IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

E не е ли по-добре да станем пиздостанска република?

Тръмп обяви национално извънредно положение

Целта му е да осигури финансиране за стена по границата с Мексико

Травеститите дето се мотаят нощно време по улиците , щели да бъдат записвани на бригада по строежа на стената .

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Пускай подписка за референдум ма да не вземете в кравария да се изненадате от резултата .
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Абе те одат до Холивуд и се връщат за партито бързо бързо ...даже и душ не им се налага да вземат , след разходката по луната ...
        Там им е мястото, да одат и да се не връщат. Ако може ще им помогнем, и по-далече да идат дори на доброволни начала

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Закъсáло се е здраво!
          Отбих се кратко в Кръчмата и още усмивката не е слезнала от лицето ми, а вече се залавям, че отново се замислих за тази горчивата съдба на страната ни. Случва ми се често и ме разбива.

Сигурно съм голям наивник, но не спрях да си мисля и да се надявам вече десетилетия, че има някакви национални елити, които освен за себе си, имат грижата, обучени са да мислят и носят отговорност и за страната. Не би!

Личностната облага, дето ти викаш, е важен движещ мотив, решаваща видова особеност. В нашия случай, обаче, по-често се създава впечатление, че осигуряването на лични облаги (или среда за такива) е нещо като мизерна компенсация, че съответните среди/личности са селекционирани от някого и държани в зависимост от нещо.
          Не си трови нервите Начев. (А и кръчмата вече не е оназ кръчма някогашната) Ентропия

Малко след като написах за върхушката се сетих че има още една сериозна причина да не могат да отстояват народния (и своя също) интерес - фактора лиспа на капацитет ("такъв е матряла", но "рибата се смирисва откъм главата") Та глупостта и безхаберието отгоре (а и отдолу разбира се) е също сериозен фактор за това да ни е срам от собстените ни управляващи.Тъй като не виждам сериозна алтернатива, мислеща и отстояваща собствената си национална идентичност... ( а и защото текущото статукво се саморепродуцирва), мисля, че ако хората узреят да поставят кръста в бюлетината (законният кръст поставен в квадратчето "не аресвам никой от сегашните") - това е по-вероятно да генерира алтернатива, отколкото да се даде вот на някакви самопредложили се "тарикати"
          Last edited by precakanoto; 16.02.2019, 00:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

+11111111

И обявяваме неутралитет в Конституцията си и искаме и ООН да ни признае за вечно неутрална държава.....

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Да им помогнем да отидат! Да отидат и да не се връщат оттам, натовската сбрищина
              Абе те одат до Холивуд и се връщат за партито бързо бързо ...даже и душ не им се налага да вземат , след разходката по луната ...

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                НАСА проектира усвояване на Луната

НАСА очаква оферти от частния сектор за участие в проекта. Предвижда се през през 2024 г. агенцията да прилуни безпилотен спускаем апарат, а през 2028 г. на Луната да стъпят астронавти.
                "Ние ще се завърнем на Луната, но не само за да оставим нашите стъпки, а да останем задълго там", твърди Джим Брайдънстайн.

Да им помогнем да отидат! Да отидат и да не се връщат оттам, натовската сбрищина

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin;n
                  Towa e от един друг форум, не знам доколко е вярно, но ако е така е много жалко[/TD
                  [/TR]
                  [/TABLE]
                  Вярно е , вярно ...

Коментар

• Opportunity Mars rover is officially dead after 15-year mission

In January 2004, two rovers – Spirit and Opportunity – touched down on the surface of the Red Planet. NASA hoped that one of the two rovers would last for 90 days, but this turned out to be a huge underestimate. Spirit roved the surface for nearly six years before getting stuck in a patch of soft dirt, while Opportunity has lasted well into its 15th year before joining its sibling.

During their time on the surface, the rovers gathered data that allowed us to construct our current vision of Mars’ past. “We cared for them and watched over them and shepherded them through so much, and in return they gave us an entire planet,” says former rover driver Scott Maxwell. “Opportunity gave us an entirely new view of what that world must have been like.”

Ти сигурно си чувал, че главния компютърен програмист на Opportunity и братчето му горе на Марс е БЪЛГАРИН....
                    Завършил инженерство в ВМЕИ - София, тръгнал навремето на екскурзия в братска Куба. Ама, не щеш ли, в при вас, в Монреал, да вземе и да сбърка самолетите...
                    И вместо в братска Хавана се намерил при пиндосите в още по братския Хюстън. Пък ония там - мръсните империалисти! - без да им трепна окото, го слагат на кантара и го мерят - какво знае и може и как работи...
                    И в резултат го натрисат на НАСА....
                    Нищо не разбират от кадрова политика....
                    Да дойдат тука да ги научим как се брои - кой човек, на кой голям човек, е човек...

