IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Например чрез предизвикване на безкрайни локални „малки“ конфликти, катаклизми, непрестанни локални „малки“ войни, вируси и пандемии, световни финансови кризи и т.н. Целта е хората да достигнат до крайна безизходица и отчаяние принуждавайки ги да се откажат от своите лични права и лични свободи и да се подчинят „доброволно“ на някаква световна защитна система, която разбира се е под контрола на НСР. В тези условия на НСР обаче се стесняват до миминум свободната воля на хората до степен, че понятието „свободен избор“ губи своя смисъл. Това е и главната причина за Глобализацията наложена днес в човешката цивилизация. От върха на пирамидата на НСР се контролират и манипулират други структури в човешкото общество като например ООН, СЗО, МВФ, Световна банка и много други, които уж са откритите форми на демокрацията.

Само заплахите от такива бедствия може да накарат хората по света да приемат „доброволно“ и с желание промяната свързана с налагането но НСР, особено ако съчетае с глобални проблеми като коронавируса, глада и бедността по света, глобалната задлъжнялост на държавите по света, климатичните проблеми …. Колкото е по-голям и мащабен и зловещ социалния катаклизъм, толкова по-лесно ще се наложи и приеме системата на НСР. Една от основните цели на COVID-19 е да всее СТРАХ, апокалиптичен животински страх в хората, страх до обезумяване. Колко хора ще умрат от него и дали ще се редуцира населението на света за кукловодите в случая не е толкова важно.

Идеолозите са надяват да убедят хората да приемат с „убеждение“ и „разбиране“ Световното правителство, при което тоталитарната власт няма да бъде принудена да прибягва до брутални средства за контрол.

Идеолозите на НСР разбират света като глобални обединения и структури от съвсем нов тип наподобяващи човешкия мозък като крайната финална цел е да се създаде и имитира Глобален Световен Мозък. Това може да се постигне само и единствено чрез претопяване на индивидуалността и заличаване на индивидуалното съзнание и изкуствено унифициране на човешките индивидуалности, чрез изравняване и хомогенизиране на човешките умове в единния Глобален Световен Мозък. Съединяване на човешките умове в един Супер Мозък. Това обединение обаче е от СИЛОВ тип, то е възможно само и единствено чрез заличаване на индивидуалното съзнание. Целта е човечеството да заприлича на мравешкото общество, в което хората са като програмирани зомбирани биороботи.

За идеолозите на НСР е много важно богатите държави като Германия, Япония, Китай и др. да не излизат извън рамките на установения ред, защото неконтролируемият растеж на някоя от тях може да стане причина на появата на нова глобална сила, която в даден момент може да се окаже по-силна и по-мощна от своете създатели. И тук се получава нещо непредвидено. Новото в доктрината на НСР е, че в края на 80-те год. идеолозите решиха да направят и експериментират втори паралелен модел на НСР с принципно различна социално – политическа система и идеология и икономическа структура. И да наложат този модел в една конкретна държава. И както във филма Матрицата една програма – агент Смит искаше да завладее и контролира цялата Матрица, така и днес една държава се изплъзна от контрола на кукловодите и е на път да се превърне в световна глобална сила – Китай. Какво се случва от една година между САЩ и Китай, какви отношения имат, всички знаете. Откъде тръгна коронавируса? Защо се появи в „точния“ момент? Какво следва от това?

Да ви припомним какво е казал един от представителите на Световния Елит – Джордж Вартбург, един от династията, която в съдружие с други династии управляват Федералният Резерв, на заседания на Сената на САЩ проведено на 17. 02. 1950 г. казва съвсем открито: „Ние ще имаме световно управление. Единственият въпрос е това световно управление дали ще бъде постигнато със сила или по взаимно съгласие…“ А от това се подразбира, че тези две възможности са просто дребни „незначителни“ подробности и „дребни“ детайли в демоничния план.

