IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• НАТО осъди „неприемливите" заплахи на Владимир Путин

Ние сме отбранителен съюз, не искаме нова надпревара във въоръженията, отбелязват от пакта.

Ъхъ ...затуй се приближават плътно до руските граници ... щот се "отбраняват" ...

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      Схватката вътре в САЩ се изостря по неподозиран за мен начин. Очевидно е, че президентът Тръмп е упорит и е мъж, който много държи на обещанията си. Пък и не го е страх!Въпросът е, дали ще даде на вразите битката, която те очевидно искат?!?
      Със стената иска да спре мексиканците, но защо педалите от калифорния и други щати не са съгласни, и там смятат че емигрантите са КУР/красиви, умни, ранобудни/ и с висше образувание

Коментар

• Схватката вътре в САЩ се изостря по неподозиран за мен начин. Очевидно е, че президентът Тръмп е упорит и е мъж, който много държи на обещанията си. Пък и не го е страх!
        Каза, че ще строи стена на границата с Мексико и всеки на негово място би се отказал като се има предвид какво му причиняват и каква е съпротивата. Но не и той. Това ме изпълва с изненада и респект. Още повече, че с оглед на ситуацията, никой не би го обвинил в неспазване на обещания.
        Напомняне. За да се набави финансиране следваше обявяване на извънредно положение, с което да се заобиколи Конгреса. Той го направи.
        В следващия момент група щати, водени от Калифорния му заведоха дело. Целта е да попречат. Вярно е, че границата на Калифорния е малка в сравнение с тези на Аризона и Тексас, но местните и там се оплакват, че щатът е наводнен от всякакви "хиспаник".

Днес гледам, че Тръмп отговаря без никакво колебание, като е отрязал 1 млрд. щ.д. от някакава федерална субсидия за Калифорния, предназначена за строеж на ж.п. линия.
        Trump Takes Back $1 Billion from California; Gavin Newsom Complains: ‘Political Retribution’

С други думи битката е "гуша за гуша" и не се спестяват никакви средства.
        Очевидно е, че залогът е президентското място, а не някаква си стена.

Още по интересно става, поради факта че Тръмп въпреки заведеното дело има процедурно-правна възможност да строи стената
        Pollak: Trump Can Build ‘Wall’ Now, Despite States’ Lawsuit

Въпросът е, дали ще даде на вразите битката, която те очевидно искат?!?
        Last edited by nachev; 20.02.2019, 18:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Днес в т.нар. "Народно събрание" се вихри последното омаймунчване
          Тъкмо и аз си мислех тази сутрин, какво значи да си Цветанов и Кирилов в бойкоборисовска България.
          Добре е, че не са емоционални натури, с вкалцени гръбнаци и страдащи от чувство за наранено лично достойнство.
          Човешкият опит ми нашепва, че окарикатуряването е пресилена реакция. Истината е, че не са много тези, които го могат това и да си на тяхното място хич не е лесно. Те си знаят, какво им струва. Кирилов напоследък има много нездрав вид и ми се струха един такъв зачервен, кипящ вътрешно вулканично, на края на силите си.

Коментар

• Днес в т.нар. "Народно събрание" се вихри последното омаймунчване на гербавите маймуни. Сега пък щели да връщат преференциите при гласуване както си бяха преди да ги изменят само преди 5 дни. Тогаз цяла нощ се пънаха и плюха и убеждаваха колко са прави да ги премахнат (де факто), пък сега ще отменят още невлезлите в сила промени на Изборния кодекс.
            Имам чувството че Боко Тиквата нарочно ги прави на маймуни. Да види цяла България какъв голям началник е и колко милее за народа. Щото можеше преди седмица да удари един телефон на Цвъки и да му нареди да останат преференциите и да се избере нова ЦИК и нямаше да има никакви "Радини" вълнения . Ама не! Остави ги да гласуват това позорище и след туй набързо им нареди да обърнат гъза на другата страна.

