IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

    Нещо за инфлацията от 2,5% ще кажеш ли, статията е в инвестор
    Готово:

    Инфлацията в Русия се приближава до най-ниското си ниво от падането на комунистическата власт насам. Това на свой ред все повече увеличава вероятността централната банка в страната да прибегне до седмото си поредно намаление на лихвените проценти по-късно този месец въпреки волатилността на пазарите.

    Годишната инфлация през февруари достига 2,3%, показват данни на Федералната статистическа служба, публикувани в петък. Това е малко над средната оценка на 20 икономисти, анкетирани от Bloomberg, които очакваха тя да е на ниво от 2,2%.





    Руската централна банка продължава да се затруднява със задачата да доведе инфлацията до своята цел от 4% въпреки понижението на основната лихва от 175 базисни пункта през последната година. Шансовете за ново понижение бяха разколебани, след като по-рано този месец епидемията от коронавирус причини масови разпродажби на руския фондов пазар. Последвалото решение за свиване на основната лихва на Федералния резерв обаче отново наклони везните в полза на парично облекчаване.

    „Понижението от 25 базисни пункта сега на практика е гарантирано през март и вероятността за друго свиване през следващите няколко месеца нараства“, посочва Алекс Исаков, икономист на VTB Capital в Москва.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Само за информация на профисоиналните фалировачи на Русия.

      на 29,02,2020 година златно валутните резерви на Руската централна банка надминаха доларовата равностойност на 570 милиарда долара
      Нещо за инфлацията от 2,5% ще кажеш ли, статията е в инвестор

      Коментар


      • Русия планира да постри нова магистрала до Крим на стойност $1,5 млрд. за да намали драстично времето за пътуване и да продължи да развива туризма на полустрова, предават руски медии. Първата част ще бъде дълга 68 км. и ще струва почти 60 млрд. рубли ($919 млн.). Общо, магистралата трябва да достигне 119 км.

        Проектът е част от серия инвестиции, които интегрират Крим с Русия. Общият им размер достига $7,7 млрд. (500 млрд. рубли), според в-к "Ведомости". Те включва изграждането на моста на Керченския проток, който струва $3,48 млрд. Други $2,53 млрд. са насочени за 250-километровата магистрала "Таврида", която продължава от моста към полуострова.

        Нарастващия брой посетители от Русия в Крим изтощава настоящата инфраструктура, която не може да се справи с притока на автомобили, особено през лятото. Изграждането на новата магистрала ще намали времето за пътуване от Краснодар до моста от 2 часа и 40 минути сега до 1 час и 50 минути, както и ще увеличи капацитета.

        Първоначално властите обмисляха да реконструират настоящата инфраструктура, но бе решено, че изграждането на нова магистрала ще бъде по-евтино. Краснодар е сред най-бързо растящите градове в Русия, като привлича мигранти заради по-топлия си климат.
        Last edited by markov; 07.03.2020, 15:22.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Само за информация на профисоиналните фалировачи на Русия.

          на 29,02,2020 година златно валутните резерви на Руската централна банка надминаха доларовата равностойност на 570 милиарда долара
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Божее тук има хора с тежка графомания ! но нищо не казват !

            Някои си написа иронично следното:

            днес четох за някакви терористки и сега видях този клип, терористки, ама куражлийки
            https://www.youtube.com/watch?v=WMteC7byce8
            почти ще се съглася, като ще кажа просто това е пародия на бандата на Мая Костинбродска, която в последните месеци, след като се ПРОВАЛИ на изборите, заедно с варненският Копейкин се опитват да отхвърлят избора на народа !
            Уви левите копейки и психо-десните, които работят в синхрон, се провалят постоянно! Защо, защото са фалшиви!

            А тези "куражлийки", които са едни прости нещастни женици, бяха използвани от горните "водачи" на оптитите им за метеж у нас ! Ама нема го бъде, или както казваха едни техни червени предци -- но пасаран !

            И пак провал на любителите на интриги от московията, на хора като Решетников и други видими и скрити активисти от т.нар. православие, които похарчиха маса копейки и рубли, за да ни спрат от цивилизованият ни път!
            Socialism -- You Make It, They Take It.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

              днес четох за някакви терористки и сега видях този клип, терористки, ама куражлийки
              https://www.youtube.com/watch?v=WMteC7byce8

              Начев , в короновата тема прочетох коментар, че нещо съм искала да кажа ) по отговора ти на един мой пост се досетих, че явно има някакво неразбиране, затова погледни пак поста ми от 26.02 някъде в коронните ми часове ) няма подтекст. Ако не е това, значи нямам идея как ти е хрумнало
              Мила, Съни!
              Много съжалявам, че намесих името ти и вероятно съм те притеснил.
              Всичко изречено от мен представлява една самокритика и употребените думи са мои и изцяло насочени към мен.

              Вероятно си обърнала внимание, че в темата за вируса преобладава тонът на естествено човешко притеснение, но се долавя и непривична за форума загриженост и солидарност. Преобладава, но има и друго. Има заядлици, обиди и жестокост! Познато, нали?! Крайно неприятно ми стана, че Матеев и Груев (впечатляващо ерудирани) се дърлят така. Подразних се, че Равния си намери някакво основание да с еобиди и се фръцна. С него сме пълни противоположности, но ценя високо логичния му и подреден стил на мислене и аргументиране.

              Вероятно се питаш какво общо има тук самокритиката, която изтъкнах по-горе! Ще поема риск, но ще г онаправя заради теб. Ще извърша едно специфично разголване пред политическите си врагове.
              Не приемай думите ми винаги буквално. Ако намериш нещо странно, търси втори и трети план.
              Един апел към колегите да се кротнат и да си седнат на "д"-то щеше да произведе ефект точно равен на нула. Този мач сме го играли нееднократно в миналото и не работи. Или хващаш тоягата, или ставаш дипломат! Аз ги мога и двата начина. Зависи.

              По тази причина развих изначално един друг план - акцент върху притеснение, загриженост, човешка солидарност, хуманизъм. На фона на обща заплаха, с потенциал за тежки последици!

              После аз сам се обърнах със силно критични думи към самия себе си, да не ги повтарям. Деликатно прокарах идеята, че самата инфраструктура - дигиталната среда способства, щото човек някога волно или неволно да загуби мярата в приказките и оценките. Освен това емоцията грубо и безцеремонно те дърпа за ръката, а тестостеронът те бута да прекрачиш границата (Нали знаеш, както викате, вие жениете - мъже!! кво да ги правиш, ама и те, горките, не са виновни, тестостеронът ги бута)!
              В този момент е много полезно да имаш до себе си един открит и крайно добронамерен приятел, който с такт и чувство да ти подскаже, на какво си заприличал погледнато отстрани.
              Скоро ти ми сподели крайно деликатно за промяната, която си регистрирала в мен.
              Аз пък от своя страна, използвах случая за да споделя с колегите по особен и иносказателен начин, дори без да изричам имената им, как изглеждат отстрани.
              Ако някому му пука и е разбрал - добре!
              На теб, още веднъж - извинявай!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                Изи, френд!
                Държим изкъсо положението на политическия фронт
                Ан тъй!
                Ийзвам вече

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                  Началото на това изречение е "Константинопол пада през 1453 г. и оттогава е Истанбул...". С него момата накратко обяснява на незнаещия смяната на името и верско-политическата структура на града, след като го превземат турците. А какво означава и защо именно "истанбул", обяснено е пак в тази Уикипедия.

                  Тук няма незнание от нейна страна, а има незнание на коментиращия, но по-скоро е негово тролене, съдейки по нарочно непълния ти цитат.
                  ​​​​
                  - - - - - - -
                  Начев, уважението ми към твоите мнения/писания все повече спада с твоето, даже и най-малко, но продължаващо уважение към гниляци като ваневски. Ще взема да ги прескачам вече, както постовете на тея двамцата твои любимци.
                  Изи, френд!
                  Държим изкъсо положението на политическия фронт

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                    Начев,забеляза ли,че Дарина пише,че

                    "и оттогава е Истанбул [“Града”, но не на Константин], в чийто квартал – Фенер, се изчерпва “вселената” на патриарха...."

                    Защо????

