IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (без бъг) (Архив до 20.02.2017 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

За Косово става въпрос , налЕ ?!
    Не се прави на улав За Крим става дума
    Россиянам предлагают гордиться вместо того, чтобы достойно жить. Потому что узкой группе бандитов, захвативших власть, очень хочется барствовать и шиковать. По возможности - вечно, с перспективой передачи власти и богатств по наследству.
    Патриоты мои уквасившиеся, ответьте-ка мне на простой вопрос:
    "Почему, если Россия такая богатая, сосредоточившая в своих недрах 40% мировых ресурсов, имеет экономику, составляющую не более 1% от мировой?" Ответьте, ответьте. "

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Сега разбрах откъде са учили в Кремъл как се прави АНЕКСИЯ
      За Косово става въпрос , налЕ ?!

Коментар

• Сега разбрах откъде са учили в Кремъл как се прави АНЕКСИЯ в КРИМ
        Last edited by barbaron; 11.12.2016, 19:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi

Чадо, писнало ми е от кифлеци, които искат да четат нещо безплатно със смешни обещания. Сори, ама е казано, че ще се работи на пазарен принцип. Ако България успее да направи световен продукт - ще бъда първият, който да поздрави автора.

В съседни нам страни тече феноменална пропаганда, която придоби прозвището "хибритна" война. Тоест държавите им изливат и крадат милиони левас, докато тук си отрязан още на старта, без значение колко институции и псевдо-фондове ще се пребродят.

Важното е да се казваш Божо Димитров или Капка Сидерова и те продавали по 100 хиляди тираж книги от раз. Колкото и да е странно, ама аз все още мога да смятам и 1.5 млн. от българските граждани нямат нито една книга в домовете си. Също така 3.5 млн. не са си купили книга през последната една година. Това автоматично би трябвало да значи, че Капка Сидерова и Божо Димитров присъстват във всеки български дом при подобни тиражи.

Истината е малко по-различна: Вдига се един телефон, напечатай там едни неща и на следващия ден ги мятай на машината за скрап, за да ги нареже. Това е фонд "КУЛТУРА" на БГ.

Съжалявам, че се захванах на хорото, но тук сме болярите и ние не оставяме магарето в калта, за да умре. Безсмислени са ми подобни подмятания, понеже кореспонденцията, която върви навсякъде е една и съща, без значение държавата. Дадох пример: Излизаш бестселър за една седмица ( Топ 200 ) при 25 хиляди заглавия конкуренция за същия период и ония ми свалят веднага цената. Щяло да бъде безплатен бонус към англо-езичните автори, които вървят с цена.

Благодарих им и казах, че при българските автори няма подобна практика ( англо-езичен да ми е подарък към моята книга ) и свалих книгата, съгласно техните общи условия.

Та, стига ме сапунисва, че ще помогнеш. Нагледал съм на такива "помощи" от общини, фондове Култура и прочие ... Бачка се и толкова. Но не мога да сложа за спонсор на книгата си "Ремонт за автогуми + автомивка". Мога да сложа бат' Пешо в благодарностите.

Което ме подсеща, че искам да благодаря на малцината отзовали се българи в този форум да подкрепят една идея, която се боря да има книжна премира в януари/февруари на следващата година. Нека посрещнат празниците спокойно и достойно! Обградени от любими хора и с много сбъднати мечти!
          Туй като за довиждане ше е , нали тъй...?

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=KVcgR0aYCfA

Как бързо и майсторски се пребоядиса Меркел , или политическият хамелеон !

Коментар

• Тракатрак , това истина ли е
              http://valentinfortunov.com/wordpres...A%D0%BE%D0%B2/
              Писмо на георги марков до димитър бочев

02.1977 г.

Лондон

Драги Митко,

Извинявай, че малко забавих отговора си на последното ти писмо, но просто нямах време да седна да ти пиша, пък и вече намразих всякакъв вид писмовна дейност, след като трябва да прекарвам вероятно две трети от времето ми, дадено от природата – върху пишеща машина. Благодаря ти много за желанието ти да бъдем заедно, което много би ме радвало, но не се обадих на Захариев, нито имам намерение да му се обаждам. Причината е, че докато не ме изгонят от Би Би Си, по-добре да стоя тук, защото смяната, както знаеш добре, ще бъде най-проста илюстрация на нашата поговорка („Пременил се Илия – пак в тия”). Второ, струва ми се, че между мене и всички тия радиоорганизации съществува точно същия вид разминаване, което съществуваше между мене и българските партийни организации.