С какви механизми се осъществява тази първа основна фаза на НСР?
    НА ПЪРВО НИВО:
    1.Започваме с това, че на тази фаза все още доминираща геополитическа роля имат САЩ. Банката Федерален Резерв, която е в частни ръце и е частна структура и има изключителното право да емитира печата доларите. С това собствениците не ФР контролират обема на паричната маса долари както в САЩ така и в света.
    2. Тъй като това е инициатива на САЩ и други богати държави всички икономики по света се отварят към сегашната система на НСР.
    3. За реализацията на целите на НСР се изисква колосален направо космически дълг към света от страна на САЩ и наличието на огоромен дефицит в бюджета на САЩ. За 2019 гoд. oбщият дълг нa CAЩ (държaвeн и чacтeн) e близo $70 трилиoнa, cпoрeд изcлeдвaнe нa Institutе оf Intеrnаtiоnаl Finаnсе. Нивото на американския дълг е вече толкова високо, че неговото изплащане е практически и теоретически невъзможно.
    4. Свободната търговия и свободното движение на капиталите в световен мащаб.

НА ВТОРО НИВО:

Тук е цялата безкрайна армия от всевъзможни и разнородни в дейността си организации и структури и НПО-та по света всяка преследваща и налагаща определени цели в общия План.
    Ето една страна на Плана вече наложена в световен мащаб – ЛГТБ и всякакви субкултури и малцинствени групи на хомосексуалисти, лесбийки, джендъри, транссексуални и прочие индивиди създадени, за да се борят, осигуряват и следят за гражданските и човешките им права.
    Друга една страна на Плана – бруталният модел на социално инженерство в Норвегия и Швеция, който урежда семейни отношения, семейна политика, отнемането на деца и т.н.
    Още една страна на Плана – социалната кредитна, рейтингова система в Китай, която си е чиста проба авторитарна репресия и която система работи да кажем успешно до появата на коронавируса.
    Други важни страни от Плана – Международната конвенция за ликвидиране на всички форми на расовата дискриминация, Истанбулската конвенция, мощните движения на феминистките организации, безбройните организации за защита на животните, за защита на климата и т.н. и т.н., накъдето и да се обърнете ще видите части и страни от Плана в синхронизирано действие

НА ТРЕТО НИВО:
    Ще го запазим за нас …..

В края трябва да споменем за конспиративните теории за Бил Гейтс и неговата ваксина, чрез която ще ни инплантират чипове и т.н. Това е несериозно. Както и че 5G мрежа щяла да контролира тези чипове. Също е несериозно. Не отричаме обаче, че 5G мрежа ще нанесе необратими поражения на човешката психика и ще е причина за доста заболявания. Ваксината за коронавируса от фармацефтичните корпорации ще бъде задължителна и ще я наложат силово на хората по света, това е ясно и не го оспорваме. Че ще „чипират“ хората по света и това ще стане абсолютно задължително, вероятно може би дори още в нашия живот. Но да уточним – като се говори за чипове, моля, не си представяйте чипове каквито има във вашия телефон и компютър. Несериозно е. Дори няма да са наночипове с нанотехнология, както повечето си мислят. „Чиповете“ вече дори не е необходимо да са вече МАТЕРИАЛНИ и да имат какъвто и да е материален носител. Но това е друга тема за друг разговор. И защо според вас хората по света трябва да се чипират? Да бъдат проследявани? Къде ходят и какво правят? Не го мислите сериозно, нали? Мислите ли, че тези Организации, този Световен Елит, които 250 години буквално са създавали и променяли човешката история, само за да имплантират чипове на хората, за да ги проследяват къде ходят и какво правят? Тъпо и абсурдно звучи, нали? Тогава според вас каква е целта? Създаване на Глобален Супер Мозък? Добре, но с каква цел?

Всяка съпротива срещу този план е вече безполезна. Вече е твърде късно за каквато и да било съпротива. Светът е обречен.

THE MATRIX

Коментар

• Темата е всеобхватна и дълбока, затова тук предлагаме кратко резюме

План за единно световно управление – Нов Световен Ред (НСР)

След 11 септември 2001 г. света навлезе в предварителна фаза на НСР. С финансовата криза през 2008 г. се отигра и се отрепетира само варианта и сценария със световната дългова криза, започнала с фалита на инвестиционна банка Lеhmаn Вrоthеrѕ. Сега се отиграват и двата сценария (+COVID-19) в пакет, нещо като 2 в 1. Тъй като настоящата криза, която едва сега започва е стартирана от глобалната световна здравна "пандемия" с коронавируса. Но този вирус без подкрепата на координираната световна медийна атака довела до тотална световна масова психоза и истерия, не би изиграл своята роля в плана. Той само по себе си е просто едно парче от пъзела и в някакъв смисъл "спусък" да се задейства цялостния План. Сегашната фаза на НСР не е окончателна. А този План от всяка разгледана страна и ъгъл налага определени проблеми за човечеството. От един страна е здравно - медицинския аспект с коронавируса. От друг ъгъл носи икономически тотални апокалиптични удари, само вижте как за 2 месеца Трилиони долари се изпариха в небитието и как всеки ден се печатат тонове и тонове долари и евра. В социален аспект - милиони и милиони души останаха без работа. От друг ъгъл - убийството на Джордж Флойд и последвалите безброй протести и размирици в САЩ и по света. Има още много други страни е всяка една от тях е носител на определен проект, подкрепен с идеология и същност и видими прояви. Всички те са взаимносвързани и са като едно цяло в изпълнението. Всички тези страни са като спиците на едно колело - Плана. Те са като частите от един голям пъзел. И всички това се разиграва едновременно и синхронизирано и глобален мащаб пред очите ни. По-голямата част от хората не го виждат и осъзнават, защото на прима виста и на повърхността на нещата изглежда, че няма връзка между отделните събития и процеси. А и от друга страна, ги мързи да мислят и осмислят нещата в дълбочина и в мащаб.

Системата на НСР е специфичната дейност на малки групи в света които контролират най-голямата в историята на човечеството пирамидална власт, разпростираща се в невъобразими досега мащаби. Те са си поставили за цел обединяването на ВСИЧКИ човешки структури в единна система и налагане на тотален глобален контрол върху съзнанието на хората по света. Да наложат една световна геополитическа доктрина за хегемония над Целия свят.

НСР като форма на социално управление има чертите на крайната брутална форма на тоталитарен тираничен и деспотичен режим и форма на управление на властта. Процесът на налагане на НСР е бавен, защото структурите подлежащи на разрушаване са самите държави, както традициите и културите на много народи.
      Важно е да се разбере структурата на НСР – паяжина в паяжината, план в плана. Има различни нива в структурата и всяко ниво има дълбочина тоест поднива. Всички те са взаимосвързани и взаимно проникващи се и са като едно цяло в единна хомогенна цялост. Също е важно как сработват моделите. Преди един социално - политически модел, една система да се пусне и наложи в глобален мащаб, тя се тества на местно, локално ниво в дадена държава / държави. Така с времето се усъвършенства, изчиства се от „бъгове“, ъпдейтва се, едва тогава модела се налага в по-голям мащаб и ако сработи добре се налага в още по-голям мащаб.
      Крайната финална цел: Да се наложи качествено нов тип хегемония в света изградена НЕ на основата на например комунистическата идеологическа система, нито на фундамента на тайните окултни общества като Илюминати и масонски ложи и организации, нито на базата на грубата военна сила какъвто характер имаше например националсоциализма на Хитлер. Тези модели са изпробвани в историята.

Кукловодите на НСР отдавна разбраха, че по пътя на световни войни и кървави сблъсъци не могат да осъществят своя план да подчинят народите по света. Затова налагат по-меки и безобидни методи и модели, които много по-лесно се възприемат от хората.