А бе в Сърбия на театрото не му ли казват "позорище"? Аджак театро си е бугарския парламент, същинско позорище.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Едно време учителката ми по литература викаше: Как, ученици, се ражда драматичният герой в литературата?
              И понеже бяхме още с жълто около човките, тя сама си отговаряше: Поради яркото разминаване на действителността и очакванията и претенциите към нея!
              Не е само в литературата
              Уу!
              Добрър учител си имал.

И аз до винаги ще уважавам тези, които са ме учили, без да ме поучават.
              Sweet!

Те не са живи вече, но донякъде са в мен и донякъде съм и техен.

Коментар

Райко,
                Странна работа! Върви после разправяй, че мислите и емоциите не оставят след себе си следи и енергийно напрегнати полета!

Преди да ида да обядвам, споделих нещо с Инта в Оптимизма и по някаква неведома причина Брадъра беше споменат. Поради още по-неведома причина очевидно същият персонаж е присъствал вчера и в тази тема под някаква неполиткоректна форма, за което нямах никаква представа.

Формулата стана много сложна:

(Прометей + Хамлет + Дон Кихот + д-р Фауст) - ("Добре дошли в 1984!" + "Добре дошли в Кукивиче гнездо!") ² = Х

Живи и здрави.
                Да вдигнем чаши за езоповския език с почит към самия Езоп!

Радвам се, че все още има хора и ще ги има, докато умра.
                Пък след това не ме интересé па.

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                  Пак хер Начев!

Интересува ме Вашия съвет - появи ми се подмолно-съзнателно желание да преведа (част от) "Манифест на социалната опозиция" на един от най-самостоятелно мислещите, които мислено познавам - Александр Зиновьев - и да го пусна тук.

http://flibusta.is/b/234253/read

Как мислите, Хер, струва ли си труда или ще е изхвърляне на бисери - на преводачески и авторов труд?

Поздрави с:
                  "Кашмир", Лед Дзепелин: https://m.youtube.com/watch?v=sfR_HWMzgyc. Слушай го на големи колони или си представѝ.

Айк и Тина Търнър, "Натбуш сити лимитс": ​https://m.youtube.com/watch?v=ALAWxatDoD0​​​​​
                  Само ако вярваш, че чрез процеса на превода ще спомогнеш по-интензивното случване на ярък процес на интелектуално или емоционално изживяване. Лично!

Някога и аз превеждах статии. Срещнах досада, присмех и хули. Сега продължавам да пиша безплодни и излишни есета, които с право срещат същото отношение.
                  Ма то човек не мож избяга от себе си.

Едно време учителката ми по литература викаше: Как, ученици, се ражда драматичният герой в литературата?
                  И понеже бяхме още с жълто около човките, тя сама си отговаряше: Поради яркото разминаване на действителността и очакванията и претенциите към нея!
                  Не е само в литературата

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                    Хер Начев!
                    Приятно ми е да Ви срещна пак!

Обективна истина е, че в този форум се трият съдържателни постове с интересна информация.

Касателно (досежно) облизването Ви за последното серийно триене, то, в голямата си част, то може да бъде предадено със следните два цитата от там:
                    "Добре дошли в 1984!" (на Оруел).
                    "Добре дошли в Кукивиче гнездо!" (Кен Киси?)

Сос здраве!
                    Райко,
                    Странна работа! Върви после разправяй, че мислите и емоциите не оставят след себе си следи и енергийно напрегнати полета!

Преди да ида да обядвам, споделих нещо с Инта в Оптимизма и по някаква неведома причина Брадъра беше споменат. Поради още по-неведома причина очевидно същият персонаж е присъствал вчера и в тази тема под някаква неполиткоректна форма, за което нямах никаква представа.