От много отдавна вече не вярвам в „свобода на словото“, която на практика се свежда и в двата свята до свободата да крещиш на глас у дома си или пред неколцина приятели това, което те вълнува. Но я се опитай да изкажеш мнение в „независимия” вестник ТАЙМС, или в независимото Би Би Си? Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията. Там, но както и в „Работническо дело“, трябва да се съобразиш с линията на вестника или радиото. Принципите са абсолютно същите. Разликата е само във формите – едните са по-груби и недодялани, а другите по-гладки. Всичко това, което ти говоря, ти вече си го познал. И всичко това аз имам твърдото намерение да напиша в един или няколко романа. Защото нито хората от Радио София, нито хората, които стоят зад тукашните радиостанции, ги е грижа за България и българите. Просто хората си изкарват хляба, както биха могли да го изкарат с отглеждането на таралежи, например. Единственото, което вълнува и едните, и другите, е сигурността, която работната площадка им дава, т. е. повишенията, пенсиите, разните други удобства, плюс суетата да се наричаш радиожурналист, което при всички случаи звучи по-добре отколкото „таралежовъд“. Така че всяко решение, което те взимат, всяко мнение, което те изразяват, няма нищо общо с истината, правдата, борбата за доброто и съвършенството на човека, любовта, красотата. Не! Никаква друга кауза, освен своята проста и ясна кауза – да си циментираш положението и да не си създаваш неприятности.

Все повече ме смайва впечатлението, че истинската болест на нашето време не е нито комунизмът, нито капитализмът, нито тероризмът, нито каквито и да са революционни и контрареволюционни евангелия, а главно (може би дори единствено) това мръсничко, подличко, егоистично добре маскирано, добре гарнирано чувство да си осигуриш твоето живуркане, като се присламчиш към някой октопод, който има нужда от тебе да му чистиш пипалата.

Все по-силно съм убеден, че светът съвсем не се дели на добри и лоши хора, на леви или десни, на вярващи или невярващи, а главното деление, което има значение за нас, е на хора, които могат, и на хора, които не могат. С други думи – на творци и на паразити. Има различни видове творчества, както има и различни видове паразити. Селянинът, който сее на нивата, е творец, жената, която ражда и отглежда деца, е творец точно толкова, колкото Айнщайн, Бетовен и Достоевски са творци. Този, който прави обувки, е творец, клоунът на сцената е творец, бръснарят на ъгъла е творец и т. н.. Но оттук започва най-голямата драма на хората. Творците и особено талантливите от тях никога не се съюзяват. Първият белег на един талант или на един гений е неговото несъгласие с другите. Много пъти съм казвал, талантът е независимост. И затова всички истински творци поради вътрешната си сигурност, поради устройството си винаги са в пълно разногласие по всички големи въпроси. В замяна на това паразитите или ако щеш посредствениците се обединяват, подреждат се в стройни редици и създават могъщата армия на администрацията и бюрокрацията. Тъй като те нямат творческата сигурност и смелост, тъй като по даденост са страхливи и несигурни, те намират подкрепа в своето общество, в своята администрация, която трагично им дава власт над творците. Администраторите най-много ненавиждат през живота си творците и творчеството, защото всяко нещо, създадено на този свят, им казва, че те не могат да създават, че те са просто паразити. Никой не е изливал повече злоба и завист спрямо творческата част на света от тия осакатени нещастници, които са си присвоили правото да управляват другите. Те се боят от творците, защото творецът не се подчинява лесно, той не е добър служител, той не е примерен чиновник, който казва сладникаво усмихнат „да, сър!” И затова на тебе ти е ясно например защо всяка дребна редакторска маймунка, колкото и бездарна да е, която почука на вашата врата (или на тукашната), има огромни предимства пред такива като мене. Защото те не се интересуват какво всъщност предават за България, не се интересуват да вникнат дълбоко в нуждите на ония, които слушат оттатък, да отговорят най-пълно на техните очаквания… а просто да си изслужат времето за пенсия и след това да имат приятни старини в някое крайморско топло заливче.

....

Last edited by X_Y; 11.12.2016, 16:03. Причина: Прекалено дълъг пост.

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                http://zloivinni.livejournal.com/133188.html

Или как северните варвари дето се хранят с корени и трева са направили тея работи ?!
                Какво прави системата на държавната партия. Членовете на висшия и средния слой на партията живеят луксозно или поне без големи лишения за сметка на всички останали. Северна Корея е краен вариант на тая система. У нас беше по-поносимо, доколкото държавната партия бързо се масовизира. Толкова бързо, че по едно време почват да изключват пак така масово членове. А в по-късни времена в нея без особени угризения почват да влизат потомците на репресираните прослойки. Голяма веселба с тази "българска работа". Затова при прехода не можаха се разберат кой какво има да крадне според йерархията, щото тя не работеше като хората.

Коментар

• http://zloivinni.livejournal.com/133188.html

Или как северните варвари дето се хранят с корени и трева са направили тея работи ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Aко беше малко по умен моеше да те спонсорирам.Сумата не е толкова голяма.Ама да чета глупости за БГ Императори не благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                      [COLOR=#1D2129][FONT=Helvetica][SIZE=14px]С ТАКИВА СЪЮЗНИЦИ , ВРАГОВЕ НЕ ТИ ТРЯБВАТ:
                      ]
                      Ово е стандарт, още няколко нигера си взеха дипломите за летци.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

На теория всичко звучи добре, на практика това са черни дупки от които се точи пари.

