IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пример за ориентиране към държавно подпомагане
    http://www.razkritia.com/471681/%D1%...-%D0%B8-apple/
    Русия иска да се сбогува с Microsoft, Google и Apple създава свои алтернативи

Кога ще стане не знам, но внеконтакте е вече реалност, яндекс също, така че...........

И малко примери които намерих набързо в подкрепа на мислите ми че без подкрепа на държавата голям бизнес не става
    http://ackoleff.blog.bg/politika/201...kolko-.1103286
    Друг метод на действие е държавата да наруши регулационния режим на конкуренция. Допуска монополно положение на държавните фирми или стават олигополи /картелен тип/с което държавата оправя свой дефицит. Примери има от 50-те-60-те години на 20-ти век: Франция - петролният пазар се контролира от Френската петролна компания /CFP/ и компанията Elf-Erap 70% държавна, Великобритания - Националният въглищен борд и компанията British Gas контролират енергийния пазар до 1975 година. Тогава се създава компанията British National Oil Corporation
    Фактите! За периода от 1996 година-2000 година държавните компании в страните от ОИСР не е намалял. Във Франция и Италия делът им е до 25% от БНП, в Дания и Финландия - 35%-37%, в Германия - 54%, а в Полша - 58% .

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Нещо се отплесна.
      Примера с историка е просто пример/както каза не е приложна наука/, добре дай друга идея. В момента Бг се нуждае от пари за да се вдигне стандарта, тоест отписваме историята. За мое и твое съжаление много голяма част от способното/ имам в предвид образовано по някакъв начин/ население си търси препитанието навън. Тоест за да останат хората в бг трябва да им бъде предложена работа която съответства на заплащането на европа. Тук например начинаещ лекар започва с около 3500евро - пари след облагането, това е първата заплата, или в бг трябва съшия човек да получава поне 3-4 000лв след облагането.
      Сега е момента за подаване на данъчни декларации тук- ами щоербераторите работят по около 80-100 евро на час. За миналата година аз платих за това 170евро, върнаха ми 500.
      Как смяташ ако марков каже 100лв на час - дали някой ще отиде при него
      Да ми ремонтират каквото и да е по колата работят по 80евро на час- колко е в бг???-30-40лв на час. На старата кола за смяна на заден лагер тук ми поискаха 169++евро- в бг във фирменсервиз го смениха него + преглед+ крушки-2 за 80лв,
      За какво говорим

Изхода за Бг в момента според мен е ишлемето и в последващ момент пътя на корейците и японците- създаване на собствени марки
      Но за да се реализира каквото и да било в големия бизнес трябва държавата да застане зад дадена фирма- каквото е добро за дженерал мотърс е добро за америка.
      За мое съжаление няма да стане, не знам другите какво мислят по този въпрос, но това е моето мнение и съм се убедил че е така
      Бе не си чак толкоз прост.
      За историята не съм се отплеснал, на въпроса какво може да допринесе историята отговорих.
      Иначе това за което говориш е т.нар. капан на средните доходи. Не е лесно да се освободиш от него. Но да напомня, че 2000 година средната заплата беше под 300 лева. Сега е сигурно двойно. А не става толкова бързо.
      Вчера му разправях на Марков, че никой няма да се върне в Българрия при бвп $7500. Това е таван. Това означава, че средно това е максимума който някой върнал се емигрант ще получава. И при около 40% данъци, ще му останат под $400 на месец. Ми тя май средната заплата е толкоз.
      Ми кой ще се върне? Имайки в предвид че каквото и да правиш, това е тавана на покупателната способност.
      Иначе правилно кказваш ишлеме. Само че продукта трябва да е търсен навън и скъп. Например програмистите получават високи заплати не обвързани с покупателната способност на българина, но пък са склонни да плащат повече за по-добра (и по-скъпа) услуга, предоставена от други българи.
      Програмистите са капка в морето, лошото е че в други области е почти невъзможно да постигнеш нещо, заради пълното безхаберие на т.нар. ни държавници. Липсват каквито и да било политики за развитие на икономиката.
      За споменатите софтуерни компании няма пречки - офис, бюра, компютри, и това е. Няма никаква нужда от ддържавна помощ.
      Но за да правиш части за мецедес, се иска да има държавна политика. Инвестиитора се нуждае ет подкрепа - по-ниски данъци или никакви, в замяна на по-високи заплати да речем.
      Ама както казах, в България няма държавници, има политици.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• В същото време медиите са вече частни и разбира се, че ще приемат заплащане за всякакви тъпотии, които никой не гледа/не чете, но имат графа ( платено ).