А, мястото ни свърши, продължаваме в следващия пост .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Агент Елника пак е активиран. Няма метаморфози, има интереси които трябва да се отстояват колкото може.
        Навремето играчите планирано се разделиха на сини и червени и се атакуват отвреме-навреме.
        А черепа е едно от лицата на мафията... От времето когато отборът беше един...

Факю кво правите в САШШШ Комунистическа революция ли дигнаха неграта????Куманизъм ли ше строите тама????

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Много интересно е как се променя отношението на хората към даден човек. За две седмици Васил Божков от крупна криминална фигура на прехода се превърна в съзнанието на някои хора в репресиран борец за граждански права. Интересна метаморфоза особено за спекуланти помнещи Холдинг Пътища и Мостстрой.
          Агент Елника пак е активиран. Няма метаморфози, има интереси които трябва да се отстояват колкото може.
          Навремето играчите планирано се разделиха на сини и червени и се атакуват отвреме-навреме.
          А черепа е едно от лицата на мафията... От времето когато отборът беше един...

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Благодаря ти М.Маринов за това, че го казваш вместо мен, вместо нас ...

На тебе, Партийо любима,
            дължим това, че всичко има –
            метро, ремонти, магистрали,
            градини детски… и едва ли
            такава друга ще намерим
            (със толкова милионери).
            Ти пазиш ни от БСП-то,
            благодарим ти за което!
            И за цената на пюрето,
            и за лайната във морето,
            за твоето червено минало
            и за децата ни заминали,
            за въздуха, богат с олово
            и за пристанището ново
            на Отманли, покрай сарая.
            Признателни сме ти за рая!
            Благодарим за ДДС-то,
            благодарим за ДПС-то,
            за свлачищата укрепени
            и за имотните замени,
            за лъскавите сгради с псалми,
            за медиите ти фекални,
            за обръчите от другари,
            за Беленския гьол с комари,
            за кинтите на балотажа,
            за всичкия бетон на плажа…
            И че мълчиш си за измамите
            (та никой в Брюксел да не хване те),
            че глупостта превърна в норма,
            че спря съдебната реформа…
            Благодарим ти за суджуците,
            за ТЕЦ-овете със боклуците
            и за безсънните ти нощи!
            Защото знаем - можеш още.
            С признателност,

Един Маргинал М.Маринов

Коментар

Начев, прочети внимателно поят пост. Къде виждаш да съм посочвал теб и Киро?
              Апелираш да те прочета внимателно, добре!

Чета изречение по изречение е те анализирам:
              1. Твое твърдение, че има множество хора Х(на първо време неназовани изрично), които са си променили мнението за Божков (по подразбиране). Това е изначално грешно умозаключение, цитиране на чуждо мнение не означава приемане, идентифициране. Ние не търсим ВЯРНО/ГРЕШНО, а търсим лицата, към които е насочена иронията и негативизма ти.
              2. Някакво (може би) друго множество хора, условно да ги наречем У, вече считат Божков от криминал за борец за права. Грешно и провокативно съждение, никой не е заявявал нищо подобно, но ти очевидно вярваш в него и видимо ти е приятно да нанясяш болезнени удари..
              3. Става ясно, че се визира и трета група хора Z – спекуланти от времената на Мостстрой и Пътища.
              4. Добавям (аз и субективно го правя, за яснота) и четвърти критерии – кои са въобще лицата, които са имали прояви в тема Политика в последно време.

Задача: Нарисувайте тези ЧЕТИРИ множества според думите и разбиранията на дддд и констатирайте лицата, който едновременно са елементи и на четирите. Пресичане на множествата.
              Аз стигнах до ясен и еднозначен резултат.

После в изложението си продължаваш да ме прикрепяш към разни групички от хора, за които ползваш открито обидни квалификации. Аз никога не съм изрекъл обидна дума към теб.
              Очевидно е, че така няма да се разберем. Не изпитвам необходимост да съм груб, но ако сгафиш лошо, вече не съм сигурен, че ще подмина.

Бъди здрав!

