IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Ето я лъжата ...
    А ето я и истината:
    "Тази публикация има за цел да предостави на читателя обективни данни, за да може той сам да си отговори къде е българската икономика спрямо другите европейски страни през 1939 г. По-долу обобщавам и анализирам исторически данни за равнището и динамиката на реалния брутен вътрешен продукт на човек от населението, публикувани в еталонното изследване Maddison Project Database на Университета в Грьонинген. Посочените суми са в долари на САЩ от 2011 г. Използван е стандартът cdgppc, приложим за сравнения на жизненото равнище в отделните държави.

    Данните за БВП на човек през 1939 г. за 24 европейски страни (без Албания, плюс Турция и СССР) са представени на долната графика.



    Видно е, че през 1939 г. България не е сред богатите страни в Европа, но по БВП на човек изпреварва редица държави, които днес по подразбиране считаме за по-развити. С 2967 долара на човек, България се нарежда преди Португалия (2323 долара), Полша (2801 долара, данните са за 1938 г.) и Унгария (2522 долара).

    Звучи изненадващо, но равнището на БВП на човек в България през 1939 г. е съпоставимо с това в Италия, като разликата е по-малка от 8%. За сравнение, през 2016 г. Италия изпреварва България с около 95%.
    ...
    Разгледани в съвкупност, представените данни сочат следното. През 1939 г. икономиката на България заема 18-то място от 24 европейски държави. Това, от една страна, говори добре за тогавашна България, тъй като през 2016 г. в списъка със същите държави сме на 23-то място."
    https://bodil.bg/2018/05/22/1939/

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

      Ама така като говориш може и да те осъдя щото не е вярно,нито съм крал ,нито съм трепал някого.Не може да плямпаш все едно си на женския
      пазар....чул недочул....
      То най смешното е че Ванчо е типичния избирател на ония брадатите , НЕ успели сред комунистите навремето и затова станали антикомунисти.

      После се оказа че всъщност са НЕ успели поради собствената си некадърност а не защото комунистите са им пречели.

      Сега вече се прави че не помни да е гласувал за тях и друг му е виновен........
      Last edited by RUBLA; 25.08.2019, 19:53.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

        Ето я истината , а ванчо кви лъжи дърпа тук:

        бла-бла.... Ето това са покъртителните условия за закъснелоста на българския живот” (3).

        Ясно е откъде ти е копи-пейста,ама разбира се партията казва пълната истина,повече не ми се ровеше,гнус ме е... направихте народът просяк и подигравка в другите страни,даже арабинът учител ми по английски с насмешка говореше"ама вие от България ли сте,имате ли телевизори поне"!


        http://archivek-p.org/10/%D0%BA%D0%B...7%D1%8A%D0%BC/


        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

          Aи вие си свалихте Живков ,окрадохте после държавата и сега кой е виновен,ония брадатите,ами те бяха ваши подставени апаратчици,като създадохте уж СДС/Съюз на Държ.Сигурност/-Данчо ментата,Орешарски,Бисеров зам.председатели на сдс!

          Днешното състояние е от окрадената от вас държава!

          Колко пъти да пускам кои са управлявали след 10 ноември?

          Ама така като говориш може и да те осъдя щото не е вярно,нито съм крал ,нито съм трепал някого.Не може да плямпаш все едно си на женския
          пазар....чул недочул....
          Last edited by RUBLA; 25.08.2019, 19:54. Причина: Спазвайте добрия тон!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

            Иванчо сега сме 2019 г а не 1989,иначе това дето го изреждаш като най,най е наистина така след 30 г преход към капитализъм.В момента градим
            капитализъм и въпросите си ги отнасяй до капиталистите.http://archivek-p.org/10/%D0%BA%D0%B...7%D1%8A%D0%BC/
            Ето я истината , а ванчо кви лъжи дърпаше тук колко сме били напред преди 1945 г.:

            И така какво е според изследването на Мадисън мястото на България сред останалите европейски страни през прочутата 1939 г., когато бил достигнат „върхът“ в нашето икономическо развитие? БВП на човек от населението в България тогава е бил 1603 единици, докато например в съседна Гърция той е бил 2638 единици (1). При това за Гърция 1939 г. не най-успешната година през предвоенния период. Най-успешната за Гърция е 1937 г., когато БВП е 2769 ед/човек, а в България през същата година той е едва 1512 ед/човек или близо два пъти по-малък (1).

