Първоначално изпратено от Manyface God"
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 24.08.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеПпростотията по-добре да се не ишзлага на показ, освен когато е жизнерадостна, жизнеутвърждаваща. Този случай не е такъв. Това е бая пошло.
Кога ще има демонтажи!!!??????????????????????????????The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеДемонстрирам отношение на комуняги към българския герой Васил Левски.
Трябваше ли, да премълча?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеС риск да ме обругаете и от двете страни, ще ви светна, че в началото на 1990 бях май първия, който подхвърли на медиите необходимостта Паметникът на съветската армия в София да бъде преместен. Съображенията са ясни - несъобразяване с архитектурната ситуация, художествени слабости, политически внушения със съмнителен характер, несъобразяване с българския суверенитет. Но има и още нещо. Ако това се беше случило, паметникът едва ли щеше да бъде поруган, което бе за предпочитане и за двете страни. Трябва да има разум и мъдрост в такива моменти, наместо глупаво упорство и конфронтиране.
Този надпис, който демонстрираш тук, си е в тази насока, поругаване на паметник. Неприемливо, но го правиш повод на нова конфронтация. Спрете се, бе. Плюете се бед спирка и ограничения и работата на все ро-зле отива.
Трябваше ли, да премълча?
ИЛИ НАПРАВО ДА ГО ПРЕМЕСТИМ, ЗА ДА НЕ ИМ ПРЕЧИ??The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ!!!
ДАНО СЕ ВЪЗНЕСЕТЕ ВСИЧКИТЕ РОДОПРЕДАТЕЛИ ПО-СКОРО!
Този надпис, който демонстрираш тук, си е в тази насока, поругаване на паметник. Неприемливо, но го правиш повод на нова конфронтация. Спрете се, бе! Плюете се без спирка и ограничения и работата на все по-зле отива.Last edited by Trakatrak'; 09.05.2016, 13:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеВойната е просто бизнес, ВСВ е продължение на ПСВ и се опитва да постигне целите, които не успя да постигне ПСВ. Става въпрос за използването на другаря ШикълГрубер, като военен инструмент срещу СССР/Россия
Монтегю Норман-Банка Англия от 1920г, Бенямин Стронг-Фед, Ялмал Шахт- шеф на Райхсбанк и МинФин по късно, кумец на Норман и връзката на Хитлер с Господарите на парите
Ваймарска република
План Дауес
Фед повишава лихвите, дали Великата депресия не е контролиран процес
Монтегю Норман закрива пазара на Англия за Хамерика
Създаване на Банката за международни разчети в Базел
Кредитиране на Хитлер от Банк Англия и ФЕД
Аншлюса, Немското Съединение
Харизване на Австрийското злато на Хитлер
Похапване на Чехия от Хитлер
Харизване на Чешкото злато на Хитлер
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеЕ, всичко е възможно, ама дано се не случва. Войните са необходими за разрешаване на завързани ситуации и непреодолими противоречия, чрез тях се придвижва промяната или се усмирява, така че не могат да се избегнат, но в повечето случаи би трябвало да се поддават на контрол и регулация.
Монтегю Норман-Банка Англия от 1920г, Бенямин Стронг-Фед, Ялмал Шахт- шеф на Райхсбанк и МинФин по късно, кумец на Норман и връзката на Хитлер с Господарите на парите
Ваймарска република
План Дауес
Фед повишава лихвите, дали Великата депресия не е контролиран процес
Монтегю Норман закрива пазара на Англия за Хамерика
Създаване на Банката за международни разчети в Базел
Кредитиране на Хитлер от Банк Англия и ФЕД
Аншлюса, Немското Съединение
Харизване на Австрийското злато на Хитлер
Похапване на Чехия от Хитлер
Харизване на Чешкото злато на Хитлер
Коментар
-
Днес е празник на Европа и ден на Победата.
Поздравявам Ви !
Празникът е хубав повод да се замислим за отбраната на Родината.
Искам да споделя няколко думи и да помоля за допълнителна информация и мнения.
Вчера Лорда е постнал eдна статия, на която изглежда не е обърнато внимание. Вероятната причина, че източникът е компромисен, а материалът е вероятно небалансиран.
Слушах на Гергьовден и разговор с Командира на ВВС на РБългария – генерал Радев. Вътрешното ми усещане е, че това е сериозен и достоен мъж.
Събитията от последната поне една година подсказват за необходимост от обръщане на внимание на потребностите на Българската Армия. България има необходимост от нови самолети и по всичко личи, че на тази теза не може да се опонира сериозно. Аз лично неколкократно съм се изказвал негативно по въпроса със закупуването на самолети и това си има причини, които са нещо съвсем отделно, а и аз съм без значение.
Незаобиколим факт е, че сме членове на ЕС и НАТО. Сред колегите има много мнения, но аз постоянно изразявам субективно станище, че поради особености на национабните ни елити, на този етап ЕС за нас е безалтернативен в културен план.
С НАТО е по-сложна картината, но до момента на нашето участие в тази организация и съществуването и следва д а сме лоялни съюзници. Нищо друго смислено не мога да си представя.
От парада се видя, че нашата армия е изцяло въоръжена с руско оръжие, което по никакъв начин не може да се приеме за нормално. Западните (ж)ипки и разни транспорти не следва да се броят.
Генерал Радев каза кратко и ясно, че на България и трябват самолети и армията ще се радва да получи натовски самолети. Ясно е, че това не е някаква проста търговска операция, а дългосрочно политическо и стратегическо решение, при което в най-оптимистичен вариант, от момента на вземане на политическо решение и обличането му в законова рамка (тук включвам и бюджета), до момента на поемане на бойно дежурство на новите машини, ще минат минимум 5 години. Като си знаем оправията и дереджето, по-удачно е да ги пишем седем.
Не познавам тази област и имам необходимост да чуя и други мнения. Какъв тип самолети са и необходими на Бг? Дори различните класификации не познавам. МИГ 29 се води лек изтребител. На нас такъв клас ли ще ни върши работа най-удачно? Чувал съм да се говори за многоцелеви, за прехващачи, за машини за установяване на превъзходство във въздуха (което е абсурдно за страна като Бг).
Като съобразим сроковете, кое поколение трябва да е удачният за нас избор?
Въпросът за парите е също основен.
От статията в блиц става ясно, че има сделка за доставка на новия СУ 35 за Китай. Споменава се цена от 2 млрд. ЩД за ескадрила 24 бр., което прави средно по 83 млн. На бр. Предполагам, че в тази сделка са включени и много други неща – права, документи, подготовка, обучение, тренажори, различни сетове резчасти и какво ли още не, формиращо цялата съпътстваща инфраструктура и условия, които са неизбежни за подобна сделка. Това може да обясни и огромната разлика в цената на самия самолет, която е спомената отделно в същата статия. Говори се за 45 млн. ЩД. Оценка?!
Цените тук са интересни за да добием някаква представа за съотношение на цена и качество и при съобразяване на другите важни условия за вземане на политическо решение: тип самолет, поколение и количества.
Споменава се цената на американския F 35 - 122 млн. Щ.Д. От контекста и мястото на споменаване е редно да се заключи, че цената от 122 млн. Щ.Д. Следва да се сравнява с 45 млн. ЩД. За СУ-то, а не с 83 млн. Щ.Д. За съпоставими параметри.
При това трябва да се държи сметка, че F 35 (доколкото разбрах) е нещо като бюджетна, поокастрена версия на F 22 Raptor, които е вероятно най-върховият самолет в момента, но при него цената вероятно е от порядъка на 200 млн. ЩД. Само за самата техника.
Очевидно е, че F 35, да не говорим пък за F 22, не са самолети за нас, но познаването на даденостите помага за ориентиране в пазара и вземане на удачни решения.
Кави са възможните и смислените политически и технически решения?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеНа този ДЕН Ние празнуваме Деня на Победата! С ДНЕМ ПОБЕДЫ!The strongest stand last.
Коментар
-
Като сме се заговорили за паради - на мен ето тези ми допадатАко ни нападнат - веднага се предавам без бой
https://www.youtube.com/watch?v=Lb7iFfw_iww Особено от тия с червените униформи ми омекнаха краката ....
Last edited by netware5; 09.05.2016, 12:58.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеМъжът ми е бил гвардеец. При тях не съществува понятието "бивш". Независимо от изминалите години, изважда ловната карабина от касата и прави шоу на сина ми ... и на дебелото псеБраво, жив и здрав да е!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеНе е баш така, Тянке. Личи си че имат затруднения и колебания, но те са войници, а не циркаджии. Освен това наште пушки по тежки. Гледал съм ги на първото и второто шоу в Армеец и предпочитах да се кефя на духовата музика, отколкото да ми подхвърлят разни железа. Тръпнех да се не издъни некой, да не изпусне оружието. Слава Богу, размина се.
Самозарядна карабина Симонов. И това е част от задълженията им - все пак са Представителна рота.
Проблемът е по-скоро в текучеството. Почти не се задържат на служба.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Според вас, колко процента ще бъде инфлацията в Русия през 2016г.?
Да ви напомня, че според Росстат, в края на април 2016г. потребителските цени в Русия са се увеличили с 7,3 % спрямо края на април 2015г., а от началото на 2016г. до края на април 2016г. потребителските цени в Русия са се увеличили с 2,5 %.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеНе, подсилих нещата, напоследък гвардейската част се справя добре. Е то и днес церемонията по издигане флага на ЕС им се е получила добре, както и Гергьовденската церемония в АА...Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар