Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Ами аз,,,,аз по улиците виждам нападали хора,не знам живи ли са или болни!? Други пък просят късче хляб,пари не искат,че то и магазините затворени-,Армагедон същи,настал е последний час на омразният капитализъм.....горко на нас!!
Иначе...
Чумата тръгнала към Багдад. Срещнал я един ходжа и я попитал къде отива. „Да умъртвя хиляда души“, отговорила тя. В Багдад умрели 20 хиляди.
Срещнал пак ходжата чумата и се опитал да разбере защо го е излъгала. „Не те излъгах – казала, – другите 19 хиляди умряха от страх.“
През XIV век в Европа нахлула Черната смърт – втората чумна вълна. По някаква историческа ирония и тя дошла от Китай и покосила първо Италия. Точно за онова време Бокачо е написал своя „Декамерон“, в който става дума как 10 младежи се подлагат на доброволна карантина далеч от чумата и си разказват истории. „Декамерон“ е едно от произведенията, които поставят началото на Ренесанса в културата и в света. И това е само едно от доказателствата, че страшното върви с целителното, неразделни са....

Армагедон-
На стар военен път между Египет и Сирия има един хълм на име Мегидо (Хар Мегидо). Днес май даже има и град със същото име. Там са се водили много решаващи битки. Там според пророчеството на св. Иоан Богослов – Апокалипсиса – ще бъде и последната, най-решаваща от всички, битка – Армагедон. Кога ще бъде това? Правилният отговор е: всякога. Армагедон не е във времето, а във вечността или ако не в нея, в някакъв по-различен вид време, не като нашето. Армагедон е вечната битка между доброто и злото, в която участва всеки от нас при трудното условие доброволно да си избере страна.
Коментар