IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Президентски Избори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Огнян Минчев

    Време е Бойко Борисов да спре да хитрува, защото от доста време насам надхитрява само самия себе си - и го забелязва прекалено късно...

    Нарочно сложи чалгаджийския референдум в един и същи ден с президентските избори - за да може този референдум да мине 50-те на сто.

    Ако референдумът на шоуто се беше провел в друг ден, на него щяха да гласуват същите 20 на сто, които гласуваха и по повод на "Белене", и на референдума за избирателната система миналата година.

    Б.Б. пакетира референдума на чалгаджиите с президентските избори просто защото много се съблазнява от мажоритарната система на избори.

    През 2009 г. Първанов направи глупостта да прибави 30-ина мажоритарни кандидати към тогавашния изборен кодекс. ГЕРБ ги обра всичките - без няколко за ДПС.

    Сега на ГЕРБ и на Бойко им пада самолета и затова мажоритарните избори им идват дюшеш - ще им гарантират още един мандат на управление, докато ГЕРБ продължава да бъде все още най-голямата партия.

    Да, но заради Бойко и още един негов мандат на власт ние нямаме желание да пускаме във властта всички местни и провинциални бандити, които ще оберат местата в едномандатните - мажоритарните избирателни окръзи.

    Софийските мутри на власт са ни достатъчни - нямаме нужда от варненските, дупнишките и несебърските бандити в Народното събрание.

    Иначе - нямам нищо против, че Бойко кани Слави да си направи партия и да делят властта в България, докато единият пее чалгиите си, а другият ги слуша. Всеки търси себеподобните си - и за ешмедемета, и за бизнес.

    Щом на българите им е толкова акълът - нека до живот да ги управляват БСП и ДПС, Слави и Бойко... То в един момент на човек му писва дори и само да гледа какво става...

    Коментар


    • Не е мъжкар Бойко, ама никак не е мъжкар.
      Само някой страхливец може да се обгражда с жени, които да му служат и после да се гаври с тях.
      Ппредпоследно с Бокова и Кристалина
      Последно с Цецка
      За последната даже ми е мъчно, наистина.
      Представи я като избор от няма и къде ...
      А сега - 3дни преди изборите - като неговата голяма грешка.
      Все пак, елементарна култура малко да беше показал
      Иначе, ясно е какво казва на публиката - ЦЕЦКА НЕ СТАВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ

      Коментар


      • national power

        Кой да остане тогава ? Я ни ориентирай.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

          майстори са ДПС -арите в обгрижването на ГЕРБ, така си я подкараха от 2009-та - с постановки - цирк туркус
          То се вижда лесно каква е целта ...без ала-бала )

          Орешарски - 6% -> от ДПС "подарък" за Радев

          което найстройва и обединява за анти ДПС, респ. мечешката му прегръдка

          Трайков - 7%
          Патритите и Сидеров - 15%
          Марешки - 11%
          Неориентирани в политическите завери ...телевизионни слушатели ...%

          Владеят я аритметиката и познават арабските числа, пустите му ДПСари ))
          Казвал съм много пъти казвам за ен ти път
          Борисов Доган Местан КУРнелия Радан Куневица Каракачанов Марешки Трайчо Сидеров Симеонов Дончева Гоци и подобните им заедно с партиите си да вземат и да се разкарат не става нищо от тая сбирщина откровени некадърници и мошеници

          Коментар


          • Цецка Цачева или Румен Радев - това е въпросът пред българските гласоподаватели на изборите в неделя. С посланията си през последните няколко дни и двамата кандидати се опитаха да привлекат хора извън твърдите партийни ядра.

            Проблемът им е, че вероятно не успяха. Нито Цачева се представи достатъчно успешно като продължител на проевропейския и проатлантически курс на България, нито Радев се изяви достатъчно категорично като носител на желаната от част от българското общество промяна под формата на завой на изток.

            В неделя българските избиратели ще трябва да направят избор между три възможности - или да подкрепят кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, или да гласуват за подкрепения от БСП генерал Румен Радев, или да поставят кръстче в квадратчето „Не подкрепям никого“.

