IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
    Да търся ли снимката паметника на Левски в подножието на хълма с извисяващ се Альоша!

Кога ще има демонтажи!!!??????????????????????????????
    Альошата едва ли ще бъде демонтиран. Паметникът е добър, сложен е на място където е имало паметник за войната от 1877-1878, Но този в София е крайно дразнещ. Смятам, че на гара Пионер по-добре ще стои, хем близо до руското посолство. Но няма пари и решителност да се справят с това недоразумение. Автор е един от великите български скулптури, но сякаш и той се се съпротивлявал на поръчението. Резултатът е видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
      Ппростотията по-добре да се не ишзлага на показ, освен когато е жизнерадостна, жизнеутвърждаваща. Този случай не е такъв. Това е бая пошло.
      Да търся ли снимката паметника на Левски в подножието на хълма с извисяващ се Альоша!

Кога ще има демонтажи!!!??????????????????????????????
      The strongest stand last.

Коментар

Демонстрирам отношение на комуняги към българския герой Васил Левски.
        Трябваше ли, да премълча?
        Ппростотията по-добре да се не излага на показ, освен когато е жизнерадостна, жизнеутвърждаваща. Този случай не е такъв. Това е бая пошло.

Коментар

С риск да ме обругаете и от двете страни, ще ви светна, че в началото на 1990 бях май първия, който подхвърли на медиите необходимостта Паметникът на съветската армия в София да бъде преместен. Съображенията са ясни - несъобразяване с архитектурната ситуация, художествени слабости, политически внушения със съмнителен характер, несъобразяване с българския суверенитет. Но има и още нещо. Ако това се беше случило, паметникът едва ли щеше да бъде поруган, което бе за предпочитане и за двете страни. Трябва да има разум и мъдрост в такива моменти, наместо глупаво упорство и конфронтиране.
          Този надпис, който демонстрираш тук, си е в тази насока, поругаване на паметник. Неприемливо, но го правиш повод на нова конфронтация. Спрете се, бе. Плюете се бед спирка и ограничения и работата на все ро-зле отива.
          Демонстрирам отношение на комуняги към българския герой Васил Левски.
          Трябваше ли, да премълча?

ИЛИ НАПРАВО ДА ГО ПРЕМЕСТИМ, ЗА ДА НЕ ИМ ПРЕЧИ??

Коментар

ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ!!!

ДАНО СЕ ВЪЗНЕСЕТЕ ВСИЧКИТЕ РОДОПРЕДАТЕЛИ ПО-СКОРО!
            С риск да ме обругаете и от двете страни, ще ви светна, че в началото на 1990 бях май първия, който подхвърли на медиите необходимостта Паметникът на съветската армия в София да бъде преместен. Съображенията са ясни - несъобразяване с архитектурната ситуация, художествени слабости, политически внушения със съмнителен характер, несъобразяване с българския суверенитет. Но има и още нещо. Ако това се беше случило, паметникът едва ли щеше да бъде поруган, което бе за предпочитане и за двете страни. Трябва да има разум и мъдрост в такива моменти, наместо глупаво упорство и конфронтиране.
            Този надпис, който демонстрираш тук, си е в тази насока, поругаване на паметник. Неприемливо, но го правиш повод на нова конфронтация. Спрете се, бе! Плюете се без спирка и ограничения и работата на все по-зле отива.
            Last edited by Trakatrak'; 09.05.2016, 13:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
              Войната е просто бизнес, ВСВ е продължение на ПСВ и се опитва да постигне целите, които не успя да постигне ПСВ. Става въпрос за използването на другаря ШикълГрубер, като военен инструмент срещу СССР/Россия

Монтегю Норман-Банка Англия от 1920г, Бенямин Стронг-Фед, Ялмал Шахт- шеф на Райхсбанк и МинФин по късно, кумец на Норман и връзката на Хитлер с Господарите на парите
              Ваймарска република
              План Дауес
              Фед повишава лихвите, дали Великата депресия не е контролиран процес
              Монтегю Норман закрива пазара на Англия за Хамерика
              Създаване на Банката за международни разчети в Базел
              Кредитиране на Хитлер от Банк Англия и ФЕД
              Аншлюса, Немското Съединение
              Харизване на Австрийското злато на Хитлер
              Похапване на Чехия от Хитлер
              Харизване на Чешкото злато на Хитлер
              Изредената поредица от фактори и възбудители основополагаща, но не е единствена. Има множеиство още икономически, социални, психологически и пр. доводи, поводи, основания и причинители на тези глобални, ключови и възлови събития. Историята не може да се проясни освен като паметна картичка.

