IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (без бъг) (Архив до 20.02.2017 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

За изминалата година имаме 50% ръст на основния индекс,ти говориш за криза и фалит.
    Не съм говорил за фалит, понеже два пъти поисках да ми дефинирате фалит? Но не глупостите от уики-то. Дефинирай ми го?

П.П. А да отричаш, че Манголия от 2-3 години е в рецесия, ми се вижда меко казано налудничево, щом те от 2 години по цетралната си телевизия и всички официални медии имат нон-стоп предавания КРИЗАТА в РУСИЯ.

Само ти си я проспал явно

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Как да не зависят като е 50% + 1 златна акция държавна компания, бре!
      Аде пак поредното хумористично изказване неподходящо за инвестиционен форум !!!

Нито износното мито дето прибира от 30 до 50 процента от стойността на изнесения нефт , нито данъците върху печалбата зависят от това кои е акционер в компанията бе Лясковски ........
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Ти май наистина имаш проблем с паметта !

Аз за пенсии не съм говорил изобщо , не знам с кого спориш по темата ама не е с мен. Вероятно е с вътрешното ти АЗ.

Аз просто ти казах че това което си написал десет поста по надоле е глупост , щото приходите на рашата не зависят от акционерното участие на която и да е добивна компания , ще го цитирам пак :
        Как да не зависят като е 50% + 1 златна акция държавна компания, бре!

Виж, иди и се учи на друго място.

Сега ново 20-сет - не бил говорил за пенциите, а цяло лято мякаше тук какво станало с пенциите. И какво стана? Просто денег нет, както казах и даже другаря Медведев го проумя и потвърди през есента

Молодец! Явно е по-умен от тукашните балалайки.

Коментар

Аз говоря за ябълки, ти започваш да говориш за круши.

Какво общо има вдигането на митническата ставка в случая с пенциите, където от 2012г. не постъпва нито една копейка.

П.П. Вдигането на митата е породено да не гръмнат няколкото големи баМки: като Роснефтбанк, ВТБанк и други.

Знаеш ли защо? Защото Роснефт ги набълбукала с най-голямата експозиция от кредити и не може да ги обслужва. Тоест гръмне ли Роснефт, завлича и баМките подир нея, оттам и бюджета и става мазало.
          За изминалата година имаме 50% ръст на основния индекс,ти говориш за криза и фалит.

Коментар

Мисля си ,че бъркаш цифрите и извън руската страна са само 30%.Това дето го твърдиш за 2005-2006 Путин го изкупи 2015 и сега
            пак им го продава с печалба.
            Путин изрази готовност за продажба на акции на "Роснефт" още през април. Тогава той призна, че заради недостига на средства държавата е принудена да инициира нова приватизационна вълна. Освен понижението на петролните цени, негативно влияние върху бюджета на Русия оказват и въведените от Запада икономически санкции, както и ограниченият достъп до капиталовия пазар.

Индия и Китай, към които Русия отправи предложение, са двете държави, чиято потребност от енергия расте най-бързо. Освен това новите инвеститори в "Роснефт" ще действат в противовес на инвеститора от British Petroleum, който през 2013 г. придоби 20% от акциите.

Ако сделката се реализира, ще потвърди заплахата на Москва да се преориентира към Азия, след като влоши отношенията си със западните държави заради конфликта в Украйна, пише "Ди Пресе".

Засега тази преориентация не протича толкова интензивно, колкото им се иска на руснаците. Китайците не са отнасят с голяма еуфория към участие в руския бизнес, предпочитайки трезвите сметки. От 116 млрд. долара, които Китай инвестира в чужбина, на Русия се падат едва 479 млн. или 0.7%.
            -------------------------------------------------
            П.П.
            Нищо не бъркам, освен годината, когато Бритиш Петролиум взе 20%. Все пак не мога да помня всичко, щом мога да го проверя за 2 сек.

Коментар

Какво общо има вдигането на митническата ставка в случая с пенциите, където от 2012г. не постъпва нито една копейка.

П.П. Вдигането на митата е породено да не гръмнат няколкото големи баМки: като Роснефтбанк, ВТБанк и други.

Знаеш ли защо? Защото Роснефт ги набълбукала с най-голямата експозиция от кредити и не може да ги обслужва. Тоест гръмне ли Роснефт, завлича и баМките подир нея, оттам и бюджета и става мазало.
              Освен по руШките банки дето си спец , какво ше ни светнеш за мазалото Монте Паски ?

Коментар

Ти май наистина имаш проблем с паметта !

Аз за пенсии не съм говорил изобщо , не знам с кого спориш по темата ама не е с мен. Вероятно е с вътрешното ти АЗ.

Аз просто ти казах че това което си написал десет поста по надоле е глупост , щото приходите на рашата не зависят от акционерното участие на която и да е добивна компания , ще го цитирам пак :

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Нали си грамотен, намери си дяловото участие на Роснефт ( или по-правилно е вече ПолуРоснефт да се казва ). Къде ще ходят сега 50% от бензиноколонката? Ърмм ....

Коментар

Знам че ще ми обясниш за краставицата и количеството вода в нея , ама все пак да те ориентирам, че явно пак не си вдянал:

Митото за износ на петрол от Русия от 1 юни 2015 г. се повишава до $144,4 за тон спрямо $116,5 за тон през май, предаде ТАСС. Средната цена на черното злато за периода от 15 април до 14 май 2015 г. включително е била $62,59048 за барел или $456,9 за тон.