Като БДЖ-то, примерно. На теория звучи добре. На практика ни е струвало 2 милиарда субсидии - имаше статия в Инвестора преди известно време.

Така че айде молим теоретичните постановки на тема как държавата щяла да създаде нещо печелившо да ги оставите за лека нощ деца - всъщност те и децата няма да се вържат.
                        Б изнес без държавата ще си остане на нивото на гаражните магазини. За германия някой обясняваше че около 55% е на държавата. Ако тя не ги подпомага бизнесите са за мустака

Коментар

• Айде сега една сериозна статия от a-spekto.
                          Да спрем демонизацията на Русия

В някои от средствата за масова информация всеки русофоб може да получи място в колонката за коментари, ако статията му е достатъчно злобна и в нея се използват такива определения, като „подлост” и т.н. Най-яркият пример за това е „хрониката на каскадьора Рахлин” в Berlingske, където главната му мисъл е, че щом Путин физически е нисък на ръст, значи е опасен за Запада.
                          ...................
                          Беше глупаво да провъзгласим Запада за победител в Студената война и след това да продължим съперничеството, разширявайки НАТО до границите на Русия.
                          ...................
                          Бившият американски министър на отбраната Роберт Гейтс пише: „Ние направихме грешка, като не погледнахме на света от тяхната гледна точка и затова не установихме нормални и спокойни отношения с тях”. Гейтс, също така пише, че идеята за приемане на Украйна в НАТО за Русия е „монументална провокация”. Американският политолог и неореалист Джон Миршаймер също казваше, че голямата част от вината, че всичко тръгна в неправилна посока се дължи на Запада.
                          ...................
                          На Русия не гледаха сериозно, когато развалиха договора за противоракетната отбрана и създадоха нова противоракетна отбрана, която фактически може лесно да бъде завъртяна на 90 градуса и да лиши Русия от възможността да изстреля даже една ракета.
                          Нямам никакви илюзии, че среднощните тролове ще прочетат нещо, камо ли да го обмислят. Това не им е по умствените възможности.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Знаете ли какво е сабат?
                            Това е среднощно събрание на дяволи и вещици.

А как би трябвало да се нарече среднощно събрание на интернет тролове, каквото е имало тука? Може би тролат?
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение

Да и аз помня онези времена , помня безгрижното детство когато от сутрин до вечер не се прибирахме у дома и никои не си и помисляще че може да се е случило нещо лошо. Помня че никои нямаше никакъв страх че може да остане без работа , че може да няма възможност да си изплаща заема и т.н. Помня и задължителното море - две седмици , помня че отпуска и почивните дни и правата по кодекса на труда бяха свещени и НИкои не си позволяваще да те закача от службата.
                              Помня че държавата беше на мястто си и нямаше циганска престъпност и мутри..........

Та такива неща помня ... не че не е имало и лошо , но соросойдната обработка която има за цел да ни набие в главите лошото и отрича всичкщи добро ми идва в повече.......
                              И Доган беше в затвора.През границата пиле не моеше да префърчи.Хората не си заключваха къщите или ако го правеха ключа беше под изтривалката.Храната беше истинска.....А брадатите демократи бяха стругари и зидари.Такива кат Местан живееха в Белене и други такива красиви кътчета от Родината.А такова чудо да убиеш човек и да си на свобода нямаше.Отиваш в ареста делото веднага и в панделата....Кат войник се разболях и трябваше да отида във Военна баолница там ме туриха на диета номер 10.Помислих си тука ше жуля коприва и салати а то се оказа пържоли 45 номер но да не са тлъсти.И да ви кажа не ми беше добре щот кат дипломиран селянин обичах и тлъстичко.А и не даваха сол щот такава била диетата.Са да не дава Господ....Оня ден целия ден не ми стигна да взема лекарствата на майка ми

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi

Не е въпросът в рецептите. Вероятно 95% от форума е по-добър в готвенето от мен. Но трябва да има усет на китара, когато се прави нещо. Тоест вдъхновение.

Пълен бунак си, че ме базикаш за книгата. Тя отдавна мина 10к разходи, а имам привлечени средства да кажем 2к. Продължава да се работи и тук влизам да разпусна. Кой мислиш покрива разликата? Ти ли?

П.П. На теб първата работа като видиш някоя стинка щеше да бъде да си купиш джакузи или джип, щото било модерно. Къде ме слагаш, бе синко в твоите пачи представи. Прави се нещо по-мащабно, което трябва да удари Междузвездни войни и Хари Потър, взети заедно.

Нека резултатите говорят. Забранил съм всякакъв изкуствен трафик, понеже не мога да следя статистика.
                                Aко беше малко по умен моеше да те спонсорирам.Сумата не е толкова голяма.Ама да чета глупости за БГ Императори не благодаря

Коментар

Working...
                                X