            Сравнението на България с другите европейски страни показва също значително изоставане по произведения БВП на човек, достигащо 3-4 пъти. Единствените европейски държави, пред които царска България има минимално предимство според Мадисън, са Румъния и Югославия, а за Албания няма посочена оценка, защото тя е окупирана от Италия. С други думи, царска България, през 1939 не е на пето място, а в най-добрия случай на четвърто, но по бедност и изостаналост в предвоенна Европа.

            Капиталистическа България преди социалистическата революция без съмнение беше една от най-бедните и изостанали страни в Европа.

            Над 80 процента от населението, тогава се препитаваше с примитивно земеделие и страната ни изоставаше от развитите страни с 50-100 години. Ако някой си мисли, че Мадисън е допуснал някаква грешка в оценката си за царска България, може да я сравни с оценката на хора, които би трябвало най-добре да познават какво е било действителното положение през 1939 г. На 25 януари 1939 г. в Народното събрание на царство България министърът на земеделието Иван Багрянов заявява: „Имах случай да го кажа и друг път: ние сме земеделска страна БЕЗ ЗЕМЕДЕЛИЕ… Ние нямаме излишъци от зърнени храни. Ние изнасяме не излишъци, а само туй, което крадем от устата на нашия народ и неговия нещастен добитък. (Общи ръкопляскания). Цифри за доказателство аз по-рано приведох в изобилие”.(2)

            Ръкопляскат му същите депутати, които по-късно бяха осъдени от Народния съд и които съставляваха така наречения елит на царска България. Очевидно и те напълно споделяха тъжната констатация на царския министър Багрянов.

            А ето как описва в изказване пред Народното събрание на 12 март 1940 г. жизненото равнище на народа в България през 1939 г. един от тези депутати, подкрепящи режима, Серафим Георгиев: „Това показва, че картината на българската мизерия е страшна… Аз мога да ви припомня картини от Берковско, които видях с очите си: едно дете ядеше симид вместо сирене с царевичен хляб. Мога да ви прочета данни…, че 19,5 % от селските семейства живеят в тухлени, а 61 % в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви. Нямат кладенци 57 % от домакинствата; нямат клозети 17,4 % от тях. Нямат кревати 20 % от домакинствата, а останалите 80 % от тях имат средно по два кревата за шест души. Нямат маса 28,5 % от домакинствата, а 36 % нямат стол. Нямат печка 28 % от домакинствата. Нямат юрган 36 % от тях. Нямат дюшеци 46,5 %, а 34 % нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53 % от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато. Долните дрехи обикновено са така замърсени, че са хванали кожа от кир. Ето това са покъртителните условия за закъснелоста на българския живот” (3).
            Last edited by markov; 25.08.2019, 18:50.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

              Aи вие си свалихте Живков ,окрадохте после държавата и сега кой е виновен,ония брадатите,ами те бяха ваши подставени апаратчици,като създадохте уж СДС/Съюз на Държ.Сигурност/-Данчо ментата,Орешарски,Бисеров зам.председатели на сдс!

              Днешното състояние е от окрадената от вас държава!

              Ето какви са я вършили на Гросс хората:


              ...
              При оценка на назначената целева междуведомствена група, че един щатски долар се спечелва от икономиката ни средно с цената на около 2 лева вътрешни разходи (по цени на едро плюс другите разходи франко нашата граница), през 1987 година предприятията-износители получават реално за един щатски долар около 1,30 вътрешни лева (1 щатски долар по официалния курс равенна около 0,88 вал. лева и по утвърдения валутен коефициент 1,50 равен на около 1,30 вътрешни лева)...
              Сега обаче други са виновни, и най-вече седесето.
              Това комунист срам няма.


