If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Финансовото министерство за втори път от началото на сегашното управление иска да направи осигуряването в частен пенсионен фонд неатрактивно. Изненадващо и без обсъждане в петък вечер беше качен проект за промени на Кодекса за социално осигуряване, който на практика зачерква смисъла на личното спестяване и вкарва натрупаните суми от осигуровки в солидарен модел, т.е. мека форма на държавното НОИ.
Това удря правата на 3.5 млн. души, или почти всички работещи, чиито наследници вече няма да имат възможност да получат неизплатените като пенсии суми по партидите им. Родените след 31 декември 1959 г. задължително внасят 5% от заплатата си в частен фонд и натрупаните суми за 16 години са 7.7 млрд. лв...
Българското здравеопазване остава най-скъпото в Европа. Над 50 на сто от парите за здраве излизат не от системата, а от джоба на болния човек. http://www.blitz.bg/news/article/407695
То нямаше тоалетна хартия, месо и ток (ПРИ работещи 6 блока на АЕЦ!!!), те ми подсмърчат за банани.
Децата събираха празни кутии от цигари и кенчета от бира и безалкохолни, останали от чужденците по курортите и ги гледаха с благоговение, като туземци мъниста.
За истински шоколад, а не марципанени говна да не говорим.
Нямаше щото беше евтин и имаше фабрики и заводи.Сега няма промишленост.Като се скапе построеното от великия държавник Тодор Живков пак ще стоиш без ток
Сърбетата да не се правят на ощипани госпожички, именно големия брат им подари толкова територии крадени за сметка на България, Румъния и Унгария.
Сега, щото големия брат отива в канала, дай да се преориентираме докато е време, че да не загубиме случайно...
Вучич не е точно проевропейският политик/избор на Сръбия. На думички декларира проевропейски избор, а под масата бута и на Путин. Той беше премиерът, който премести официалното отбелязване на националния празник на сърбелите, за да спретне военен парад в чест на другаря Пу. Похарчи едни от последните кинти в сръбската хазна за военната ганимация, белким Пу отпусне някоя рубла... ама оня не дава (само взема) щото и Пу, милия, вече привършваше париците...
Та точно тогава се появи "проевропейската" ориентация на Вучич... ама проевропейска пак по сръбски - гледа те в ръцете да му дадеш нещо (я двора на комшията, я някоя марка - днес евро)...
Проевропейска Сърбия победи категорично на изборите вчера проруските носталгици по миналото и за пореден път доказа, че спекулирането с чувствата на част от европейските народи, на славянска, православна и прочее платформи, наблягащи на историята, не са алтернатива на демокрацията и Запада.
Сърбетата да не се правят на ощипани госпожички, именно големия брат им подари толкова територии крадени за сметка на България, Румъния и Унгария.
Сега, щото големия брат отива в канала, дай да се преориентираме докато е време, че да не загубиме случайно...
Понякога си мисля, че от Алеко насам не сме мръднали и милиметър.
"Комичен образ е – гледах го веднъж в Борисовата градина как играе футбол – от неговия отбор все млади момчета, пъргави, тичат, подават му, а той само седи пред вратата на противника и рита най-сватбарски. Когато уцели вратата, вратарят, вместо да спасява, бяга на другата страна – гооол! Вкара десетина гола и така се радваше, искрено, като малко дете, сякаш не вижда, че всички наоколо се правят на луди – Той да бие, Той да е доволен. По едно време един от противниковия отбор вика на вратаря: „А хвани Му една топка, де!” А вратарят му отвърна: „Ето ти ръкавиците, ела ти Му хвани". http://www.ploshtadslaveikov.com/mihail-veshim/
Редактирането е хубаво нещо. В случая, вероятно, поради несъгласие. Да питам ли, "защо"?
До Многоникия:
...И на кой коловоз е този влак за сев.Корея?
- Да не питам за снимката по-долу от какъв зор и какво би трябвало да изразява, обяснява и т.н.
Редактирането е хубаво нещо. В случая, вероятно, поради несъгласие. Да питам ли, "защо"?
До Многоникия:
...И на кой коловоз е този влак за сев.Корея?
- Да не питам за снимката по-долу от какъв зор и какво би трябвало да изразява, обяснява и т.н.
Падал си на глава в/у тротоара, май. И аз растях тук, и аз пазарувах тук. И точно да ми "забраняват" не съм усетил, защото не ме много теглеше а, където съм поискал, беше с екскурзии и бригади, пускаха хората.
За духането, се захващай сам. Приляга ти.
Влака за Корея е на твое разположение. Такава бригада ще направиш, че...
НИЕ бяхме от тия 98% на които беше ЗАБРАНЕО да напускат "рая"
ВИЕ бяхте (и в голяма степен, все още сте) ония 2% дето "сития на гладния не верва".
Падал си на глава в/у тротоара, май. И аз растях тук, и аз пазарувах тук. И точно да ми "забраняват" не съм усетил, защото не ме много теглеше а, където съм поискал, беше с екскурзии и бригади, пускаха хората.
Коментар