Формулата стана много сложна:

(Прометей + Хамлет + Дон Кихот + д-р Фауст) - ("Добре дошли в 1984!" + "Добре дошли в Кукивиче гнездо!") ² = Х

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                      За първи път в историята резервите на Русия изцяло покриват външния държавен и търговски дълг, заяви Путин на Пресконференция..
                      „Имаме мощен финансов еърбег. Мога да ви информирам - това е приятна, добра информация - за първи път в нашата история нашите резерви покриват изцяло външния дълг на държавата, който е много малък, както и на търговския сектор“, заяви руският президент.

Абе тия намаше ли да фалиргат скоро ?
                      Маани, бъркаш им преко в джигера.

Бъди съжалителен към полухората. Все пак са "полу"?
                      Бъди добър с мярката си.

Но ако държат да си поискат заслуженото, ще им го дадем: незаслужено бърза смърт - тям и поколения им. Броим ги, записваме.
                      И...
                      No time to regret - https://m.youtube.com/watch?v=0_bXjdqmbms - еврейката Ейми Уейнхауз.
                      Last edited by R1a1; 20.02.2019, 15:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        За първи път в историята резервите на Русия изцяло покриват външния държавен и търговски дълг, заяви Путин на Пресконференция..
                        „Имаме мощен финансов еърбег. Мога да ви информирам - това е приятна, добра информация - за първи път в нашата история нашите резерви покриват изцяло външния дълг на държавата, който е много малък, както и на търговския сектор“, заяви руският президент.

Как ще фалират след като руснаците са основен производител и износител на всички видове суровини а в момента те растат със
                        скороста на ракетата "Авангард"?

Коментар

• За първи път в историята резервите на Русия изцяло покриват външния държавен и търговски дълг, заяви Путин на Пресконференция..

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Пак хер Начев!

Интересува ме Вашия съвет - появи ми се подмолно-съзнателно желание да преведа (част от) "Манифест на социалната опозиция" на един от най-самостоятелно мислещите, които мислено познавам - Александр Зиновьев - и да го пусна тук.

http://flibusta.is/b/234253/read

Как мислите, Хер, струва ли си труда или ще е изхвърляне на бисери - на преводачески и авторов труд?

Поздрави с:
                            "Кашмир", Лед Дзепелин: https://m.youtube.com/watch?v=sfR_HWMzgyc. Слушай го на големи колони или си представѝ.

Айк и Тина Търнър, "Натбуш сити лимитс": ​https://m.youtube.com/watch?v=ALAWxatDoD0​​​​​
                            Last edited by R1a1; 20.02.2019, 14:49.

Коментар

Вчера се наложи да напусна и след това е започнало здраво триене. Поради някаква особена причина живея с усещането, че съм изпуснал нещо важно.
                              По-скоро е субективна емоция.
                              Хер Начев!
                              Приятно ми е да Ви срещна пак!

Обективна истина е, че в този форум се трият съдържателни постове с интересна информация.

Касателно (досежно) облизването Ви за последното серийно триене, то, в голямата си част, то може да бъде предадено със следните два цитата от там:
                              "Добре дошли в 1984!" (на Оруел).
                              "Добре дошли в Кукивиче гнездо!" (Кен Киси?)

Сос здраве!
                              Last edited by R1a1; 20.02.2019, 13:45.

Коментар

• Вчера се наложи да напусна и след това е започнало здраво триене. Поради някаква особена причина живея с усещането, че съм изпуснал нещо важно.
                                По-скоро е субективна емоция.

Всъщност, друго искам да споделя:
                                По-долу има линк от тв изява на една много неприятна (субективно за мен) личност, тази сутрин по Бг он еър.
                                Първите 8 минути става дума за Дунарит и Гебрев основно.
                                Будещи по-голям интерес са последните 4 минути, след 8,30 м., където се представя някаква субективна интерпретация на случващото се в момента и предстоящото да се случи в България в най-близко време.
                                Има фантасмагории, но има и детайли, които аз с интерес ще проследя:

Службите скрили информацията по случая "Гебрев", твърди Николай Ненчев

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blo...bivsh-ministar

Коментар

Working...
                                X