Тураките, Манголия, Индия, азиатците, а да не говорим за поръчовото писане на УСА, Джермани, Франсе, Испания, Англия, Италия - то държавите им директно купуват ефирното време по съответната тарифа. Почти няма хамериканос филм без да лансират еврейчета - намират талантливи сюжетници, изпълнители и си кихат да присъстват като имидж позитивна реклама редовно.

Затова всяка БГ тв мяза на швейцарско сирене и текат некви сериалчета на принципа 2 часа турецко, 2 манголско, 2 хамериканско, 2 индийско и т.н.

П.П. Как ония имат кинти да го правят, а тук нямат? ( освен, ако не си наше момче и да разпределим едни кинти по веригата ) - риторично?

Бях доста обиден, когато преглеждах маркетинг плана за т.нар. "култура" в БГ и наистина мислех да забраня всичко за БГ. Имам това право, но после си викам какво са виновни па 'орицата, които си нямат на представа за псевдо-творчеството у нас? Те па като не са виновни, защо

Коментар

• Благодаря!

Ще направя няколко корекции.

1. До няколко години имаше един фонд "култура", през който се раздаваха феноменални средства за наши мурзилета и тактиката си е още от бай Тошу - печата се кух тираж, който после няма къде да се съхранява и веднага се нарязва обратно за хартия.

По този начин с изумление може да се прочете от визитките на Божо Димитров и Капка Сидерова как били най-четените автори в БГ и всяка тяхна творба се отпечатвала в 100 хил. тираж. На практика това би означавало, че при 2.5 души средно в семейство - то от 7 милки население, би трябвало всяко 20-то семейство в БГ да има в библиотеката си Капка Сидерова и Божо Димитров, а това рязко контрастира с друга статистика, че една книга в БГ се продава средно 360 бройки. За сравнение момчето с клипчета за ученици оглави класацията за 2015 година ( Емил Конрад ) с 10 хиляди продажби, като го разкарваха като мечка от панаир по училищата да ръси автографчета.

2. Не искам нещата да стават циркаджийски, а да са профи и за цял свят, без значение времето, когато ще се четат/гледат. В същото време изобщо не се имам за писател, но да кажем мога да преценя кога един продукт ще е еднодневка и кога ще издържи във времето.

Манталитет на различните етноси/народи е различен и затова се търси унифицирана форма.

Държавата и местната власт директно отрязват всеки вулгар ( пеене, танцуване, спорт, наука .... ), със стандартната формула за "недоказани" автори, няма предвидено перо в бюджета.

Което ни връща за лафчетата на Морки за миграцията. Оказва се, че всеки вулгар е конкурентно-способен навсякъде, само не и в БГ, защото не се казвал Капка или Божо?

Коментар

• Нещо се отплесна.
            Примера с историка е просто пример/както каза не е приложна наука/, добре дай друга идея. В момента Бг се нуждае от пари за да се вдигне стандарта, тоест отписваме историята. За мое и твое съжаление много голяма част от способното/ имам в предвид образовано по някакъв начин/ население си търси препитанието навън. Тоест за да останат хората в бг трябва да им бъде предложена работа която съответства на заплащането на европа. Тук например начинаещ лекар започва с около 3500евро - пари след облагането, това е първата заплата, или в бг трябва съшия човек да получава поне 3-4 000лв след облагането.
            Сега е момента за подаване на данъчни декларации тук- ами щоербераторите работят по около 80-100 евро на час. За миналата година аз платих за това 170евро, върнаха ми 500.
            Как смяташ ако марков каже 100лв на час - дали някой ще отиде при него
            Да ми ремонтират каквото и да е по колата работят по 80евро на час- колко е в бг???-30-40лв на час. На старата кола за смяна на заден лагер тук ми поискаха 169++евро- в бг във фирменсервиз го смениха него + преглед+ крушки-2 за 80лв,
            За какво говорим

