IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    След Бойко ще бъде едно просено зърно по-добре.
    А може да бъде и едно просено зърно по-зле.
    Както е било през цялата човешка история.
    Страхът и сковаващата възможност от провал не са причина за отказ да кажеш на самозабравилите се:
    Стига толкова!
    Добре, каза им го. Те го чуха, чух го и аз, чу го и целия народ. Не ми става обаче ясно деменция ли имаш, че трябва всяка вечер да излизаш на площада и да повтаряш едно и също до безкрай.

    Аз също съм ходил на протести (пчеларски например). Отивайки на протеста, ние носим предварително написан списък с проблеми, както и предложения за тяхното решаване. От МЗХ канят лидерите на протеста вътре, сядаме на една голяма маса, и започваме да търсим допирни точки по представените от нас проблеми и предложения за тяхното решаване. След това се създава работна група, и тя започва да работи по проблема или по промяната на една или друга наредба. Участвал съм в много такива работни групи и съм дал своя принос за написването или коригирането на няколко наредби..

    Та това е начина - 2-3 часа протест на стотина човека, без да се правим на маймуни, и след това месеци наред усилена работа, за да се подобрят текстовете на една или друга наредба.

    Ха сега се опитай да откриеш 10-те разлики между един културен протест с конкретни искания и конкретни предложения и маймунджилъците, които се случват в момента по площадите. Ако не успееш, защото си заслепен, ще ти ги напиша в някой от следващите постинги.

    Само за сведение:
    Власта никога не е отказвала диалог с различните браншове. Точно обратното - по закон те са длъжни да го водят този диалог, и всяка една написана наредба от законодателството е написана именно от такива работни групи, в които участват всички заинтересовани страни, стига разбира се те да са представени от законно регистрирана по ЗЮЛНЦ организация с нестопанска цел..
    Last edited by Mateev; 18.07.2020, 16:21.

    Коментар


    • След Бойко ще бъде едно просено зърно по-добре.
      А може да бъде и едно просено зърно по-зле.
      Както е било през цялата човешка история.
      Страхът и сковаващата възможност от провал не са причина за отказ да кажеш на самозабравилите се:
      Стига толкова!

      Коментар


      • Забравих да ви кажа, че Черепа най-после отвърза кесията и от два дни вече има някаква що-годе нормална озвучителна система, качена на камион с борводи кран. Културка!
        Освен това раздават и пари, ама тайничко. По пеЕсе на калпак. Аз всъщност основно за това ходя и търпеливо изчаках този момент, като през цялото време се оглеждах лукаво като пор, който дебне за мърша.
        Нали това е животът - нищо на този свят не се върши без интерес и аванта?!

        Примолих се милозливо на емисаря и викам: Дай, бате, още нещичко отгоре, че ме чакат дома гладни чаавета! Отсрами се човекът, даде 55 лв от череповите, а и се бръкна у джеба за още стотишки. Докъде 56,43 лв. го дакарАх!
        Ама он ме погледна строго и вика: Като се върнеш у Факултето, да сбереш още поне 10 юнака, дОведи и чааветата и на тех че дадем по петица!

        Носен от неочаквания си късмет летях по улицата, а парсата у джеба весело пееше, пътьом взех две големи щафети телешки (вервайте ми), пита кашкавал, дет го правят от картофено пюри и 5 самуна бел лЕб (ръчен). И две шишета двойна преварка на патоките зех, ама тех че си ги скрием!
        Идем си дома и тържествено реввам от вратата: Вървите, бе мискини, че да напълните празните тумбаци! И ако видите нЕкъф Череп, ръка да му целунете!

        А Айшето ме гледа невярваща, ама възхитена и респектирана! Нещо ми се дърпа напоследък, но мислим, че иам добър шанс да ми бутне довечерос.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
          ...
          Искаш да кажеш че всички 20 годишни по площадите са неудачници и нискоЕнтелигентни (пак като не използва малоумни и другите ти ПСУВНИ по хората). Да та питам има ли един нормален освен теб?
          Да, има много нормални като мене - тези, които не са АНАРХИСТИ, и които не ходят по протести - тоест 99.9% от Българския народ.

