IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 23.11.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
    Колкото и да го увърташ знаеш много добре, че реалният им спад не е 50 %, а 4 %. Това е положението. Не знам защо си мислиш, че никой нямаше да се сети за ППС.
    Ся, по принцип не си тъпо момче, обичаш да дразниш хората, избрал си да са русофилите. Твоя воля. По-голяма полза има да си спориш в другата тема с Iv_max.
    Аз лично съм си избрал тази тема, щото русофобите са много прости поради изопачаването на някои факти и защото международната политика ми е интересна, макар и вече от любителска гледна точка. Та въпросните русофоби много удобно избягват темата за лайната, които надробиха американчетата в Близкия Изток, като почнем с Ирак и свършим с арабската пролет плюс Украйна. Най-тъпото е, че семплите русофобчета не осъзнават на нас колко "ползотворно" ни се отразява навика на краварчетата да си врът гагата навсякъде. Не по-малко негативно е от импреските амбиции на Рашата. И меренето на руското БВП в $ само им налива вода в кладенчето.
    Ми можем да го мерим и в евро - разликата няма да е много голяма. Пак ще е огромен спад.

Ето ти го и в рубли БВП в рубли 2013 бвп 71 трилиона рубли, 2014 78 трилиона, 2015 80,8 трилиона

Курс на рублата към долара 2013 33 рубли за долар, 2014 54 рубли за долар, 2015 70 рубли за долар

Към еврото 2013 45 рубли, 2014 69 рубли, 2015 76 рубли.

Хайде сега ми кажи как успя да го докараш само до 4% спад от както са в рецесия

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение

Значи ....ако пия сега 5 бири по 2 лева БВП е 10 лева.....обаче ако пия 3 бири по 10 лева БВП е 30 лева....и обратно....руснаците сега пият двойно по-евтина водка измерена в долари....знчи пият по-малко....

И понеже рублата се обезценила двойно БВП паднал наполовинадай линк...къде го пише...

Когато в БГ 96г един долар от 60лв стана 2000-3000лв ....БВП е паднал 30-50 пъти ли....Тука седим и се смеем ...даже един авер ще те публикува във фейса....
      +10
      The Mumy is alive, do not care about it !!!

Коментар

Колкото и да го увърташ знаеш много добре, че реалният им спад не е 50 %, а 4 %. Това е положението. Не знам защо си мислиш, че никой нямаше да се сети за ППС.
        Ся, по принцип не си тъпо момче, обичаш да дразниш хората, избрал си да са русофилите. Твоя воля. По-голяма полза има да си спориш в другата тема с Iv_max.
        Аз лично съм си избрал тази тема, щото русофобите са много прости поради изопачаването на някои факти и защото международната политика ми е интересна, макар и вече от любителска гледна точка. Та въпросните русофоби много удобно избягват темата за лайната, които надробиха американчетата в Близкия Изток, като почнем с Ирак и свършим с арабската пролет плюс Украйна. Най-тъпото е, че семплите русофобчета не осъзнават на нас колко "ползотворно" ни се отразява навика на краварчетата да си врът гагата навсякъде. Не по-малко негативно е от импреските амбиции на Рашата. И меренето на руското БВП в $ само им налива вода в кладенчето.
        който не може да се справи с фактите, започва да манипулира данните. Едното и другото не са еквивалентни но, какво им пука на хорицата, ако имат определени "опорни точки"и трябва да се докарват пред платеца на кинтите?
        Накратко, зАрежи. Няма смисъл.
        А , който трябва, прекрасно вече те е разбрал.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Е то е необорим факт че измерен в твърда валута руския БВП се е сринал с 50%. Колкото ще да се напъвате това е, няма друга интепретация освен брутален срив на БВП.

Значи ....ако пия сега 5 бири по 2 лева БВП е 10 лева.....обаче ако пия 3 бири по 10 лева БВП е 30 лева....и обратно....руснаците сега пият двойно по-евтина водка измерена в долари....знчи пият по-малко....

И понеже рублата се обезценила двойно БВП паднал наполовинадай линк...къде го пише...

Когато в БГ 96г един долар от 60лв стана 2000-3000лв ....БВП е паднал 30-50 пъти ли....Тука седим и се смеем ...даже един авер ще те публикува във фейса....