Изхода за Бг в момента според мен е ишлемето и в последващ момент пътя на корейците и японците- създаване на собствени марки
            Но за да се реализира каквото и да било в големия бизнес трябва държавата да застане зад дадена фирма- каквото е добро за дженерал мотърс е добро за америка.
            За мое съжаление няма да стане, не знам другите какво мислят по този въпрос, но това е моето мнение и съм се убедил че е така
            Last edited by v_tin; 16.02.2016, 16:34.

Коментар

Цитата е много як,
              добре де може и по малко , аз питам какво би направил този човек с тези пари.
              Той се представя за историк, /сигурно е такъв/, къде би насочил 1 млн- ами в област която познава- и съответно въпросът е - смяташ ли че инвестирани 1 милион в история биха донесли на следващата година или в рамките на 10г по 5% печалба- обърни внимание печалба- или дори 2 % смяташ ли че е възможно
              Историята не е приложна наука за да очакваш някаква възвращаемост.
              Но от друга страна това е наука, която бих казал е фундамента на възпитанието на една нация.Например за едно дете е важно да знае дали е Българин, или славянин. От това би се определило съзнанието му за цял живот. А не да научава че е българин, ама говори славянски език щото българите били претопени - а това няма как да стане - българите са били завоеватели, а навсякъде където има завоеватели се говори техния език.
              Както и да е...
              Продаваем продукт от история почти няма, разбира се, филмите са едно отлично изключение. Но колко филми са направени за Римската Империя, за древните гърци, за завладяването на Америките, за Японците... И колко са направени като световен продукт за България? За това и не ни знаят. А и как да ни знаят като сме били "претопени" от "славяните"

От това което чета, Маранди се опитва да направи нвщо подобно. Може и да прекалява малко тук, но като цяло среща меко казано неразбиране. Та за него съберете пари, след подходящи редакции книгите му могат да станат бест селъри по света. И ето това ще донесе известност и признание за България.
              Я погледни в другите тържави как е - САЩ, Русия, Германия, Италия Япония, Британия, Дори Гърция, Турция, Сърбите, малките Литва, Латвия, Естония... ... Всички се гордеят с държавите си, биха умрели за тях.
              А виж нас, българите. Колко се гордеят с това че са българи, колко биха дали живота си за България?
              Та ето какво е историята, поднесена по подходящ начин на едно дете.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                И още нещо за тъпите русофило-мурзилки вечно чакащи подаяния от някъде:

Днешните руски политици нямат наследствени права върху признателността на българите, не са направили нищо, за да ни бъдат приятели.

Затова още веднъж и бавно, за да се запомни: съвременните поколения българи не дължат НИЩО на съвременните поколения руснаци. В този смисъл не дължим нищо на господин Лавров, нито цент.

Той и днешните руски политици нямат наследствени права върху признателността на българите, защото не са направили нищо днес за това да ги смятаме за опора и приятели. Или ако са направили - това е било със знак минус. Справка многомилиардните дългове по енергийните ни проекти и нищожните обеми на износа ни към Русия. Ако говорим за отношенията между нашите два народа ще бъде добре господин Лавров да види колко българи са посетили Русия, колко учат и колко работят там. Истината е, че има тотален разрив в свързаността на нашите два народа и вината не е в българите.

На практика българския бизнес престана изобщо да разчита на руския пазар и то не защото няма какво да изнесе, напротив. Изнасяме и то много за далеч по-конкурентни пазари, но политиците в Русия си мислят, че могат да управляват ръчно интереса на българските бизнесмени, да отварят и затварят вратата пред българския износ на стоки и услуги, когато си поискат и в зависимост от това дали едно или друго действие на българското правителство им харесва или не.

