IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

    Да бе да, ако Берлин беше още малко по-назапад сега мурзилките щяха за бъда с 30-40% по-малко, и не щото германците щяха да са ги отстреляли, ами мурзилките щяха да се затрият сами, или по точно от НКВД и от ГРУ, щяха да продължават да застрелват своите в гръб!
    Ех пък ако и Москва беше по на Запад сорос фашагите дори можеше да я превземете ха ха ха.Дощло е време руснаците пак да ви онодят за да оправят генофонда.Този път парада на победата ще е във Вашингтон.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

      А иначе историята с процентите е била за залъгалка на Сталин , за да не се увлече и да стигне с червената армия чак до Ламанша .......щото никои не е можел да го спре в този момент.
      Да бе да, ако Берлин беше още малко по-назапад сега мурзилките щяха за бъда с 30-40% по-малко, и не щото германците щяха да са ги отстреляли, ами мурзилките щяха да се затрият сами, или по точно от НКВД и от ГРУ, щяха да продължават да застрелват своите в гръб!
      Socialism -- You Make It, They Take It.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Сталин и Русия ....дрън дрън
        А процентите за Гърция са променени в другата посока от едни други алкохолици , които ти гледаш влюбено...



        А иначе историята с процентите е била за залъгалка на Сталин , за да не се увлече и да стигне с червената армия чак до Ламанша .......щото никои не е можел да го спре в този момент.
        Last edited by markov; 03.02.2020, 21:35.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Прословутата бележка от 1944 г., на която е записана договорката между британския премиер Уинстън Чърчил и съветския лидер Йосиф Сталин за подялба на сферите на влияние в европейски страни след Втората световна война,
          Сталин и Русия не спазват договорката, защото тия 50/50 при Унгария са пометени жестоко и безцеремонно от кремълските алкохолици през 1956 г., само 3 години след, като сами обявяват Сталин за жесток диктатор.
          А българските 75% за русия знаете много добре в какво се превърнаха - в една
          100%-това руска колония от 1944 до днес.

          Коментар


          • Финансист: Нещо невиждано от 7 години се случва с икономиката у нас

            Last edited by RUBLA; 04.02.2020, 09:10. Причина: Забранен линк.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

              Не знам кои жертви са мит, има източници, твърдят за 600 000 ( шестстотин хиляди ). С тях какво правим?
              Ще трябва да спориш с Божидар Димитров, цитата е от него :

              Божидар Димитров: 6 мита за Втората световна война



              1. „Странната” война – съюзниците не воюват между септември 1939 – май 1940.

              Истината е, че воюват по море и въздух и по периферията в Гърция, Норвегия. По суша в Европа не воюват, защото нито Великобритания, нито Франция са готови за война, която за разлика от Първата световна война избухва внезапно. Франция не е мобилизирала, Великобритания не е прехвърлила и един войник на континента. Германия също хвърля всичко срещу Полша и след разгрома й трябва да предислоцира войските си на запад, няма и достатъчно танкове и самолети за блицкриг. Само Франция има повече танкове от Хитлер. На Райха е необходима още година да изравни силите. Дори при началото на блицкрига Хитлер няма преимущество в танковете, но използува наличните далеч по ефективно от съюзниците.

              2. САЩ били неутрални до 6.ХІІ.1941 г. (нападението срещу Пърл Харбър).

              Официално да, неофициално станаха арсенал за Великобритания и Франция от първия ден на войната. Към воюващите ежемесечно текат по море милиони тонове оръжие, петрол, храни, униформи. Във въздуха се бият стотици американски летци водещи се за „доброволци”. Без тази помощ Великобриятания би издъхнала за два месеца.

              3. Съюзническите армии – на Финландия, Словакия, Италия, Унгария, Румъния, България и Хърватска, наклонили за дълго време везните в полза на Оста.

