IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Въпрос е принципен: Защо ние трябва да се стискаме и да къпим без борчове, като в същото време ни се пренасочват трафик през болници от такива кат' тебека, щото те решили, че болницата не е грижа на общината.

Ами, пращай ги в Софето тогава, бре? Що ги пращаш тук ( Здравната каса е там )

Коментар

• Ела и го обясни това на 60 хилядна община, която трябва да бави и такива като твоята.

Ще те разкостят, бре ако ги оставиш без болница и да ги пращаш после на майната си при други. Мислиш ли, че тук лекарите не ви пцуват, щото всички легла са заети и сега тукашните трябва да чакат, докато се освободят легла за тарикатчетата дет' си фалирали тяхната болница и ги пращат насам?

Не я мисли общината за улици, осветление, детски гради и фрочие. Всичко асфалтирано, детските градини са 30 левас/месец по памет, а качество на услуги бие това в софето, щото тук са пилотните проекти за електронна администрация поне от 10 години.

Тоест трябва ти някаква хартия, отиваш в център входираш си заявката и общината ти я вади по служебен път. Ти не ходиш никъде. Понял?

Даже има зимна пързалка тук собственост на общината и я пускат покрай нова година малките да покарат. Т'ва е накратко

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Бе, ти можеш ли да четеш се чудя преди да пишеш, бре?

Казах общината няма задължения. Не я мисли болницата - 1 милка са бял кахър за община като нас. Ако се наложи, ке я извадим. Не четеш ли, че само за тази година ще получат целева общинска субсидия от близо милка?

Не заем, зайко байко, а субсидия!! ( на батко тарикатчето, дет' си фалирал болницата сам, че се и пърчи с това ) - хихи
        Лясковски това са грешни пропилени Общински пари на вятъра , не го ли разбираш.

Отговорностите в държавата са разделени на Държавни дейности и Общински дейности. Здравеопазването е държавна дейност.

По тази причина със здравните вноски се облага всеки доход от труд , средствата влизат в Здравната каса и служат за разходите в здравеопазването под управлението на държавата.

Общинските приходи са за общински дейности , не за здравеопазване което трябва да се финансира от държавата.
        Общините са принудени от безизходицата да пилеят едни пари за нещо което не е тяхна отговорност , вместо да си правят качествено услугите с които са задължени по закон като ремонти на пътища, осветление в населените места , инфраструктурата в града , подръжка на детски градини и т.н.

Тази практика я има на много места но е тотално грешна , като проблема идва от държава която недофинансира общинските болници ... знам че няма да вденеш, и чак се чудя що ти го обяснявам това ...

Ако си мислиш че е голямо геройство че община Горна оряховица ще даде милион на болницата ви за да не фалира се лъжеш, тези пари ще бъдат отрязани от други общински дейности щото няма да паднат от небето......
        Ти ша ходиш из дупки по улиците и пропаднали тротоари , при вас няма да има места в детските градини или отпадъците няма да се извозват както трябва ...тоест града ще е мръсен .....
        Last edited by markoci; 20.02.2016, 15:43.
        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
          И продължаваш да лъжеш.
          .................
          Ето ти балансче да си четеш
          Ти са шегуваш. Смрадни да чете!!!!
          Чи той писател ве, дан'е читател?
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Точно пък ти да се оплакваш от изтрит акаунт, нали сам каза че имаш поне 20 неактивни, като спрат единия, караш с другия, боли те фара доколкото разбирам

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
              Дребната подробност че това разстояние в NRW се минава за по-малко време отколкото между два квартала в София я пропускаш? А то такива като тебе дето се "разкарвали" ама иначе искат без пари да минат, с лопата да ги ринеш.
              Za разстоянията си прав, виж за без пари- ами такава е системата, от последната ми заплата са удържани около 230евро- дали е без пари

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов! Разгледай мнение
                Защо не преименувате темата на :

"Арабските новини на Марков тро.а?"

"Политика" вече не е адекватно спрямо съдържанието.

Същият е включил и обида в подписа си, това е нещо за което на мен ми изтриха акаунта.

Как ще постъпите в случая?
                Не са притеснявай ве! Ти имаш много. За един ник ли си?
                Един ша ти изтрият, три ша си напрайш.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Бе, ти можеш ли да четеш се чудя преди да пишеш, бре?

Казах общината няма задължения. Не я мисли болницата - 1 милка са бял кахър за община като нас. Ако се наложи, ке я извадим. Не четеш ли, че само за тази година ще получат целева общинска субсидия от близо милка?

Не заем, зайко байко, а субсидия!! ( на батко тарикатчето, дет' си фалирал болницата сам, че се и пърчи с това ) - хихи
                  Last edited by marandi; 20.02.2016, 15:30.

Коментар

Я, да видим как правят на други места: Общинският съвет прие бюджета на Община Горна Оряховица за 2016 г.

http://g-oryahovica.org/2011-11-27-0...----2016-.html

Приоритет е също подобряване на условията в МБАЛ „Св. Иван Рилски”, затова здравното заведение ще получи финансова подкрепа в размер на 300 000 лв.