            Другата възможност е изобщо да не гласуват, което обаче означава, че няма да участват в определянето на следващия държавен глава на Републиката. А кой ще е той - това зависи именно от избирателите. Що се отнася до двамата претенденти за поста, в дните след първия тур нито единият, нито другият успяха да излъчат послания, с които да привлекат сериозен брой допълнителни избиратели.

            Изведнъж

            Цецка Цачева е представител на партия ГЕРБ, която управлява България в последните две години, а също и преди това в продължение на почти четири години. През цялото това време тя е председател на Народното събрание. Част е от мнозинство, което не е изразявало ясна позиция срещу анексирането на Крим от Русия. Част е от партия, която обвини излъчения от същата тази партия президент - Росен Плевнелиев, че едва ли не е влошил отношенията между България и Русия с позицията си срещу анексирането на Крим.

            Цачева е част от партия ГЕРБ, чийто лидер бе отишъл на откриването на паметника на бившия комунистически лидер Тодор Живков в родния му град Правец. Изведнъж обаче, в последния телевизионен дебат, Цачева се оказа антикомунист. Разказа за нещастията в семейството си, причинени от комунистическия режим. Запита дори своя конкурент дали е „проруският кандидат“ и така докосна горещата тема за Крим.

            Поведението на Цецка Цачева не е изненада. Тя умишлено предприема стъпки към традиционните десни избиратели, за които е ясно, че агресията на Кремъл не бива да остава незабелязана, за които миналото не е част от бъдещето и за които бившите ченгета от службите нямат място в днешното развитие.

            В последните дни Цецка Цачева прегърна всички тези позиции. Обяви се също така за подновяване на съдебната реформа (чийто край оповести преди време от Пекин), за твърда евроатлантическа позиция, за изолиране на хора от службите от дипломатическата мисия на България.

            Срещу нея стоеше бившият командващ на военновъздушните сили на България ген. Румен Радев, който на практика е кандидат на БСП, но се държи като борец срещу статуквото. Радев се обяви срещу подчиняването на цялата държавна машина от една партия, срещу „диктата на Брюксел“, а в последния момент дори се представи за привърженик на радикална съдебна реформа по румънски модел.

            А утре?

            Проблемът е, че и двамата кандидати могат да заявят каквото си искат преди втория тур на изборите. Цецка Цачева изостава и затова се опитва да се хареса на избирателите на Реформаторския блок. Срещна се със Съюза на репресираните, заговори за цивилизационния избор пред България, обеща дори да не назначава агенти на бившата Държавна сигурност.

            В същото време Румен Радев продължава популистката линия под мотото „никой не нарежда на България“ - нищо, че страната е част от НАТО и ЕС, обещава край на управлението на ГЕРБ и дори подкрепя предложенията за съдебни реформи на гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“.

            Разбира се, има още един детайл в убежденията на Румен Радев: нарочно или не, той често повтаря, че над Крим се веел руски флаг - тоест, реалността е победила принципите, и че България трябва да се обяви за премахване на санкциите срещу руски олигарси. Преди втория тур на изборите той се опита да привлече и по-радикалните антиевропейски избиратели, каквито определено има. Нищо, че доскоро държеше да се представя като прозападен генерал, който все пак е завършил академия в САЩ.

            Резултатът от размяната на тези набързо заучени позиции е този: българите изпитват все по-малко доверие към институциите. Днес ще е един, утре ще е друг. Позиции за бъдещето обаче няма. Няма разговор за ценности, в който въпросните ценности да останат непроменени поне в хода на кампанията. Няма и сериозен поглед към истинските проблеми, които всекидневно дърпат България надолу.