              Обратното е вярно – провалиха я по фронтовете - и в Африка и в Русия. Те бяха слабо снабдени с танкове, самолети и артилерия и руските и английските победи (Сталинград и Ел Аламейни) до голяма степен се дължаха на пробивите през техните позиции на масирани танкови атаки, водещи до обкръжаване на крупни немски части. В тази връзка и един нашенски мит - Хитлер искал наши войски от цар Борис ІІІ за Източния фронт, но той героично не му е давал затова бил отровен. Никога Хитлер поради горепосочените причини не е искал наши войски за Източния фронт. Искал е войски, които да окупират все по-големи части от Сърбия и Гърция, за да насочи тамошните немски войски на Изток, че и на юг (в Африка) и на Запад.

              4. СССР загубил сраженията в 1941, защото Сталин не се доверил на разузнаването и поради това авиацията и танковете били унищожени в поделенията си още на 22 юни 1941 от масираната въздушна атака. А танковете били по стари от немските . С това режимът на Сталин, а и последвалите го комунистически ръководители оправдаваха поражението. А също и с разстрела на голяма част от висшите командни кадри на Червената армия през 1937 – 1938 г.

              Лъжа – казват днешните изследвания на руските военни историци. Сталин все пак е повярвал на разузнаването и със заповед още на 17 юни (пет дни преди войната) е извадил всички части от постоянните бази на резервни полигони в горите. Самолетите на празни до тогава аеродроми. Немският артилерийски и въздушен удар попада в опразнени казарми и аеродроми, пълни със самолети от картон. И въпреки всичко в следващите два месеца съветските армии са разгромени, а руската авиация унищожена. Същото става и с танковете. Нито самолетите, нито танковете на руснаците са с по-лоши данни от немските, каквото оправдание се чуваше досега. Руските БТ – 7 са със същите данни като немските Т-3 и Т-4. „Просто бяха по-добри и в командуването и в индивидуален план, като летци и танкисти” – казват днес оцелели офицери – „имаха вече две годишен опит, а ние само опита от две малки гранични сражения с японците в Монголия”. Един руски пилот с щастлива усмивка съобщава, че първия си немски самолет свалил едва със шестия си самолет, немците го свалили пет пъти преди това. Имал късмет да скача с парашут.

              5. мит – Ленд – лиза, т. е. помощта на САЩ спасил СССР от разгром.

              Ленд – лиза е 15% от военното производство на СССР. При това като изключим камионите „Студебейкър” и джиповете „Вилис” нито танковете „Шърман”, нито самолетите „Аерокобра” могат да се мерят по качества с руските „Т-34”, „КВ” и „ИП-2”.

              Истинската помощ на САЩ е по-рано през 30-те години, когато Сталин започва да изгражда мощна военна индустрия на изток от Урал. САЩ са в криза (1929 – 1934 г.) и затова охотно зарязват всякакви идеологии и започват да продават цели военни заводи срещу злато на Русия. Американски инженери монтиращи оборудването с тревога съобщават, че русите плащат един завод и разполагайки с чертежите строят поне още пет в различни градове на Урал и Сибир. Рузвелт, който дава работа и хляб на стотици хиляди американци по този начин в един труден за САЩ момент естествено пропуска без внимание предупрежденията.

              Тази мощна военна индустрия заработва с пълна мощ през 1942 г. Тя произвежда 2000 танка и 2500 самолета на месец. Хитлер не може да произведе повече от 1200 месечно.

              6. Загубите на СССР

              СССР твърди, че най-големия му принос си личи дори по загубите – 27 милиона души, докато дори победените германци загубили само 9,6 милиона души. Чудя се, че не са се сетили, че така могат да бъдат обвинени, че са воювали примитивно с т.н. човешки вълни. Истината – руските изследвания в последно време сочат, че Русия е загубила 9,8 милиона души, т.е. колкото и германците. На Хитлер Сталин приписа и починалите през този период от естествена смърт и собствените си репресии. И даже с тях цифрата не достига 27 милиона.
              Истината е, че от зимата на 1941 Червената армия бе поета от опитни, израснали от нищото природно талантливи генерали като Жуков, Рокосовски, Василевски, Петров, Чуйков, Ватунин. Комисарите бяха елиминирани от командуването. Тези хора бяха завършили за разлика от Будьони и Ворошилов военната академия „Фрунзе” придобиха боен опит на собствения си гръб и разказаха играта на немците по всички правила на военната наука – без челни атаки (при които се губят много хора), с удари по слабите флангове, обкръжения, масирано използуване на танкове и т.н. и т.н. Паулус е казал на Чуйков, когато се е предал: „Май ви научихме да воювате”. На което Чуйков е отговорил: „А ние ще ви отучим”.

