If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сигурен ли си?
Това е доста дълъг период с режим 4 на 2(както уточни Гигов) ... можеш ли да посочиш точните години?
Не помня точните години, но не е било повече от година и половина-две години. Бях си взел акумулатор и си направих осветление на 12 волта във всички стаи. Било е към 88-89г. Не и след това. Не и преди това. 1988 се нанесох в апартамента от военните, преди това в предния нямах режим. И след 90та нямаше. Гаранция. Щото 90та се пренесох в друг, а там не съм слагат осветление на акумулатор. Аз не съм човек, който ще стои на свещи, дипломиран електротехник съм.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Норвежките политици и военни са против разполагането на американски военни в страната, опасявайки се, че това ще разсърди „руската мечка”, се казва в текст на сайта на Норвежката радио-корпорация (NRK). В Норвегия ще бъдат дислоцирани 330 морски пехотинци – за първи път след Втората световна война. Решението е взето на фона на влошените руско-американски отношения, но предизвика вълна от критики, съобщи NRK.
Капитан втори ранг Якоб Бьоресен счита, че разполагането на американски войници в Европа е лош сигнал за Москва.
„Всичко това изпраща на изток неблагоприятни сигнали. Ние рискуваме отново да превърнем севера в област на конфронтация. Ако Москва счита, че това е движение към големия акцент за сдържане, а не към намаляване на напрежението, това е така” – заявил Бьоресен.
В норвежкия парламент също изразиха недоволство от разполагането на американски войски. Представителят по въпросите на отбраната на Партията на прогреса Кристиан Тюбринг-Йеде се опасява, че със своето решение правителството провокира Русия.
„Ние трябва да поставим своите национални интереси на първо място, а азне съм уверен дали има в този план на САЩ и Норвегия общи интереси” – заявил политикът.
Според него, норвежките власти трябва да бъдат „по-внимателни”.
„Ние трябваше да се опитаме да успокоим руската мечка” – отбелязал Тюбринг-Йеде.
Партията на Центъра и Социалистическата лява партия също се изказаха против американски военни постоянно да присъстват на територията на Норвегия, пише NRK.
Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Ама то много ти е непълен списъка.
И интернет нямаше едно време, и телевизията беше само една, и цифрови канали нямаше, то и телевизорите бяха по шейсе кила...
И автобусите бяха без климатик...
Впрочем такива са били и в капиталистическа Гърция и в капиталистическа Турция по това време. И не само са нямали климатици в автобусите, ами са нямали и цветни телевизори и цифрова телевизия, ами са нямали и (представи си) и интернет.
Не ти ли омръзна да ръсиш тъпотии?
А заплатите и свободите при съседите не се ли сравняват? А стандарта и качеството? Достъпа до блага..
Тъпотии ръсиш ти.
В автобусите има топло, има климатици. В Пловдив градски транспорт е частен и е мога да кажа на едно супер ниво - няма нищо общо с едно време.....
Едно време Български пощи - зле. Сега имаш частни куриерски услуги на световно ниво.
Ама то много ти е непълен списъка.
И интернет нямаше едно време, и телевизията беше само една, и цифрови канали нямаше, то и телевизорите бяха по шейсе кила...
И автобусите бяха без климатик...
Впрочем такива са били и в капиталистическа Гърция и в капиталистическа Турция по това време. И не само са нямали климатици в автобусите, ами са нямали и цветни телевизори и цифрова телевизия, ами са нямали и (представи си) и интернет.
Не ти ли омръзна да ръсиш тъпотии?
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Сигурен ли си?
Това е доста дълъг период с режим 4 на 2(както уточни Гигов) ... можеш ли да посочиш точните години?
То не е било еднократен акт. Имаше го на пресекулки. Като някъде беше 4 към 2, другаде 3 към 1, а в най-тежките времена 2 към 2. Явно е зависело от времето - зимно повече, лятно по-малко. Може и районите да са имали някакви лимити и при изчерпване да си ги спирали. Знам ли. Щото си спомням една година около Нова година при нас в Пловдив беше брутално, а като отидохме на село за Нова година, там беше доста по-разхлабен режима.
