IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (без бъг) (Архив до 20.02.2017 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Неяснотите в конституцията в този случай са сериозни и всеки може да си я тълкува както намери за добре.

Което пък няма почти никакво значение. Нито кой как ще я тълкува, нито кой как ще управлява.

В крайна сметка май единствения дето ще намаже е бъдещия еврокомисар, дето не било явно кой и кога ще го излъчи.

Съгласен съм, че в конституцията има неясноти и доста недостатъци.
    В случая с консултациите и връчване на мандати аз бих предложил доста ясни текстове. Например.
    1.След приемане на оставката на правителството от НС, президентът в срок от 24 часа възлага на най-голямата парламентарна група да състави правителство. Същата трябва в срок от една седмица да състави правителство, което да се гласува от НС.
    Няма нужда от измислените "консултации". Какво да се консултира президента? Коя е най-голямата група ли? То се знае. Или да иска справка от НС. Секретарката ще му я донесе след половин час, ако ходи пеш.

2. Ако най-голямата по численост група не успее да състави правителство (след гласуване в НС или връщане на мандата) президентът в срок от 24 часа възлага мандат на втората по численост група. Същата трябва в срок от една седмица да състави правителство, което да се гласува от НС.
    3. Ако и втората по численост група не успее да състави правителство в срок от една седмица президентът предоставя мандат на друга парламентарна група.
    Която да има срок вече не една седмица, ами примерно две седмици, предвид на това, че по-малка група по-трудно ще проведе преговори и по-трудно ще се договори с коалиционните партньори за министрите.
    И това е. За един месец ще се изчерпи цялата процедура. А може и за три седмици.

4. Ако никоя парламентарна група не успее да състави правителство, президентът в срок от една (или две) седмици назначава служебно правителство.
    Но по-скоро съм привърженик на това, да не се назначава служебно правителство, ами старото да си изпълнява задълженията до избиране на ново от новото Народно събрание след изборите. Както е при редовното правителство, което си изкарва цял мандат.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Жертвите на лосиона в рашка са 71 ... Jesuisиркутск

Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение

Дрън, дрън, как ще да я цепят басмата с 15 % ... вярно, че са отлепили от нулата, но са по-далече от стоте процента. По-вероятно е да бъдат изместени от либералната партия. И отдавна обявиха, че нямат желание да водят дружината ...
        Бабата е пътник , как досега не са завели дела близките на жертви и пострадали за цяла година...

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Ти записа ли се в бюрото по труда ? Щот в Германия AFD няма да ти цепят басма !
          Дрън, дрън, как ще да я цепят басмата с 15 % ... вярно, че са отлепили от нулата, но са по-далече от стоте процента. По-вероятно е да бъдат изместени от либералната партия. И отдавна обявиха, че нямат желание да водят дружината ...
          Yeah

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=9olIi2Bdzus Търпението на немците е към края си !

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
              Професорът по конституционно право /киров/, който налива масло в огъня с тълкуванията срещу решението на Плевнелиев, е кадър на гоце, оглавявал правния отдел по време на президентския му мандат и бутнат в КС от квотата на гоце. Нему подобни, изкукуригали конституционалисти, гравитиращи около бесепе, правят услуга на столетницата, като създават тази драма ... Какво нередно виждат комунетата още 20-тина дни да управлява правителство, чиито бюджет наскоро се е приел от НС ... циврят за някакви срокове по конституция, ама след като такива не са указани, би следвало първата грижа да бъде обществения интерес - обединение, а не разделение, каквото се стимулира от новоизбрания плешо и позитанските лели.

"Личното ми мнение е, че БСП използва този отказ на Плевнелиев да състави служебен кабинет, за да атакува както президента, така и лидиращата партия ГЕРБ. Но този, който е писал отговора на Румен Радев допусна грешка – с позицията си новоизбраният президент се конфронтира със сегашния и то в момент, в който всички очакват да покаже независимост и политически знаци на обединителност и надпартийност.

Високомерният, ироничен и назидателен тон на Радев едва ли му донесоха нови симпатизанти, защото на практика той отказа диалога и протегнатата ръка. Друг е въпросът не отиде ли доста далеч в компромисните си предложения президентът Плевнелиев.

Така, още преди да е „застъпил на служба“ на „Дондуков“ 2 Румен Радев показва зависимост от една друга тройна коалиция. Коя – оставям да се досетите. Тя много искаше да има служебно правителство и едномесечна суматоха, което от БСП да критикуват на воля, а Радев с удоволствие да смени без да поема отговорност.

