IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Valentin Petrov Попаднах на интересна информация от сайта на руското посолство в България, по повод дипломатическите ни отношения. Всеки, който може да чете, знае цялата истина, или останалата част от нея. Аз само ще цитирам официалния сайт: ... Дипломатическите отношения между СССР и България са установени отново през 1934 г. на равнище мисии (с размяна на телеграми между министъра на външните работи на България и народния комисар на външните работи на СССР от 11 и 23 юли 1934г.).

    На 5 септември 1944 г. във връзка с това, че по време на Втората световна война България е съюзник на фашистка Германия, правителството на СССР с нота уведомява българското правителство за прекъсване на дипломатическите отношения и обявяване на война. ...” Такааааа! Знаем какви военни действия сме предприемали срещу СССР, знаем колко патрона сме изстреляли срещу СССР, знаем и че посолството на СССР в България не е затваряно и не сме ги гонили от тук. Някой, някаква логика да намира от обявяването на война и последвала окупация на страната ни?
    Барби не знам кви идиоти цитираш ама тези писания нямат връзка с главния мозък.

    - Ние сме в коалицията на Хитлеристка Германия.
    - На Наша територия има Германски войски. Съпротивата срещу тях е единствено комунистическа.
    - Наши войски заменят техни войски в окупацията на части на Гърция и Югославия с това освобождаваме техни войски за източния фронт.
    - Нашата продукция - храни , тютюн и дрехи покриват нуждите на техни войски биещи се на Източния фронт.
    - Не посмяваме да пратим на източния фронт войска, но гузно премълчаваме че на източния фронт в подкрепа на германия има българска полева болница и Български санитарен влак лекуващ ранени германски войници.

    И през 1944 година за пореден път установяваме че сме сбъркали страната и се мъчим да се правим на много учудени що Руснаците на път за Берлин и тук раздали справедливост .....

    п.п.
    Между другото влизането ни в територията под опеката на Руснаците е най-големия късмет който сме имали през ВСВ. Руснаците не са се съгласили на разпарчетосване на България защото така или иначе сме щели да бъдем в тяхната сфера на влияние....

    Ако бяхме останали под опеката на Великобритания , Чърчил е мразел България и е имал желание да я накаже жестоко като я разпредели територии между Югославия и Гърция.
    Исканията на Гърци и Югославяни след ВСВ за репарации са такива че България днес щеше да започва от Пловдив на Север и от София на Изток...
    Last edited by markov; 16.12.2018, 13:57.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Великобритания ще забрани рекламите, които показват неумели шофьорки или мъже, които не могат да поставят памперс. Това съобщи Комисията за рекламни стандарти, цитирана от фондация "Томсън Ройтерс".
      https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/12...home_main_news

      Тея май имат и Министерство на Истината.
      Деева и демокрацията и свободата на словото по англосаксонски!
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • В Госдуме объяснили призыв Госдепа к Германии отказаться от «Северного потока — 2»

        «Позиция американцев абсолютно понятна, потому что их коммерческие интересы преобладают над разумом, над всем, что они сейчас делают. Попытки продавать свой дорогой СПГ — вот единственная суть. Открытый лоббизм своих компаний… Их не волнует ни Германия, ни чьи-либо другие интересы. Их волнуют только свои собственные. И мы видим это везде», — подчеркнул он.

        При этом Чепа усомнился в том, что американской стороне удастся отговорить немцев от строительства «Северного потока — 2», поскольку для них такое решение экономически невыгодно.

        «Во-первых, это серьёзные потери. Во-вторых, вероятность попасть под ещё больший диктат американцев. То есть сейчас у них совместное с нами предприятие, которым будет «Северный поток — 2». А если они пойдут по альтернативному предложению приобретать более дорогой газ от США, то где гарантии того, что американцы не поднимут ещё больше цену? Это очень серьёзные риски. И только непредусмотрительные политики могут пойти на такое», — заключил парламентарий.

