IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 23.11.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За Лукойл Нефтохим написах, че имат публични отчети - всеки може да ги открие на сайта им, а не че е публична компания, който се занимава с БФБ знае откога не са
    Не забравяйте, че и Държавата все още, държи Златна акция там, квото и да значи ...при нашата държавност

А картелът, който се дирижира от Лукойл в сътрудничество със Шел и ОМВ е категорично подкрепян от Правителството,
    ...което поддържа и Кандид & Co ..Имхотеп...
    Last edited by съни(тя); 06.10.2016, 21:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
      Ех, какви адвокати е завъдил Лукойл...

Впрочем сега ми хрумва, като ми говориш за счетоводство, че всеки търговец в България е длъжен да изготвя ГФО и да го ОБЯВЯВА в Търговския регистър... Тва за "непубличното" ЕООД по-долу, все едно Лукойл-Нефтохим АД е публично, нали...
      Пак не разбираш, щото се ръководиш от болна русофобия. Никой не адвокатства на Лукойл, а ти опонира на опорките, щото са много смешни . Дали случайно не писах по-долу, че адмирирам румънещите?

Та като говорим за счетоводство, да ти кажа, че ГФО-тата не се пазят една годинка и да се унищожават като мине годината, в която управлява Бочко, за когото не аз съм гласувал. Пазят се с години и винаги като дойде умен и красив министър и има желание, като например онзи дето щеше да шамари рашките, може да се направи една ревизийка и укриващите данъци да бъдат напляскани със задна дата.
      А да си чувал, че ако искаш може да не си публикуваш отчетите в търговския регистър и, че не една фирма си плаща глобите, за да си позволи това удоволствие? И BTW, не аз повдигнах въпроса за това коя компания е публична.
      Last edited by nomche; 06.10.2016, 21:04.

Коментар

• Ех, какви адвокати е завъдил Лукойл...

Впрочем сега ми хрумва, като ми говориш за счетоводство, че всеки търговец в България е длъжен да изготвя ГФО и да го ОБЯВЯВА в Търговския регистър... Тва за "непубличното" ЕООД по-долу, все едно Лукойл-Нефтохим АД е публично, нали...

Коментар

Впрочем, точно крекинга, за който говориш, доколкото знам изобщо не е заработвал. Наистина направиха чудесно представление с докарването на инсталациите от пристанището до комбината, но така и не заработи (доколкото знам, щото цялото ми семейство е работило, а и сега една част работи там)...
          Което пък ме води до мисълта, възможно ли е, тази "инвестиция" да е повече хартиена и като представление, отколкото действителна... Не, че не може да очакваме подобно нещо от тези хубави хора (не)руснаците от Лукойл...
          Не съм много убеден, че не работи, но може да се провери.
          Ама ти за мита и такси чувал ли си? Колко ли са върху 1,5 млрд? Много вероятно да са повече от 10 % върху реалната печалба, която би трябвало да имат, ако нямаха амортизации. И понеже не си учил счетоводство, да те открехна, че амортизациите се признават за разходи много годинки.
          А за представлението, то май върви в нечии глави. Познавам двама дет са на ти с транспорта и знаят само колко струва да докараш "декорите".
          Питай родата колко италианчета живяха в Бургас по време на проекта. Туй наеми, режийни, консумация, транспорт всичко без пари им го дават?
          Затова казвам, че кучето е заровено в евентуалния картел, а не в счетоводните практики.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Инвестицията, която направиха преди около 2 години е за 1,5 млрд.$ за крекинг инсталация за тежките фракции на петрола,
            т.е. за по-висок добив на крайни продукти от Уралския нефт, който е с високо съдържание на сяра.
            Впрочем, точно крекинга, за който говориш, доколкото знам изобщо не е заработвал. Наистина направиха чудесно представление с докарването на инсталациите от пристанището до комбината, но така и не заработи (доколкото знам, щото цялото ми семейство е работило, а и сега една част работи там)...
            Което пък ме води до мисълта, възможно ли е, тази "инвестиция" да е повече хартиена и като представление, отколкото действителна... Не, че не може да очакваме подобно нещо от тези хубави хора (не)руснаците от Лукойл...

