IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Такааа, явно съм права. Предвидим- като повечето избиратели.

ЯВНО: ПАК права! Такааааааа: не зная защо има дами, които ВИНАГИ са правиии! Така са се родили! И са прави!

Уффф пък аз, колко съм предвидим! Още една дама чете в мен като в отворена книга!

/малката подробност: нито съм избирател, нито пък - избиран..., но защо, все пак?... и тук съм предвидим..., но да си го кажа, за да не сгреши някой: в листите не намирам моят фаворит: Иван Костов.../

Оставам, все така предвидимият... Въздушни целувки от един предвидим. Звучи ми почти като диагноза...

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
      Смехотворно е: да поставим Слави Трифонов и Бойко Борисов - под общ знаменател. Прекалено е елементарно, ако кажем, че те са "чалгаджии". Още по-елементарно е да твърдим и очеИЗвадното, че те са милионери.

Откъде тръгна Слави - всеки може да ни припомни. Костов му свали шоуто за доста време и го набута в гаража. Слави не спря да пее /чалгите/, но и да казва СВОЯТА истина. Това, че казваше истината го реабилитира /с времето/. Това, че се чувала чалга в неговото шоу - не е равносилно на ЧАЛГАТА ОКОЛО НАС - от десетилетия вече! Разбира се, че и аз съм непряко "виновен" за ТАЗИ чалга... Все пак, нито едно от децата ми не слуша подобна музика

Много тук НЕ ПОЗНАВАТ Редакционната колегия на Слави. Десетина млади наши съвременници. Това са хора с МНОГО КАЧЕСТВА и РАЗНОСТРАННИ, включително - КУЛТУРНИ интереси! Те са хората, които РАБОТЯТ за него. В голямата си част - ТЕ са хората с идеите и по-скоро бих казал, че Слави работи за тях!!!

Може ли Слави, милионерът с шоу да застане срещу тях? Никога! Не би могъл да съществува БЕЗ тяхното мнение и идеи, а също и без тяхното критично отношение към "чалгата" около нас.

Няма нищо вярно в твърдението, че Трифонов и Борисов са едно, макар да са милионери... Най-важното за мен - чалгата на Слави няма нищо общо с другата чалготека, в която сме осъдени да живеем.

Използвам участието си тук, за да поднеса поздравите си към Редакционната колегия на Слави. Евалла, мъже! Действате точно както би трябвало в ТАЯ страна. Здраве - на вас и семействата ви! Някой ТУК трябва да е инициатор на действия и вие го правите. Слави ще помага отстрани, разбира се. За какво по-полезно могат да служат неговите милиони?

Да бъде!
      ми щом казваш сигур нямат.тогаваПетър Волгин е човека на симитлийския милионер

Коментар

• Ама, как така не гледам телевизия, ли? Даммм: имам собствено мнение за новини и начин за поднасянето /манипулирането/ им!

Какво все пак гледам?

В момента - ето това: https://www.youtube.com/watch?v=JaLJBjcf36A

/не налагам мнение! Поздрави на Редакционната колегия на Слави!/

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
          Тогава - още не съм имал 18..., за съжаление /малък съм/
          Такааа, явно съм права. Предвидим- като повечето избиратели.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Анбет, виждам, че си фен на профанзирането на политиката.
            Не съм съгласна да я бъде твоята.Толкова възторжено наивни слова не бях чела скоро. Нека позная- гласувал си за царя през 2001 г.

Тогава - още не съм имал 18..., за съжаление /малък съм/

Все пак, да добавя - в Редакционната колегия на Слави - има хора, които ВОЮВАТ срещу него, а това става без сценарий - в ефир. Това ми е достатъчно, за да направя своите изводи.

В интерес на истината - телевизия не гледам от години.

Коментар

• Анбет, виждам, че си фен на профанзирането на политиката.
              Не съм съгласна да я бъде твоята.Толкова възторжено наивни слова не бях чела скоро. Нека позная- гласувал си за царя през 2001 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                Съни ти си едно заблудено и нивно момиче.За Баце мажоритарните избори са последна възможност да се задържи на власт.Слави и Буци са едно.Ако не бяха нито шоу щеше да има нито концерт.Питам колко струва концерта кой го разреши и кой го плати.Това е предизборен концерт на герб.При мажоритарни избори влизат герб дпс и дост

Смехотворно е: да поставим Слави Трифонов и Бойко Борисов - под общ знаменател. Прекалено е елементарно, ако кажем, че те са "чалгаджии". Още по-елементарно е да твърдим и очеИЗвадното, че те са милионери.