Коментар

• 4d, Проблема ти е, че когато спамиш тук повтаряш опорките на господарите си милиционеркомунисти и така много се излагаш..Сигурен съм, че един ден много ще се срамуваш , за ролята си в този форум.. Защо все пак не отговориш на проф.Радулов с аргументи.. Не се ласкай, че имаш собствени идеи..Тук преповтаряш само тезите на БХ и ШИШИ медиите..За троловете е сигурно и всички го знаем..Когато се появиш ти и Ендер в спор и след Вас бандата тролове..
                Last edited by Kiro; 11.06.2020, 16:57.

Коментар

• Начев, прочети внимателно поят пост. Къде виждаш да съм посочвал теб и Киро? Аз говорех за общи тенденции които забелязвам в обществото. Това, че ти се самоопределяш и определяш Киро по този начин е белег единствено за твоята самооценка и оценката ти за него. Не ми вменявай неща които не съм казвал. Ще ти кажа защо се разпознаваш. Възприемаш света през призмата свой чужд. Тоест ако Борисов е чужд, то всеки който не е с Борисов е наш. Така изведнъж Божков, става някак си по-близък. Аз страдам и несправедливо съм нападан с години поради същата причина. Ако аз съм казал, че в държавата се случва нещо хубаво то аз съм от тях от чуждите защото в държава управлявана от Борисов не може да се случи нищо добро и всеки който го твърди е гербер. Желязна логика базирана на разделението свой/чужд. Ако вие сте допуснали според мен някаква грешка в твърденията си и аз я коригирам то аз автоматично минавам за чужд. Затова всеки пък когато кажа нещо хубаво, което се случва в България или посочва грешка в някоя ваша теория в примитивните мозъци аз веднага ставам герберски трол. Сега прочети внимателно поста ми. Някъде да съм писал нещо за ГЕРБ? Виж огледай? Кога съм хвалил във форума ГЕРБ или нещо подобно? Просто заради това разделение в главата ви ставате жалки в очите на половината пазар, който ме познава лично.
                  Другото нещо за което никога няма да ми просят е това, че когато банда некадърници търсят виновник за лошите си и инвестиции извън тези които са взели инвестиционните решения, тоест тях самите, аз им посочвам личната им отговорност за парите и портфейла им и че няма как да се скрият зад гърба на, Шиши, Кой, Божков. Това не ме прави гербер а техният най-добър приятел, който им вади главата от пясъка и им казва да се огледат добре и да поемат отговорността за собствените си действия. Така следващият път няма пак да се осерат и да търсят карикатура на някой политик да си обършат задника. Това че не можете да си признаете грешка прави във вашите очи враг всеки който ви я показва. В случая не говоря за теб конкретно, но ако трябва да дам пример г-н Груев направи няколко грешки които аз добронамерено му посочих да ги коригира и да си подобри представянето на борсата, след което ме намрази до гроб. Погледни внимателно написаното от мен. Никъде няма да намериш добра дума за Шиши и компания, но самият факт, че посочвам че не те са направили инвестиционното решение и никой спекулант/инвеститор не може да се скрие зад тях в примитивните мозъци водещи се от свой/чужд аз веднага минавам за гербер.
                  Освен това никога няма да изрека негативно самосбъдващо се пророчество. Аз не руша. Затова няма да ме накарате да говоря неща, които ще отблъскват хората от борсата. Никога няма да напиша нещо дори и вярно да е то, което ако хората го повярват с действията си ще навредят на себе си и околните. Никога няма и да излъжа. Излъжа ли ще загубя доверието на хората.
                  С годините ме оприличаваха на русофоб, соросоид, герберски трол, като киро изби рибата с комунист. Евала Киро направо пулицър. Проблема ми е, че винаги съм мислел със собствената си глава, което не непостижимо за разни хора неспособни да родят една собствена идея и постоянно целещи със статии от разни "авторитети".
                  Освен това имам само един ник, не съм герберски трол, камо ли да командвам такива. Водени от омраза ставате палячовци в очите на всички които ме познават лично а те не са малко.
                  Сега пак прочети какво съм написал и после твоето. Според мен е редно да те хване срам от това, което си написал.