          Колкото до смяната на Боци - ами има си избори, на които това може да се случи, а не защото 0.1% от населението го сърби някъде, и е излязло да прави маймунджилъци по площадите.
          Last edited by Mateev; 18.07.2020, 15:54.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

            Я ПРЕДПОЛОЖИ колко от 20 годишните са загубили дела в Съдебната система?
            А от 10 годишните?
            Искаш да кажеш че всички 20 годишни по площадите са неудачници и нискоЕнтелигентни (пак като не използва малоумни и другите ти ПСУВНИ по хората). Да та питам има ли един нормален освен теб?
            Аз поддържам мнението, че на протестите има хора които вярват, че със смяната на Боци ще се случи промяна? Както искате ги наричайте тези хора, аз ги считам да кажем наивници... Имам познат пасионарий, политически пристрастен, силно чувство за справедливост, който ходи по протестите и вярва че е възможно промяна като падне Боцката....

            Поне от 10-тина години Света се намира в перманента революционна обстановка, която се финансира и управлява от задукеана, а смяната на властта се осъществява насилствено чрез политическия инструмент Майдан... Дори и в пиндосия на основата на расовия конфликт се прави опит да се клати Бай Дончо

            Хора с по набито око ще забележат, че на около 20-тина искрено протестиращи има поне 1 професионален протестър, професионален революционер който е с практичен опит или най малкото теоретически подготвен...

            Казвам на моя човек, следва революция безкрай. Държавати ни няма суверинитет, национална идея, национален интерес! Държавата ни е крипто колония, а народа ни се намира под хибридно робство.... вземи се интегрирай в структурите и ставай платен революционер. Днеска ще сваляте герпери, утре комунета, после демократи и тем подобная сволоч

            А накрая живот и здраве се надяваме единствено на Господ Бог и на Русия... Русия надежда за нормалните хора!

            Коментар


            • Мишоци, стойте си по дупките и продължавайте да обиждате страхливо и мракобесно заради личния си користен интерес!
              Колкото и да се опитвате да убеждавате, че вършите всичко от позиция на интелектуалната си извисеност и аналитичната си прозорливост, няма да заблудите никого - става въпрос за предимно за много ИНТЕРЕС и много СТРАХ!
              Утре първи ще идете при геппаджийските координатори и чинопоклонно ще заявите вярност, пък и доказателства щ е занесете. Разпечатки от форума, заверени от отговорниците, ще свършат ли работа? Сигурно ще свършат, след като сте толкова старателни.
              А те щедро ще ви запишат в списъците на калинките. С усмивчица.

              Не се чудете после, че скоро вашите собствени деца ще отвръщат със срам поглед от вас, а един ден ще ви сюрпризират и ще ви покажат еднопосочен билет от Терминал 2, ако вече не са го направили.

              Будните и светли младежи са на площада.
              Те са там въпреки вашите обиди и мнението им е категорично!
              На всеки организиран и "корпоративен" протест човек се натъква на неща, от които му се приплаква. Лозунги, които са произведени на едно място, от едни и същи материали, изписани с еднакви шрифтове, болдове, изпълнени еднообразно, тъпо, с еднакви правописни и граматически грешки, клиширани възгласи и лозунги.
              И вяли, несигурно, уплашени и жалки мишоци, които ги носят.

              Нищо подобно не се забелязва този път. Всичко говори за един масов, автентичен, многолик протест на ядосани хора, които допълнително биват вбесявани ежедневно.

              Човек ту онемява, ту непринудено прихва от сърдечен смях при при вида на такъв изблик на творчески гений от страна на младежите. Всичко изпълнено семпло, от подръчни и невъобразими материали - шарени, находчиви, невъзможни.
              Е, ние знаем, че с ирония и хумор не се прави "революция", но всеки има право на своите житейски грешки и уроци.
              Ето малко
              примери


              Нямате си и бегла представа за какво иде реч - кабинетни контрареволюционери.
              Защитници на безпътицата и добрите намерения към НИЩОТО!
              Стотици допълнителни примери:

              Бойко - браво на теб!
              Ти си велик,
              успя да обединиш този народ!
              Крайно време беше!


              За всяко прасе някога иде Коледа! Неизбежно!



              Искам як секс - див и необуздан, каквото е и управлението ви!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                ...... прасе няма наяждане.
                Политика е като кучето - разбира само от бой и лабут. Само тогава слуша, иначе краде....

                Интересно, как израства в очите ми тоя човек - Слави Трифонов, когото (недостатъчно много от електоралната маса) - освиркват...

                Наскоро и самият Начев (чието мнение често споделям, заради логичната им постройка, обвързана с достатъчно факти, за които доста си затварят очите).. , та и самият Начев също се опита да внушава "чалгаджийки уклон"...

                Слави Трифонов е човек, завършил Консерватория, цигулар (виолист).

                Неприязънта към Слави тръгна от внушенията на Иван Костов и цялата му пропагандна машина в ония години.

                ...... ......

