IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
    Русия планира да добива полезни изкопаеми на Луната

Русия планира в периода 2031-2035 г. да изстреля към Луната многоразов космически кораб за транспортиране на товари, тежък луноход за добив на полезни изкопаеми и модули за лунната база, съобщи в неделя РИА Новости, позовавайки се на източник от ракетно-космическия отрасъл.

Що ли не планира да прати човек да стъпи там ...само луноходи . Явно е много назад с технологиите , дето американците владеят още от 68а ...
    Всъщност защо говедарите не щат да ходят на луната пак, нали веднъж са били, какво пречи да отидат пак

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=jAX6CykmFuw
      Срочно! Евpocoюз в шoкe! Меркель "пocтaвилa на мecто" CШA и Уркaинy!

Шоу нонстоп !

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Ще нахвърлям кратко.
        При съобразяване на руската газова доминация в Централна и Източна Европа, разработени бяха няколко проекта за алтернативи на доставка.

Най-големият беше Набуко - общоевропейски проект, който трябваше да свързва каспийският, евентуално средноазиатски регион с Европа. Ще го кажа максимално кратко - европейският егоизъм погреба проекта.

Вторият по значимост беше ТАНАП - което значи Транс АНАдолски Пайплайн. Той беше проект между Азербайджан, Грузия и Турция. Започна преди 10-на години и ми се струва, че по едно време грузинците отпаднаха и на тяхно място се вклини БП. Представлява гръбнак на т.н. Южен Газов Коридор - връзка между Каспийските находища - основно Шах Дениз, през Турция, Гърция, Албания до Италия. Горе-долу през средата на миналата година официално го откриха и вече доставя газ за Турция.
        ТАНАП излиза на турско-гръцката граница и оттам продължава на гръцка територия като ТАП - Транс Адриатически.
        Официално ги свързаха към края на годината, но доколкото знам по него още не тече ефективно газ за Гърция. Нямам информация дали азерите имат реално капацитет за доставка. Един от проблемите, които решаваше лукавото момче (Ципрас) при срещата със султана миналата седмица беше точно това. Не знам какво са се разбрали, ако въобще.
        На гола теория този газопровод би могъл да доставя газ и за България, но ...

Чужди геостратегически мераци и егоизми ни удушиха. Вместо да станем назаобиколим фактор и транзитен възел, оставихме се в ръцете на султана. Той прие на своя територия и ЮП и Турция вече стана стратегически газов играч. Тя е тази, която ще определи, чия газ къде ще се доставя и това ще се случи на база на нейните интереси. И Танап и първата тръба на ЮП са с капацитет по около 16 млрд. м3 и след като Турция удовретвори нуждите се, остатъкът ще се насочва за транзит при гонене на максимална ефективност. Наивниците си въобразяват, че турците ще правят сами на себе си конкуренция и ще предложат азерски газ и на нас, евтиничък. Тц!
        Начев аз не знам турците какво си въобразяват ама гледам че там дето има нефт и газ постоянно има война.По добре да нямаме според мен иначе ше ни разпарчетосат.

Коментар

"ходенето" засега е до Холивуд ... руснаците явно нямат амбицията да ходят и те ...карат си на луноходи ,
          По-добре никой да не ходи https://www.vbox7.com/play:06434cefd5

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Ох, мОдитата, голяма сте скръб. Наистина.
            По темата. Който и да „ходи на Луната”, първом да стигне. Че то, аман от киноефекти.
            "ходенето" засега е до Холивуд ... руснаците явно нямат амбицията да ходят и те ...карат си на луноходи ,

Коментар

• Ох, мОдитата, голяма сте скръб. Наистина.
              По темата. Който и да „ходи на Луната”, първом да стигне. Че то, аман от киноефекти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                Няма да казвам че в текста по-доле може да намерите че към декември миналата година по трежърис към външни кредитори (държави и големи институции) САЩ дължат ... Малко над $11 трлн.
                От тази сума към други държави са накъм $7.5 трлн

Дългът си е дълг няма значение вътршен ли е или външен..И колкото повече е вътрешен толкова е по голяма опастността от хипер инфлация.Народа там е въоръжен...Спретнат ли му това освен фалит ще има и Гражданска война.

Коментар

Русия планира да добива полезни изкопаеми на Луната

Русия планира в периода 2031-2035 г. да изстреля към Луната многоразов космически кораб за транспортиране на товари, тежък луноход за добив на полезни изкопаеми и модули за лунната база, съобщи в неделя РИА Новости, позовавайки се на източник от ракетно-космическия отрасъл.

Що ли не планира да прати човек да стъпи там ...само луноходи . Явно е много назад с технологиите , дето американците владеят още от 68а ...
                  На Луната не трябва нищо да се пипа,тя е необходима за равновесието на Земята.Ако нещо се случи на Луната това ще доведе до голяма
                  катастрофа на Земята.

Коментар

• Русия планира да добива полезни изкопаеми на Луната

Коментар

• Записано.

Коментар

• Първоначално изпратено от И.Зверов Разгледай мнение

Споко, свиквай.
                        ...
                        <изтрито от автора>
                        ​​​​​​...
                        https://www.lentata.com/page_13915.html
                        Браво на този феминизъм!

Тази дама се казва Сали Милър Гиърхарт, професор в университета в Сан Франциско, гей активист и видна феминистка икона. От години насам тя се е фокусирала върху два предмета - феминист стъдис и лесбиан стъдис. Нейна е знаменитата теза, че "The proportion of men must be reduced to and maintained at approximately 10% of the human race." Когато казвам, че ме втриса от западния левичарски троцкизъм и модерните му каузи, търсещи благодатна почва и у нас - феминизъм, джендър стъдис, 72 пола и т.н., изобщо не се шегувам. Автентичното ляво движение се самоуби в момента, в който подмени борбата за класова справедливост с идентичностния дискурс и се фокусира върху сексуалността на индивида.

Коментар

Родител 1 и родител 2: тъжно, грозно и противно

Автор: Марен дьо Вири, “Фигаро”

Аз не съм родител 1 и родител 2 на моите деца, а техен баща и това понятие, колкото богато, толкова и дълбоко, е вкоренено в моята култура. Не виждам защо хомосексуалните двойки родители да ми забраняват да се наричам баща. Аз естествено искам да живея в мир в Републиката, стига да не ми налагат терминология, която не е нито моя, нито на огромното мнозинство от французите. А точно такъв е случаят с този идиотски закон.
                          Споко, свиквай.
                          ...
                          <изтрито от автора>
                          ​​​​​​...
                          Last edited by И.Зверов; 17.02.2019, 16:08. Причина: Изтрих текста си поради несъгласие с триенето и забраната на академичната, литературна и парламентарна дума "циганин".

Коментар

• Моди, ай стига де. Оляхте се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                              Ето, и франсЕтата избухнаха, де ги налите капути да им обяснят, че не е „по европейските ценности”, че трябва да им лягат, да вирват крАките и да слушкат?
                              Да бе , де го барабов , да ни обясни как той ше е баба 1 , па "жена му " баба 2 ...

Коментар

• Родител 1 и родител 2: тъжно, грозно и противно

Автор: Марен дьо Вири, “Фигаро”

Аз не съм родител 1 и родител 2 на моите деца, а техен баща и това понятие, колкото богато, толкова и дълбоко, е вкоренено в моята култура. Не виждам защо хомосексуалните двойки родители да ми забраняват да се наричам баща. Аз естествено искам да живея в мир в Републиката, стига да не ми налагат терминология, която не е нито моя, нито на огромното мнозинство от французите. А точно такъв е случаят с този идиотски закон.

Коментар

Working...
                                X