              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                През соца нямаше хора да се изхранват от казаните за боклуци,нямаше просяци,кражби а сега това е масово явление и нещо естествено.
                През соца нямаше проблем със здравеопазването а сега няма лекари,няма инджинери,учители и какво има и колко е компетентно не знам.
                Ти като си в Канада и си захвърлил родителите си тук кой ще им изкарва пенсията за да живеят нормално?
                Aи вие си свалихте Живков ,окрадохте после държавата и сега кой е виновен,ония брадатите,ами те бяха ваши подставени апаратчици,като създадохте уж СДС/Съюз на Държ.Сигурност/-Данчо ментата,Орешарски,Бисеров зам.председатели на сдс!

                Днешното състояние е от окрадената от вас държава!

                Колко пъти да пускам кои са управлявали след 10 ноември?

                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                  В момента градим капитализъм и въпросите си ги отнасяй до капиталистите.http://archivek-p.org/10/%D0%BA%D0%B...7%D1%8A%D0%BC/
                  Тези неща бяха ясни още през 1984 - 86 когато работех с официални статистически справочници и там базата за сравнение беше 1939 г.

                  Статията е напълно вярна.Единствено мога да допълня,че монархо-фашистите тласнати от политическа безизходица виждаха опция за спасение на кожите си само при членство в Тристранния пакт..Е, едва 4 години по-късно част от тях бяха справедливо осъдени и разстреляни(или затворени за дълги години) от Народния съд,друга част дезертираха на запад,а трети се обясниха в Любов на комунистите....И сега Историята ще се Повтори,но колкото по-късно - толкова по-зле ще е !
                  Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                  Коментар


                  • През соца нямаше хора да се изхранват от казаните за боклуци,нямаше просяци,кражби а сега това е масово явление и нещо естествено.
                    През соца нямаше проблем със здравеопазването а сега няма лекари,няма инджинери,учители и какво има и колко е компетентно не знам.
                    Ти като си в Канада и си захвърлил родителите си тук кой ще им изкарва пенсията за да живеят нормално?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                      Когато робите сами извоюват свободата си, те стават свободен народ. Когато някой освободи група роби, те стават освободени роби. Т.е., хора с робски манталитет, но привидно свободни. А какво да кажем, че според твърденията на българските историци, ние два пъти сме освободени от Русия. Един път не е стигнало да ни освободят, та е трябвало за втори път да се повтори "правилният"освободителния процес. И какви са резултатите от освободителните процеси е ясно – България е най-слабата икономически държава в ЕС, с най-висока корупция, с най-висока престъпност, с най-ниска раждаемост, с най-ниска продължителност на живота, най-боледуващата нация в ЕС, с най-неразвита съдебна система и най-бедно и мизерстващо населени в ЕС.
                      За сметка на това, България е страната с най-голям брой русофили на глава от населението.



                      Иванчо сега сме 2019 г а не 1989,иначе това дето го изреждаш като най,най е наистина така след 30 г преход към капитализъм.В момента градим
                      капитализъм и въпросите си ги отнасяй до капиталистите.http://archivek-p.org/10/%D0%BA%D0%B...7%D1%8A%D0%BC/

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        другият и той иска качество, а не количество, така че ванката и фараона ще се наложи да се приберат
                        Когато робите сами извоюват свободата си, те стават свободен народ. Когато някой освободи група роби, те стават освободени роби. Т.е., хора с робски манталитет, но привидно свободни. А какво да кажем, че според твърденията на българските историци, ние два пъти сме освободени от Русия. Един път не е стигнало да ни освободят, та е трябвало за втори път да се повтори "правилният"освободителния процес. И какви са резултатите от освободителните процеси е ясно – България е най-слабата икономически държава в ЕС, с най-висока корупция, с най-висока престъпност, с най-ниска раждаемост, с най-ниска продължителност на живота, най-боледуващата нация в ЕС, с най-неразвита съдебна система и най-бедно и мизерстващо населени в ЕС.
                        За сметка на това, България е страната с най-голям брой русофили на глава от населението.




                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Свещената простота да мачкаш таланти. Да си показваш шефските рогца от малката си охлювена чурупчица. Тази мъничка душица на човечето, сдобило се с власт, което иска да демонстрира някакви перверзна принципност, е един от основните проблеми в манталитета на тази наша злоблива, завистлива и лошава нация.