                Слави оцеля! Как оцелява безпартиен в годините? Той не само оцеля! Вече е работодател, притежава собствена телевизия.

                ................

                Слави Трифонов, в 2016 инициира Референдум!

                Как се прави това днес! Никак!

                Застана срещу Държавната машина и на всички нивА поставяха пречки пред него!

                Събра 700 000 подписа на за Референдума. Признаха му 600 000, т.е. - с 200 000, над минимума.

                От 6-те въпроса - 3 отпаднаха, "благодарение" нахъсаността на "обединителя" на нацията - Плевнелиев и КС...

                Процедурата беше сложна. НС... Кой би направил това за България! Кой, БЕЗ партийно минало?

                Затова воят срещу Слави Трифонов беше голям!

                .................

                3 500 000 взеха участие в Референдума!

                КОЙ политик би събрал подобен консенсус за останалите НЕОРЯЗАНИ ТРИ въпроса от допитването на Референдума?

                Над 2 500 000 (2.1 млн. по единият въпрос) гласуваха с "да".

                0.2 %, т.е. - 12 000 гласоее /спори се, че да 11 000/ - не достигат, за да се приемат като задължителни въпросите (51%) от Референдума.

                .,.... ...

                Разбира се, че Слави Трифонов ще бъде ПОВЕЧЕ от балансьор в бъдещ Парламент!

                Каквото и да получа като отговор - няма да се уморя да опровергавам защитниците на статуквото - в лицето на ДВЕТЕ най-големи партии!

                ............

                Последно: разбира се, че Слави Трифонов НЕ трябва да бъде сред протестърите! Никой не трябва да разединява, нито да прави опити да яхне протеста, който НЯМА политическа окраска!


                ​​​​

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                  Я ПРЕДПОЛОЖИ колко от 20 годишните са загубили дела в Съдебната система?
                  А от 10 годишните?
                  Искаш да кажеш че всички 20 годишни по площадите са неудачници и нискоЕнтелигентни (пак като не използва малоумни и другите ти ПСУВНИ по хората). Да та питам има ли един нормален освен теб?
                  Ще може ли да разясните исканията на 10 годишните протестиращи, че не всичко ви се разбира?

                  Коментар


                  • тука има едно момше, което гледа света със синьо-червените очила и се занимава с разпалването на конфликти и ненавист в обществото.... занимава се с психоинформационно въздействие по внушението на срам и на вина

                    това са такива НПО-шки пиндо номерца за създаване и управление на конфликти в обществото... например разпалването на конфикта в пиндосия се извършва на расовия конфликт черни и бели, БЛМ, това е основание черните да карат бели жени да им целуват обувките, да бият бели пенсионери, да карат беззащитни хора да падат на колене и да сеизвинават и т.н.

                    да комунистите, курирани от английското посолство взривиха църквата Света Неделя, но преди това беше Белия терор... а демократите, заради награда от 50 000лв отрязаха главата на 21-годишната студентка Вела Пеева и играха футбол с нея... и кво са ще целуваме папуците на комунетата или на дерьмократите?

                    Вън троловете на Батко от форума, разпалвачи на конфликти в обществото!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Всеки, загубил някакво дело, започва да обвинява съдебната система. Тоест 50% от всички хора, срещали се със съдебната система, я обвиняват за корупция и въобще във всички земни грехове. Добави към тези хора и 2-та процента криминален контингент, които по презумпция обвиняват не само съдебната система, но и цялата власт, и ще ти стане ясно кой вика по площадите против Гешев. Ами вика всеки, на когото не му е чист косъма, защото му треперят мартинките и се стряска на сън в очакване да дойде неговия ред за окошарване.

                      Колкото до властимащите - ами те по презумпция са виновни за проваления живот на всеки един неудачник. Ами че те неудачниците винаги си търсят някой друг виновник за собствената си некадърност да се справят с живота. Това е доказан психологически факт, а той корелира и с ниската интелигентност.

                      Погледни протестиращите - една жена протестира, защото си купувала маргарин, пък и се ядяло краве масло. Други две нарисували на лъпа си стрелки към оная си работа - ха сега познай за какво протестират. Не казвам че няма и свестни протестиращи, но повечето са пълна пародия. Излезли са на площада да показват маймунджилъци, за да демонстрират истинската си същност, но това няма нищо общо с политиката и кой в момента е на власт.

