Първоначално изпратено от retro_69
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (без бъг) (Архив до 20.02.2017 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Last edited by markov; 09.01.2017, 00:33.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Напротив имало е много добра инвестиционна култура и чувство за държавност, сплотеност и единство на нацията.
Достатъчно е да прочетеш Под Игото или Записките и с изненада разбираш, че сме имали училища, за които Султана не е плащал. Аджеба кой тогаз е плащал за училищата се пита в задачата като е нямало министерство на образованието. Нито Тато го е имало да строи, нито Баце го е имало да дава пари.
Ти май изобщо не схващаш що е то инвестиционна култура като ти гледам писанията ...... но принципно направи принос в модерната икономическа мисъл с горните разсъждения.........пропуснал си да добавиш читалищната дейност към инвестиционната култура
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
То хубаво на теория ама как да направиш инвестиционна култура като в БГ никога не е имало такова животно......
Достатъчно е да прочетеш Под Игото или Записките и с изненада разбираш, че сме имали училища, за които Султана не е плащал. Аджеба кой тогаз е плащал за училищата се пита в задачата като е нямало министерство на образованието. Нито Тато го е имало да строи, нито Баце го е имало да дава пари.
Тогава е имало около 1400 църкви и в много от тях е имало килийно училище. Да не говорим че сме били икономически по-добре и от поробителите и от освободители си.
По нататък - Софийския университет случайно да е построен с държавни пари.
Икономиката след освобождението си е била също в добро състояние и то без никаква намеса на държавата. Да не говорим тогава какво единство на нацията е имало.
И после 45 години социален експеримент - разни каскети без никаква икономическа логика да решават кое къде да се строи и кой къде да работи и колко да получава. Сложи избиване на цвета на нацията, нарочване за най-работливите селяни за кулаци и резултатът е видим.
Естествено няма база за сравнение с тогавашната Австро-Унгарска империя, те са били доста по-напред, но и ние за региона и спрямо другите сме били доста добре.
Нямам друго обяснение как цялата тази инициативност изведнъж изчезва и сега всички чакат на държавата. Народ дето сам си е строил и издържал училищата, сега да чака на държавата да му изчисти боклуците пред блока. Направо си е тъжно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
И сега още ли са със съветското оборудване?
Трябва да е доста сбъркан човек ,за да си мисли,че социализЪма е по-конкурентен,като икономическа система, от капитализма,доколкото/капитализма имам предвид/ го има дори и на запад в "чист вид"....Проблемът е в пропагандните клишета,които бълвате,адски дразнещи са..... и има опасност,дори и човек ,като мен,който определено има доста дясно мислене,да го превърнете в някой ляв радикалТова последното е шега и ....поне на тоя етап,няма как да се случи....Просто помислете над дискусията,която предлагате на четящите....Мисля,че определено няма място в тоя форум....Там някъде в "Строго секретно",Брадва ,"Лична драма"....и т.н.,може би ще е на мястото си....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Това че те мързи, ама хич не е за чудене.
Ето нещо по-леко: какъв дял от тогавашната икономика са имали тези и до сега работещи предприятия?М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Vladimir Karolev
2 hrs · Dupnica, Bulgaria ·
Снощи в клуб Flash Банско DJ V.K. Black J in the house с DJ Mascota Miro. И да знаете, че Путин се е разбрал освен с Тръмп и с Ципрас поради което в Банско америХанци няма, но навсякъде гърци и руснаци. Uncle Soros защо спиш? Руско-гръцка хибридна война се води срещу #KletaMajkaBulgariya
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Според мен това е една от грешките на Виден офф - да се репчи на Сорос. Много скъпо я заплатихме тази недомислица. Каприз някакъв. А планът Ран - Ът не би имал чак толкова зловредни последствия, ако беше изпълняван с акъл. Но същите среди, които го поръчаха, после го торпилираха. Разбирай Луканов и сие. Защото по плана приватзацията трябваше да се извърши бързо и регулирано. Не случайно затова го обругават. Но в началото той беше нужен, за да подаде сигнал за край на социлюзиите и който трябва бе подсетен, че почва голямото плячкосване.
Приходите от приватизацията за периода 1993 – 2004 възлизат общо на 4 969 928 хил. лв., от които 1 797 884 хил. лв. (36,2%) в брой. Останалите 3 172 044 хил. лв. (63,8%) са във вид на други платежни инструменти (държавни облигации, компенсаторни записи, инвестиционни и компенсационни бонове). Около 65,0% от приходите са реализирани от Агенцията за приватизация. Министерството на икономиката е осигурило 20,3% от приходите на раздържавените предприятия, Министерството на регионалното развитие и благоустройството – 5,8%; Министерството на земеделието и горите – 4,8%, а всички останали приватизиращи органи – 4,1% от общия обем на приходите от приватизираните предприятия. По-голямата част от приходите са реализирани през 1999 и 2000 година, съответно 818 929 хил. лв. и 822 538 хил. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Не беше точно така http://bultimes.com/zhan-videnov-se-...-plana-ran-at/
Коментар
-
Импхе, не праим пропаганда, ми обсъждаме. Напълно съм съгласен, че при Жан стана тая глупотевина с масовата. Аз лично я подкрепях, но не в тоя й еид. Надявах се да има широка разяснителна кампания и по-интелигентните и находчивите непосредствено да купуват акции от предприятия. Това щеше да развие инвестиционната култура и съответния пазар. А набуталите се във фондове можеше да получат по-голяма защита срещу акулите. Не стана. Пълна галимация в повечето фондове. Измама равностойна на около 1/6 от българската икономика, ако не ме лъже паметта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеЗа съжаление сме адски изостанали и бавно наваксваме. Предимно чрез тив, които играят на чужди борси. Няколко десетки българи пък са работили в елитни финансови институции. Но работата много запъната.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
То хубаво на теория ама как да направиш инвестиционна култура като в БГ никога не е имало такова животно......
Коментар
-
Импхе, не праим пропаганда, ми обсъждаме. Напълно съм съгласен, че при Жан стана тая глупотевина с масовата. Аз лично я подкрепях, но не в тоя й еид. Надявах се да има широка разяснителна кампания и по-интелигентните и находчивите непосредствено да купуват акции от предприятия. Това щеше да развие инвестиционната култура и съответния пазар. А набуталите се във фондове можеше да получат по-голяма защита срещу акулите. Не стана. Пълна галимация в повечето фондове. Измама равностойна на около 1/6 от българската икономика, ако не ме лъже паметта.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Бе не е баш така .....този дефицит се финансира основно с външна задлъжнялост и частни и държавни задължения се трупат.........въпросът е до кога , щот не можем да печатаме евраци и ша се наложи да ги връщаме реално
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Донякъде само в цифрите има някакво сходство.
разликата е в един дребен детаил - икономиката сега е по-пазарно ориентирана от тогава. Всяка компания е за себе си. Разполага с парите си, които ако не спечели, ще фалира. Но само тя!Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар