да напусне дългосрочно България, за да избегне евентуално разследване на сделки с негово участие, ролята му при фалирането на КТБ, отношенията му с ББР и получаването на огромни кредити от нея, обществени поръчки и пр.

                  Пеевски е разследван и в САЩ по закона РИКО, а преди това и по закона „Магнитски“, Очаква с в най-скоро време да се огласят резултатите от тези разследвания.

                  Говори се упорито, че уплашеният милионер и лице на мафиотизирания модел #Кой, е предложил на американските власти да свидетелства срещу български управници, висши магистрати и служители на институции и служби, свързани с корупционни практики в особено големи размери. Бил готов да предостави доказателства, записи и видеа за известни политици, замесени в задкулисни интриги и сделки. Срещу това искал да бъде признат за защитен свидетел, за да облекчи положението си.

                  Източник: frognews
                  Тоя и покровителите му са глупаците.Накрая американците ще му вземат всичките пари а руснаците ще го ...Глупостта лакомията и кражбите винаги завършват така.Крадеш пари в България да са милион два три да ги скриеш ама стотици милиони и няколко милиарда няма къде да ги скриеш.Американците ще ги вземат и да видим това говедо тъпо и тъпанарите зад него на кого ще се оплачат????Сигур на Гешев и на Цоцоркин.Уникални тъпанари...Иде Видовден за всичките айдуци.Бог забавя дава им възможност да се накрадат и после почва да ги мъчи докато пукнат
                  Last edited by X_Y; 21.04.2021, 17:26.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Бившият вътрешен министър Богомил Бонев веднага на получаването на мандата от страна на Даниел Митов.



                    Да получиш мандат за правителство и да не се сетиш да си свалиш маската точно в този момент, това го може само мултиренегат като Къдравата Сю.
                    А псевдо професорката Антоанета обяви Калинчо тъпанаря за добра кандидатура за министър.
                    Майтап.
                    Да не говорим, че фъфльото пък бил кандидатура за министър на туризма.
                    Вероятно имат предвид за министър на туризма в Египет, където ходим на дайвинг в Червено море.
                    И Боко по гащи с патерица ръководи МС.
                    Нема такава държава.

                    ---

                    Тони Коляното ми е приятел.
                    Великолепен хирург, който пак оперира Боко.
                    Искам да го питам, колко менискуса има човек.
                    Ако не е стоножка.

                    ---



                    С рязко критични послания Бонев се обърна и към "Демократична България" - остро критикува коалицията и намеренията им да искат лустрация.

                    Ето какво написа още Богомил Бонев в социалната мрежа:

                    Скъпи, ДБ, жалки наивници!
                    Вие искате лустрация.
                    Кой я иска от ваше име, безпросветници?
                    Един доносник. Знаят го състудентите му в ЮФ на Университета.
                    Изгонете тогава Гнома.
                    Защото ОР Терзийски от 6 управвление на ДС ще се чувства лустриран. Сега е адвокат.
                    Джуджето е негов агент. Приет е в ЮФ на СУ като рабфак.
                    Без изпит. Така приемаха агентите на ДС.
                    Да не си мислите, че случайно е станал прокурор после.
                    При Живков нямаше такива пропуски.
                    Като всеки агент. Като Цецка, примерно.
                    Състудентите му го знаят още тогава като доносник.
                    Любимец на Костов.
                    Сега сте го избрали пак за парламента.
                    Предишния път пак правеше неприлични устни упражнения на мутрите. На главната Мутра. Бързо забравяте.
                    Много сте наивни, да го кажем така.
                    Един Гном ви е нивото.


                    В друг пост той охарактеризира и Мая Манолова:

                    Само Боко може да бие МаяМа по нечистоплътност в политиката.
                    Уникална мръсница!

                    МаяМа. Уникална кюстендилска слива.
                    Разваля семейства, вкарва закони, които таковат мамата на длъжниците на банките, после се прави на защитник на ощетените, прави изборни кодекси, които таковат мамата на честните избори, после се прави пак на кюстендилска невинна слива.
                    Сега е яхнала протестите, въпреки отвращението на хората от нея. Никой не я искаше там.
                    Подлога на Боко, подлога на всяка джанка, която може и да не е от Кюстендил.
                    Такава ПКП не се е раждала, но вирее, благодарение на някакви шепа заблудени, че тя, това тъпо парче, ги представлява, докато протестираха сто и кусур дни по площадите.
                    Ми, заслужавате си да ви яхат.
                    Да не забравим, че омбудсман я назначи точно Боко.