А по принцип по мои сметки се е падало 85 година единия път със сигурност. Колко време е продължило тогава нямам спомени. След това ми се върти и за 87 година.
Първия път мисля беше по-дълго като време, защото почти масово хората си правеха разни схеми с акумулатори, които се зареждаха и после светеше една мизерна крушка. Ние също имахме подобен акумулатор в банята включен към зарядното.
Втория път май беше по-късо. Тогава география учехме какво е ВЕЦ, ТЕЦ, АЕЦ и ни обясняваха че как разбирате ли България била единствената страна на Балканите с АЕЦ, в същото време има режим на тока. Пародия пълна.
Разправехме си и вицове. Срещнали се турче, гърче и българче където се събират трите граници и българчето казало - "Е България е там къде е тъмно".
Рекох да сравня Венецуела със съседите и , и тук изненада
Ма те и техните съседи по зле
п.п.
Дан забравя , долу комунизма демокрация за Куба и Венесуела , трябва да са по зле от съседите си , как си позволяват да са по-добре !!! Не са питали големия църен батко Обонго.
Неолибералите, когато искат още нещо да се приватизира на безценица... все Куба ...сега Венецуала дават за пример.
Нищо общо няма между тях и България
Много повече база за сравнение на Куба и Венецуела има с ... Пуерто Рико
Рекох да сравня Венецуела със съседите си , и тук изненада
п.п.
Дан забравя , долу комунизма демокрация за Куба и Венесуела , трябва да са по зле от съседите си , как си позволяват да са по-добре !!! Не са питали големия църен батко Обонго.
Уауу.. Даже и съседните соросоидни континенти са по зле.. А соросоидната Марс? Нещо за там?
Ми виж Венецуела и Куба останали да развиват още някаква такава икономика - там режима на тока и недостатъчното снабдяване си е почти закономерност.
Рекох да сравня Венецуела със съседите и , и тук изненада
п.п.
А сега ИМА ЛИ? През колко е сега да .. ... .......!
Сега режим няма... официално. Обаче ного хора нямат ток, защото не могат да го плащат. Защото една кривоуста, уродлива мръсница, в антикомунистическата си злоба стигна дотам, че подписа затварянето на реактори, които не само, че фабрикуваха най-най-най-евтиния ток, но и МААЕ ги обяви за напълно безопасни и годни за експлоатация... а и току-що бяха минали през скъпа модернизация.
И вместо тая кривоустата да бъде разстреляна за държавна измяна, което неминуемо би и се случило при "лошия комунизъм", туриха я министърка и на образованието, за да подлага на етническа дискриминация българските деца !!!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Т....
Отделно вземи една съседна Гърция. Там не знам колко язовири са се построили, но са нямали режим на тока, нито дефицит на стоки.
....
И това че съседна Гърция няма АЕЦ, променя ли факта че са имали ток.
Питай ги за режимите им с водата и как го решават въпроса
Аз си зададох основния въпрос вие пак ми бягате по тъча.
По времето на соца всичко беше зле, щото беше държавно. Понеже всичко беше на едно ниво (ниско ниво), съответно нямаше големи разлики между различните услуги.
В момента там където няма държава и мутри - демек услугите предлагани от частниците са на много добро ниво. А държавните услуги останаха на ниво 89 година.
Едно време БДЖ, автобусни превози, градски превози - мъка голяма, все зле. В момента в БДЖ е на ниво 89 година. Автобусните превози между градовете (поне големите) са на едно много добро ниво. Имат си разписания, имат си автогари, спазват си разписанията, имат си билетни каси. В автобусите има топло, има климатици. В Пловдив градски транспорт е частен и е мога да кажа на едно супер ниво - няма нищо общо с едно време. Ама като се качиш веднага те таксуват левче. Ученици, студенти, пенсионери по някаква схема се возят с карти - ама не знам как им ги издават. Общината дава субсидии по някаква схема.
Едно време снабдяването по магазините и самите магазини държавни - няма нищо в тях и чак купонна системата имаше. Сега магазините частни - работят денонощно, заредени и има много и най-разнообразна стока.
Едно време Български пощи - зле. Сега имаш частни куриерски услуги на световно ниво.
Коментар