IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Обезщетения в размер на 3,8 млн. евро за жертвите на атентата в Берлин през 2016 г.
    Най-голямата единична сума е била 350 000 евро за много сериозно ранен човек

    Прочети още на: https://www.bgonair.bg/world/2018-12...in-prez-2016-g


    И кога виновните за тези безумия ще си понесат наказанията ... редовият немец дето плаща данъци като поп какво е виновен за безумията на Меркел?
    Това се отнася впрочем и за Франция !

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Ти що не пратиш от твоя смартфон , нали си у Париж ... ей тъй с едно коментарче ... хем да ти чуем гласеца ...па ако покажеш и мутрата , напрао ша та черпа някой път кат са видим у ЛяскоЙц...
      Last edited by majnata; 15.12.2018, 12:02.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
        Я прати една снимка ...
        Гледай и злобей https://www.bfmtv.com/mediaplayer/live-video/

        Коментар


        • "Жълтите жилетки" вече се събират на "Шанз-Елизе"

          Първите "жълти жилетки" се събраха в събота в Шанз-Елизе, посрещнати от внушителни мерки за сигурност, за пета събота на протест след насилието от последните уикенди, въпреки поредица от отстъпки на властите, предава AFP.

          Протестиращите заявяват, че днес протестират за реформи в институциите и за повече пряка демокрация, предават кореспондентите на агенцията.

          По данни на телевизионния канал BFM вече са арестувани 25 души преди началото на протестите.

          Очакват сериозни транспортни смущения в Париж заради планираните протести на „жълтите жилетки“, предава РИА Новости.

          Около 40 метростанции в централната част на Париж, както и няколко станции на крайградската железопътна система RER ще бъдат затворени в събота поради планираните мащабни протести на "жълтите жилетки", като се очаква и значително нарушаване на наземния транспорт и експресни линии до летищата в столицата (RATP).

          По-специално ще бъдат затворени метростанциите, разположени на Шанз-Елизе и околностите, близо до Айфеловата кула и в близост до Марсово поле, Латинския квартал, Лувъра, Операта, както и площада на Бастилията.

          Закрити са също осем станции на линии А, В, С и Е на крайградските влакове. Очаква се значително нарушение на движението на 54-те наземни линии и специални експресни линии до летищата Шарл дьо Гол и Орли, уточнява агенцията.

          Мдааа за 300 жилетки такива мащабни мероприятия ... някой лъже , да познаем от раз кой ...
          Last edited by majnata; 15.12.2018, 11:58.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron
            Ужас! 300 жълти жилетки на Champs Élysées в 10:00
            2000 в цяла Франция с 64 000 000 жители
            Начев, идвай да им помагаш
            Я прати една снимка ...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              СЛЕД КАТО В ЛИБИЯ ПОБЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА:
              Да си купиш роб в Либия

              ON ДЕКЕМВРИ 6, 2017
              По времето на Кадафи май нямаше такива работи .

              Коментар


              • СЛЕД КАТО В ЛИБИЯ ПОБЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА:
                Да си купиш роб в Либия

                ON ДЕКЕМВРИ 6, 2017
                В средата на октомври видео със сцена на търговия на роби в един от пазарите в Либия предизвика буря от възмущение в западните страни, в африканските страни и Организацията на обединените нации. Длъжностни лица, политици и представители на различни неправителствени организации единодушно поискаха разследване и наказание за отговорните.

                Същевременно правозащитници отново напомниха за нечовешките условия за живот на бежанците в либийските лагери, които бяха създадени по предложение на ЕС и финансирани от него. Правозащитниците призоваха властите на северноафриканската страна да възстановят реда в държавата. Въпреки всичко този апел едва ли ще подейства – държавните институции в страната са твърде слаби и корумпирани, за да изменят ситуацията. В допълнение, Либия все още живее под заплахата от нова пълномащабна агресия от страна на уж „победената“ терористична групировка „Ислямска държава“. РОБСКИЯТ БРЯГ

                – „Някой нужен ли му е работник? Предлагам здрав, як бачкатор, ще ви работи като вол!“ – крещи продавач на пазара на роби в Триполи, хвалейки силен и мускулест негър. Потенциалните купувачи постепенно повишават цената. Резултатът е 600 либийски динара (около 440 щатски долара по официалния курс). Продадените в робство преминават в ръцете на новите собственици. Тази сцена, привидно безумна за 21-ви век, е доста разпространена в либийските градове.