Коментар

Не, сещам се как сам обясняваше с гордост (то, това си беше изискване за всеки борисов министър) с колко сме НАД изискванията на ЕК за %но навлизане на тази енергия
              Имаше и една среща, заснета с Цв. Бориславова и Дянков с Трайчо и там като че ли това са коментирали
              бам, един пирон точно на място. +1

Коментар

тез до един на герберасти мязат
                Тоест бивши БКП-ри..
                Last edited by Mario Teran; 06.10.2016, 20:31.

Коментар

Трайчо, без да го защитавам, беше вече уволнен, когато тези мощности бяха присъединени, сещаш ли се...
                  Тъй, тъй, Трайчото отговаря за присъединяването ли? Може, ама когато е работил в EVN. Като е бил министър е отговарял да прецени имаме ли нужда от толкова ВЕИ-та, да направи едно анализче, нал е бил консултантин-анализатор в енергетиката, дали цената на изкупуване отговаря на спада в цените на инсталациите и колко точно от тез ВЕИ трябва да турим тука. Така че, изивини се, че си гласувал за първото правителство на Боката, ако го смяташ за ватник.

Коментар

Трайчо, без да го защитавам, беше вече уволнен, когато тези мощности бяха присъединени, сещаш ли се...
                    Не, сещам се как сам обясняваше с гордост (то, това си беше изискване за всеки борисов министър) с колко сме НАД изискванията на ЕК за %но навлизане на тази енергия
                    Имаше и една среща, заснета с Цв. Бориславова и Дянков с Трайчо и там като че ли това са коментирали

Коментар

Имхотеп, ако става дума за Лукойл Нефтохим, и Борисов така каза ... впрочем има го и в балансите им, които са публични, за разлика от тези на Лукойл Б-я.
                      1,5 млрд ... но това е от няма и 2 години и не обяснява предишните периоди на загуба ... от 2009та насам
                      Съни, за тези пари можеш да купиш почти две рафинерии в Тексас на същото технологично ниво. Бах тая "инвестиция",
                      Като всичко останало от там, на север,
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• За да изчистим спора и най-вече, за хората, които не са наясно, все пак това е целта на форума, не само да се дуем и да мяткаме ...кои били ...ватни...:

Лукойл България
                        и
                        Нефтохим Лукойл Бургас

са две различни дружества!

Първото е ЕООД и няма публични отчети.

Това, което има връзка с цените на горивата е Нефтохим Лукойл.

Инвестицията, която направиха преди около 2 години е за 1,5 млрд.$ за крекинг инсталация за тежките фракции на петрола,
                        т.е. за по-висок добив на крайни продукти от Уралския нефт, който е с високо съдържание на сяра.

Коментар

Говорехме само за горивата, затова й намеси румънската Лукойл...
                          Както и да е ...
                          А и за зелената енергия - питай Борисов и особено Трайчо

Коментар

Някъде да съм твърдял подобно нещо?

С горивата - не, но дали имат общо с цената на електроенергията? Как мислиш...
                            Говорехме само за горивата, затова й намеси румънската Лукойл...
                            Както и да е ...
                            А и за зелената енергия - питай Борисов и особено Трайчо

Коментар

Нали писах за картинката - сите до един на герберасти мязат ...и ти ли си там

Инвестициите на Лукойл Б-я нямат връзка с цената на горивата - пак ли не го разбра??
                              Някъде да съм твърдял подобно нещо?

С горивата - не, но дали имат общо с цената на електроенергията? Как мислиш...

Коментар

Една картинка качих днес - първия ред в средата, разпозна ли се...
                                Нали писах за картинката - сите до един на герберасти мязат ...и ти ли си там

Инвестициите на Лукойл Б-я нямат връзка с цената на горивата - пак ли не го разбра??

Коментар

Working...
                                X