Коментар

• Бъдещата полит-разстановка на новите лица е горе-долу ясна,разумна и с Визия:

Чери - премиер.

Селендурски - първо вице.

Попето - мин.на спорта.

Супермая - председ.на парлаМента.

Трактора - главсек на мевере.

Тити сълзата - еврокомисар.

НСПП - сменя майтапчийски от оперщаба.

Около тези бутафори може да се дооформи цялата структура на липсващи лица! Фитбанката става бнб докато дремем в Чакалнята за товарния влак който ще ни закара до брюкселската фабрика за скрап.А бфб-то се ликвидира защото отдавна нема кво да се приватизира - апропо ако някой не помни то затова беше реанимирано от сакса и изобщо не бе разчетено за нормален капиталов пазар.Ама като има бунаци незапознати с детайлите никой не е виновен,че вали без да гърми!
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                      ...

Причините за случващото се са ясни и прозрачни: едно цяло поколение капиталистически „строители“ в нашата страна, които в момента са в или около управлението усеща, че времето му изтича и с последни усилия и без да подбира средства, прави последни опити да осъществи ново и поредно (с надеждата да е и последно) насилствено преразпределение на собственост, а оттам и на политическа власт, че да може да слезе гордо от сцената и да отстъпи щафетата на наследниците си, които от своя страна с патос ще говорят за дръзновения и плодоносен труд на своите предци – патриарси и титани на предпримаческия дух. Не без някакво формално юридическо основание ще гледат на всичко като на свое, на справедливо притежавано. Светът отколе играе все тази игра.

Има една дребна подробност, която дано не пропускаш: те ще очакват моите и твоите деца да им слугуват!..
                      Слугуването по-лесно ли ще го постигнат ченгесарите, ако сме извън Еврозоната?
                      Съответно внасящите съмнения в ползата на еврозоната за България, помагат ли децата ни да са слуги на ченгесариата?

Питам аз и отговор не искам

Коментар

• Проф. Радулов: С какво миналото на Божков е по-различно от това на Борисов?

https://frognews.bg/novini/prof-radu...esKKdWSJ423Wsg
                        Г-н Божков не е лишен от чувство за ирония за оглавяването на политически проект. Тази подадена информация имаше за цел хората да се замислят. С какво е по-различно миналото му от това на министър-председателя например. Така коментира проф. Николай Радулов последните изказвания на Васил Божков.

Моля 4Д И ТРОЛОВЕТЕ МУ ДА ОТГОВОРЯТ НА ПРОФ.РАДУЛОВ..

Коментар

Много интересно е как се променя отношението на хората към даден човек. За две седмици Васил Божков от крупна криминална фигура на прехода се превърна в съзнанието на някои хора в репресиран борец за граждански права. Интересна метаморфоза особено за спекуланти помнещи Холдинг Пътища и Мостстрой.
                          dddd,

Ще се опитам да кажа няколко думи напълно човешки и с уважение.
                          Надявам се да оцениш тона и изказа ми, а ако не знаеш, ще г о кажа в прав текст: в тази тема по принцип не показвам никаква церемониалност и деликатност към хора, които не заслужават.

Ако не ми се получи напълно, искам да знаеш, че това с нищо не променя изначалното ми отношение на респект към отделни характеристики на твоята личност и прояви.

Всички имаме и една неотменима емоционална компонента, която ни представя в някаква различна, неочаквана светлина или откровено подвежда незапознатата публика за наши думи, мнения, оценки.

Опитвате се да изкарате Киро като апологет на Божков.

По-долу един друг колега уж ме е цитирал за нещо, ама така тъпо и мръснишки го е направил, че заглавието на една журналистическа статия формално се е превърнало в моя персонална подкрепа за лицето Божков.