              В тази връзка и накрая бързайки да превземе Берлин преди американците Жуков атакувал челно река Одер, направил мост от 300, 000 трупа на руски войници и така влязъл в Берлин. Първо СССР и САЩ вече са се разбрали, че Берлин ще бъде превземан от Червената армия. Втора на Жуков не му трябва мост на Одер, защото си има предмостия на Западния бряг. Там съсредоточава 5-6, 000 оръдия и по толкова самолети и танкове. Те буквално премазват немската отбрана при Зееловските височини и се устремяват към Берлин, където ги чакат само 250, 000 фолксопълченци- баби, дядовци и деца въоръжени с по един фауст патрон. И малко есесовци от охраняващите държавните учреждения.

              Къде са немските армии?

              Освен сражаващите на фронта край Берлин Хитлер е повикал и 8 и 12 армии от Дания и Норвегия – пълнокръвни и добре отпочинали.те са разгромени от армиите на Конев и Рокосовски атакуващи от юг и север, които обкръжават Берлин от запад. Конев дори иска да влезе в Берлин от запад, заявявайки, че танковите му армии вече са в покрайнините на града и не вижда пред себе си сериозен противник. Сталин, за да не засегне обидчивия Жуков го е спрял и оставил героят от Курск да се разправи с фолксщурма, което той и направил без особени усилия и жертви.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                Абе ти не си добре , пет пъти ти казах че не си схванал смисъла на написаното а ти продължаваш.

                Идеята на писанието беше че тези жертви за превземането на Берлин са мит ...... ма той чукча нъл писател , не читател.
                Не знам кои жертви са мит, има източници, твърдят за 600 000 ( шестстотин хиляди ). С тях какво правим?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                  Чърчила от 1994г(какво бил направил/казал) е цитат на марков, съпадащ на 100% в блиц.бг брадва.бг и т.н.
                  Много показателен за критичност на мислене,начин на "четене" и знания, - прекрасен тест
                  Това ти писание е още по-глупаво:



                  https://trud.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%...-%D0%B1%D1%8A/


                  Прословутата бележка от 1944 г., на която е записана договорката между британския премиер Уинстън Чърчил и съветския лидер Йосиф Сталин за подялба на сферите на влияние в европейски страни след Втората световна война,



                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                    По време на войната са първите враждебни действия, като при атаката на Берлин вече са почти явни врагове,
                    дори копирайтъра марков го написа - Жуков дава 300000 трупа само за да може да вземе нещо "което му е било обещано"
                    Абе ти не си добре , пет пъти ти казах че не си схванал смисъла на написаното а ти продължаваш.

                    Идеята на писанието беше че тези жертви за превземането на Берлин са мит ...... ма той чукча нъл писател , не читател.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                      По време на войната са първите враждебни действия, като при атаката на Берлин вече са почти явни врагове,
                      дори копирайтъра марков го написа - Жуков дава 300000 трупа само за да може да вземе нещо "което му е било обещано"

                      Пък в пощата английска, във вътрешната си кореспонденция анличаните направо са си го написали,че Сталин ги е измамил за България.

                      Чърчила от 1994г(какво бил направил/казал) е цитат на марков, съпадащ на 100% в блиц.бг брадва.бг и т.н.
                      Много показателен за критичност на мислене,начин на "четене" и знания, - прекрасен тест
                      Ако си и тук експерт, като по техниката...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                        ...