Но Дядо Коледа не дойде.

И, браво, г-н президент, Плевнелиев."
              http://vevesti.bg/102067/plevneliev-...arak-na-radev/
              Ти записа ли се в бюрото по труда ? Щот в Германия AFD няма да ти цепят басма !

Коментар

• Професорът по конституционно право /киров/, който налива масло в огъня с тълкуванията срещу решението на Плевнелиев, е кадър на гоце, оглавявал правния отдел по време на президентския му мандат и бутнат в КС от квотата на гоце. Нему подобни, изкукуригали конституционалисти, гравитиращи около бесепе, правят услуга на столетницата, като създават тази драма ... Какво нередно виждат комунетата още 20-тина дни да управлява правителство, чиито бюджет наскоро се е приел от НС ... циврят за някакви срокове по конституция, ама след като такива не са указани, би следвало първата грижа да бъде обществения интерес - обединение, а не разделение, каквото се стимулира от новоизбрания плешо и позитанските лели.

"Личното ми мнение е, че БСП използва този отказ на Плевнелиев да състави служебен кабинет, за да атакува както президента, така и лидиращата партия ГЕРБ. Но този, който е писал отговора на Румен Радев допусна грешка – с позицията си новоизбраният президент се конфронтира със сегашния и то в момент, в който всички очакват да покаже независимост и политически знаци на обединителност и надпартийност.

Високомерният, ироничен и назидателен тон на Радев едва ли му донесоха нови симпатизанти, защото на практика той отказа диалога и протегнатата ръка. Друг е въпросът не отиде ли доста далеч в компромисните си предложения президентът Плевнелиев.

Така, още преди да е „застъпил на служба“ на „Дондуков“ 2 Румен Радев показва зависимост от една друга тройна коалиция. Коя – оставям да се досетите. Тя много искаше да има служебно правителство и едномесечна суматоха, което от БСП да критикуват на воля, а Радев с удоволствие да смени без да поема отговорност.

Но Дядо Коледа не дойде.

И, браво, г-н президент, Плевнелиев."
                http://vevesti.bg/102067/plevneliev-...arak-na-radev/
                Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Аз съм в комшиите, щото съм безработен, ама добри 'орица - хранят ме, поят ме и гледам бТВ ...
                  Е най накрая и ше те "уважат"...бъдещ премиер не се пада често !

Коментар

Телевизора ми е на ремонт , неква лампа изгоряла...
                    Аз съм в комшиите, щото съм безработен, ама добри 'орица - хранят ме, поят ме и гледам бТВ ...

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение

================================================== ================================================== ===============

Вие така се радвахте и когато избраха Обама за президент, защото го избраха лузърите. Пък и е негър,
                      После не беше Обонго и какво ли не.
                      Не бързайте да се радвате и на Тръмп.
                      Сега разбирам ти защо не бързаш да имаш мнение...след 4 години ше са ясни "лузърите " , нъл...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Пусни си бТВ и точно сега говорят за казуса как стоят нещата от гледна точка Конституционен съд. Стига ми умува тука.
                        Телевизора ми е на ремонт , неква лампа изгоряла...

Коментар

https://deutsche-wirtschafts-nachric...die-usa/?ls=fp

Американският президент Тръмп ще изготви списък с приоритетни заплахи за САЩ. Русия е била изтрита от списъка.

Кукленото шоу на маранди ше требе да се реди пред бюрото по труда !
                          ================================================== ================================================== ===============

Вие така се радвахте и когато избраха Обама за президент, защото го избраха лузърите. Пък и е негър,
                          После не беше Обонго и какво ли не.
                          Не бързайте да се радвате и на Тръмп.
                          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

Ъхъ ," Роската" непременно ше ти "колне"...докат спиш
                            Пусни си бТВ и точно сега говорят за казуса как стоят нещата от гледна точка Конституционен съд. Стига ми умува тука.

Коментар

Ъхъ ," Роската" непременно ше ти "колне"...докат спиш
                              Мое му копнат от Истанбул

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Да се чуди човек как БГ Император ше става премиер?????Но той има светлият пример на дедо Симо ментраджията цар премиер що да немаме и император премиер.Кавалерията на Императора е от Лясковски цигани а авиацията са патките на Лясковец.Пехотата е от съседните села
                                Пича е вече у "киреча"...безработен е и куклите му отиват при съдия изпълнителя !

Коментар

Working...
                                X