                      Думичката МАФИЯ нищо не значи и отдавна се е изчерпала от съдържание. Може да бъде употребена буквално срещу всеки от власта или извън нея. Просто псувня на нискоинтелигентните и нищо повече. Те и на майка псуват, и това им е целия интелектуален капацитет - кого да напсуват в кръчмата, коя курва да изчукат и как да се напият като свине, което разбира се е повод за гордост.
                      Я ПРЕДПОЛОЖИ колко от 20 годишните са загубили дела в Съдебната система?
                      А от 10 годишните?
                      Искаш да кажеш че всички 20 годишни по площадите са неудачници и нискоЕнтелигентни (пак като не използва малоумни и другите ти ПСУВНИ по хората). Да та питам има ли един нормален освен теб?
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        ....
                        А, иначе, и със съдебната система се срещнах, в днешния и вид. Ами, по-тенденциозно нещо, трудно ще откриеш.
                        Всеки, загубил някакво дело, започва да обвинява съдебната система. Тоест 50% от всички хора, срещали се със съдебната система, я обвиняват за корупция и въобще във всички земни грехове. Добави към тези хора и 2-та процента криминален контингент, които по презумпция обвиняват не само съдебната система, но и цялата власт, и ще ти стане ясно кой вика по площадите против Гешев. Ами вика всеки, на когото не му е чист косъма, защото му треперят мартинките и се стряска на сън в очакване да дойде неговия ред за окошарване.

                        Колкото до властимащите - ами те по презумпция са виновни за проваления живот на всеки един неудачник. Ами че те неудачниците винаги си търсят някой друг виновник за собствената си некадърност да се справят с живота. Това е доказан психологически факт, а той корелира и с ниската интелигентност.

                        Погледни протестиращите - една жена протестира, защото си купувала маргарин, пък и се ядяло краве масло. Други две нарисували на лъпа си стрелки към оная си работа - ха сега познай за какво протестират. Не казвам че няма и свестни протестиращи, но повечето са пълна пародия. Излезли са на площада да показват маймунджилъци, за да демонстрират истинската си същност, но това няма нищо общо с политиката и кой в момента е на власт.

                        Думичката МАФИЯ нищо не значи и отдавна се е изчерпала от съдържание. Може да бъде употребена буквално срещу всеки от власта или извън нея. Просто псувня на нискоинтелигентните и нищо повече. Те и на майка псуват, и това им е целия интелектуален капацитет - кого да напсуват в кръчмата, коя курва да изчукат и как да се напият като свине, което разбира се е повод за гордост.
                        Last edited by Mateev; 18.07.2020, 14:38.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                          Колко точно описа червените зомбита от бсп а пропуснах и "бесните" от ДеБъ!
                          Лесни, бесни, психодесни, всички сте от оная пасмина която още в зародиша на прехода направихте първия идиот-президент, после катапултирахте във властта онова циганско котило на измамника демагог Костов, който тотално съсипа икономиката на България и я направи най-бедната измекярска държава в европа, Те тва сте вие самозваните демократи. Спрете се поне по-навреме, защото сте най-голямото зло за нашата държава. Бойко е росна китка пред вас.

                          Коментар


                          • Михаил Вешим: Наред с честните протестиращи, които искрено вярват, че ще съборят мафията, крачи и самата мафия

                            - Г-н Вешим, коя беше капката, която преля чаша на общественото недоволство и изкара хиляди по улиците на протест срещу правителството?

                            - Няколко неща – провокира ги нахалството на властта, която си затваря очите срещу страшни безобразия – „стената” Алепу, частният имот „Росенец” на Доган, охраняван като султански дворец от НСО, недосегаемостта на Пеевски и такива като него. За повишаване на напрежението послужиха и снимките от спалнята на Борисов с пачките в чекмеджето – не знам дали са истински или подхвърлени, но който е направил фото-сесията, е избрал удобен момент, за да я използва. Масло в огъня наля и прокурорът Гешев с показните си милиционерски акции. От друга страна провокира ги и президентът Радев, който излезе с вдигнат юмрук като партизанин на 9-ти септември и призова: „Мутри вън”! Юмрукът му беше срещу българската мафия – и хората му повярваха. Аз пък съвсем не му вярвам – тръгва на поход срещу българската мафия, а не казва нищо за руската, която имаше основна роля за избирането му . Склонен съм да мисля, че в протестите има и външна намеса – няколкото стенограми на разговори с Дубай с комунисти и журналисти доказват, че Васил Божков дърпа някакви конци и участва с финансова подкрепа. Може би има и намеса от Североизток – при подобни протести в Белград президентът Вучич спомена, че се подклаждат от Москва. А дали у нас „петата колона” не залага на безредици, за да не сме в еврозоната, ами да си останем в рублозоната.