България не само не дължи нищо, а обратно Русия, като наследник на Съветския съюз дължи много за стореното след Втората световна война, за насилственото налагане на чужд за страната строй, който ни извади от Европа и цивилизацията за повече от 50 години и унищожи икономическия, научения и политическия елит на нацията. Само инерцията и отсъствието на рефлекс за защита на интереси спрямо Русия не са накарали българските правителства да представят сметка на Москва за нанесените щети. Така както направиха други страни излезли от бившия "соцлагер" - акцентът е на думата лагер...
                ...
                Възстановяването на историческите баланси е необратим процес и се страхувам, че господин Лавров тепърва има да получава нелицеприятни новини от все по-непризнателна България към съветска Русия, без разбира се да забравяме руските войници воювали както за свободата на България, така и против нея.

Съвременните ни исторически "баланси" са изключително негативни за България поради неоимперската политика на Владимир Путин, която превърна дори "братска" Украйна във вечен враг. Погледнете - на територията на бившия СССР не остана страна, която да храни истински и неподплатени с материални интереси симпатии към политиката на Кремъл...
                ...
                Мога да го уверя - хората у нас, за които руският външен министър пише, че обичат Русия повече от страната си ще стават все по-малко. Те са устойчиви маргинали. И най-важното послание към ръководителя на руската дипломация - тези български политици нямат никакъв шанс днес или в бъдеще да управляват България и да променят траекторията й на развитие. Добре е в Москва да свикват с тази мисъл.

Губят почва под краката си, затова стават по-нервни. Жалко, дори в дипломацията вече няма стандарти.

Линк към цялата статия
                Някой ще обясни ли защо производството на битови хладилници и битови фризери в Русия през декември 2015г. е намаляло с 30,4 % спрямо декември 2014г.?
                Някой ще обясни ли защо производството на битови хладилници и битови фризери в Русия през 2015г. е намаляло с 15,8 % спрямо 2014г.?
                Данните са публикувани от Росстат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                  Ватю кои ще съберете пари от форума?
                  Например ти марков, грос, гигов, дъм... ( макс не го слагам, щото той е от тия които взима, не от тия от които се събира)
                  Можеш да се консултираш с Измамника, едно време орева форума за 50000 лева и май ги събра). Какво стана с тези пари - "Инвестирани бяха в Шумако, заведенията на Белград и Букурещ".
                  Цитата е много як,
                  добре де може и по малко , аз питам какво би направил този човек с тези пари.
                  Той се представя за историк, /сигурно е такъв/, къде би насочил 1 млн- ами в област която познава- и съответно въпросът е - смяташ ли че инвестирани 1 милион в история биха донесли на следващата година или в рамките на 10г по 5% печалба- обърни внимание печалба- или дори 2 % смяташ ли че е възможно

Коментар

Ако имаш 500000-1 000000 какво би направил, кое е това производство или услуга която/което е толкова нужно на света, че може да съществува самостоятелно без други производства/услуги. Като почнете да пишете като форекс анал-изатори, че направо ви се чудя на акъла. Ти нали си историк- хайде дай идея, ще съберем пари от форума и ще я реализираме, ако форума я сметне за жизнеспособна. Всеки се простира до неговия праг на познанието
                    Ватю кои ще съберете пари от форума?
                    Например ти марков, грос, гигов, дъм... ( макс не го слагам, щото той е от тия които взима, не от тия от които се събира)
                    Можеш да се консултираш с Измамника, едно време орева форума за 50000 лева и май ги събра). Какво стана с тези пари - "Инвестирани бяха в Шумако, заведенията на Белград и Букурещ".

Коментар

• Малко смях от кисинджър
                      http://www.blitz.bg/news/article/393427
                      2. За бомбардировките над Камбоджа: „(Никсън) е за масирани бомбардировки на Камбоджа и нищо не иска да чуе. Това е заповед, тя трябва да се изпълни. Всичко, което лети или всичко, което мърда“

Тоест президента не знае за такава заповед , но трябва тя да бъде изпълнена

4. За червените кхмери: „Колко души той (министърът на външните работи на Червените кхмери Йенг Сари) е убил? Десетки хиляди? Кажете на камбоджанците (т.е. на Червените кхмери), че ние ще сме приятели. Те са кръвожадни кучи синове, но това не ни пречи. Ние сме готови да установим контакт с тях. Съобщете им за това, но не им предавайте казаното малко по-горе“.