            Има само двама кандидати, които са прекалено напрегнати преди втория тур. И които очевидно не споделят голяма част от ценностите, за които говорят.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
              В живота няма ако.Но в ония времена аз наистина много ги мразех комунягите.Бог си знае работата то и затова не ме приеха...След което още повече ги намразих...Но 27г след 1989 да ги мразя мисля че е тъпо.Каквото е определил Бог за мен то е станало за което съм безкрайно благодарен..Сега от позицията на времето виждам че вместо да ме унищожат са ми направили едно огромно добро.В ония години наистина никой не си представяше че комунизма може да се срине не че сме вярвали в него заради армията и полицията си го мислехме това.Както казваш ако ме бяха приели може би е щяло да стана и аз партиец.Щото желанието да летиш е по голямо от нежеланието да си комунист.Пък и едно формално членство какво променя.Затова Радев не го виня нямало е какво да направи човека щото много е искал да лети.Но виж цуца рабФАКА ФАКА е друга бира.Там келепира нагаждачеството са водещи елементи.Анастисия Димитрова в Плевен е едно посредствено училище което винги си е било такова.Тая женица има голям мерак да командори щото простия човек иска да командва и като вижда че няма как с изпит да влезе в СУ почва да търси всякакви начини да се докопа.И като всеки нагаждач ги намира.После посредствен адвокат и за да има облага и келепир драпане за БКП.Ето това е гнусното в тия хора те от детската градина си личат
              Прав си по всички точки.
              И това че Цуца е от Плевен изобщо не и помогна. Тя там има един от най-лошите резултати.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Цоле, верваме ти, да знаеш, верваме ти...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  Аз още като чух цацка, веднага си помислих, че това хитро човече боко има за цел точно загубата на президентските избори и последващо "оправдано преформатиране" на правителството (било то със или без нови избори), за да изгони малкото останали прозападни министри и да назначи конформисти или откровени рушки подлоги.
                  А после - пей живей! кеф ти пееееф, кеф ти златев, кеф ти всякакви руски корумпе боклуци, а за оправдание пред сенилните дъртаци, като жозеф дол или люксембургския, ще му служи "волята на народа".....и то си е така.
                  Не знам кого визираш за прозападен министър ама ако случайно това са Митофф Ненчеффф Куневица Пепи белото и компания Лукарски Горанофф объркал си се.Щото само с подмазване и тупане в гърдите прозападен не се става.По лошото че проруските хем са по интелигентни хем по възпитани.Няма да споря с теб щото тоя филм съм го гледал.Някои обещаваха навремето че няма да ни излъжат и няма да ни предадат.Че ще вкарат виновниците в затвора....На приказки го докарваха и ни излъгаха.....Знаем после как крадоха и никой не влезе в затвора.Тука едни глупави хора самообявили се за прозападни друго освен да крадат не могат.Ако Ненчефф Митоффф Куневица Пепи белото и Лукарски Горанофф са прозападните и ти харесват Бог да ти е на помощ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                    ДПС залива изселниците с пропаганда за Радев: Защитник на ЕС, НАТО и турците
                    http://www.faktor.bg/petak-13/86440-...-turtzite.html

                    Ясна е работата. бекапето и де(пе)сето отново ще се мляскат в устата на орлов мост, а герб ще направят една голяяяяяма "коалиция за национално спасение" с тях след изборите, щото видите ли така иска народа.
                    Всъщност "народа" явно наистина това си иска.

                    майстори са ДПС -арите в обгрижването на ГЕРБ, така си я подкараха от 2009-та - с постановки - цирк туркус
                    То се вижда лесно каква е целта ...без ала-бала )

                    Орешарски - 6% -> от ДПС "подарък" за Радев

                    което найстройва и обединява за анти ДПС, респ. мечешката му прегръдка

                    Трайков - 7%
                    Патритите и Сидеров - 15%
                    Марешки - 11%
                    Неориентирани в политическите завери ...телевизионни слушатели ...%

                    Владеят я аритметиката и познават арабските числа, пустите му ДПСари ))

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Нищо нека вземат властта - после пак ще питат а сега какво да я правим ? Не че Герб знаят, вече 8 години ги чакаме да се научат как се управлява без кражби и продажби.
                      Аз още като чух цацка, веднага си помислих, че това хитро човече боко има за цел точно загубата на президентските избори и последващо "оправдано преформатиране" на правителството (било то със или без нови избори), за да изгони малкото останали прозападни министри и да назначи конформисти или откровени рушки подлоги.
                      А после - пей живей! кеф ти пееееф, кеф ти златев, кеф ти всякакви руски корумпе боклуци, а за оправдание пред сенилните дъртаци, като жозеф дол или люксембургския, ще му служи "волята на народа".....и то си е така.

