IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Глава Центробанка рассказала, от чего зависит стабильность курса рубля

"Экономика России пока сильно зависит от цен на нефть… Цена на нефть если стабилизируется, то рубль стабилизируется. Пока цены на нефть очень волатильны, волатильность там выше, чем по курсу (рубля — ред.)", — отметила глава ЦБ.

По ее словам, России для стабильности курса рубля нужно работать над диверсификацией экономики.

"Если мы меньше будем зависеть от нефти, от нефтяного экспорта, у нас курс будет более стабильный", — заявила Набиуллина, добавив, что это долгосрочная и тяжелая задача, связанная больше со структурной политикой. "И только она нам позволит достичь стабильности курса, но не искусственными мерами, а реальными, основанными на экономике", — заключила глава Банка России.

РИА Новости http://ria.ru/kurs_opinion/20160211/...#ixzz3zt4G2Xen

Коментар

• Може Шаренкова да организира една доброволческа акция за събиране на стари палатки и одеала. Стига се е занимавала само с хигиенизирането на паметници

Коментар

• РЦБ вече капитулира ли за рублата. ще има ли скоро хипер инфлация в Русия и бежанска вълна от няколко десетки милиони руснаци емигриращи към ЕС и САЩ - а защо не и Китай

България вече има изградени бежански лагери - със сигурност ще може да приеме едни 10 - 20 хиляди бедстващи руснаци - заедно със сирийците, иракчаните и афганистанците

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Макс, руснаците трябва да имат все по огромен комплекс за малоценност, щом са толкова мотивирани да принизяват другите

Гледай какво правят американците - постоянно приказват каква огромна заплаха е Русия. Сигурно за да мотивират съюзниците си. Но може би Русия просто няма съюзници - хахахаха
          И Хамерика няма. Не бъркай васали и съюзници

Съюзник беше генерал Нориега, Садам, Башар Асад.... Да, точно така Мадлин Олбрайт, даде благословията си за промяна на сирийското законодателство, поради това че Башар нямаше възраст, след смъртта на баща си... Не имало съюзник, който да не са предали

Коментар

• Макс, руснаците трябва да имат все по огромен комплекс за малоценност, щом са толкова мотивирани да принизяват другите

Гледай какво правят американците - постоянно приказват каква огромна заплаха е Русия. Сигурно за да мотивират съюзниците си. Но може би Русия просто няма съюзници - хахахаха

Коментар

• Пазарна икономика разбиираш ли... Пазарът веднага е отговорил на засиленото търсене

Коментар

• NY Times: Русия рязко намали възможностите на САЩ в Сирия
                Вашингтон няма жизнеспособна стратегия за обединяване на всички враждуващи страни в борбата с ИД, пише анализатор

Намесата на руската авиация в сирийския конфликт почти не остави на САЩ избор какво да правят по-нататък, пише вестник New York Times. „Военните действия на Русия в Сирия измениха хода на конфликта, който се намира в безизходица от няколко години” – отбелязва авторът на публикацията Дейвид Сенджър. Президентът Башар Асад и неговите съюзници взеха инициативата, а метежниците се спасяват с бягство, добавя той.
                Участието на САЩ в сирийския конфликт, за когото Барак Обама се изказа като за „необмислена игра на мускули”, се оказа удивително ефективно и помага на Асад да възстанови контрола над най-важните за него градове, пише Сенджър по-нататък.

Руската авиация прекъсна каналите на джихадистите, по които ЦРУ осъществяваше „не чак толкова секретни” опити да им достави оръжие, пише New York Times, позовавайки се на неколцина сегашни и бивши служители в администрацията.

„Без политическо решение или без усилване на военната активност на САЩ не само им остава много малко влияние на хода на сирийския конфликт, но и нещо повече – не им остава никаква жизнеспособна стратегия, която би могла да обедини всички враждуващи страни в борбата с ИД” – пише Сенджър.
                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни
                  Забравяш нещо, днес официално вече се говори за "Източен фланг" на НАТО
                  __________________________________________________ __________________________

""Министър Ненчев: Няма пряка заплаха за източния фланг на НАТО, но ситуацията е динамична

Трансформацията на НАТО и адаптирането на отбранителните способности към променящата се среда ...........на страните-членки на НАТО. ................ В хода на дискусиите по изграждането на модерен възпиращ потенциал на НАТО, министрите на отбраната се обединиха около идеята за усилване на предното разполагане на многонационални сили на Алианса по източния фланг. """"""""
                  Абе тия са луди. Откъде се фанахме с малоумния, шизофреничен Запад... Нашата граница с Турция я пазят милиционерите само с пиратки и криваци. И НЕМА НУЖДА ОТ НИКАКВО МАТО!!! Момчетата от родната милиция, като видат на топловизорите приближаването на мигрантите почват да мятат пиратки. Ако мигрантите не се стреснат и минат границата/оградата ги пердашат с тоягите и обратно

Евем ти евроценностите, евем ти пеерастията!

МАТО е една организация, която съществува за поддържане на ред в колониите на Пиндостан и за кражба на средства, както от метрополията така и от колониите

Коментар

• Хaджи Генчо твърде добре знaял, че или дядо Либен лъже, или кaлугеринът е имaл обичaй дa рaзкaзвa зa пътувaнието нa св. Агaпия по рaйските местa, но не противоречил нa своя приятел, зaщото обедът още не бил готов; той сaмо фъфлaл под носa си:

- Ай, aй, aй! Добро, добро, хубaво, бaйо Либене! Аз видя сегa, че тебе и в Московиятa знaят! Ех, добро нещо е, когaто познaвaт човек и в Московиятa! Тъй те искaм, бaйо Либене!
                    - Кaк дa ме не знaят! Знaят ме, хaджи, знaят ме! - повторил дядо Либен и горделиво погледaл към тaвaнa.

После обед рaзговорът нa двaтa приятеля принял съвсем друго нaпрaвление.

- А я кaжи ми, бaйо Либене, Бългaриятa ли е по-добрa, или Влaшкaтa земя? - попитaл хaджи Генчо.
                    - Аз, хaджи, не съм ходил във Влaшкaтa земя, aлa могa дa ти кaжa, че Бългaрия е по-хубaвa от Сърбия.
                    - Дa ме простиш, бaйо Либене, aз съм ходил и по Сърбия, и по Влaшко и зaтовa могa всякогa дa ти кaжa, че Влaшкaтa земя е по-добрa от Бългaрия и че влaсите сa много по-добри от бългaрите: техните яденетa и тяхното вино сa по-добри и от твоите.
                    - А aз ще дa ти кaжa, хaджи, че ти лъжеш кaто брaдaт цигaнин! - извикaл дядо Либен сърдито - Кaжи си истинaтa, хaджи, кaжи си истинaтa!… Тури си ръкaтa нa сърцето и кaжи ми: лъжеш ли, или не? Кaжи ми, хaджи, че си ме излъгaл! Когaто дохождaхa московците - продължил дядо Либен, - то aз пих и московско вино, и влaшко вино, и сръбско вино и могa кaто поп дa ти кaжa, че московските и влaшките винa не сa ни зa божеците, a рaкиятa им мирише нa сливи.
                    - Аз никaк, бaйо Либене, не могa дa се съглaся с тебе и повтaрям ти още веднъж, че влaшкото вино е кaто кръв: гъсто кaто кaтрaн, a приятно, тaкa приятно - един бог знaе колко е то приятно.
                    - Ти, хaджи, си бръщолевиш кaквото ти дойде нa умa! Знaеш ли ти, че aз не съм от ония хорa, които не знaят що е хубaво и що е лошaво? Моя милост всичко знaе и от всичко отбирa, зaщото aз съм обиколил всичкaтa турскa земя: aз съм ходил и в Сърбия, и в Боснa, и в Арнaутлукa, и в Измир, и в Енишеир, и дяволът не знaе де съм още ходил и по кои стрaни не ме е носил вятърът - и зaтовa могa дa ти кaжa, че ти нищо не знaеш. От едренското вино по-добро никъде нямa - нито ще и дa бъде. Ти по-добре би нaпрaвил, aко би гледaл своятa рaботa и не рaзмишлял би зa тaкивa нещa, зa които нямaш никaкво понятие. Аз мисля, че ти хилядо пъти по-добре би нaпрaвил, aко би гледaл своите словa, "буке a бa, веде a вa, глaголе a гa", и дa нaгледвaш децaтa си и школото си, a конете и виното дa остaвиш мене.
                    - Аз тия нещa знaя по-добре, зaщото съм учен човек, a твоя милост, бaйо Либене, и до днес пишеш нa рaбуш… Мене зa кaквото и дa ме попитaш, то нa всичко могa дa ти отговоря, a ти не можеш, понеже и обaче ти си неучен и прост човек…

В товa време хaджи Генчо се рaдвaл кaто дете, зaщото щaстието му е помогнaло дa нaддумa дядa Либенa и ухилвaл се твърде приятно, a дядо Либен се сърдил, кaкто обикновено се сърдят всичките побеждени войнствени духове. Дълго време дядо Либен мислил и държaл пaлецa си в устaтa, но изведнъж повдигнaл глaвaтa си и с весело лице и с мaсленa ухилкa рекъл:

- Повярвaй ми, хaджи, че aз ти говоря истинa и че ти си бъбриш нa вятърa. Хaйде де, кaжи ми ти: у кого сa пушките по-добри - у московците ли, или у турците?
                    - Аз мисля, че московските пушки и московски те сaбли сa по-добри, обaче московците сa бългaри (християни), a турците сa турци (мохaмедaни) - рекъл дядовият Либенов противник и мигнaл с лявото око.

Дядо Либен се изкикотил и зaхвaнaл дa се плези нa хaджи Генчa, т.е. дa му покaзвa езикa си.

- Не е то тaкa, хaджи, не е то тaкa! Хиляди пъти ти кaзвaм, че товa не е тъй - рекъл дядо Либен. - Аз видя, че ти от тия нещa нищо не отбирaш… Когaто дохождaхa московците, то aз с очите си видях кaк тия купувaт турски сaбли, купувaхa и пушки. Вземaт тия турскaтa пушкa в ръкaтa си, повъртят я, повъртят я и рекaт: "Хaрaшо". А тaя думa ще дa рече нa техния московски език хубaво.
                    - А aз ще дa ти кaжa, че товa не е тaкa. Истинa е, че московците купувaт турските пушки и турските сaбли, но тия ги купувaт не зa товa, зaщото сa добри, a зa дa се похвaлят пред роднините си и пред приятелите си: "Аз убих един турчин и вземaх му пушкaтa." Ето кaквa е рaботaтa!

И тaкa думa след думa, a между приятелите се зaхвaщa кaвгa и всякaкви псувни; a нaй-повече от товa, че тия приятели сa успели вече дa се нaрежaт от стaрото винце и дa рaзвежaт езиците си.

- Ти си джaнaбетин, хaджи Генчо!
                    - А твойтa пушкa зa нищо нехелa и твоите московци нехелaт, не сa добри хорa… Крaдaт много.
                    - Ти си дявол, хaджи Генчо!
                    - Московските пушки сa по-добри от турските, a твоят кон не е кон, a клепоухa свиня!
                    - Ахмaк! - извикaл дядо Либен и потреперaл ог яд, кaто листо.
                    ------------------------------------------------------------------------------------------------

П.П. Българи от старо време - Л.Каравелов ( глава 17 )

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      А, ти кажи на твоя психиатър да ти припомни какво се случи с франките при Атила, Омуртаг, Калоян и при Дойран.

Колкото пъти БГ империя ви е хванала, толкова пъти ви е пръснала от бой. Гледай си мулти-националните чернилки в Париж, защото до 20 години, ще сте мюсюлмански град и не гледай на БГ империя в паничката.

П.П. Тоже не забравяй, че франки и франсета имат толкова общо помежду си, колкото тураци с тюрки или манголци с руснаци. Демек - нищо общо, чадо мое.

Чети за Карл Велики как говорел на френски с конете си, щото бил унизителен език и се радвай колко е бил "велик", докато Крум раздава шамари на него и на ИРИ ( Източна римска империя ). Даже си кърка винце от черепухата на некфо василевсче.

Не е лошо да се ограмотиш малко, преди да се правиш на "умник" кой кой е?!
                      Marandi мани го тоя.Французите мое се правят на велики само в Африка срещу аборигените.В Европа кой не ги е хванал той не ги утепал от бой

Коментар

• Не става дума кое предателство е по престижно. Става дума как средния избирател гледа на някакъв политик. Ак огледа на него като на човек неопитен, но приятен и с потенциал - значи е добре.

Обаче ако гледа на него като на долна к..ва, която само го използва и гледа да му бръкне в джоба - като при това не дава нищо, и дори и не е красива. Ми ясно е какво ще се случи с такъв политик.

Нашите политици много обичат да повтарят мантрата че със стари к..ви нов бардак не се прави. Ама все забравят че к...вите са всъщност те.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Че какъв е проблема. Всичко е въпрос на възмущение. Политиците забравят често че са просто едни куртизанки на народа. Ако не дразнят хората и им задоволяват прищевките народа им прощава глупостта и корупцията. Ако обаче се дърпат, правят се на велики и играят срещу интересите на господарите си - т.е. на народа. Ми тогава от куртизанки се превръщат в долни к...рви и народа почва да се възмущава и ги изхвърля.
                          Тц ....,

ще вкараш дискусията кое предателче е по-престижно: сАветското мекере или турецките ( два измислишки "етноса" на няма 100 години ).

Кефи ме наглостта на неграмотните мекерета, които си мислят, че откриват "топлата" вода в БГ империя и се гордеят какви продажници са, а всичко това се е случвало много пъти в хисторито ни. Нормално е, да избират разни примати с 1 пръст чело от селата като Първан оглу, Боко Тиквоча и сие ... та, белким станат "аристокрация"
                          -----------------------------------------------------------

Кан Севар род Дуло — 738 – 753 Убит от боилите за провизантийска политика.
                          Кан Винех род Вокил — 753 – 760 Убит заедно с рода си за провизантийска политика.
                          Кан Телец род Угаин — 760 – 763 Убит от боилите след военно поражение.
                          Кан Сабин род Вокил — 763 – 765 Детрониран от народен събор за провизантийска политика.
                          Кан Умор род Вокил — 765 – управлява само 40 дни Свален с бунт, за да не провежда провизантийска политика.
                          Кан Токту род Вокил — 765 – управлява няколко месеца Детрониран и убит заедно с брат си от провизантийската аристокрация.
                          Кан Паган неизвестен род — 765 – 766 Убит от слугите си за провизантийската си политика.
                          -----------------------------------------------------------

П.П. Родните продажници, слезли от горите и клали българи, под опеката на окупатори, си мислят, че ще им се размине, ама БГ хистори показва друго за такива елементи.

Ще има сеч и колкото повече я бавят, като се правят на ощипани, толкова по-голяма ще бъде.

Коментар

• И най-якото е че политиците на заплата в Кремъл вече не се възприемат като куртизанки Има го възмущението, има го осъждането, има го желанието да бъдат наказани - по някакъв начин. Само въпрос на време е да бъдат тотално изгонени от политиката.
                            БСП са прокажени и се разпадат ежедневно.
                            АБВ - тези някой изобщо взима ли ги насериозно.
                            Атака - Волен го взимат на сериозно само психиатрите
                            ДПС - красота и хармония - вече сигурно половината български турци ги мразят за това как са ги лъгали и крали години наред
                            ГЕРБ - правят се на европейци ама Бойко си е в едно легло с Доган и Пеевски - та и той вече е сифилистичен. Само дето никакви антибиотици не могат да му помогнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Президентът на Русия Владимир Путин разкритикува бившия съветски лидер Владимир Ленин, че е поставил мина със забавено действие под държавата и осъди бруталните репресии, извършени от болшевиките, цитиран от АП и руски медии.

Острата критика по адрес на Ленин, все още е почитан от комунистите и много други в Русия, е необичайна за Путин, който в миналото внимателно подбираше коментарите си по отношение историята на Русия, за да избегне губене на гласоподаватели, отбелязва АП.

Руският лидер осъди Ленин и неговото правителство за бруталното екзекутиране на последния цар на Русия и царското семейство. Според Путин Ленин и правителството му са виновни също за убийствата на хиляди свещеници, както и за създаването на административни граници по етнически линии.

https://news.bg/world/lenin-zalozhi-...-go-putin.html
                              ------------------------------------------------

П.П. Объркал се Вовка. Я, да дойде в наший форум и веднага ще го убедят, че изобщо е нямало такива неща
                              Според руски медии, работодатели от град Санкт Петербург в Русия са уведомили, че през 2016г. възнамеряват да съкратят от работа 19781 души, работещи за тях в град Санкт Петербург в Русия. Четете статията. http://в-деталях.рф/петербургские-ра...тят/167906/
                              В момента руската рубла се търгува по курс 90,84 руски рубли за 1 евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                И как, да питам, ще "изгоним всички руски мекерета"? Много отвисоко трябва да се почва в такъв случай, нещо
                                Че какъв е проблема. Всичко е въпрос на възмущение. Политиците забравят често че са просто едни куртизанки на народа. Ако не дразнят хората и им задоволяват прищевките народа им прощава глупостта и корупцията. Ако обаче се дърпат, правят се на велики и играят срещу интересите на господарите си - т.е. на народа. Ми тогава от куртизанки се превръщат в долни к...рви и народа почва да се възмущава и ги изхвърля.

Коментар

Working...
                                X