                        Първите враждебни действия след войната са ... примерно Доктрината Труман и произтичащото от нея.
                        По време на войната са първите враждебни действия, като при атаката на Берлин вече са почти явни врагове,
                        дори копирайтъра марков го написа - Жуков дава 300000 трупа само за да може да вземе нещо "което му е било обещано"

                        Пък в пощата английска, във вътрешната си кореспонденция анличаните направо са си го написали,че Сталин ги е измамил за България.

                        Чърчила от 1994г(какво бил направил/казал) е цитат на марков, съпадащ на 100% в блиц.бг брадва.бг и т.н.
                        Много показателен за критичност на мислене,начин на "четене" и знания, - прекрасен тест

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          Нито ме интересува акаунт, нито бенчмарк, плащам напред 10 мегавата и започвам да ползувам. Това е - физическа доставка. Виртуални реалности не ме интересуват
                          Е аз отрицателните цена на ЗАЗ ги чакам от години ма няма.
                          Напротив .......бавно и полека посоката е само нагоре.

                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                            В трудовете си ,Ленин пише за Варшавския договор и НАТО ли?!Брей,ще излезе че е бил нещо,като предсказател....Какви ли други неща е предсказал...Трябва да намеря трудовете на Ленин и да ги прочета....Ама ,непременно!
                            Е как ти не знаеш ли. за всичко са виновни: Руснаците или в краен случай СССР и/или комунистите и ченгетата.

                            То чак вече е безинтересно ....едно и също нон стоп.

                            Още Ленин е обявил НАТО за враг щото е имал гадателски способности....това са го открили на Козяк като са чели току що разсекретените архиви и са ги съчетали с капиталните трудове на Ленин.

                            Пък може и преди него някои да е бил...примерно Иван Грозни ама това ша ни го обяснят догодина. На час по лъжичка дето се казва.
                            Last edited by markov; 03.02.2020, 16:16.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                              И защо очакваш някой сериозен човек да ти отговори ,като въпросът ти е на ниво на ученик 8-ми клас,втория срок 82 година?!
                              +1111

                              Мъка .....
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                                Именно, но за действията питам, защото действията на СССР конкретно към една държава, доказват на Запада, че СССР няма да спазва договорки.

                                Виж колко е интересно:
                                в 46-та тая реч на Чърчил се води в някои учебници за началото на Студената война.
                                Пък само няма 2 год. по-рано същия Чърчил бомби България в чия полза?
                                (англичаните наскоро разсекретиха дип.пощата си от това време - изключително интересно четиво! )
                                Ти сега препитваш ли ме или задаваш гатанки на форума?!


                                Нямам представа за участието ти във форума, просто не с е познаваме, но уверявам те, този исторически период е разглеждан тук многократно. Въобще темите се възбуждат периодично, на сесии, кръгове. Сега отново е на мода времето около ВСВ.
                                Това вреоятно е 15 кръг от преговорите. Доста от участниците се сменят, но някои помнят отдавна

                                Около 3-ти март ще се отвори за 20-ти път темата за Царска Русия и Освобождението.

                                Нямам представа за теб, демонстрираш някаква емоционална приповдигнатост, очевидно си развълнуван от някакъв внук на Чърчил, роден 1994 г.

                                По отношение на разсекретени истор. документи, препоръчват ти д авидиш вчерашното предаване на Петров Он Еър ТВ, гост проф. Л. Любенова, имаше точно един такъв акцент за разсекретяване на документи и допускане до архиви. Няма да ти отнемам удоволствието да го гледаш и да си направиш изводите, но за останалите просто че заявя тезисно най-важното послание:

                                Всеки отваря и показва това, което му е изгодно лично на него!

                                Говориш ми със недомлъвки и загадки, вместо да формулираш тези.
                                Първо попита за обявяване, аз ти отговорих.
                                Сега се оказва, че ставало дума за действия.

                                Първите враждебни действия след войната са ... примерно Доктрината Труман и произтичащото от нея.

                                Коментар

                                Working...
                                X