                          Дарина Такова започва международна активна кариера на най-големите оперни сцени в света:Teatro alla ScalaМилано, Teatro dell’opera di Roma, Флоренция, Болоня, Торино, Верона, Палермо, Триесте, Неапол, Венеция, Парма, Бергамо, Амстердам, Карнеги Хол, Мюнхен, Берлин, Женева, Мадрид, Барселона, Лондон, Париж, Токио, Метрополитън опера в Ню Йорк и други.
                          Тя е работила с някои от най-добрите диригенти за времето си – Рикардо Мути, Алберто Зеда, [3], Виктор Пабло Перес и други.

                          Министърът на културата Боил Банов поиска оставката на Столина Добрева, директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ (НМУ). Министърът заяви позицията си във Фейсбук, провокиран от статус на оперната певица Дарина Такова, в който тя разкрива унижението си от предложението на Добрева певицата да се яви на изпит по пеене пред комисия, за да стане преподавател в училището.

                          Дарина Такова: "
                          На мен ми бе обяснено от новата директорка, обявила помпозно в интервю, че ВРЪЩА ПРЕСТИЖА НА МУЗИКАЛНОТО УЧИЛИЩЕ (?!?!?!?!?!?!?!)), че:
                          1. Моята педагогическа дейност не може да бъде зачетена като преподавателски опит, тъй като не се е случила под шапката на учебно заведение, тоест аз кандидатствам като начинаещ учител, на равни начала с (например) деца, току-що "завършили бакалавър и/или магистратура в консерваторията с общ успех не по-нисък от 4.50".
                          2. Моята кариера по световните оперни сцени не може да бъде зачетена, затова аз трябва да се изправя пред комисия и да изпълня ПЕТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ под съпровод на пиано, за да се види, годна ли съм да преподавам пеене на деца на възраст между 13 и 18 години."

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Ванче, ти като канадец знаеш ли, кой е човекът от снимката?

                            Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

                            1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;

                            2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;

                            3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";

                            4. моралния и икономическия упадък на държавата;

                            5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
                            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                            Коментар


                            • Ванче, ти като канадец знаеш ли, кой е човекът от снимката?

                              Коментар



                              • Съд за зверствата и 45 г. диктатура на БКП

                                Сгрешихме с нашата Нежна революция, защото не потърсихме отговорност на комунистическата партия за всичко онова, което е причинила на българския народ.


                                Как е възможно една партия, която е налагала над българския народ в продължение на 45 години безмилостна диктатура, да убеждава българина, че го спасява от нечия диктатура, удивлява се известният българин.



                                Втора масовизация и селски бунтове


                                В началото на 1950 година правителството подготвя нова масовизация, поставяйки си за цел колективизацията на половината земеделски земи, което трябва да се постигне с ново увеличение на нарядите, собено на мляко и вълна. Режимът прибягва до крайни мерки, като изискването на наряд от мляко дори от яловите крави и воловете – така след национализацията на тракторите, той се опитва да лиши селяните и от работни животни. През март е поставен максимум на земите за лично ползване (в зависимост от района 2 до 5 декара, включително двора на къщата[10]) и притежаваните животни (1 впрегатно животно, но не вол, 1 крава, биволица или коза, 5 овце[10]) от членовете на ТКЗС, а изплащаните им ренти са намалени до 30% от печалбата, като е обявена възможността за пълното им премахване в бъдеще. ТКЗС са извадени от системата на Централния кооперативен съюз окончателно поставени под контрола на Министерството на земеделието.[11]

                                Мерките на правителството дават резултат и до края на годината 50% от селяните са включени в ТКЗС, но още през лятото в много села в Оряховско, Врачанско, Пловдивско и Асеновградско започват безредици, които са разпръснати с оръжие. През зимата на 1950 – 1951 година в селата в много райони настъпва масов глад.[12]
                                Last edited by vanevski; 25.08.2019, 01:14.
                                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                                Коментар

                                Working...
                                X