                      Коментар


                      • Нищо нека вземат властта - после пак ще питат а сега какво да я правим ? Не че Герб знаят, вече 8 години ги чакаме да се научат как се управлява без кражби и продажби.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Готвим се да изберем за президент един човечец, който още не знае къде се намира и къде отива, но има толкова ласкаво мнение за себе си, че е готов да стане маша на тези, които на няколко пъти през последния четвърт век ни докараха до просешка тояга. Те са хитреци и много добре знаят, че ако опре работата до там - открито да ни предложат ново свое управление и водачество, ще им откажем с оправдана ярост. Затова те са майстори на оперативните мероприятия и организираните измами, чрез които продължават да стоят на власт. През 2001 г. изтупаха праха от едно чучело и го инсталираха за цар - премиер на витрината на българската държава, докато я разграбваха отвътре. Понеже нямат повече царе подръка, сега находчиво намериха генерал, инсталираха го като политически новобранец и го помпят със самочувствие как ще управлява българската държава. На път сме да им позволим това да се случи. След избора на генерала ще дойде "преструктурирането на политическото пространство", избори за парламент и пряко управление на милционерско-сарайската олигархия начело с Корнелия, Овчаров и Доган. Вие ги познавате, не ли?

                          Знаете, че ако докопат властта, ще оглозгат всяка жива клетка от скелета на държавата. Ще ни докарат до пълна катастрофа и ще трябва да тръгваме пак от най-ниското. Ако въобще тръгнем... Днешният свят не благоприятства експерименти като тези на Луканов, на Беров, на Виденов и на Станишев-Орешарски. Край нас духат ураганни ветрове и ако ни съборят - може и да не се привдигнем вече. Останахме малко и на все по-почтена възраст... Въпреки това сме на път да върнем шайката ненаситни милиционерски псета начело на властта. Поради гняв, поради чувство за поредна измама. Не казвам, че този гняв не е справедлив. За съжаление обаче е заслепяващ. "Е.ал съм му майката", процежда през зъби средният българин. "Ще ми предлага той Цецка на мене... Какво ме лъготи, да не съм толкова прост?" Правилно, прав си българино, пак си прав! Само внимавай накъде насочваш за пореден път шамара на гнева си. Да не се цапардосаш пак по собствения сурат...!



                          мдааааа прав е човекът, но въпреки това няма да ида да гласувам за цецка. Белята вече бе сторена и е редно боко да си изсърба всичко до край. България ще преживее отново червената проказа.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнение
                            Да залива, за нас пък ще гласуват ДОСТ, които между другото се представят доста успешно.
                            Как е в младежкото ДПС или беше там фондацията "Младежка толерантност"...

                            Ше избираме ли Джумхурбашкан Радев?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              ДПС залива изселниците с пропаганда за Радев: Защитник на ЕС, НАТО и турците
                              http://www.faktor.bg/petak-13/86440-...-turtzite.html

                              Ясна е работата. бекапето и де(пе)сето отново ще се мляскат в устата на орлов мост, а герб ще направят една голяяяяяма "коалиция за национално спасение" с тях след изборите, щото видите ли така иска народа.
                              Всъщност "народа" явно наистина това си иска.
                              Да залива, за нас пък ще гласуват ДОСТ, които между другото се представят доста успешно.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                                народа иска да вземе кръпела /бай пешето знае какво е това/ и да ги зачеше всичките и да не спира доде кръпела не рече, "стига толко"
                                Де да беше така!
                                Роби сме и роби ще си останем, щото все чакаме, чакали сме и ще чакаме, някой "да ни освободи".

                                Коментар

                                Working...
                                X