IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 23.11.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нешка Робева : Дупедавци командват държавата! Вече 27 години никой не защитава интересите на хората

- Г-жо Робева, вие сте социално ориентиран и отговорен човек, нямате ли усещането, че някой ограби за пореден път левите хора в България и техните надежди за единение след разрива между БСП и АБВ в кампанията за президент?

- Не съм вътре в нещата. Само чух, че не са се разбрали. Защо се е получило така, обаче не ми е ясно.

- Какво драматично може да се е случило, че нещата се обърнаха за една нощ, и то след проведен вътрешен референдум в БСП, след инфарктен пленум на „Позитано“ 20 и преговори, които в крайна сметка излъчиха ген. Румен Радев за „Дондуков“ 2?

- Ами какво им пречи на АБВ да го подкрепят? Вижте, аз съм човек спортист. И работата ми винаги е била свързана с това да работя за България, за най-доброто представяне на страната ни. За мен са без значение всички вътрешни крамоли, за които вие знаете, че са 100-процентови там, където има жени. Аз винаги съм потискала собственото си его в интерес на най-доброто представяне на отбора за България. Това според мен трябва да важи още повече в този момент, в който лявото е избутано. Апропо, то само се избута настрани. Така че нека да потиснат собствените си амбиции, дрязгите. А ако не могат за нещо да се споразумеят, да застанат и да кажат какво е то пред своите поддръжници. Какво не са поделили? Какво е това, което пречи на левите сили да се обединят и да подкрепят една кандидатура? Кое е това?

- Чие поведение в тази ситуация е по-неспортсменско – на Корнелия Нинова или на Георги Първанов?

- Аз не знам как са протекли процесите и разговорите. Ако трябва честно да призная, повече от месец съм се затворила и нито гледам телевизия, нито чета вестници. Пътувам до работата си и не съм вътре в нещата. Не мога да преценя.

- Вие в някаква степен все пак познавате и Първанов, и Нинова. Дали говорим за болни лидерски амбиции или за някаква по-сериозна намеса на кръгове и лобита?

- Нямам представа. Знаете, че когато имам позиция, я изявявам. Но сега нямам представа и не мога да гадая. Единственото, което ми се иска, е наистина те да поставят интересите на хората над всичко останало. А това в тези последни 27 години не се случва.

- Не дърпат ли конците в столетницата сиви кардинали като Румен Овчаров, Георги Гергов, който лансира тезата, че БСП трябва да влезе в управленския формат на Борисов, а сега всъщност е човекът, който е натоварен с коалиционната политика на „Позитано“ 20?

- Ако разсъждаваме по този начин, първи АБВ торпилираха единството в ляво, като подкрепиха управлението на Бойко Борисов. Както виждате, няма разлика в тяхното поведение – и на БСП, и на АБВ. Така че когато те най-напред са говорили за коалиция и хората са останали с такова убеждение, че ще се стигне до коалиция, сега са длъжни да застанат и да кажат защо това не може да се постигне – за какво не са се споразумели.

- Вярвате ли в тезата на някои социолози, че се готви широка коалиция между БСП и ГЕРБ?

- БСП и ГЕРБ? Не, не. Това е абсурдно. Вижте, дори това да стане, то ще бъде зад кулисите. Как си представяте, че БСП ще застане пред своя електорат и ще каже „да подкрепим кандидата на ГЕРБ”? То тогава по-добре да ги няма. Каква опозиция са? Слушах една социоложка, която се упражняваше по телевизията: как можело да се предложи генералът, като се знае накъде се ориентира България, а той бил проруски настроен. Аз искам да знам кой как разбра накъде се ориентира България? Как го разбраха – чрез референдум ли или чрез измамници политици, които днес поддържат една линия, но в момента, в който ги изберат, започват да държат друга. Така че всичко, което се говори от социолозите, е до такава степен втълпено, че чак ти става обидно да ги слушаш. Те правят определени внушения, те не правят анализи. Нека да ми обяснят защо ген. Радев трябва да е проамерикански ориентиран. Това искам да знам. С какво Америка помогна на България? Хайде да говорим. С години има да им сърбаме попарата. Аз например откровено казвам, че съм ориентирана към най-добрия интерес на България. Да, аз съм русофил, но винаги ще отстоявам нашите най-добри интереси, най-напред интереса на България. Дупедавците се скъсаха да се кланят на Чичо Сам и да ни обясняват колко това било цивилизационният избор. Сугестират ни със спомени за навлизането на армиите от Варшавския договор в Чехословакия. Ама чакайте бе, джанъм, да не би НАТО да не навлиза? Варшавският договор го няма, а НАТО си навлиза въпреки съществуващи споразумения. Не може нещата да се мерят с различен аршин. Американците могат да навлизат, да разбунят целия свят, могат да избият стотици хиляди невинни хора само защото това било за доброто на американския народ. Защото другите народи тях не ги интересуват.

- Мислите ли, че посещението на премиера Борисов в Турция и разговорите с колегата му Бинали Йълдъръм биха донесли позитиви за България, ако ЕС действително ни е изоставил сами да се справяме с бежанския натиск?

- Аз съм човек, който смята, че трябва да се отстояват определени принципи. Това, което се случи в Турция, много силно ми напомня на Лайпцигския процес. В Германия по същия начин един напълно демократично избран диктатор запали Втората световна война. Няма нищо принципно в това да не признаваме арменския геноцид. Защо? Защото не ни е угодно. Ама било ли е, или не е било – това е друг въпрос. В същото време от сутрин до вечер ще се оплюваме за смяната на имената. И едното, и другото трябва да признаем. И за едното, и за другото държавниците трябва да се извинят на потърпевшите. Ама да се гърчим и да се гънем – а наляво, а надясно, а нагоре, а надолу, това означава никой да не ни уважава. А това означава определени кръгове, политически сили и държави да ни държат в ръцете си.

- В този контекст ДПС ли ще реши изборите за президент в България?

- Аз мисля, че трябва да се толерира и подкрепя само политиката, която е насочена към интересите на България. Тази политика трябва да се прави по-умно, от дипломация. От хора, които няма днес да кажат едно, а утре да кажат, че не сме ги разбрали.
    http://retro.bg/intervyu/neshka-robe...nbsp_9340.html

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      А бе, ясно ми е, ама и от теб да чуя:
      Защо има Северен, че и 2, пък доставчика ...все един??
      Е как що , така диверсифицират доставките в стил ЕС......
      Швабите могат да си вземат от едната или от другата тръба............така им се пада на Руснаците.
      Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Казал съм, че няма да има Южен пАток.

Кое не ти е ясно пак?
        А бе, ясно ми е, ама и от теб да чуя:
        Защо има Северен, че и 2, пък доставчика ...все един??

Коментар

• Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнение
          - Особено не стават откъм камиларите. Ще почакат каквото може да грохне /само/, па тогава се надяват да изстрелят цените над $150 за барел. Не знам, ще видим.
          На нас, простосмъртните, не ни е дадено да знаем всички задкулисни игри. Уж арабите си пазят пазарния дял, но едва ли е само това. Кой да ни каже!? Е, има някои хора, които са абсолютно сигурни в мненията си, но те забравят какво е казала тяхната пътеводна звезда Карл Маркс. "Подлагай всичко на съмнение". Всъщност, това е неговият девиз.
          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Росстат публикува данни, според които през юли 2016г. производството на ковашко-пресови машини в Русия е намаляло с 40,8 % спрямо юли 2015г., а през периода от началото на 2016г. до края на юли 2016г. производството на ковашко-пресови машини в Русия е намаляло с 9,6 % спрямо периода от началото на 2015г. до края на юли 2015г..
            Без коментар.

Коментар

• Измамнико, само празни постове. Но нали за бройка работиш.
              За това и не те цитирам, няма да ти пълня гушата я,
              По
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                Саудовская Аравия не будет замораживать добычу нефти 5.09.2016, 18:08

Министр нефти Саудовской Аравии Халед аль-Фалих опроверг заявления главы Минэнерго РФ Александра Новака.

1

Напомним, российский министр заявил, что в ходе переговоров в китайском Ханьчжоу две крупнейшие нефтедобывающие страны мира согласились с необходимостью заморозить добычу нефти.

Вариант заморозки обсуждался на встрече, но он «не является обязательным в данный момент», сказал aль-Фалих в интервью Al-Arabiya.

«Необходимости замораживать производство сейчас нет. Этот вариант - в числе предпочтительных, но он не является необходимым. День ото дня на рынке происходят улучшения», - заявил саудовский министр (цитата по Bloomberg).

================================================== ==========

Май не стават нещата, а?
                - Особено не стават откъм камиларите. Ще почакат каквото може да грохне /само/, па тогава се надяват да изстрелят цените над $150 за барел. Не знам, ще видим.
                The Mumy is alive, do not care about it !!!

Коментар

• Россияне, почему не отвечаете? Почему молчите?

Коментар

• Абе ХУ, днес е лейбърдей, няма ли почивка за теб?
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Денег нет, поняли!

Коментар

• У «Газпрома» нет денег на «Силу Сибири» 6 19.05.2016, 12:35
                        3,469

Фото: РИА «Новости»

«Газпром» построит в 2016 году всего 400 км газопровода «Сила Сибири» вместо планировавшихся 800 км.

7

Плановые объемы строительства в 2016 году газопровода «Сила Сибири» для поставок газа в Китай сокращены вдвое — с 800 до около 400 км. Об этом заявил в четверг, 19 апреля, заместитель переправления «Газпрома» Виталий Маркелов. По его словам, это связано со сокращением инвестиционной программы монополии, сообщает РБК.

Коментар

• Бих помолил модераторите, които се грижат за чистотата на форума, да трият също така и мнения, в които се използва откровено уличен език.

Коментар

• Саудовская Аравия не будет замораживать добычу нефти 5.09.2016, 18:08

Министр нефти Саудовской Аравии Халед аль-Фалих опроверг заявления главы Минэнерго РФ Александра Новака.

1

Напомним, российский министр заявил, что в ходе переговоров в китайском Ханьчжоу две крупнейшие нефтедобывающие страны мира согласились с необходимостью заморозить добычу нефти.

Вариант заморозки обсуждался на встрече, но он «не является обязательным в данный момент», сказал aль-Фалих в интервью Al-Arabiya.

«Необходимости замораживать производство сейчас нет. Этот вариант - в числе предпочтительных, но он не является необходимым. День ото дня на рынке происходят улучшения», - заявил саудовский министр (цитата по Bloomberg).

================================================== ==========

Май не стават нещата, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Казал съм, че няма да има Южен пАток.

Кое не ти е ясно пак?
                              Еми няма да има и газ няма.Айде сега докарай газ за хъба на тиквун твоя идол

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                                Ехеййй , колко газ има в Силистар и Хан Аспарух , чак се чудя някои как не е пуснал още мухата на Боко да пробва да го продава с фючърси за бъдеща доставка .

След кат продаде фучърсите ще остане само да го намери газът
                                Големия въпрос е ще може ли да работи Булгартрансгаз като спре транзита за Турция и Гърция особено в летен режим....Все пак Перловеца Искъро и Владайската бара не мое да окъпят два милиона гламаци кефещи се на Тиквата от Банки

Коментар

Working...
                                X