Това е обикновена низост и гадория и няма нищо вярно в това.

Моля, ти и разни твои поддръжници, не падайте на това ниво!

Нито Киро, нито аз, нито кой да е, който е що-годе в нормата и обладава нормални и човешки качества – ерудиция, интелект и морал, няма да тръгне да се изявява като привърженик на Божков. Това е едно символно явление на нашата действителност, което се асоциира с най-отвратителните човешки качества, познат е на обществото от десетилетия, няма никакви колебания и въпросителни относно личността му и е изключено да получи каква да е подкрепа от здрави хора, които не са под принуда или в условия на тежък конфликт на интереси.

Изведените акценти и мнения не са подкрепа за някого, а са просто белези за пълната катастрофа и безпътица, до което е докарано нашето общество.

Ти си привърженик на сегашната власт и лично на Борисов, не обичаш да слушаш подобни становища – не на последно място защото те пречат на бизнеса ти.

Човешко е, разбирам те, но мнението ми е точно обратното на твоето. Знаем се, повторенията са излишни, но ще изведа няколко акцента.

Това не променя истината (добре, де - моята субективна истина) – в момента сме свидетели на разпад и вътрешна ерозия, на озверяване и самоизяждане между различни ядра на т.н. елити.

Всичко това се върши по един толкова брутален и първичен начин, че изключва дори и невинно произнасяне на идеи и надежди за закон и ред, пазар и конкуренция, труд и вдъхновение. Пазарът отдавна е дал категорична оценка за случващото се в страната, самият ти беше дал пример за онзи нето дълг по периоди, в който процес ти просто регистрираш формално деливъридж, а пък аз провиждам груба и категорична присъда: капиталът се изнася и крещи: Тук не става!

Причините за случващото се са ясни и прозрачни: едно цяло поколение капиталистически „строители“ в нашата страна, които в момента са в или около управлението усеща, че времето му изтича и с последни усилия и без да подбира средства, прави последни опити да осъществи ново и поредно (с надеждата да е и последно) насилствено преразпределение на собственост, а оттам и на политическа власт, че да може да слезе гордо от сцената и да отстъпи щафетата на наследниците си, които от своя страна с патос ще говорят за дръзновения и плодоносен труд на своите предци – патриарси и титани на предпримаческия дух. Не без някакво формално юридическо основание ще гледат на всичко като на свое, на справедливо притежавано. Светът отколе играе все тази игра.

Има една дребна подробност, която дано не пропускаш: те ще очакват моите и твоите деца да им слугуват!

Без оглед на това дали и доколко виждаш, регистрираш, разбираш, признаваш и двамата сме в много сходно положение и е въпрос на признание и прямота, че изборът ни да се занимаваме с тази професия и в тези условия е бил едни лош и погрешен избор.

За някой животът ще предостави нови шансове и възможности за нови избори, за други – не.

Така се върти животът!

Поздрави и с искрена надежда да не сваляш нивото!
                          Не се подвеждай от негодниците и дръж равнище!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            .. под турско робство, а??
                            Не ползвай думи чието значение не знаеш! - тъй са ме учили мама и тате (ама като ти гледам аватара.... надежда всяка оставям )

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Браво, ето я алтернативата в Абсурдистан-българия
                              която ви сервира червената сган посредством трол Киро

Изберете си най-после една крупна криминална фигура на прехода
                              или един посредствен телевизионен палячо
                              и приключвайте с Цирк-българия, гастролиращ от 1944 та до днес
                              Барби тоя може да е алтернатива само за теб.

На избори ако събере повече от 1,5-2 % излизам на площада да рева като магаре......
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Много интересно е как се променя отношението на хората към даден човек. За две седмици Васил Божков от крупна криминална фигура на прехода се превърна в съзнанието на някои хора в репресиран борец за граждански права. Интересна метаморфоза особено за спекуланти помнещи Холдинг Пътища и Мостстрой.

Коментар

Working...
                                X