        Ранее Госдеп призвал Германию отказаться от «Северного потока — 2».

        Коментар


        • Да видим другите бомбардировки

          Въреки обявената война България не води активни бойни действия и е в дипломатически отношения със СССР. Въпреки това, по настояване на Уинстън Чърчил[27] започват въздушни удари в различни краища на страната с мотива, че България е немски съюзник. [28]. След заключителния доклад на Обединения комитет на началник щабовете на САЩ и Англия на Квебекската конференция, състояла се на 23 август 1943 г. са отправени препоръки до главнокомандващия съюзническите войски в Европа, генерал Дуайт Айзенхауер, ударите по обекти на територията на България да бъдат увеличени.

          Решението за въздушна кампания срещу България на Имперския комитет по отбраната е взето под председателството на премиера Уинстън Чърчил и формално е протоколирано на заседанието от 19 октомври 1943 г.[29] Целта е да се постигне капитулацията на България. На 18.10.1943 г. е бомбардиран гр. Скопие, тогава в пределите на Царство България. В 12,15 ч. 24 леки бомбардировача „Уелингтън“ и изтребители Р-38 „Лайтинг“ атакуват гара Скопие. Разрушени са 40 сгради, убити са 30 човека, ранени са 23-ма. Същият ден са атакувани град Велес и гара Велес. Убити са двама и е ранен един човек. В 16,22 ч. отново е атакувана гара Скопие като са убити трима и са ранени 15 войници. Свален е един противников изтребител. Бомбардирана е и гарата на Скопие Генерал Жостов. На 13 ноември е първата вълна директни атаки срещу София с 91 самолета B25, Wellington и Blenheim. [29]

          През февруари 1944 г. Чърчил отговаря на предложения за прекратяване на бомбардировките, че „след като лекарството е свършило толкова добра работа, нека да продължат да получават допълнителни дози от него.“[30]

          Самите британски историци като Базил Лидъл Харт признават, че „ползата от бомбардиране на цели райони в много отношения е твърде съмнителна“ и красноречиво определят „продължаването на бомбардировките на цели райони от британците много след като те вече нямат никакви основания или извинения да действат по този начин“ като „пренебрежение към елементарните морални норми в бомбардировъчната кампания“ [31]. Българските медии съобщават за нарушение на Хагските конвенции за водене на война. Американски изтребители са разстреляли спускащият се с парашут поручик Иван Бонев. Отбелязани са случаи на обстрел на цивилни лица от бордовите картечници на американски съпровождащи изтребители. При такъв инцидент в гр. Дупница на 4 януари 1944 г. загиват 80 души![32][33]

          След войната се появяват съобщения, че Георги Димитров е предал на Сталин протест на Васил Коларов. Сталин категорично настоял пред Рузвелт, че не иска да се разрушава бъдещата съветска окупационна зона. След „черния Великден“ на София в 1944 г. американският президент разпорежда, против волята на Чърчил, намаляване на интензивността на бомбардировките.[34][35] Въпреки това бомбардировките на 24 май 1944 г. над София и на 12 юни и 28 юли 1944 г. над Карлово. Само при тях, макар и не толкова масирани, жертвите са най-малко 92.
          • Същият ден британската авиация извършва бомбардировки над България в интервала 20:05 - 21:40 часа. Началото е поставено от самолети Bristol Blenheim, които бомбардират Петрич и Хотово, а шест самолета Vickers Wellington хвърлят бомби над София и околни села като отговор на присъединяването на България към Тристранния пакт. В Петрич жертвите са трима германски войници и един цивилен, а петима са ранени. Бомбардировките над столицата са в 20:20 и 21:10 ч. ПВО доклада за пуснати 43 бомби, убити 18 и ранени 28 души. Разрушени са 14 сгради и възникват три пожара [43]. Атакувани са летище Божурище и селата Биримирци, Орландовци и Ораново. В 20.40 ч. са хвърлени бомби при с. Джерман и махала Пуньова могила – загиналите са 5, а ранените 3-ма.
          • 7 април – Бомбардирани са гара Ихтиман и село Златарица.
          • В 1.15 ч. на 14 април, след пускане на осветителни авиобомби е бомбардирана София. Избухват 64 бомби, 77 не сработват или са пуснати в положение „невзрив“. Убитите са 14, ранените са 25. На гарата е запален влак с боеприпаси. Бомбардирани са летище Враждебна, с. Бусманци и гара Гюешево.

          Коментар


            • В 22 часа на 22 юни неидентифициран самолет бомбардира град Добрич, като хвърля 6 бомби. По осколките са открити опознавателни знаци на кирилица и се предполага, че самолетът е съветски. Докладва се за разрушени 4 сгради, двама души са ранени.
            • 12 август 1941 г. в 2.20 ч. отново от неопознат самолет са пуснати 4 бомби край с. Побит камък, Разградско – убити са мъж и жена. При с. Воден са пуснати 2 бомби. Село Гърчиново е бомбардирано с 8 бомби.
            През 1941 година са бомбардирани общо 25 населени места, убити са 115 души и 162 са ранени. Пуснатите бомби са 252. При априлските бомбардировки ПВО артилерията не отбелязва резултати, а немските изтребители не участват. Септември 1942 г.[редактиране | редактиране на кода]
            • През нощта на 12 срещу 13 септември 1942 г. съветски самолети бомбардират градовете Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица. Един самолет хвърля 3 бомби над Стара Загора. Убита е една жена, 17 човека са ранени. Бомба е пусната и над Горна Оряховица. Ранени са двама души. Над Русе са хвърлени 4 бомби. При с. Червена вода са хвърлени 9 бомби, при с. Бузовград 8 бомби, които разрушават една сушилня.[44]
            Нападенията принуждават правителството да въведе режим на затъмнение над цялата страна от 2 октомври 1942 година, което е прекратено на 16 май 1943 година. През 1942 г. са бомбардирани 7 населени места, убит е 1 човек и 19 са ранени. Пуснатите бомби са 27.


            Съгласен съм да приема че това са руски бомбардировки
            Last edited by v_tin; 16.12.2018, 12:44.

            Коментар




            • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
              Рекорден брой журналисти са акредитирани за годишната пресконференция на Путин

              На пресконференциите през третия президентски мандат на Путин броят им не е падал под 1250. Миналата година бе поставен поредният рекорд - 1640 представители на медиите.
              Нищо чудно И броят на посетителите на зоопарка в Москва се е увеличил

              Сам си пръ-льо разговаря
              Last edited by barbaron; 16.12.2018, 12:43.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Valentin Petrov " ... Само че на датата, на която според историците СССР е подло изненадан в гръб, се случва нещо изненадващо за България. Без да се намираме във война със Съветския съюз и без каквато и да било причина или повод, град Добрич е бомбардиран от съветската авиация. За щастие жертви няма, но населението, което чувства руския народ за най-близък е озадачено. За втори път в рамките на по-малко от 30 години България бива нападната в гръб от държавата, която счита за своя освободителка.
                Колко човека са загинали и какви са материалните щети от руските бомбардировки на българия, защото от говедарските е известно.

                Или ще го караме на морал

                Коментар


                • чЕта в блица че гръцката църква е подала иск да и бъдат върнати документи от говедария защото били крадени от манастирите. Дали някой музеи няма да пуснат кепенците заради връщането на откраднати предмети- например британските са пълни с такива неща

                  Коментар


                  • Valentin Petrov Попаднах на интересна информация от сайта на руското посолство в България, по повод дипломатическите ни отношения. Всеки, който може да чете, знае цялата истина, или останалата част от нея. Аз само ще цитирам официалния сайт: ... Дипломатическите отношения между СССР и България са установени отново през 1934 г. на равнище мисии (с размяна на телеграми между министъра на външните работи на България и народния комисар на външните работи на СССР от 11 и 23 юли 1934г.).