8. За Чили: „Не разбирам, защо ние трябва да стоим и да гледаме, как страната се срива към комунизъм заради безотговорността на нейното население. Този въпрос е прекалено важен за чилийските избиратели, за да им позволим да вземат самостоятелни решения“.

9. За незаконното и противоконституционното: „Незаконните ще ги правим веднага, за противоконституционните ни е необходимо малко повече време“.

Точка 9 направо ме кефи, в момента в който стана предприемач ще накарам да ми я запишат на стената

http://bultimes.com/kisindzhar-fashi...hima-v-rusiya/
                      Кисинджър: Фашистът Путин трябва да бъде ликвидиран заедно с режима в Русия
                      Публикувано на 26.09.2015 в Свят
                      http://bultimes.com/kisindzhar-rusiy...-a-ne-zaplaha/
                      Кисинджър: Русия е гарант за новото глобално равновесие, а не заплаха
                      Публикувано на 05.02.2016 в Свят

Обърнете внимание на датите
                      Last edited by v_tin; 16.02.2016, 14:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                        Не познавам момата. ...да почвам ли да съжалявам, според информацията от твоя пост?
                        IMG:http://static.bnews.bg/ebca8f493e79.jpg)

Скандално преобразена визия показа бившата шефка на финансовото разузнаване към ДАНС, която проспа източването на КТБ, Полина Кавръкова.

Младата ексдиректорка, назначена на апетитния пост в края на 2011 г., когато балона започва да се надува, и освободена тихомълком през май 2014 г., пъчи чисто нов силиконов бюст и естетически изпипани устни по снимки в Instagram профила си. Визията на 39-годишната счетоводителка към днешна дата си няма нищо общо с осанката й от преди година и половина, когато се измъкна „по терлици“ от държавата дни преди банката да рухне. За да се скрие от отговорност, Полина Кавръкова се изнесе в Канада с всичките тайни по източването на КТБ. Според запознати се вихрила също в Италия и Великобритания.

И изненадите не спират до тук. Справка на Bnews разкри, че Кавръкова е била кандидат за директор на ТД на НАП-Велико Търново, под чиято шапка попадат цели седем областни данъчни служби – Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Плевен и самото Велико Търново. Конкурсът е бил обявен в края на миналата година и финишира преди няколко дни, когато в шефското кресло сяда опонента й Ивайло Здравков.

Сексапилната вече Полина Кавръкова, родом от Добрич, която била наричана в службите „счетоводителката от Делиормана“ бе назначена за директор на дирекция „Финансово разузнаване“ в ДАНС в края на 2011 г. без нито един ден трудов стаж в службите за сигурност. Преди това е била съсобственик на счетоводна къща „Политконсулт“ в Добрич.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                          За червенушките думата Отечество май няма особено значение.
                          Напротив!
                          Има точно "особено значение".
                          Няма значение от коя страна, народ или етнос са, за тях всички Отечеството е само едно - червено, със столица масква.
                          Не е от значение също така КОЙ управлява там в момента, важното е да му лижат дупарката.

Коментар

• За червенушките думата Отечество май няма особено значение.
                            The strongest stand last.

Коментар

КАто каза свирки, какво ще кажеш за полина кавръкова, пишат че била добра в това
                              Не познавам момата. ...да почвам ли да съжалявам, според информацията от твоя пост?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                                Прав си. И всички такива паметници трябва незабавно да бъдат пренесени в съответните посолства.
                                На американските летци си е вече там, сега е ред на МОЧА, стотиците "альоши" и други каменни толупи да напълнят рушняшкото посолство.
                                Там исаков, може да им върти свирки, колкото си иска.
                                КАто каза свирки, какво ще кажеш за полина кавръкова, пишат че била добра в това

Коментар

Working...
                                X