Откъде тръгна Слави - всеки може да ни припомни. Костов му свали шоуто за доста време и го набута в гаража. Слави не спря да пее /чалгите/, но и да казва СВОЯТА истина. Това, че казваше истината го реабилитира /с времето/. Това, че се чувала чалга в неговото шоу - не е равносилно на ЧАЛГАТА ОКОЛО НАС - от десетилетия вече! Разбира се, че и аз съм непряко "виновен" за ТАЗИ чалга... Все пак, нито едно от децата ми не слуша подобна музика

Много тук НЕ ПОЗНАВАТ Редакционната колегия на Слави. Десетина млади наши съвременници. Това са хора с МНОГО КАЧЕСТВА и РАЗНОСТРАННИ, включително - КУЛТУРНИ интереси! Те са хората, които РАБОТЯТ за него. В голямата си част - ТЕ са хората с идеите и по-скоро бих казал, че Слави работи за тях!!!

Може ли Слави, милионерът с шоу да застане срещу тях? Никога! Не би могъл да съществува БЕЗ тяхното мнение и идеи, а също и без тяхното критично отношение към "чалгата" около нас.

Няма нищо вярно в твърдението, че Трифонов и Борисов са едно, макар да са милионери... Най-важното за мен - чалгата на Слави няма нищо общо с другата чалготека, в която сме осъдени да живеем.

Използвам участието си тук, за да поднеса поздравите си към Редакционната колегия на Слави. Евалла, мъже! Действате точно както би трябвало в ТАЯ страна. Здраве - на вас и семействата ви! Някой ТУК трябва да е инициатор на действия и вие го правите. Слави ще помага отстрани, разбира се. За какво по-полезно могат да служат неговите милиони?

Да бъде!

Коментар

• Съни ти си едно заблудено и нивно момиче.За Баце мажоритарните избори са последна възможност да се задържи на власт.Слави и Буци са едно.Ако не бяха нито шоу щеше да има нито концерт.Питам колко струва концерта кой го разреши и кой го плати.Това е предизборен концерт на герб.При мажоритарни избори влизат герб дпс и дост

Коментар

• http://www.slavishow.com/shouto-na-slavi-28-10-2016/

Чуйте го, първите 10на минути говори Слави ....Чий е Референдума, кого облагодетелства ....говори за пълната медийна тъмнина ... за сметка на това невероятно информиране от медиите и полицията за затварянето на центъра на София за съботната вечер до неделната сутрин ...

Слави Трифонов: Референдумът няма да реши проблемите, но е едно начало да повярват хората в силите си.

Референдумът има много по-голямо значение от текущите президентски избори.

Коментар

• Скандални решения на ЦИК от петък (21 октомври 2016 г.), според които на бюлетината за референдума няма да се слага печат, а видеонаблюдението в деня на изборите ще бъде премахнато.

„Този петък, с решение №3826, ЦИК прие печат да се слага само на бюлетината за президент. А на бюлетината за референдума да не се слага печат. Това е директна заявка за фалшификация и подмяна на вота на българския народ“, каза Слави Трифонов. „За да се избегнат манипулации, в избирателните секции се въведе видеонаблюдение. Но също в петък, с решение №3827, ЦИК прие да се махне навсякъде видеонаблюдението. Това позволява след края на изборния ден да се подменят протоколи, да се пренаписват бюлетини и да се правят всякакви нарушения“, допълни той.

Водещият обясни още, че срокът за обжалване е само три календарни дни, но въпреки това Инициативният комитет на референдума е подал жалби до ЦИК и до Върховния административен съд срещу скандалните решения.

„Уважаеми зрители, това, което се опитва да направи ЦИК, е поредното доказателство, че политическата класа най-вероятно се готви да излъже и фалшифицира вота. Казвам тези неща по две причини. Първата е, че се надявам Върховният административен съд да отмени тези престъпни решения на ЦИК. Защото, ако това не се случи – и ЦИК, и Върховният административен съд ще понесат последствията от своите решенията. И второ, уважаеми съграждани, нашият начин да ги спрем е един-единствен. Да излезем и масово да гласуваме на референдума, за да обезсмислим жалките им опити за манипулация“, каза водещият.

По думите на Слави Трифонов това отваря широко вратата за манипулации и подмяна на вота на гражданите. „Ние, разбира се, обжалваме и двете решения и се надявам здравият разум да надделее, защото иначе ще има последствия“, каза още Слави.

Водещият изтъкна, че от протокола от заседанието на ЦИК е видно, че човекът, предложил тези две „простотии“, е Румен Цачев, който е бил съдружник в Плевен на Цецка Цачева, шеф на Районната избирателна комисия в Плевен, а през 2014 година е предложен и избран за член на ЦИК. Всичко това „случайно“…
                      http://www.slavishow.com/две-срамни-...еренду/

Коментар

• Чудех се дали има някаква статистика в общината за това колко пъти е затварян Орлов мост
                        В работни дни ...може и за съботните, какъвто е сегашният случай.