                    На 5 септември 1944 г. във връзка с това, че по време на Втората световна война България е съюзник на фашистка Германия, правителството на СССР с нота уведомява българското правителство за прекъсване на дипломатическите отношения и обявяване на война. ...” Такааааа! Знаем какви военни действия сме предприемали срещу СССР, знаем колко патрона сме изстреляли срещу СССР, знаем и че посолството на СССР в България не е затваряно и не сме ги гонили от тук. Някой, някаква логика да намира от обявяването на война и последвала окупация на страната ни?

                    Anna YanatchkovaValentin Petrov логиката е грабеж и насилствено налагане на сталинизма.

                    Коментар


                    • Valentin Petrov " ... Само че на датата, на която според историците СССР е подло изненадан в гръб, се случва нещо изненадващо за България. Без да се намираме във война със Съветския съюз и без каквато и да било причина или повод, град Добрич е бомбардиран от съветската авиация. За щастие жертви няма, но населението, което чувства руския народ за най-близък е озадачено. За втори път в рамките на по-малко от 30 години България бива нападната в гръб от държавата, която счита за своя освободителка.

                      Важен момент е посоченият по-горе, че България и СССР не се намират в състояние на война – това ще стане чак на 05 септември 1944. Т.е. бомбардировките са съвсем ненужна и необоснована агресия срещу мирна и добронамерена към Съветския съюз държава.

                      За съжаление това не е единствената проява на агресия към мирна България. Бомбардирани са още Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица. Нападенията срещу България не са само по въздух, в началото на декември 1942 обстрелват селищата в Северното Черноморие. А съветска подводница атакува и потапя кораба „Струма“, при което загиват над 700 пътника.

                      България има и други жертви по време на войната. Англо-американски бомбардировачи сеят смърт и разрушения, като само самоотвержеността на българските пилоти предотвратяват по-големи страдания. Жертвите на съюзническата авиация и героизмът на българските пилоти не са забравени, но безпристрастността изисква да признаем, че са станали във „военно“ време. А съветските атаки – те са без предупреждение, без причина, подло и в „гръб“.

                      Днес много хора, търсейки геополитически аргументи цитират англо-американски бомбардировки над България, като забравят тези на СССР над Добрич от 22 Юни 1941, както и тези над Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица през Септември същата година. Тъжното е, че властта, която идва след 09.09.1944 г е по-жестока към пилотите, бранили българското небе от снарядите на враговете..."

                      Коментар


                      • Biliana Ambareva Yesterday at 8:59 AM ·

                        ЗАЩО ТРЯБВА ДА СВАЛИМ МОЧА

                        България започва преговори за мир със САЩ и Англия и се опитва да запази неутралитет в последната фаза на войната. И демонстрира приятелска политика към СССР, на които НЕ Е ОБЯВИЛА ВОЙНА! На опитите на Англия и САЩ да намерят общ език със Съветския съюз, така че Съюзниците да решат заедно с Москва условията по капитулацията на България и да преустановят бомбардировките, СССР отговаря на посланникът на САЩ В Москва:
                        "...Съветското правителство не е склонно формално да обсъжда условията по капитулацията на страна, с която не е във война."
                        С отказа си да участва СССР нарочно спъва преговорите! От друга страна в същото време се предприемат стъпки към възстановяване на дипломатическите отношения със СССР. Отворени са консулства във Варна, Бургас и Русе. На фона на ОТКАЗА за преговори и на фона отворените консулства СССР ни изпраща ултиматум на 27 май 1944:
                        "Съветското правителство предупреди правителството на България, че без да бъдат изпълнени желанията на Съветското правителство, последното ще счете за невъзможно да поддържа отношения с България като страна, която оказва съдействие на Хитлеристка Германия във войната срещу Съветския съюз…"

                        В следствие на този ултиматум на СССР, България обявява война на Германия, ГОНИ И ОТНЕМА ОРЪЖИЯТА НА НЕМСКИТЕ ЧАСТИ, Това не е ли достатъчно на СССР да повярва на промяната на курса? Какво повече е можела да направи Българиа?

