IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

С риск да си навлека много упреци ще кажа моето мнение.
    Да България наистина има решаваш принос за съхраняването на Крилицата, но виждам тенденции да твърдим че приноса едва ли не е само наш което исторически не евярно.

Факт че азбуката е създадена от Византия и първоначалната и цел е била да стане писменост на центално-европейските славяни , обединени в държавата Велико-Моравия. Вероятно Крил и Методий никога не са стъпвали в България.

След смъртта на Кирил и Методий следва провал на Великоморавската мисия и учениците им са прогонени. Чак тогава те се установяват в Български земи и продължават да развиват писмеността.

А това че азбуката се ползва от над 300 милиона човека , заслугата е повече на Руснаците .....те са я наложили на народите включени във Руската империя и на други сателитни на тях страни като Монголия.
    Тука яко се обърка.И нека не бъркаме днешната политика с историята...Руските политици могат да си говорят каквото си искат това няма да промени историята..Според мен те се опитват да ни го връщат заради НАТО и ЕС и най вече заради оскверняването на техни военни паметници...За НАТО и ЕС те сами са си виновни.Ако не ни бяха изритали като мръсно коте през 1990 и досега да сме с тях.Те ни изхвърлиха буквално през прозореца икономиката ни фалира...Сега да не се сърдят...А с това дето правят с историята просто наливат вода в колелото на воденицата на тия дето ги мразят....Руските политици си проиграха сами шансовете в България никой не им е виновен...Разбирам манията им за величие а и нашите путьовци да не мълчат...Трябва от трибуната на ООН на братята и пред целият свят да им се каже ясно кой им е дал буквите и християнството...и да им се напомни че когато България е била империя те са били по пещерите и клоните на дърветата.Да им се каже че вечни империи няма че България е погребала две империи и СССР даже е погребала....Нашите не трябва да им мълчат...

Коментар

• Аз принципно отдавна те подозирам , не може Краварите да пуснат толкова слаб трол. Това е работа на Ръшаните....в резултата на пропаганда хората почват без да се усетят да симпатизират на Русия.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Ми така казват господарите ти, в линка си пише.
        Но ти най-вероятно знаеш от личен опит, бил си там, нали... Вчера те нямаше...

Ми ти четеш какво казват " господарите" и го разнасяш из нета.
        Вероятно ще са твои господари.

Коментар

Ми не споделям твоята теза ..... ама като ти харесва си вервай че е Руска.
          Ми така казват господарите ти, в линка си пише.
          Но ти най-вероятно знаеш от личен опит, бил си там, нали... Вчера те нямаше...

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• https://www.facebook.com/notes/свѣто...8424780055318/

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Българите са наследници на траките и не почитат тангра. Тюрките(монголци) покорявам и асимилират старите тракийски народи в поволжието и налагат техните вярвания. Те(вярванията в бог тангра) не са български(тракийски) и никога не са били
              Не е вярно и по-големи измишльотини не бях чувал.

Коментар

• Най-доброто средство засега за борбата с фалшивите новини е да си инсталирате представката на Медийно Око. Когато си инсталирате (съвсем безплатно) апликацията -- като четете Фейсбука си и ви излизат разни сайтове, ще имате предупреждени за анономните, фалшивите и неетичните.
                https://mediascan.gadjokov.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Да, ама НЕ Е създадена от Кирил и Методий, ами от учениците им. ТЕ СА БЪЛГАРИ, РАБОТИЛИ В БЪЛГАРСКИТЕ КНИЖОВНИ ШКОЛИ, СЪЗДАДЕНИ И ПОДКРЕПЕНИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЦАР, а не „византийци”.
                  И светите братя НЕ СА „византийци”, а българи.
                  ГЛАГОЛИЦАТА е създадена по заповед на Константинопол.
                  Тъй че, Марков, дай да не си обиждаме народа. Аз може и русофил да съм и, определено, с руския да съм по-добре от теб, и да поддържам много топли отношения с приятели „отвъд” но, твоите твърдения, са скверни. Опомнѝ се.
                  Колега намали патоса.