Кошлуков, цитирала съм го по-долу ...припомня за протестите на "красивите и умните", които в продължение на година многократно го затваряха ..и както пише - 70 човека ...срещу днешните 70 000

Впрочем, аз не гледам предаването на Слави, дали е най-гледаното време от 10ч. не знам...вероятно и затова не знаех подробности за подписката, която е събирана, мисля повече от половин година и не съм я подписвала
                        Но са я подписали 700 000+ българи

Недоволни от въпросите винаги ще има, винаги.
                        Аз също имам забележки, но това са подробности, които не изместват значението на Референдума и въпросите, свързани с промяна на политическия избор.

Това ще е 3ят Референдум в новата ни демократична история.
                        Първите два - за Белене и електронното гласуване бяха игнорирани тотално от политиците и медиите. Помните ли и смисъла на въпроса за Белене?

Дано 3ят Референдум покаже, че ИМА гражданско общество, че Гражданите умеят да ценят малките свободи, които са извоювали в обществения живот на страната.

Коментар

• Странно е някак да се сравняват митингите, гражданските протести, пък и организацията на мачове с това, което ще се случи днес. Тук оставям настрана, че да блокираш цял град за два дни е най-малкото лошо възпитание (макар арогатност да е по-точно).
                          Както и да се предстатвя, концертът днес е много повече опит за лична (ре)легитимация на организаторите си. Самият факт че повечето хора трудно успяват да изброят трите въпроса на референдума (някои дори не знаят че има такъв),въпреки че инициаторите имат достъп до най-гледаното време по най-гледаната телевизия е повече от показателен.
                          Иначе, няма нищо лошо в референдумите, особено като почти всяка година се гласува за нещо. Хубаво е обаче въпросите да са малко по-обмислени, а не в стил - дай да измислим някакви въпроси, та белким някой си спомни че ни има. Някой да е показал смислен анализ на предлаганите числови промени? Защо депутатите да са 120 , а не 119 например? Защо субсидията да е 1 лв, а не 87 стотинки? А колкото то мажоритарният вот, наистина ли някой иска да види в парламента 100% ГЕРБ?!?!?

Коментар

• Да, всички, които се опитват да неглижират значението на РЕФЕРЕНДУМА, все тая мантра повтарят. Партиите също!

Слави Трифонов НЯМА НИЩО ОБЩО нито със самото провеждане на Референдума, нито с каквито и да било решения по него!
                            Така е по ЗАКОН!

Законът Гражданите да имат право да гласуват директно(а не манипулирано, чрез депутатите) определени въпроси!!!

Допълвам....защото видях, че е изтрито предното мнение, на което беше отговор моето - става въпрос за мантрата, че "Това е Референдум на чалгаря Слави"
                            Last edited by съни(тя); 29.10.2016, 19:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                              1) НЕ
                              2) НЕ
                              3) НЕ

Довиждане.
                              Моите отговори са:
                              1. ДА
                              2. НЕ
                              3. ДА

Браво, че ще участваш в Референдума!

Единственият избор, който изпълва съдържанието на думата Избор и чрез, който народът може да влияе на политическата вихрушка.
                              Парламентарните избори, отдавна не изпълняват волята на гласоподавателите в тях!

Всеки има правото, добре е само, да е ...информиран избор.
                              Уважавам мнението ти и решението, но ми е интересна аргументацията за отговора ти по третия въпрос - "За намаляване на субсидията на Партиите"
                              Би ли се аргументирал?

Споделяла съм моите аргументи за категоричното ми ДА и накратко пак:
                              Да, заявеният 1 лев, изглежда малко ...и съм сигурна, че депутатите дори при безпелационен вот по въпроса ще намерят начин да не е толкова.
                              Важното е, че темата ще се обсъжда широко и ще настъпи промяна от днешната ситуация, която в най-общи линии е следната:

Днес законовата издръжка на Партиите е около 12 лв. на глас от изборите
                              (и една по-малка сума за партиите между 1 и 4%, които не влизат в Парламента...но въпроса не засяга тях)
                              За тази година, парите, с които издържаме по-големите партии са следните(приблизително):
                              ГЕРБ - 12 млн.лв.
                              БСП - 2, 5млн.лв.
                              ...за цялата Коалиция сумата е около 5, но за самата БСП остават пропорционално...
                              ДПС - 2 млн.лв

Забелязвате ли впечатляващата разлика между първата и втората партия?

