IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НДС2 - ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ за БГ икономика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Михайловси

Niakoj pisal li e w tazi tema predi 4 godini, kogato biaha prednite izbori ? maj ne se poluchiha neshtata kakto gi mislihme, a ?!

Коментар

• Михайловси

Ако БТ не е на голяма печалба, вероятно една от причините е мениджмънта. Дори да приемем, че като шеф на Борда Михайловски е отговорен за мениджмънта, най-много може да говорим за некадърност, но не и за корупция. Пак казвам, не защитавам Михайловски, просто не искам да хвърляме кал на базата на догатки и слухове. Стига толкова по темата Михайловски. Утре ще е друг. Важен е принципа.
      Например на Николай Василев баща му е генерал от Военно Разузнаване (РУМНО) по комунистическо време. Следва ли от това нещо за него...?
      Иска ми се отговора да е не. Всеки човек отговаря за себе си.

Коментар

• Михайловси

Извинявайте, че го пуснах три пъти - имах технически проблем

Коментар

• Михайловси

Михайловски може да е много кадърен човек, но толкова тясната му връзка с един от най-високопоставените държавни мъже не може да не ни накра да си помислим - има ли шуробаджанащина в най-високите етажи на властта.
          От целия екип в бившото Министерство на туризма и търговията, където той беше зам. министър "оцеляха" само той и Хампарцумян в новото Министерство на Икономиката - искрено се надявам това да е само на база професионалните им качества.
          След като към институции като банки и пенсионни фондове, които работят изключително с доверието на вложителите си, има изисквания в ТЗ за недопускане в ръководството им роднини, защо да не важи и същия принцип в държавното управление. Още повече там става въпрос за доверието на цялото общество, а и за парите му...
          По отношение корупцията във високите етажи на властта (или по-точно купуването на индулгенции) ще Ви дам един пример: докато беше в стария си офис срещу Народния театър, ING Bank - София беше закачила в рамка (голяма рамка) на видно място в офиса си диплома, че е дарила 10 000 $ на фондация "Бъдеще за България"...
          ING Bank е помагала и на много друго благородни начинания, но не видях дипломи за тях.

Коментар

• Михайловси

....

Коментар

• Михайловси

...

Коментар

• правителството

Боби, прав си, само факти : през последните 2-3 години всички големи компании в България бележат сериозен ръст ,а за съжаления БТ Холдинг не е сред тези...освен Благоевград-БТ ( който през 2000 година даде по-лоши резултати от 1999) и София-БТ, останалите от печеливши през 97 г, почнаха да трупат сериозни загуби. Михайловски контролира холдинга, но не успя през последните години да направи нищо добро за МОНОПОЛИСТ, който може да печели многократно повече.

Коментар

• правителството

Съгласен съм с Петър.
                  Единствената добра позиция и за СДС и за България е опозиция до дупка. Обаче, трябва да си го признаем в СДС има доста хола които не се интересуват от принципи, а от лапане - Не визирам никого говоря по принцип - За тези хора дюшеш е да се покажат контактни да "помогнат" на царя и да си получат дивидента. Искрено се надявам да успее първото направление, но с тези декларации днес в подкрепа на изтъкнатите лидери Софянски, Бакърджиев, Стоянов.... Костов май ще го хвърлят на лъвовете.

Коментар

• Михайловси

Млади дилъре, по твоята логика Симеон 2 е син на Борис 3, но ... Отново нищо конкретно срещу г-н Михайловски, само плювни и слухове. Колеги, ние сме сериозни хора в този сайт. За да не бъде дискусията ни булевардна трябва да боравим с факти от първа инстанция,а не с вестникарска пумия. В България съм забелязал, че всеки има точно мнение за някой политик на принципа "на съседката на брат и сина му е съквартирант с шофьора на един депутат, който каза че..., така че вервай ми!" Това е нелепо. Трябва да престанем с такава охота и светнали от радост очи да се клепаме един-друг със слухове. Този вреден български навик да си избиваме комплексите като очерняме другите е вреден за нас.
                    Не познавам г-н Михайловски лично, а и не е от най-изявените лидери в СДС за да имам отношение към него, но да го плюя само защото заема пост в Булгартабак и по презумция следователно краде (т.е е крадец, иначе е глупак) не бих могъл. Хората не се делят на крадци и глупаци- дори и при социализма.

Коментар

• Михайловси

А последният е виден член на лоби.

Коментар

• Михайловси

Да не забравяме, че Михайловски все пак е зет на Йордан Соколов...