                Това, че в страната процъфтява търговията с роби не е новост. Първите документални доказателства се появиха още през април тази година. Робски пазари функционират в Зувар, Кастелверде, Кабава, Гадамес, Сабха, Субрата и редица други градове. Живата стока са бежанци от страните от Централна Африка, които се опитват да заминат за Европа.

                Схемата за поробването на хората е изключително проста. Мигрантът се обръща към превозвач-трафикант и му плаща определена сума за прехвърляне в Европа. Като правило от три до пет хиляди долара. Бежанците са склонни да дадат и последната си риза, за да заминат за бленуваната Европа.

                Когато мигрантът се озове в Либия по пътя си за Европа, му съобщават, че парите, които са платени не са достатъчни и е необходима допълнителна сума. Ако бежанецът откаже да доплати и настоява, че е платил вече и неотстъпчиво продължи да изисква да се спазва уговорката, трафикантите го пребиват или го изнасилват, или пък и двете едновременно. След подобна обработка обикновено окаяника се озовава не в Европа, а на тържището за роби, където го продават на търг.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                  Ракетите та хусите руски ли са?
                  Ракетите на Хусите са гаражни сглобки с подръчни материали направени от едни хора по джапанки на базата на пра-историческата Руска ракета СКЪД
                  Last edited by markov; 15.12.2018, 11:31.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                    Какво беше Либия и в какво се превърна ?http://worldrubric.com/%D1%82%D1%8A%...1%D0%B8%D1%8F/
                    Чи у нас какво беше 1988 и какво стана 1997. Всяка страна отдадена на дезорганизация и грабежи на криминални банди потъва в пушиляка от суматохата. Кога се развидели, ще се вайкат, ама ще е късно.

                    Коментар


                    • Какво беше Либия и в какво се превърна ?http://worldrubric.com/%D1%82%D1%8A%...1%D0%B8%D1%8F/

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        Авторитетното американско списание Foreign Policy, чиято щаб-квартира се намира в столицата на САЩ, публикува неочаквано критичен материал за прехваленитe зенитно-ракетни системи за ПРО Patriot, които САЩ доставя на много страни в света.
                        «На 25 март 2018 година силите на йеменските въстаници хусити изстреляха 7 балистични ракети по град Ер Рияд. Саудитска Арабия потвърди факта на обстрела и заяви, че нейните ПВО успешно са прихванали всички седем ракети».
                        Но това се оказа лъжа.

                        Падналите части от ракетите убиха минимум един мирен жител, а още двама бяха ранени.

                        Няма никакви доказателства, че саудитите въобще са прихванали дори една хуситска ракета.

                        По тази причина възникват твърде неудобни въпроси не само към Саудитска Арабия, но и към САЩ, които произвеждат и доставят Пейтриът.
                        Излиза, че системата за ПРО на саудитите, а и на самите американци — е пълен провал», откровено разсъждава авторът на статията «Ракетите Patriot създадени в Америка не работя никъде» в списание Foreign Policy.
                        «На видеото в социалните мрежи наистина се вижда как саудитските ПРО комплекси Пейтриът изстрелват ракети-прихващачи.
                        Но това, което е показано на тези кадри, завършва с пълен неуспех. Първата противоракета се взриви във въздуха веднага след изстрелването й, а втората се обърна в небето на 180 градуса и с рев полетя към Ер Рияд, където и се взриви при удара си със земята, пише изданието.
                        Заедно с колегите си от Медълбейриския институт по международни изследвания щателно изучихме двете предишни ракетни атаки на Саудитска Арабия, които бяха осъществени през ноември и декември 2017 г», разказва авторът на материала, военният експерт Джефри Луис.

                        «Стигнахме до извода, че във всички случаи ракетите на хуситите едва ли са били свалени, макар официалните лица да твърдят обратното.

                        Използвахме доста прост начин: отбелязахме на картата всички точки, където са паднали обломки, включително корпуса на ракетите и бойните глави, а след това — къде са се намирали ПРО комплексите.

                        В резултат е видна явна закономерност.

                        Самите ракети са паднали в Ер Рияд, столицата на Саудитска Арабия, а техните бойни глави са се отделили, преодолели са всички граници на ПРО и са паднали в районите на набелязаните цели.
                        Първата бойна глава е била открита на няколко стотин метра от 5-ти терминал на международното летище «Крал Халид».

                        Другата бойна глава, изстреляна след няколко седмици, едва не унищожила автомобилния салон на Honda.
                        И в двата случая ни стана напълно ясно, че въпреки официалните версии на саудитите, те не са могли да свалят нито първата, нито втората ракета.

                        Дори съм сигурен, че Саудитска Арабия въобще не се е опитала да прихване първата ракета, изстреляна през ноември миналата година», подчертава американският аналитик.

                        «Няма никакви доказателства, че саудитите по време на войната с хуситите с Йемен са успели да прихванат поне една ракета на въстаниците.
                        В резултат възниква много тревожен въпрос: а има ли въобще някакви основания да вярваме, че зенитно-ракетният комплекс Patriot работи?», пита авторът.
                        Ракетите та хусите руски ли са?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          Патриотите никога не са работили както трябва- мисля че най доброто е около 20% свалени цели или там някъде. Всъщност си мисля че няма система която да работи на 100% ефективно. По лошото е че въпреки че знаят това правителствата продължават да си дават парите
                          Оххх. Много ме е гтижа а тях, тъй да знаеш.

                          Коментар


                          • "Жълтите жилетки" във Франция се готвят за пета поредна събота на протести

                            Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/zhltite-z...ews645864.html

                            Коментар


                            • Патриотите никога не са работили както трябва- мисля че най доброто е около 20% свалени цели или там някъде. Всъщност си мисля че няма система която да работи на 100% ефективно. По лошото е че въпреки че знаят това правителствата продължават да си дават парите

                              Коментар


                              • Авторитетното американско списание Foreign Policy, чиято щаб-квартира се намира в столицата на САЩ, публикува неочаквано критичен материал за прехваленитe зенитно-ракетни системи за ПРО Patriot, които САЩ доставя на много страни в света.
                                «На 25 март 2018 година силите на йеменските въстаници хусити изстреляха 7 балистични ракети по град Ер Рияд. Саудитска Арабия потвърди факта на обстрела и заяви, че нейните ПВО успешно са прихванали всички седем ракети».
                                Но това се оказа лъжа.

                                Падналите части от ракетите убиха минимум един мирен жител, а още двама бяха ранени.

                                Няма никакви доказателства, че саудитите въобще са прихванали дори една хуситска ракета.

                                По тази причина възникват твърде неудобни въпроси не само към Саудитска Арабия, но и към САЩ, които произвеждат и доставят Пейтриът.
                                Излиза, че системата за ПРО на саудитите, а и на самите американци — е пълен провал», откровено разсъждава авторът на статията «Ракетите Patriot създадени в Америка не работя никъде» в списание Foreign Policy.
                                «На видеото в социалните мрежи наистина се вижда как саудитските ПРО комплекси Пейтриът изстрелват ракети-прихващачи.
                                Но това, което е показано на тези кадри, завършва с пълен неуспех. Първата противоракета се взриви във въздуха веднага след изстрелването й, а втората се обърна в небето на 180 градуса и с рев полетя към Ер Рияд, където и се взриви при удара си със земята, пише изданието.
                                Заедно с колегите си от Медълбейриския институт по международни изследвания щателно изучихме двете предишни ракетни атаки на Саудитска Арабия, които бяха осъществени през ноември и декември 2017 г», разказва авторът на материала, военният експерт Джефри Луис.

                                «Стигнахме до извода, че във всички случаи ракетите на хуситите едва ли са били свалени, макар официалните лица да твърдят обратното.

                                Използвахме доста прост начин: отбелязахме на картата всички точки, където са паднали обломки, включително корпуса на ракетите и бойните глави, а след това — къде са се намирали ПРО комплексите.

                                В резултат е видна явна закономерност.

                                Самите ракети са паднали в Ер Рияд, столицата на Саудитска Арабия, а техните бойни глави са се отделили, преодолели са всички граници на ПРО и са паднали в районите на набелязаните цели.
                                Първата бойна глава е била открита на няколко стотин метра от 5-ти терминал на международното летище «Крал Халид».

                                Другата бойна глава, изстреляна след няколко седмици, едва не унищожила автомобилния салон на Honda.
                                И в двата случая ни стана напълно ясно, че въпреки официалните версии на саудитите, те не са могли да свалят нито първата, нито втората ракета.

                                Дори съм сигурен, че Саудитска Арабия въобще не се е опитала да прихване първата ракета, изстреляна през ноември миналата година», подчертава американският аналитик.

                                «Няма никакви доказателства, че саудитите по време на войната с хуситите с Йемен са успели да прихванат поне една ракета на въстаниците.
                                В резултат възниква много тревожен въпрос: а има ли въобще някакви основания да вярваме, че зенитно-ракетният комплекс Patriot работи?», пита авторът.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X