                    -за домашно,ок?
                    Между другото, Ванка, много благодаря за статията! Чудесна е! Историческо, културно и духовно достижение!
                    Не бях я чел! Аз по принцип чета като луд, но не мога всичко.
                    Само снимката на Григорова не ми баш харесва, но няма да обръщаме внимание на леко гаврошовския и вид, ние двамата с теб нали се разбрахме, че вече сме преимуществено културни естети

                    Обстоятелството, че сме пълни политически противоположности, не ни прави човешки противоположности и е добре при намиране на модус за протичане на комуникация.
                    Снощи, апропо, при Б. Василев в Панорама се появи онзи Княз Лобанов-Ростовски. Впечатляваща фигура, с впечатляващ български език, прагматик, капиталист и банкер, от една страна, но и в неподправено приятелски отношение с изненадващи, смайващи фигури - през Андропов, до Осама. Лека вметка.

                    Ти си прочел и разбрал едно, аз прочетох и разбрах нещо съвсем друго за Константинопол! Не съм изненадан, обикновено с теб сме все така.

                    Малоазийската катастрофа след Първата световна война отрязва “мегали идеята” от историческата география на елините. Гърците безвъзвратно са изгонени от Мала Азия. Остава вариантът за реванш в духовната география на Православието, който пленява фанариотите, олицетворени от Вселенския патриарх. В титулатурата му неслучайно са “Константинопол” и “Новият Рим”. Кавичките липсват в изписването му, но показват реалността. Константинопол пада през 1453 г. и оттогава е Истанбул [“Града”, но не на Константин], в чийто квартал – Фенер, се изчерпва “вселената” на патриарха, легитимирана политически от валидността на турския му паспорт. След Втората световна война се добавя и финансовата зависимост на Вселенския патриархат от САЩ, където е разположена малоазийската гръцка диаспора. Канада е другото й средище.
                    Политическита си военна катастрофа гърците опитват да заменят с реванш в духовната география и културата. Вселенецът, който е едновременно и воин н а мегали-идеята и турски дипломат (да не кажа по-остра дума) и до днес се титулова с думи “Константинополски” и “Новият Рим”. Това не значи, че днес имаме Константинопол - не няма, има Истанбул. Това е една подмяна с политически подтекст!
                    Действителното твърдение на Григорова го разчитам така: Същата политическа подмяна се е случила след падането на града през 1453, номинално той още се е наричал Константинопол, но това вече не е бил градът на Константин, а ГрадА. Не го членувам защото това е вече име. Няма значение аккво е пишело н а табелата, истинското политическо име на града е вече друго, нещо свързано с новоналожилата се османска власт (Истанбул, като символ).

                    Ще ми пишеш двойка на домашното, но аз ще се трогна точно толкова, колкото ти се трогваш на моите двойки.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                      Не знам какъв ви е техническият спор, но в армията мините (снарядите) на минохвъргачките бяха с корпус от стоманизиран, или бял, чугун.
                      Хем требеше при взривяването си в целта да е крехък, та да се пръсне на повече парчета, хем требеше да не е толкова крехък, че да се начупи още при изстрела от ствола на минофъргачката. Абе... половин свойство чугун, половин свойство стомана.
                      Точно за едно това армейско приложение става дума. Ваневски многократно подскача, че някакъв с фуражка от соц време бил казал, че става дума за "смес от стомана и чугун". То пак може да се разглежда относително като "смес", но на качества, а не механично смесване на две субстанции.

                      Неговото действително послание е друго: Едно време, дори сред ръководителите, беше пълно с идиоти! Колкото си по-голям идиот, толкова по-високо го слагаха!
                      Не го казва директно, ами си е избрал една история, която според него илюстрира твърдението му и върти и върти като винилова плоча с повредена пътечка.

                      Да, идиоти по принцип е имало във всички времена и на всички географски ширини.
                      ...
                      После пък дойде времето н акалинките.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                        Начев,забеляза ли,че Дарина пише,че

                        "и оттогава е Истанбул [“Града”, но не на Константин], в чийто квартал – Фенер, се изчерпва “вселената” на патриарха...."

                        Защо????

                        -за домашно,ок?
                        Началото на това изречение е "Константинопол пада през 1453 г. и оттогава е Истанбул...". С него момата накратко обяснява на незнаещия смяната на името и верско-политическата структура на града, след като го превземат турците. А какво означава и защо именно "истанбул", обяснено е пак в тази Уикипедия.

