IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 23.11.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
    бе не мери верно бе ......спад на БВП с 50 % би трябвало да значи и спад на реално произведените стоки и услуги с 50 %

пък то не е така , начина за оценка през чужда валута изкривява резултата .....
    Спад на БВП с 50% означава че СТОЙНОСТТА на произведените стоки и услуги е паднала с 50%

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      да и като продаде този хляб преди е можел да си купи едни вносни неща, сега може да си купи наполовина от тези неща ма за какво му е да купува вносни неща - Русия такива хубави неща произвежда, чугун, нефт, газ - за какво му е на този хлебар да си купува телевизори, лекарства или дори презервативи.
      Разбира се, няма да си купува вносни неща, а собствено производство... Вноса поскъпна за година и половина с около 50-60%

Спомням си отношението месо/сирене при соца... Не е нормално хубавото сирене да струва 10лв, а да се предлага месо по 6лв. Ако хубавото сиренето е 10лв, то тогава истинското месо трябва да струва над 16,00лв, значи това което се продава и прилича на месо, не е месо. В Русия например хубавото месо е по-скъпо от хубавото сирене с около 50%

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
        демокрацията, която изповядваш е неработещ, лабораторен модел...
        Добре че беше тя иначе комуникацията щеше да е на ниво телеграф.

Пък сега компютър, смарт телефон, Интернет, форуми, етц - баси всичко го измислила гадната демокрация.

Един чугун ви остана да се гордеете.

Коментар

БВП се мерни в пари - цял свят го мери в пари - ти като искаш го мери в чугун или хляб - твоето мнение няма никакво значение за света
          бе не мери верно бе ......спад на БВП с 50 % би трябвало да значи и спад на реално произведените стоки и услуги с 50 %

пък то не е така , начина за оценка през чужда валута изкривява резултата .....
          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

колкото е по голяма икономиката , толкова по малък процент от нея е външната търговия.

тоест със сигурност в кошницата на Руснака 100 % от потреблението не е външни стоки ...тоест и по тоя логика пак не е паднал със 50 % измерено през дохода му
            БВП се мерни в пари - цял свят го мери в пари - ти като искаш го мери в чугун или хляб - твоето мнение няма никакво значение за света

Коментар

да и като продаде този хляб преди е можел да си купи едни вносни неща, сега може да си купи наполовина от тези неща ма за какво му е да купува вносни неща - Русия такива хубави неща произвежда, чугун, нефт, газ - за какво му е на този хлебар да си купува телевизори, лекарства или дори презервативи.
              колкото е по голяма икономиката , толкова по малък процент от нея е външната търговия.

тоест със сигурност в кошницата на Руснака 100 % от потреблението не е външни стоки ...съответно и по тоя логика БВП пак не е паднал със 50 % измерено през дохода на хлебара

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Аз не съм дървен философ ,на черното да казвам бяло ...
                Искам да ми отговориш фалира ли Русия в края на 2015 или си лъжец.....
                П.П За протокола останалите ти две другарчета бяха баннати вчера заради лични обиди така че внимателно....
                Боли ме фара, на мен никой не ми плаща за постове - няма да ми удари потреблението на руски стоки това че няма да пиша тук месец, два или три

Коментар

Ъ това не е демокрация. демокрация щеше да е ако тези бяха в затвора. това е корупция и олигархия.
                  демокрацията, която изповядваш е неработещ, лабораторен модел...

Коментар

Бе май при теб мисленето го няма:

Значи по твоята логика с 50 %

един руски хлебар произвежда и продава 1 хляб за 100 рубли което било 3 долара

след година същия руски хлебар продава същия хляб за 110 рубли което било 1,5 долара

.....по твоята логика с 50 % след година всъщност хлебара вече прави и продава по половин хляб , а реално той пак си прави един ....

Коментар

П.П За протокола останалите ти две другарчета бяха баннати вчера заради лични обиди така че внимателно....
                      гледам го че явно и тои копнее за същото и е тръгнал с рогите напред .......във всеки пост обида към някои

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                        Помпането на нефт е различно от производството на стоки.

Така че, правилно би било - всички страни разчитащи на копането на суровини от земните ядра страдат в определена степен.

не знаех че сурвините сами излизат от земята и скачат направо на пазара в Лондон ....бек пък някои не се труди да ги добие , обработи и закара до пазара .....

Коментар

Това са числа - знам ви че мисленето не ви е силна страна но дори и ти би трябвало да можеш да сметнеш процентно изменение иначе се опасявам че би трябвало да бъдеш уволнен за некадърност.
                          Бе май при теб мисленето го няма:

Значи по твоята логика с 50 %

един руски хлебар произвежда и продава 1 хляб за 100 рубли което било 3 долара

след година същия руски хлебар продава същия хляб за 110 рубли което било 1,5 долара

.....по твоята логика с 50 % след година всъщност хлебара вече прави и продава по половин хляб , а реално той пак си прави един ....

Коментар

всички производители на стоки с циклични цени страдат в определена степен ......
                            Помпането на нефт е различно от производството на стоки.

Така че, правилно би било - всички страни разчитащи на копането на суровини от земните ядра страдат в определена степен.

Коментар

А ти още ли носиш женски дрехи

Коментар

Това са числа - знам ви че мисленето не ви е силна страна но дори и ти би трябвало да можеш да сметнеш процентно изменение иначе се опасявам че би трябвало да бъдеш уволнен за некадърност.

Коментар

Working...
                                X