Ех, тоя гаден соц и тия гадни руснаци бе какви кадри са подготвили. Друго щеше да е ако бяхме в Западната зона, като Гърция и Португалия, нямаше да имаме ВМЕИ, ама какви кадри по бране на маслини и ягоди щяхме да имаме, ехей.

Towa e от един друг форум, не знам доколко е вярно, но ако е така е много жалко

Коментар

• НАСА проектира усвояване на Луната

НАСА очаква оферти от частния сектор за участие в проекта. Предвижда се през през 2024 г. агенцията да прилуни безпилотен спускаем апарат, а през 2028 г. на Луната да стъпят астронавти.
                      "Ние ще се завърнем на Луната, но не само за да оставим нашите стъпки, а да останем задълго там", твърди Джим Брайдънстайн.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Месю Начев, дори при султана да сме, щяхме да имаме някакво лице (дори султанско, щото и той им се изрепчи та му спуснаха санкции за някакъв момент) Сега сме никакво лице. Единстеното обяснение за това окаяно положение е някакви личностни облаги из върхушките
                        Закъсáло се е здраво!
                        Отбих се кратко в Кръчмата и още усмивката не е слезнала от лицето ми, а вече се залавям, че отново се замислих за тази горчивата съдба на страната ни. Случва ми се често и ме разбива.

Сигурно съм голям наивник, но не спрях да си мисля и да се надявам вече десетилетия, че има някакви национални елити, които освен за себе си, имат грижата, обучени са да мислят и носят отговорност и за страната. Не би!

Личностната облага, дето ти викаш, е важен движещ мотив, решаваща видова особеност. В нашия случай, обаче, по-често се създава впечатление, че осигуряването на лични облаги (или среда за такива) е нещо като мизерна компенсация, че съответните среди/личности са селекционирани от някого и държани в зависимост от нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Ще нахвърлям кратко.
                          При съобразяване на руската газова доминация в Централна и Източна Европа, разработени бяха няколко проекта за алтернативи на доставка.

Най-големият беше Набуко - общоевропейски проект, който трябваше да свързва каспийският, евентуално средноазиатски регион с Европа. Ще го кажа максимално кратко - европейският егоизъм погреба проекта.

Вторият по значимост беше ТАНАП - което значи Транс АНАдолски Пайплайн. Той беше проект между Азербайджан, Грузия и Турция. Започна преди 10-на години и ми се струва, че по едно време грузинците отпаднаха и на тяхно място се вклини БП. Представлява гръбнак на т.н. Южен Газов Коридор - връзка между Каспийските находища - основно Шах Дениз, през Турция, Гърция, Албания до Италия. Горе-долу през средата на миналата година официално го откриха и вече доставя газ за Турция.
                          ТАНАП излиза на турско-гръцката граница и оттам продължава на гръцка територия като ТАП - Транс Адриатически.
                          Официално ги свързаха към края на годината, но доколкото знам по него още не тече ефективно газ за Гърция. Нямам информация дали азерите имат реално капацитет за доставка. Един от проблемите, които решаваше лукавото момче (Ципрас) при срещата със султана миналата седмица беше точно това. Не знам какво са се разбрали, ако въобще.
                          На гола теория този газопровод би могъл да доставя газ и за България, но ...

Чужди геостратегически мераци и егоизми ни удушиха. Вместо да станем назаобиколим фактор и транзитен възел, оставихме се в ръцете на султана. Той прие на своя територия и ЮП и Турция вече стана стратегически газов играч. Тя е тази, която ще определи, чия газ къде ще се доставя и това ще се случи на база на нейните интереси. И Танап и първата тръба на ЮП са с капацитет по около 16 млрд. м3 и след като Турция удовретвори нуждите се, остатъкът ще се насочва за транзит при гонене на максимална ефективност. Наивниците си въобразяват, че турците ще правят сами на себе си конкуренция и ще предложат азерски газ и на нас, евтиничък. Тц!
                          Месю Начев, дори при султана да сме, щяхме да имаме някакво лице (дори султанско, щото и той им се изрепчи та му спуснаха санкции за някакъв момент) Сега сме никакво лице. Единстеното обяснение за това окаяно положение е някакви личностни облаги из върхушките

Коментар

• Хер Начев,
                            благодаря за подробния отговор!

Коментар

• Това дето се получи в Югославия първоначално е било замислено за България ,но нашата политическа върхушка се врътна и не стана
                              работата.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

+11111111

И обявяваме неутралитет в Конституцията си и искаме и ООН да ни признае за вечно неутрална държава.....
                                Ще ни спретнат веднага гражданска война с мангалите и традиционната глутница ще дойде да ги спасява а нас
                                да ни трепе като сърбите.
                                Last edited by Grosss; 15.02.2019, 21:21.

Коментар

Working...
                                X