                        Тук няма незнание от нейна страна, а има незнание на коментиращия, но по-скоро е негово тролене, съдейки по нарочно непълния ти цитат.
                        ​​​​
                        - - - - - - -
                        Начев, уважението ми към твоите мнения/писания все повече спада с твоето, даже и най-малко, но продължаващо уважение към гниляци като ваневски. Ще взема да ги прескачам вече, както постовете на тея двамцата твои любимци.
                        Last edited by 78-10; 07.03.2020, 06:10.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                          Между 7,40 и 15,40 часа, агенция Фокус е направила 34 броя публикации, от които 32 са със строго про-Герб и строго анти действията на въстаналите мед. сестри.

                          Ето да си прочетете сами:

                          http://focus-news.net/news/2020/03/0...-sabranie.html

                          Да видите, че мога да пускам линкове и към герберски медии и да стана проводник на оплюване на тези гадни екстремистки и отявлени ко мо не та
                          днес четох за някакви терористки и сега видях този клип, терористки, ама куражлийки
                          https://www.youtube.com/watch?v=WMteC7byce8

                          Начев , в короновата тема прочетох коментар, че нещо съм искала да кажа ) по отговора ти на един мой пост се досетих, че явно има някакво неразбиране, затова погледни пак поста ми от 26.02 някъде в коронните ми часове ) няма подтекст. Ако не е това, значи нямам идея как ти е хрумнало

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                            [h=1]За руските интереси работят .............

                            https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/01...mments-wrapper
                            Барби/Ванка , Дневник и Капитал са доказани получатели на грантове от американското посолство, така че точно те са МНОГОООО ДАЛЕЧ ОТ БЕЗПРИСТРАСТНАТА ЖУРНАЛИСТИКА....

                            ----------

                            Изданията на Икономедия в.т. число Дневник , Капитал са получили доста над 5 милиона чрез грантове от Америка за България..... Солидни пари са получили и присъдружните им Медиапул и Клуб 3

                            Само през 2018 г. „Икономедиа“ е получила 1 500 060 лева под претекста, че ще защитава качествената журналистика. Грантът е до 20121 г., а точно кое и и кого защитават изданията „Дневник“, „Капитал“ и присъдружните им медии е пределно ясно и лъсна преди няколко години от изтекло съдържание от хакнатия мейл на Прокопиев. А именно- опорките му.

                            Пак през февруари 2018 г. грант по същата линия и пак до 2021 г. е получила и фондация „Инфо спейс“ - издателят на сайта „Медиапул“. Финансирането е на стойност 1,36 млн. лева. 120 000 лева за периода от юни до октомври 2018 г. е получила фирмата „Зебра.БГН“, през която Огнян Донев издава „Клуб З“.
                            Last edited by markov; 06.03.2020, 22:01.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • За руските интереси работят в правителството, парламента и водещи медии

                              Всички партии в българското правителство и парламента, както и почти всички български всекидневници работят за руските интереси. Това е особено видимо в прокарването на енергийни проекти, които или противоречат на икономическата логика (като продължаването на "Турски поток" през България), или директно заплашват националната сигурност (АЕЦ "Белене").

                              ...

                              България прие новия проект и се отказа от опити да търси компенсации в следващите 10 години по съществуващият договор за доставки през Украйна до 2030 г. Всъщност, още през 2006 г. българското правителство допусна споровете с "Газпром" да се решават не в неутрална страна, а в арбитражен съд към Търговската камара на Русия. "По време на преговорите за "Турски поток" руското правителство "караше колата" и насочваше диалога, докато българските политици гледаха на споразумението като на услуга, направена от Русия на България, вместо като на сделка между равнопоставени партньори, от която печелят и двете страни."

                              повече

                              https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/01...mments-wrapper

                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                              Коментар


                              • Начев,забеляза ли,че Дарина пише,че

                                "и оттогава е Истанбул [“Града”, но не на Константин], в чийто квартал – Фенер, се изчерпва “вселената” на патриарха...."

                                Защо????

                                -за домашно,ок?
                                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                                Коментар

                                Working...
                                X