Коментар

• Михайловси

В страни от темата, но...предполагам, че информацията ти идва от служители от БТ холдинг, за това, че част от парите на холдинга от години се използват за "нуждите" на някои хора.
                          Показателно е, за човека е, че беше ръководител "маркетинга" на кампанията на ОДС, а там доста се провали.
                          Нищо личнo, само факти?

Коментар

• НДС2 - ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ за БГ икономика

Михайловски е един от най-корумпираните или поне такива слухове идват до мен. Идват от различни и независими източници и се припокриват. Извод - няма начин да не е корумпиран.

Коментар

Петре, съгласен съм с твоите констатации. Единствено бих те попитал какво имаш срещу Христо Михайловски. Аз до сега съм останал с добри впечатления от него. Пиши ако имаш нещо конкретно.

Относно прогнозите ми: Както каза Д. Абаджиев много лош вариант е НДС да иска да ползва ОДС като брошка навън и като леке вътре- т.е да се легитимира международно с авторитета на ОДС в ЕНП и да се оправдава за неизпълнените обещания с министрите от ОДС вътре в страната. Аз смятам, че ОДС трябва да иска да се занимава само с нещата, касаещи ЕС и НАТО т.е . военно и външно министерство. В никакъв случай не бива да се забъркват с икономиката, социално министерство, образование и т.н. Хората показаха, че не са доволни от това, което ОДС направи за тях през последните 4 години. Сега смятам че не е морално ОДС да поема нови отговорности за онази част от управлението, която касае хорското ежедневие. Още повече, че НДСВ спечели много убедително и е редно да поеме изцяло отговорността за това, което обеща. Така успехите и провалите им ще са си само техни и ще знаем кого да хвалим/бием Както стана със СДС
                              В заключение, смятам коалицията за малко вероятна. Убеден съм, че от НДСВ ще направят неприемлива оферта ( това е тяхно право, имайки пред вид резултата). Моето желание е ОДС да иска Външно и МО и при никакви други условия да не влиза в коалиция. Само този вариант ще е полезен за България.

Коментар

Боби, съгласен съм напълно с теб. Бих желал да добавя следното: СДС трябва да остане в опозиция. Това според мен ще има следните положителни резултати.

1.Направеното до момента от СДС ще си остане изцяло и единствено актив на СДС/ОДС.

2.Отговорността няма да се размие сред няколко политически субекта и СДС няма да се утежнява с допълнителни пасиви.

3.Ще има повече време за преосмисляне на стратегията си за в бъдеще и справянето с вътрешни фактори, правилното анализиране на направените до момента пропуски и грешки и намирането на правилният път за отстраняването им.

Що се отнася до това кои са основните причини за тази сериозна загуба на доверие от страна на избирателите, то грешките според мен са следните:

1.Корупцията като следствие от действията на хора като Бисеров, Цонев и компания. Проблемът е че хора като А.Николов, Бакърджиев, Тагарински, Михайловски, Н. Николов са все още в управлението на СДС. Те трябва веднага да бъдат отстранени от постовете които заемат и да си понесат последствията пред СДС, държавата и съда.

2.Проблемът с корупцията дойде в следствие на това че в СДС никой не положи и минимални усилия приватизацията да се извършва през БФБ, а това я направи мъртвородена и не можа да се развие капиталовият пазар в България. Това от своя страна накара голяма част от поддръжниците на СДС сред финансовите среди да дадът гласът си за НДС2. Сега ще видим дали те ще спазят обещанието си за създаването на капиталов пазар и работеща борса. (Дано да стане)

3.Капсулирането на СДС по места и структури я направи отблъскваща за обикновенните хора.

4.СДС направи много за макрорамката на страната, но не направи почти нищо за да обясни на хората, какъв успех е това. Трябваше да се разяснят действията и че ефектът от тях неможе да се усети силно и веднага. Успоредно с тези действия трябваше да се вдига плавно но редовно жизненият стандарт на хората (с по 2-5лв./месец), но да се вдига, а това щеше масово да се отразява от пресата.

5.СДС не успя да разясни на българина,че за да заживее по-добре, трябва да се работи повече и много по-качествено от това което е до момента.

Но това което е минало неможе да се върне. По-важното сега е да се направят изводи от допуснатите грешки и да се създаде предпоставка за тяхното отстраняване и недопускане повторно.

БИХ ЖЕЛАЛ ДА ПОЗДРАВЯ ПОБЕДИТЕЛИТЕ - НДС2 И ДА ИМ ПОЖЕЛАЯ УСПЕХИ И ДА СПАЗЯТ ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ.

Коментар

Working...
                                X