                        На 8 септември 1944, Съветската армия нахлува в България СЛЕД КАТО ОТКАЗВА ПРЕГОВОРИ С АНГЛИЯ И САЩ за капитулацията на България! Куриозното е, че Съветската армия влиза в и окупира България ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ОБЯВИЛА ВОЙНА НА ГЕРМАНИЯ И Е СПАЗИЛА УЛТИМАТУМА, но това не се оказва от значение за Сталин.
                        Част от българската войска, възлизаща на 450 000 души, взима участие в заключителната фаза на Втората световна война ПОД СЪВЕТСКО КОМАНДВАНЕ! Но и това НЕ ГИ УБЕЖДАВА в промяната на курса! България дава над 32 000 жертви в крайната фаза на войната! Въпреки жертвите и стопанската разруха, когато на 28 октомври 1944г. България сключва примирие с антихитлеристката коалиция и след това – при подписване на мирния договор на 10 февруари 1947 г. в Париж,
                        ПО НАСТОЯВАНЕ НА СССР, тя не получава статут на съвоюваща страна, а на победена?! По този начин най-голяма ползва извлича СССР, който я е окупирал! Постоянно се обсъжда темата за разпределението на сферите на влияние от СССР, Англия и САЩ. На конференцията в Техеран, между Сталин, Рузвелт и Чърчил е направена уговорката, че която страна първа влезе в някоя от противниковите държави (тези от Тристранния пакт), установява своя ред до сключването на мирните договори. Което обяснява вероломного съветско нахлуване в България и изхвърлянето на две американски и една британска мисия от България и ходенето на Чърчил в Москва месец след съветската окупация в опит да изкопчи за съюзниците поне 25 % присъствие в България! Сферите на влияние се съгласуват окончателно в Ялта от 4 до 11 февруари 1945 г., а България вече е окупирана и според уговорката от Техеран, СССР са установили своя ред!
                        Така че паметникът с надпис " На Съветската армия освободителка, от признателния български народ" е подигравка със същият този народ!

                        Благодаря на Даниела Горчева (Daniela Gortcheva) за информацията и оказаната помощ.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                          Китайски хакери са ударили системите на подизпълнители на американските ВМС

                          Китайски хакери са проникнали в системите на подизпълнители на американските военноморски сили и са откраднали всичко, от данни за поддръжка на кораби до планове за ракети.

                          Това разкриват американски представители и експерти, пише "Уолстрийт джърнъл", предаде БТА, цитирана от Новини.бг.

                          Браво. Глътнали са всичко, което им е подхвърлено.
                          Ами къде е кгб с великите им шпиони? Пъпчиви китайци умеят повече май

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                            Не е възможно, зад китайските хакери прозира дългата ръка на путин
                            Ми забравили са да го напишат , ама те американците си знаят ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                              Китайски хакери са ударили системите на подизпълнители на американските ВМС

                              Китайски хакери са проникнали в системите на подизпълнители на американските военноморски сили и са откраднали всичко, от данни за поддръжка на кораби до планове за ракети.

                              Това разкриват американски представители и експерти, пише "Уолстрийт джърнъл", предаде БТА, цитирана от Новини.бг.

                              Не е възможно, зад китайските хакери прозира дългата ръка на путин

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение

                                Опознай врага, за да го победиш и натириш да си яде само калашниците.
                                Това доста добре сработи!
                                Хааа хааа
                                Китайски хакери са ударили системите на подизпълнители на американските ВМС

                                Китайски хакери са проникнали в системите на подизпълнители на американските военноморски сили и са откраднали всичко, от данни за поддръжка на кораби до планове за ракети.

                                Това разкриват американски представители и експерти, пише "Уолстрийт джърнъл", предаде БТА, цитирана от Новини.бг.

                                Коментар

                                Working...
                                X