За ремонти по програма „Красива България” са предложени хижа „Божур” и МБАЛ „Св. Иван Рилски”, за които е предвидено собствено участие.
                    -----------------------------------------------------------

П.П. Някъде заеми виждат ли се? Или просто всяка година се отпускат целеви субсидии, за да съществува болница в региона, а не неква поликлиника с куха дейност, която само препраща закъсалите да вървят на друго място

И продължаваш да лъжеш.

Бегла справка в Търговския регистър където има баланс за 2014 на упоменатото лечебно заведение се вижда че Общинските пари не решават проблема а само го отлагат.

Болницата в Горна Оряховица за която се пъчиш е на загуба!
                    Натрупана непокрита загуба към края на 2014 е 1 129 хил лева.
                    Капитала на болницата е отрицателен в размер на МИНУС 979 хил .лева. Тоест на практика болницата е във фалит щото няма капитал !!

Общо задълженията на болницата са към 1 195 хил .лева

Като гледам пътя по който са поели , скоро ще ме викат като консултант по преструктурирането. Колкото по рано се направи толкова по малки ще са краините загуби .....

Ето ти балансче да си четеш
                    Attached Files
                    Last edited by markoci; 20.02.2016, 15:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                      Дребната подробност че това разстояние в NRW се минава за по-малко време отколкото между два квартала в София я пропускаш? А то такива като тебе дето се "разкарвали" ама иначе искат без пари да минат, с лопата да ги ринеш.
                      Ке си купим хеликоптери, без пари са и шъ си житкаме.

А, тарикат Морки ще му разлепя снимката в тукашните болници със забрана да влиза, щото аман от тарикати и сега си праща целото село при нас да ги бавим - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                        Голям си неграмотник бе .....как се отпуска заем от бюджет на хартия бе ......така става само във фантазиите на Лясковски готвач ... Нали Бюджета подлежи на проверка от Сметната палата и Финансовия контрол .....
                        Кажи сега кое вярно последно?

1. Ч си отпускал кухи заеми на болницата през общиския бюджет, за да свиеш активите, демек да фалира?
                        2. Или че това е незаконно?

Коментар

• Защо не преименувате темата на :

"Арабските новини на Марков тро.а?"

"Политика" вече не е адекватно спрямо съдържанието.

Същият е включил и обида в подписа си, това е нещо за което на мен ми изтриха акаунта.

Как ще постъпите в случая?

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Otnoсно болниците- живея в град с около 16000 няма болница, има поликлиника с 3 доктора. Може да има и други доктори, не знам, но болница няма, най близката е на 10-15км. Вчера отидох с час за 10,30, влязох в манипулационната около 11,10, чаках поне 10мин доктор, който дойде погледна проблема/кожен/ изписа ми лекарство и каза ако не подейства след седмица пак да отида. Преди нова година около 5-10 ноември имах забит нокът на крака, доктора / личен / адреси и телефони на няколко хирургии в района, след обиколка се установи че не могат да ме изцерят никъде по рано от януари, отидох в болницата, голяма, хубава сграда, погледнаха документите и ме изритаха с думите, не си за нас, върви в някоя малка хирургия. Да не съм платил нищо но това разкарване ме убива. Ако е станало както марков е описал е добре за хората и за общината, не се изразходват пари за скъпа структура. Наистина е жалко че се е наложило много хора да бъдат съкратени, но както каза москов в демокрацията на 100човека има 4 легла- в бг били според него около 20, гоним този стандарт, ами това е демокрация, да , вече може да умреш демократично

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              Otnoсно болниците- живея в град с около 16000 няма болница, има поликлиника с 3 доктора. Може да има и други доктори, не знам, но болница няма, най близката е на 10-15км. Вчера отидох с час за 10,30, влязох в манипулационната около 11,10, чаках поне 10мин доктор, който дойде погледна проблема/кожен/ изписа ми лекарство и каза ако не подейства след седмица пак да отида. Преди нова година около 5-10 ноември имах забит нокът на крака, доктора / личен / адреси и телефони на няколко хирургии в района, след обиколка се установи че не могат да ме изцерят никъде по рано от януари, отидох в болницата, голяма, хубава сграда, погледнаха документите и ме изритаха с думите, не си за нас, върви в някоя малка хирургия. Да не съм платил нищо но това разкарване ме убива. Ако е станало както марков е описал е добре за хората и за общината, не се изразходват пари за скъпа структура. Наистина е жалко че се е наложило много хора да бъдат съкратени, но както каза москов в демокрацията на 100човека има 4 легла- в бг били според него около 20, гоним този стандарт, ами това е демокрация, да , вече може да умреш демократично
                              Ами разликата е, че щом се чу за тази фитка да се фалирала болницата по описаната от Морки схемичка, тук целият град и регион скочи на стачни действия, които продължиха дни.

Ха, да видиш как бързо се намериха общински средства за субсидии всяка година. В същото време нямаме кредити общината, за разлика от 30% фалиралите общини в БГ.

Въпрос е защо ние ще лекуваме моркуфските поликлиники, дет' фалирали и с общински кредити?

Морки си откраднал едни кинти да им фалира болницата законно, а сега ние да му гледаме закъсалите? Що?

Коментар

Мхм ... гоуеми при това. Виж, че той сам си го е написал. Умишлено надписвали сметката срещу "кухи" заеми, които никога не са давали, освен на хартия.
                                Кои какви сметки е надписвал бе Лясковски, обясни бляскавата си готварска мисъл да се светна ....

Коментар

Working...
                                X