                    Бонев не пожали и Кирил Добрев, за когото заяви, че прокуратурата трябвало да го проверява ежедневно:

                    Само искам да спомена, че след Киро Добрев, когото прокуратурата би трябвало да проверява ежедневно, следват и други Бонзи от БСП, които умишлено провалиха изборите.
                    Да не мислите, че ви се е разминало, мърльовци.



                    Кого имаше предвид Корнелия, когато спомена купените от ГЕРБ - с ВЕЦ-ове, гориво, далавери и пр.?
                    Каролев иска да си сравнят списъците.
                    Е, аз съм свидетел в определени региони.
                    Един от тях е Благоевград.
                    Горивото явно се отнася за Кирил Добрев.
                    Водните централи, вероятно, също.
                    Но съм свидетел как Кирето бойкотира изборите.
                    В шест нещастни организации.
                    Едната е Банско. Дурчо е комбина с герберастите и ДПС. Симитли, ясно защо. Якоруда, Кресна, Петрич.
                    Педигрипалска работа на Киро Добрев.
                    Позор за баща си.
                    За да иска извинение от Корнелия.
                    Кирчо, не съсипвай името на баща си!
                    Не го прави!
                    Спестих ти много от унижението, когато те хванах в контрабанда на границата.
                    Сега се спри!
                    За да не продължа.
                    Купуването на активисти от друга партия също е престъпление.
                    И на любовнииците им.
                    За интелекта им съжалявам. Явно не е достатъчен.
                    Не е моя работа, че искаш да изневеряваш на съпругата си с някаква пиарка, бивша, но ми е жал за тъпотата на момичето.
                    Прав е човека.Мая е дърта боклук та дрънка
                    Last edited by X_Y; 21.04.2021, 16:41.

                    Коментар


                    • Бившият вътрешен министър Богомил Бонев веднага на получаването на мандата от страна на Даниел Митов.



                      Да получиш мандат за правителство и да не се сетиш да си свалиш маската точно в този момент, това го може само мултиренегат като Къдравата Сю.
                      А псевдо професорката Антоанета обяви Калинчо тъпанаря за добра кандидатура за министър.
                      Майтап.
                      Да не говорим, че фъфльото пък бил кандидатура за министър на туризма.
                      Вероятно имат предвид за министър на туризма в Египет, където ходим на дайвинг в Червено море.
                      И Боко по гащи с патерица ръководи МС.
                      Нема такава държава.

                      ---

                      Тони Коляното ми е приятел.
                      Великолепен хирург, който пак оперира Боко.
                      Искам да го питам, колко менискуса има човек.
                      Ако не е стоножка.

                      ---



                      С рязко критични послания Бонев се обърна и към "Демократична България" - остро критикува коалицията и намеренията им да искат лустрация.

                      Ето какво написа още Богомил Бонев в социалната мрежа:

                      Скъпи, ДБ, жалки наивници!
                      Вие искате лустрация.
                      Кой я иска от ваше име, безпросветници?
                      Един доносник. Знаят го състудентите му в ЮФ на Университета.
                      Изгонете тогава Гнома.
                      Защото ОР Терзийски от 6 управвление на ДС ще се чувства лустриран. Сега е адвокат.
                      Джуджето е негов агент. Приет е в ЮФ на СУ като рабфак.
                      Без изпит. Така приемаха агентите на ДС.
                      Да не си мислите, че случайно е станал прокурор после.
                      При Живков нямаше такива пропуски.
                      Като всеки агент. Като Цецка, примерно.
                      Състудентите му го знаят още тогава като доносник.
                      Любимец на Костов.
                      Сега сте го избрали пак за парламента.
                      Предишния път пак правеше неприлични устни упражнения на мутрите. На главната Мутра. Бързо забравяте.
                      Много сте наивни, да го кажем така.
                      Един Гном ви е нивото.


                      В друг пост той охарактеризира и Мая Манолова:

                      Само Боко може да бие МаяМа по нечистоплътност в политиката.
                      Уникална мръсница!

                      МаяМа. Уникална кюстендилска слива.
                      Разваля семейства, вкарва закони, които таковат мамата на длъжниците на банките, после се прави на защитник на ощетените, прави изборни кодекси, които таковат мамата на честните избори, после се прави пак на кюстендилска невинна слива.
                      Сега е яхнала протестите, въпреки отвращението на хората от нея. Никой не я искаше там.
                      Подлога на Боко, подлога на всяка джанка, която може и да не е от Кюстендил.
                      Такава ПКП не се е раждала, но вирее, благодарение на някакви шепа заблудени, че тя, това тъпо парче, ги представлява, докато протестираха сто и кусур дни по площадите.
                      Ми, заслужавате си да ви яхат.
                      Да не забравим, че омбудсман я назначи точно Боко.




                      Бонев не пожали и Кирил Добрев, за когото заяви, че прокуратурата трябвало да го проверява ежедневно:

                      Само искам да спомена, че след Киро Добрев, когото прокуратурата би трябвало да проверява ежедневно, следват и други Бонзи от БСП, които умишлено провалиха изборите.
                      Да не мислите, че ви се е разминало, мърльовци.



                      Кого имаше предвид Корнелия, когато спомена купените от ГЕРБ - с ВЕЦ-ове, гориво, далавери и пр.?
                      Каролев иска да си сравнят списъците.
                      Е, аз съм свидетел в определени региони.
                      Един от тях е Благоевград.
                      Горивото явно се отнася за Кирил Добрев.
                      Водните централи, вероятно, също.
                      Но съм свидетел как Кирето бойкотира изборите.
                      В шест нещастни организации.
                      Едната е Банско. Дурчо е комбина с герберастите и ДПС. Симитли, ясно защо. Якоруда, Кресна, Петрич.
                      Педигрипалска работа на Киро Добрев.
                      Позор за баща си.
                      За да иска извинение от Корнелия.
                      Кирчо, не съсипвай името на баща си!
                      Не го прави!
                      Спестих ти много от унижението, когато те хванах в контрабанда на границата.
                      Сега се спри!
                      За да не продължа.
                      Купуването на активисти от друга партия също е престъпление.
                      И на любовнииците им.
                      За интелекта им съжалявам. Явно не е достатъчен.
                      Не е моя работа, че искаш да изневеряваш на съпругата си с някаква пиарка, бивша, но ми е жал за тъпотата на момичето.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        [COLOR=#0000FF][B]«Мы видели обследования, видели результаты: очевидно, что Алексей нуждается в компетентной медицинской помощи. OR]
                        Критикът на Кремъл обяви гладна стачка преди три седмици, хората му твърдят, че може да умре всеки момент Външни лекари не откриха сериозни здравни проблеми при Навални
                        0 | 21 апр. 2021 | 15:04

                        Няколко привърженици на опозиционера бяха задържани днес по повод организираните незаконни протести в негова защита. Сред тях са юристката на Фонда за борба с корупцията на Навални - Любов Собол и прессекретарят му Кира Ярмиш

                        Четирима лекари извън руската затворническа система са посетили опозиционера Алексей Навални и не са открили сериозни здравословни проблеми, съобщи агенция "Новости", цитирана от БНР.

                        Преди три седмици Навални обяви гладна стачка с искане за адекватни лекарски грижи в затвора, където излежава ефективна присъда.

                        Коментар


                        • Снимки: Политнавигатор.нет Нелегалните доставки на оръжия от НАТО за режима в Киев се осъществяват отдавна, твърдят от ДНР Скандал! "Братушките" от България доставят смъртоносни оръжия на Украйна, пише донецко издание
                          23805 | 5 авг. 2017 | 17:29

                          На пуликувани снимки се виждат невзривен заряд OG-7V за РПГ-7 и част от граната от еднократно РПГ-22. Съдейки по маркировката, всичко това е произведено в българските заводи "ВМЗ" и "Арсенал", пише Политнавигатор.нет



                          Доставките на смъртоносни оръжия от страни на НАТО в Донбас вече са масови, съобщава в своя блог военният кореспондент на пресслужбата на Управлението на народната милиция в самопровъзгласилата се Донецка република Михаил Андроник, цитиран от Политнавигатор.нет.

                          "Зоната на обстрел от страна на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е буквално засипана с остатъци от гранати българско производство. Тоест, смело можем да кажем, че доставките на смъртоносно въоръжение от страна на НАТО са придобили масов характер. На снимките се виждат невзривен заряд OG-7V за РПГ-7 и част от граната от еднократно РПГ-22. Съдейки по маркировката, всичко това е произведено в българските заводи "ВМЗ" и "Арсенал", пише Андроник.

                          Той побликува снимки на намерените боеприпаси - на българска осколъчна граната е указана годината на производство - – 2014, т.е. режимът на Петро Порошенко получава нови боеприпаси от "братушките", пише изданието.

                          "Неофициалните доставки на оръжия от САЩ и НАТО за Украйна се осъществяват отдавна. Едно от последните доказателства са изстреляните осколъчни гранати за РПГ-7 българско производство, с които ВСУ от позиции в района на Авдеевка обстреля през нощта а 30 срещу 31 юли района на град Ясиноватая. Напомням, че България е член на НАТО и наличието на такива боеприпаси в подразделенията на ВСУ не е нищо друго, освен доказателство за нелегални доставки на боеприпаси", коментира заместник командирът н оперативното командване на ДНР Едуард Басурин.

                          Превод и редакция: Епицентър.БГ

                          Коментар


                          • Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски е бил пребит. Това се случило в Дубай, а нападателите говорели на руски език. Това съобщиха за Фрог нюз източници от българските служби, които получили оперативна информация за инцидента. Новината бе потвърдена и от хора от бизнес средите у нас, според които това е станало преди десетина дни.

                            Олигархът, известен с близките си отношения с премиера в оставка Бойко Борисов бил откаран с частен самолет в Швейцария, където постъпил в специализирана клиника. Травмите били много и повечето тежки.

                            В болница в Дубай са и няколко други българи, охранители на Пеевски. Те също са пострадали при нападението, на което не могли да се противопоставят. Слухове в София предполагат, че силоваците, нападнали милионера са бивши бойци от Спецназ – подразделението за специални операции на руското военно разузнаване. Известно е, че те са използвани за подобни „услуги“ при уреждане на спорове, свързани с големи суми.


                            Говори се също, че неотдавна Пеевски е подал документи за регистриране на фирма за охранителна дейност и получаване на лиценз в Катар. Служителите във фирмата щели да бъдат около шейсет. Според запознати Пеевски се опитва да уреди изтеглянето на свои близки партньори чрез тази фирма. Освен това смятал, че в Катар ще е в по-голяма безопасност, отколкото в Дубай, където вече започва проверка на фирмите му там и с каква точно дейност се занимават, както и къде отива част от печалбата. Вече стана известно от публикация на сайта Биволъ, че секретен доклад разкрива, че придобити пари от контрабандата на цигари от Булгартабак има разклонения в България, Дубай и стратегически пристанища в Черно и Средиземно море, както и в канали на трафикантите в Близкия изток.

                            Запознати смятат, че Делян Пеевски има неуредени сметки с руски фирми и най-вече с Внешторгбанк, която имаше акции в КТБ, но след това се включи в странното придобиване на актива Виваком от бизнесмена Спас Русев на ултра ниска цена и препродаването след това за 1,3 млрд евро. Името на Пеевски е замесвано и по повод обявените от рукия президент Путин 800 млн евро, потънали покрай проекта Южен поток, където фирми до Пеевски имаха основно участие.

                            През последните месеци Пеевски продаде част от бизнес структурите си: х-л „Берлин“ и някои от основните си медии, затвори разпространителския си бизнес чрез фирмата „Лафка“ и пр. По мнението на негови познати той е решен да напусне дългосрочно България, за да избегне евентуално разследване на сделки с негово участие, ролята му при фалирането на КТБ, отношенията му с ББР и получаването на огромни кредити от нея, обществени поръчки и пр.

                            Пеевски е разследван и в САЩ по закона РИКО, а преди това и по закона „Магнитски“, Очаква с в най-скоро време да се огласят резултатите от тези разследвания.

                            Говори се упорито, че уплашеният милионер и лице на мафиотизирания модел #Кой, е предложил на американските власти да свидетелства срещу български управници, висши магистрати и служители на институции и служби, свързани с корупционни практики в особено големи размери. Бил готов да предостави доказателства, записи и видеа за известни политици, замесени в задкулисни интриги и сделки. Срещу това искал да бъде признат за защитен свидетел, за да облекчи положението си.

                            Източник: frognews

                            Коментар


                            • «Мы видели обследования, видели результаты: очевидно, что Алексей нуждается в компетентной медицинской помощи. Более компетентной, чем может предоставить тюремный лазарет в ИК-2. Эта компетентная медицинская помощь ему не предоставлена, и лечащие его врачи по какой-то причине не допущены. Несправедливость отношения к политзаключенному Алексею Навальному очевидна. Поэтому надо понимать тех людей, которые хотят выразить свою точку зрения законными способами, мирным протестом.

                              Люди имеют права на мирный протест — 31 статья Конституции»

                              Коментар


                              • Германският военен министър постави под въпрос практическия смисъл от "Северен поток-2" - Mediapool.bg

                                НЯМА ДА ИМА СП2

                                хо хо хо

                                копейниците ................

                                Коментар

                                Working...
                                X