                            - Бившият служебен премиер Стефан Софиянски постави на една плоскост днешните шествия и митингите срещу „танковете“ на Петър Младенов, Виденовата зима и кабинета на Пламен Орешарски. Може ли да се направи подобна аналогия?

                            - Според мен няма нищо общо – тогава беше ясно кои са „добрите” и кои „лошите”. Днес нещата са много объркани – наред с честните протестиращи, които искрено вярват, че ще съборят мафията, крачи и самата мафия. И тя вдига плакати и скандира срещу себе си. Написах в „Стършел” , че няма да ме видите на жълтите павета точно заради това – не искам да докарам на власт Корнелия Нинова, Мая Манолова или Слави Трифонов, Румен Петков или Костя Копейкин – техните връзки с мафията са ясни от години. Не плача за Борисов, а за това, което може да дойде след Борисов – а то е служебно правителство на Радев. Което по конституция е за три месеца, до нови избори, но може да се окаже и по дългосрочно – ако изведнъж епидемията от Ковид-19 вземе застрашителни размери/тази заплаха си е реална и не е изчезнала/, ако се развихри икономическа криза, ще ни кажат, че не е време за избори и служебното правителство може да си остане на власт в някакво извънредно положение. И даже да вземе важни решения за промяна на геостратегическия курс на България. Ето от това ме е страх.

                            Коментар


                            • Гледам вчера един шофьор на сикаджията Маджо, една торба с л..на, премесени с алкохол и един бияч на бабички, се изпъчили в Министерки съвет, след като вече четвърта година управляват България да казват, че власт няма да дадат. И какво си помислих.

                              Някои хора, израстнали при комунизмът, на висок глас клеймят и дават акъл на едни млади хора излезли по площадите на България, да не свалят този троен срам за България от власт защото щели да сгрешат и да докарат комунистите. Абе хора, вие грешите вече 30 години. вие нито комунизмът, като хората, сте изгонили от България, нито пък Русия. Всяка година вземате безвъзмездни 2 милиарда евра от Брюксел и веднага ги превеждате на Русия, за да сте зависими от нея енергийно и още как. Строите тръба с ваши пари, за да заробва Русия с газта си и други европейски страна. Да ѝ плащате за да произвежда оръжия серщу вас и да ви изпраща агентите на ГРУ да мърсуват. Ами оставете тези млади хора да направят своята грешка. Те не могат да ви са конкуренти по грешки. Видяхме вие какво можахте, нека сега и те да опитат. Във всеки случай, след това което вие сте направили си е карикатура да им бъдете учители. Ами погледнете се в огледалото.

                              Единствената страна в която има партия, която да е наследник на БКП сте вие в България. Навсякъде тези наследници са отдавна в небитието.

                              Коментар


                                • „Колко лишен не само от разум, а от елементарен инстинкт за самосъхранение трябва да си, за да подкрепяш точно онзи, който точно теб ще унищожи – както в момента прави ГЕРБ по отношение на Гешев? Сами си плетат въжето и любезно му го подават. А сред първите, увиснали на него, ще бъде Бойко Борисов.“
                                • "Няма съмнение, че Гешев рано или късно, ще си повярва. Но сега той е просто марионетка на Пеевски и Цацаров. Говори с езика на Пеевски, размахва заплашително пръст на враговете на Пеевски, дори директно защитава интересите на Пеевски (делото КТБ). Така че, ако този път на някого трябва да се каже „Ти си го избра!“, справедливостта изисква това да бъде Пеевски."
                                • "Когато Пеевски наложи протежето си Кошлуков за шеф на БНТ, написах: „Все по-ясно се очертава въпросът не получават ли твърде голямо парче от баницата Доган и Пеевски? Борисов преглътна (беше принуден?) арогантната покупка на ТЕЦ-Варна. Затвори си очите за пристанището, което Доган ще гради. Отстъпи им националната телевизия без бой… А преди това им продаде „Булгартабак“, позволи им да превземат вестниците на Пъпката и Донев („24 часа“ и „Труд“), допусна фирмите на Пеевски да „спечелят“ обществени поръчки за милиарди. И още много неща могат да се кажат и всички те водят до един болезнен въпрос: още ли Борисов кара рейса?“
                                • Прав е адв. Петър Обретенов, че „нoминиpaнeтo нa Гeшeв e гaф като избиpaнeтo нa Πeeвcĸи зa шeф нa ДAHC“. И за поправянето на този гаф е нужно да се обединят и красивите, и грозните, и умните, и простите. Защото когато се развърти бухалката, тя няма да подбира, ще млати наред.

                                Коментар

                                Working...
                                X