Т.е. БСП и с чувствително по-малко пари продължава да съществува, не е заплашена политическата система ...

В предишния мандат ГЕРБ имаше около 20 млн.лв годишна издръжка. За 4 г. мандат - 80 млн.лв.
                              Не е ясно за какво отиват тези пари и как подобряват съществуването на досегашното статукво.

Спокойно може да се каже, че големите пари, облагодетелстват някои партии за яростна агитация и "извиване на ръце" в по-малки населени места, налагане на влияние по места, за увеличаване на политическата корупция и за манипулация на изборите.

Извън тези пари, а от други пари за Парламента, съответните депутати, освен заплата и бонуси, получават и добавки за агитации и обиколки по изборните им места...

Как точно защитаваме с тези досегашни пари ДЕМОКРАТИЧНОСТТА на ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА?
                              Last edited by съни(тя); 29.10.2016, 19:34.

Коментар

• Единствените парламентарни партии, които са се регистрирали за участие в разяснителната кампания за референдума, са АБВ и ГОРД (с един депутат - Слави Бинев), макар и непряко, а чрез коалицията "Калфин президент". Всички останали парламентарни партии, чиито представители в Народното събрание гласуваха практически без дебат предложението за провеждане на референдум с шест въпроса (редуцирани до три след решение на Конституционния съд), са си спестили регистрация за референдума.

Общо 11 партии, 3 коалиции и 23 инициативни комитета са регистрирани от ЦИК за участие в разяснителната кампания по въпросите на националния референдум на 6 ноември. В понеделник (26 септември) изтече законният срок за подаване на заявления за регистрация, а ЦИК трябваше да вземе решения по всяко заявление. Това наложи голяма част от решенията да се вземат преди да приключи проверката на ГРАО за верността на имената и ЕГН-тата на участниците в подписките, които законът изисква за регистрацията. По тази причина има вероятност някои от регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети да отпаднат след проверката. В самите решения пише, че регистрацията е в условие на неприключила процедура, в изчакване на проверката на ГРАО. Регистрация е отказана само на един от инициативните комитети - "Справедливост", тъй като той не е представил списък с имената, ЕГН, адресите и подписи на 2500 гласоподаватели, декларирали подкрепа за съответния комитет.

Разбира се, регистрацията не е задължително условие за участие в разяснителната кампания, всеки политик и всеки български гражданин може свободно да агитира в полза на определена теза на референдума, при това без да е обвързан да агитира и за трите въпроса в предстоящия референдум. Това може да се случва включително извън кампанията, която е ограничена до 30 дни преди изборите. Регистрацията е само едно улеснение, което се дава в рамките на кампанията, заедно с прословутите медийни пакети от 40 000 лв. за организиране на медийна кампания, дебати и др. Съдейки обаче по досегашното поведение на основните политически партии, те изцяло ще игнорират референдума.

По правилата на ЦИК, със заявлението за участие в разяснителната кампания всяка партия, коалиция и инициативен комитет трябва да обявят своята позиция и по трите въпроса на референдума, заедно с кратка обосновка. Интересно е, че само един от всичките 37 регистрирани субекта е заявил три пъти "не", т.е., че ще агитира и срещу трите предложения - за мажоритарни избори, за задължително гласуване и за намаляване на партийната субсидия до 1 лв. на получен глас. Иначе по-голямата част от останалите декларират подкрепа. Сравнително малък брой от всички регистрирани (повечето партии) са заявили, че ще агитират срещу предложението за намаляване на партийната субсидия с аргумента, че това ще постави партиите в зависимост от различни частни и корпоративни интереси и ще насърчи политическата корупция и създаването на черни партийни каси. В крайна сметка, това се оказва най-подкрепяното предложение и в анкетите сред гласоподавателите.

Коалицията "Калфин" е заявила подкрепа и за трите предложения на референдума, като в мотивацията се заявява, че окончателното решение и по трите изисква допълнителен дебат. "Движение 21" подкрепя само задължителното гласуване, не и другите две предложения. "Мажоритарните системи ще добавят нов риск от манипулиране на изборния резултат – чрез районирането (промените в изборната география). Смятаме, че мажоритарните избори ще бъдат свързани с изразходване на по-големи финансови ресурси и с още по-мащабно купуване на гласове. По-ефективна мярка за отчитане на личните предпочитания на избирателите за определянето на изборния резултат без значими политически групи да бъдат лишавани от представителство е модифициране на пропорционалната избирателна система или въвеждане на смесена избирателна система", пише в мотивите на движението.
                                http://www.capital.bg/politika_i_iko...m_agitaciiata/

Коментар

Working...
                                X