Тоест близо 1/3 от добива при ниски цени влиза направо в Руския бюджет, без значение коя компания добива.

При покачването на цената , делът на бюджета се увеличава с изпреварващ темп. През 2014 при високите цени на нефта в бюджета влизаха близо 50% от стойността на добития нефт.

Коментар

Сега разбра ли защо много лесно може да се прогнозира една икономика и никога не съм казвал фалит:
                    А стига бе......

Само аз ли помня че ги фалира вече към 20 пъти........

п.п.

Една стара френска поговорка казва че : Чистата съвест обикновено била плод на слаба памет

Коментар

Морки, и ти дуднеш пълни глупости, ама аз не ти се смея. Къде са отчисленията при износ на нефт и газ към ФНБ ( фондът за пенциите ) и защо това перо не се внася вече от 2012 година, бре готин?

Не ми говори как било по закон, гледай на практика какво става. Понял?
                      Мисля си ,че бъркаш цифрите и извън руската страна са само 30%.Това дето го твърдиш за 2005-2006 Путин го изкупи 2015 и сега
                      пак им го продава с печалба.

Коментар

• Сега разбра ли защо много лесно може да се прогнозира една икономика и никога не съм казвал фалит:
                        - казах икон. спад ще продължи до около средата на 2017г ( щом въведоха санкциите през 2014 г. )
                        - за 2016г. казах, че стинки за пенции няма да има и сам видя, че вместо да ги индексират с 13%, колкото беше инфлацията им за 2015г. - те ги индексираха само с 4% във февруари месец 2016 и дотам.

Сега ти казах, че минават в режим на стагнация. Отвори си книжките и виж каква е дефеницията за нея. Понеже се радваш, че икономическият спад свършил.

Смешно ми е. Понеже си нямаш представа сега какво ги чака още 2 години

Коментар

• Знам че ще ми обясниш за краставицата и количеството вода в нея , ама все пак да те ориентирам, че явно пак не си вдянал:

Митото за износ на петрол от Русия от 1 юни 2015 г. се повишава до $144,4 за тон спрямо $116,5 за тон през май, предаде ТАСС. Средната цена на черното злато за периода от 15 април до 14 май 2015 г. включително е била $62,59048 за барел или $456,9 за тон.

Тоест близо 1/3 от добива при ниски цени влиза направо в Руския бюджет, без значение коя компания добива.

При покачването на цената , делът на бюджета се увеличава с изпреварващ темп. През 2014 при високите цени на нефта в бюджета влизаха близо 50% от стойността на добития нефт.

Коментар

Марандулич, пак глупост си написал .... всеки литър изнесен нефт в Русия се облага с импортно мито , от там са големите приходи в хазната им. Без значение нефта от кого е добит. Ако има дивидент от печалбата , чак тогава някои долар ще иде при акционерите .......

Такъв е принципа във целия свят щото финансов резултат може да се тъкми , докато физическия обем на износ не може щото минава през митница ....тоест независим орган.
                            Морки, и ти дуднеш пълни глупости, ама аз не ти се смея. Къде са отчисленията при износ на нефт и газ към ФНБ ( фондът за пенциите ) и защо това перо не се внася вече от 2012 година, бре готин?

Не ми говори как било по закон, гледай на практика какво става. Понял?

Коментар

Нали си грамотен, намери си дяловото участие на Роснефт ( или по-правилно е вече ПолуРоснефт да се казва ). Къде ще ходят сега 50% от бензиноколонката? Ърмм ....
                              Марандулич, пак глупост си написал .... всеки литър изнесен нефт в Русия се облага с импортно мито , от там са големите приходи в хазната им. Без значение нефта от кого е добит. Ако има дивидент от печалбата , чак тогава някои долар ще иде при акционерите .......

Такъв е принципа във целия свят щото финансов резултат може да се тъкми , докато физическия обем на износ не може щото минава през митница ....тоест независим орган.

Коментар

Тъй като ми задаваш културно въпроса реших да се изходя и да ти покажа ,че не е серсем вярно .Гльодай и се учи
                                http://www.blitz.bg/goreshtite-novin...ews323682.html
                                Гросов, тъй като възпитано зададе въпроса си, а не през с поредните обиди и клевети, то и аз ще ти отговоря:

Най-голямата приватизационна сделка за 2016г., а именно продажбата на 19.50% от Роснефт и бастисването на 50% от цялата компания в ръцете на чужденци, се наложи поради ......

........... майтапите с Ванката, който съвестно ви пускаше как върви бюджетния дефицит в Манголия. Тоест до края на годината превишаваше доста предвидения по закон. Затова манголците хукнаха поне малко да го балансират.

Сега може пак да се посмеете с Ванката. Само, че той тази информация я пуска за инвеститорите тук, а не за спамещите балалайки, които си нямат понятие от числа. Да се надяваме, че са успели да го вкарат в предвидения дефицит от 3% за 2016г. ( понеже доста го надхвърляше и вървеше през цялата година около 4.2-4.3% )
                                Last edited by marandi; 01.01.2017, 19:34.

Коментар

Working...
                                X