И айде обясни ми защо се казва Кирилица и на кого е кръстена ?

И защо празника се казва " св.св.Кирил и Методий " ?

Според горните ти писания те нямат нищо общо ..... та те византиици създали азбука по нареждане на Василевса за Велико-моравия ....

Отричането на действителността не помага.

А Русофилството тук защо го месиш не разбрах.
                  Last edited by markov; 25.05.2020, 13:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Не марков, руска е, в манастирите в гърция са намерени много книги на староруски. Поне да беше отишъл на изложбата на масковския "културен" център да се подготвиш по-добре.
                    Ми не споделям твоята теза ..... ама като ти харесва си вервай че е Руска.

Коментар

Доколко може да е само Българска след като е писана по нареждане на ДРУГА държава и е била предназначена за ТРЕТА държава. Ние се появяваме в зара доста по-късно.

Разбирам патриотарството на някои , но истината е че ние сме били варварите пред стените на империята , и Византииците са положели доста усилия да ни облагородят - християнизират, ограмотят и цивилизоват. За да намалим плячкосването по пограничните им територии...
                      Не марков, руска е, в манастирите в гърция са намерени много книги на староруски. Поне да беше отишъл на изложбата на масковския "културен" център да се подготвиш по-добре.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Кирилицата е естествено продължение на глаголицата .....самото и име до доказва , както и името на празника св.св.Кирил и методий.

Не се казта Наумица примерно
                        Да, ама НЕ Е създадена от Кирил и Методий, ами от учениците им. ТЕ СА БЪЛГАРИ, РАБОТИЛИ В БЪЛГАРСКИТЕ КНИЖОВНИ ШКОЛИ, СЪЗДАДЕНИ И ПОДКРЕПЕНИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЦАР, а не „византийци”.
                        И светите братя НЕ СА „византийци”, а българи.
                        ГЛАГОЛИЦАТА е създадена по заповед на Константинопол.
                        Тъй че, Марков, дай да не си обиждаме народа. Аз може и русофил да съм и, определено, с руския да съм по-добре от теб, и да поддържам много топли отношения с приятели „отвъд” но, твоите твърдения, са скверни. Опомнѝ се.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                          И не само,
                          най-малкото русия като държава е 800 години по-късно....

кефят антибългарите - стигнаха дъното и копаят и лижат в тинята, само да са русоугодни.

СМРАД!
                          И кои тук е твърдял че е Руска ?

Приноса е общ - Създадена от Византиици , доразвита и съхранена в България, наложена от Русия на голяма територия и много хора ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

КИРИЛИЦАТА е създадена у нас. И то, вече, не по заповед от Константинопол, а, от българи -за българи. В И ЗА БЪЛГАРИЯ.
                            Кой ползва глаголица?

Толкова по „Въпроса”.
                            Кирилицата е естествено продължение на глаголицата .....самото и име до доказва , както и името на празника св.св.Кирил и методий.

Не се казта Наумица примерно

Коментар

Доколко може да е само Българска след като е писана по нареждане на ДРУГА държава и е била предназначена за ТРЕТА държава. Ние се появяваме в зара доста по-късно.

Разбирам патриотарството на някои , но истината е че ние сме били варварите пред стените на империята , и Византииците са положели доста усилия да ни облагородят - християнизират, ограмотят и цивилизоват. За да намалим плячкосването по пограничните им територии...
                              КИРИЛИЦАТА е създадена у нас. И то, вече, не по заповед от Константинопол, а, от българи -за българи. В И ЗА БЪЛГАРИЯ.
                              Кой ползва глаголица?

Толкова по „Въпроса”.

Коментар

Тракийската е ПЪРВАТА ОТКРИТА ПИСМЕНОСТ В СВЕТА. Кой викаш е бил варварин?
                                Ние сме ЗАРА, другите се учат да го хвърлят, присвояват си го ...
                                И Америка сега полага неимоверни усилия да "демократизират" варварския свят. Държавица на 200години дава "акъл" на света ?!?!?
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X