Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (без бъг) (Архив до 20.02.2017 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеКакво е това "да ви слушат"? И откъде-накъде ме свързваш с която и да било политическа клика? Мен никой не искам да ме слуша. Радев ще слуша, каквото му наредят от съюзниците. Иначе ще бъде сам със себе си.
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=xNgxaPxBU0w
Бедността – начин на управление в България
Защо България е най бедна в ЕС , защо е на второ място по смъртност...
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеСпоред мен Кравария е Русия. Там доярките са на почит. В парламента ги слагаха. Има песни написани за тях.
Доярка Дуся, дает рекорд,.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
Не ние, ти ще разбереш, че си за боклука след парламентарните избори Радев беше предпочетен пред тетката, но народа проглежда и ще прати червивите ДСпарски партии на боклука
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Ооо, vate,
Ами ето за това сте бедни, защото никак не помните миналото, а не помните миналото защото няма с какво.
Няма как Радев да е учил в империята на Злото. Той каза, че не е стъпвал в Москва. А и като гледам, няма и да стъпи.
Но да ти припомня на теб и на другите мурзилки, че Империята на Злото беше дефинирана преди 30 години от Роналд Рейгън. Така той нарече ссср.
След разпада на Империята на Злото през '90 година, наследник на Империята на Злото стана Русия.
И да ти дам пример как се манипулира мнението на хората- тоест казват се истини, но не цялата истина
Vladimir Karolev Yesterday at 2:18pm ·
Ако сте в САЩ и внасяте немска кола, ще платите 2.5% мито и от нула до около 9% sales tax и даже ще имате достъп до бая преференции и отстъпки. Ако сте в Германия и внасяте американска кола, ще платите точно 30% в мито и данъци. Та какво си говорихме за протекционистка Америка и как ние ще им даваме уроци по свободна търговия?
Volen Vashev Любимият подход на г-н Каролев, да извади нещо от контекста и на база това да прави генерални заключения
Странно как в Щатите няма протекционизъм, а в същото време от години действа протекционистката политика наречена "Buy America". Понеже знам, че г-н Каролев много обича да чете, му давам и повече информация за тази политика, която дава доста непазарни предимства на (а в определени случаи и ограничава само до тях) американските продукти.
https://www.transportation.gov/highlights/buyamerica
Сега очаквам г-н Каролев да извади доводи, че това не е протекционизъм, а е проява на гениалност
Buy America
The Department of Transportation is committed to maximizing the economic benefits of the Obama…
TRANSPORTATION.GOV
Петър Йовчев Виждам, че и от автоджамбазлък разбира Каролев. В САЩ германски автомобил не може да се внесе, т.е. или трябва да е специално произведен за САЩ, каквито са някои бутикови мерцедеси, които пък имат акциз - или пък трябва да е произведен по американските стандарти в САЩ, Мексико или Канада. Европейски примверно фолксваген в САЩ трябва д има червени мигачи и не може даа върви, понеже двигателят е направен за 96 октана, а в САЩ масовия бензин е 87 октана, поради което и да върви ще цапа въздуха много над тамошните стандарти. от тези 30% 20% са ДДС, което винаги можете да си вземете обратно. Germany 8703.22.1000 10% 19% , т.е. общо 29%, като 19 е селс такса , която не можеш да си я вземеш. Не знам кой какви източници ползва и колко американски коли е продал в Германия но това 2.5% също не знам откъде се взе, моиойте данни са от митническата тарива на американските митници: http://www.dutycalculator.com/.../import-duty-and-taxes.../
Import duty & taxes made easy | DutyCalculator
Plamen Iankov В случая Йовчев е прав. Сравнявате ябълки с круши
Митото за внос на автомобил в САЩ е 2.5% срещу 10% за ЕС, т.е. вкл и Германия.
Следва да се добави 19% ДДС (за Германия) и съответния sales tax приложим за съответния щат (8-9%). Та разликата в разходите не е 12 пъти (30% срещу 2.5%), а по-скоро е 1.8 пъти.
За техническите изисквания за цветовете на мигачите и останалите дреболии е така, но това засяга повече хора, които са тръгнали да купуват и внасят кола от едното място в другото като частни лица.
Автомобилните компании просто произвеждат автомобили със съответните технически изисквания за съответния пазар и след това ги внасят там, ако нямат завод на място.
Ето за такива неща става въпрос- истината, но не цялата, цялата но тази цяла която ни изнася на нас
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ма много ви се ще да ви слушат.Край свърши още една седмица имате и после сте на боклука.Та Президента Радев още не е встъпил в длъжност и приятелите на Баце вдигнаха бензина.....Ей такива номера ше въртят с тока с бензина ..Но има един отгоре....
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеНикой не е виждал, че Радев е "пич". Това са само твои твърдения. Истината е, че той ще слушка, защото иначе ще го канят само във Виетнам, да речем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ее голема работа, че не знаел чина на попа
плевно пък завалийката не беше и чувал, че чехословакия се е разделила на чехия и словакия
Коментар
Коментар