Коментар

• ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ!!!

ДАНО СЕ ВЪЗНЕСЕТЕ ВСИЧКИТЕ РОДОПРЕДАТЕЛИ ПО-СКОРО!
                Attached Files

Коментар

Е, всичко е възможно, ама дано се не случва. Войните са необходими за разрешаване на завързани ситуации и непреодолими противоречия, чрез тях се придвижва промяната или се усмирява, така че не могат да се избегнат, но в повечето случаи би трябвало да се поддават на контрол и регулация.
                  Войната е просто бизнес, ВСВ е продължение на ПСВ и се опитва да постигне целите, които не успя да постигне ПСВ. Става въпрос за използването на другаря ШикълГрубер, като военен инструмент срещу СССР/Россия

Монтегю Норман-Банка Англия от 1920г, Бенямин Стронг-Фед, Ялмал Шахт- шеф на Райхсбанк и МинФин по късно, кумец на Норман и връзката на Хитлер с Господарите на парите
                  Ваймарска република
                  План Дауес
                  Фед повишава лихвите, дали Великата депресия не е контролиран процес
                  Монтегю Норман закрива пазара на Англия за Хамерика
                  Създаване на Банката за международни разчети в Базел
                  Кредитиране на Хитлер от Банк Англия и ФЕД
                  Аншлюса, Немското Съединение
                  Харизване на Австрийското злато на Хитлер
                  Похапване на Чехия от Хитлер
                  Харизване на Чешкото злато на Хитлер

Коментар

• Днес е празник на Европа и ден на Победата.
                    Поздравявам Ви !

Празникът е хубав повод да се замислим за отбраната на Родината.
                    Искам да споделя няколко думи и да помоля за допълнителна информация и мнения.

Вчера Лорда е постнал eдна статия, на която изглежда не е обърнато внимание. Вероятната причина, че източникът е компромисен, а материалът е вероятно небалансиран.
                    Слушах на Гергьовден и разговор с Командира на ВВС на РБългария – генерал Радев. Вътрешното ми усещане е, че това е сериозен и достоен мъж.

Събитията от последната поне една година подсказват за необходимост от обръщане на внимание на потребностите на Българската Армия. България има необходимост от нови самолети и по всичко личи, че на тази теза не може да се опонира сериозно. Аз лично неколкократно съм се изказвал негативно по въпроса със закупуването на самолети и това си има причини, които са нещо съвсем отделно, а и аз съм без значение.
                    Незаобиколим факт е, че сме членове на ЕС и НАТО. Сред колегите има много мнения, но аз постоянно изразявам субективно станище, че поради особености на национабните ни елити, на този етап ЕС за нас е безалтернативен в културен план.
                    С НАТО е по-сложна картината, но до момента на нашето участие в тази организация и съществуването и следва д а сме лоялни съюзници. Нищо друго смислено не мога да си представя.

От парада се видя, че нашата армия е изцяло въоръжена с руско оръжие, което по никакъв начин не може да се приеме за нормално. Западните (ж)ипки и разни транспорти не следва да се броят.

Генерал Радев каза кратко и ясно, че на България и трябват самолети и армията ще се радва да получи натовски самолети. Ясно е, че това не е някаква проста търговска операция, а дългосрочно политическо и стратегическо решение, при което в най-оптимистичен вариант, от момента на вземане на политическо решение и обличането му в законова рамка (тук включвам и бюджета), до момента на поемане на бойно дежурство на новите машини, ще минат минимум 5 години. Като си знаем оправията и дереджето, по-удачно е да ги пишем седем.

Не познавам тази област и имам необходимост да чуя и други мнения. Какъв тип самолети са и необходими на Бг? Дори различните класификации не познавам. МИГ 29 се води лек изтребител. На нас такъв клас ли ще ни върши работа най-удачно? Чувал съм да се говори за многоцелеви, за прехващачи, за машини за установяване на превъзходство във въздуха (което е абсурдно за страна като Бг).
                    Като съобразим сроковете, кое поколение трябва да е удачният за нас избор?

Въпросът за парите е също основен.
                    От статията в блиц става ясно, че има сделка за доставка на новия СУ 35 за Китай. Споменава се цена от 2 млрд. ЩД за ескадрила 24 бр., което прави средно по 83 млн. На бр. Предполагам, че в тази сделка са включени и много други неща – права, документи, подготовка, обучение, тренажори, различни сетове резчасти и какво ли още не, формиращо цялата съпътстваща инфраструктура и условия, които са неизбежни за подобна сделка. Това може да обясни и огромната разлика в цената на самия самолет, която е спомената отделно в същата статия. Говори се за 45 млн. ЩД. Оценка?!

Цените тук са интересни за да добием някаква представа за съотношение на цена и качество и при съобразяване на другите важни условия за вземане на политическо решение: тип самолет, поколение и количества.
                    Споменава се цената на американския F 35 - 122 млн. Щ.Д. От контекста и мястото на споменаване е редно да се заключи, че цената от 122 млн. Щ.Д. Следва да се сравнява с 45 млн. ЩД. За СУ-то, а не с 83 млн. Щ.Д. За съпоставими параметри.
                    При това трябва да се държи сметка, че F 35 (доколкото разбрах) е нещо като бюджетна, поокастрена версия на F 22 Raptor, които е вероятно най-върховият самолет в момента, но при него цената вероятно е от порядъка на 200 млн. ЩД. Само за самата техника.
                    Очевидно е, че F 35, да не говорим пък за F 22, не са самолети за нас, но познаването на даденостите помага за ориентиране в пазара и вземане на удачни решения.

Кави са възможните и смислените политически и технически решения?

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      На този ДЕН Ние празнуваме Деня на Победата! С ДНЕМ ПОБЕДЫ!
                      Не зная кои сте вие, но ние българите го празнуваме на 3-ти март!!!

Коментар

• Като сме се заговорили за паради - на мен ето тези ми допадат Ако ни нападнат - веднага се предавам без бой https://www.youtube.com/watch?v=Lb7iFfw_iww Особено от тия с червените униформи ми омекнаха краката ....
                        Last edited by netware5; 09.05.2016, 12:58.
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Мъжът ми е бил гвардеец. При тях не съществува понятието "бивш". Независимо от изминалите години, изважда ловната карабина от касата и прави шоу на сина ми ... и на дебелото псе
                          Усетих аз, че някоя една трета от фамилията има връзка с гвардейската част Браво, жив и здрав да е!

Коментар

Не е баш така, Тянке. Личи си че имат затруднения и колебания, но те са войници, а не циркаджии. Освен това наште пушки по тежки. Гледал съм ги на първото и второто шоу в Армеец и предпочитах да се кефя на духовата музика, отколкото да ми подхвърлят разни железа. Тръпнех да се не издъни некой, да не изпусне оружието. Слава Богу, размина се.

Самозарядна карабина Симонов. И това е част от задълженията им - все пак са Представителна рота.
                            Проблемът е по-скоро в текучеството. Почти не се задържат на служба.
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Според вас, колко процента ще бъде инфлацията в Русия през 2016г.?
                              Да ви напомня, че според Росстат, в края на април 2016г. потребителските цени в Русия са се увеличили с 7,3 % спрямо края на април 2015г., а от началото на 2016г. до края на април 2016г. потребителските цени в Русия са се увеличили с 2,5 %.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                                Не, подсилих нещата, напоследък гвардейската част се справя добре. Е то и днес церемонията по издигане флага на ЕС им се е получила добре, както и Гергьовденската церемония в АА...
                                Мъжът ми е бил гвардеец. При тях не съществува понятието "бивш". Независимо от изминалите години, изважда ловната карабина от касата и прави шоу на сина ми ... и на дебелото псе
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X