Коментар

Е то е необорим факт че измерен в твърда валута руския БВП се е сринал с 50%. Колкото ще да се напъвате това е, няма друга интепретация освен брутален срив на БВП.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
              веки се омота кат пиле в калчища
              Хахаха - защо - може би не разбираш какво пиша - да ти го представя може би в рисувателно блокче

Коментар

веки се омота кат пиле в калчища
                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Нещо говорихме за 50 % спад, не за инвестиции. Като ти гледам мисленето, не се притеснявам много за идиотите.

Коментар

PPP GDP -- като видиш някой на борсата да инвестира съобразно PPP GDP ела ми се обади - голям идиот ще да е и ще можем да му вземем парите
                    Нещо говорихме за 50 % спад, не за инвестиции. Като ти гледам мисленето, не се притеснявам много за идиотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                      Кефиш ме

Давам друг пример за да съм по точен....

Понеже смесваш понятията....
                      Ако един пенсионер има 5 апартамента и пенсия от 200 лева по-беден ли е от този който е под наем за 200лева ама взема 5000лева....

Текущата стойност на активите/пасивите не трябва да се бъркат с текущите приходи/разходи
                      Така е, но не разбирам какво общо има това с темата.

Коментар

Да, ако първия взима 5 бона а втория 500 лева.

Кефиш ме

Давам друг пример за да съм по точен....

Понеже смесваш понятията....
                        Ако един пенсионер има 5 апартамента и пенсия от 200 лева по-беден ли е от този който е под наем за 200лева ама взема 5000лева....

Текущата стойност на активите/пасивите не трябва да се бъркат с текущите приходи/разходи

Коментар

Честно ти казвам, омръзна ми да те образовам, много ми омръзна. То не беше да ти давам линкове какво бил казал Обамата за войната с ИДИЛ, то не бяха линкове за псевдобежанците и тероризма, сега и макроикономически линкове.
                          Ей ти едно линкче като за последно. И това сайтче ли се ползва само в Русия и Китай? Толкова си смешен с манипулативните си твърдения за спад на GDP, че чак си жалък. Айде, чети, макар че по спомен английският език не ти беше силата. Понеже не знам как е положението с математиката, погледни табличакта, там са ти сметнали процентното изменение.

http://www.worldeconomics.com/GrossD...Federation.gdp
                          PPP GDP -- като видиш някой на борсата да инвестира съобразно PPP GDP ела ми се обади - голям идиот ще да е и ще можем да му вземем парите

Коментар

Да, ако първия взима 5 бона а втория 500 лева.
                            Пак глупости. Богатството е нещо друго. И е категория, зависима от страната, стандарта на живот, жизнените навици и т.н.

Коментар

Честно ти казвам, омръзна ми да те образовам, много ми омръзна. То не беше да ти давам линкове какво бил казал Обамата за войната с ИДИЛ, то не бяха линкове за псевдобежанците и тероризма, сега и макроикономически линкове.
                              Ей ти едно линкче като за последно. И това сайтче ли се ползва само в Русия и Китай? Толкова си смешен с манипулативните си твърдения за спад на GDP, че чак си жалък. Айде, чети, макар че по спомен английският език не ти беше силата. Понеже не знам как е положението с математиката, погледни табличакта, там са ти сметнали процентното изменение.

http://www.worldeconomics.com/GrossD...Federation.gdp
                              А не мое да бъде, равния е казал -50 % , тия в твоя сайт са агенти на Путин щото казват че реално БВП на рашъните им е спаднало само с - 3,8 %
                              Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Напротив ти си противоречиш - съвсем ясно и точно обясни как реално цялото производство влиза в БВП.

Световната банка използва ППС, защото целта на световната банка е да се бори с бедността. И ППС по-добре представя кой е беден и колко е беден. Но ППС не се използва за мерене на богатство, производство или растеж - освен ако не мериш кой с какви темпове излиза от беднотия спрямо други бедни.
                                Заблуждаваш публиката: "Световната банка" се бори за финансов контрол. С бедността се борят тези, дето правят реална икономика. А за измерването на богатството, един американец от японски произход го казва най-добре: това е ВРЕМЕТО, което можеш да живееш със наличните си към момента по сметки пари, ако спреш изобщо да изкарваш повече и без да снижаваш жизнения си стандарт чрез ограничаване на разходите. Другото са манипулативни "инструменти", повечето от които, превратно разбрани и специално използвани.

Коментар

Working...
                                X