If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А как смяташ- дали е възможно от същите подбуди, някой например научен работник излизайки извън СИВ , да е започнал да плюе комунистите. Как смяташ дали този работник е бил комунист или е възможно да не е бил комунист, да се е проявявал като инакомислещ/критикувал тогавашната система/ и за благодарност компартията да го е изпратила навън с думите - отървахме се . И това всичкото около 80-82г. Според мен за да излезе такъв човек извън СИВ той трябваше да бъде член на партията.
Интересно ми е твоето мнение на пирамид и по спомен хайрсъзов и начев като бивши военни/или поне представящи се за такива. Че пирамид дори и за ВКР се представя. Ако съм сгрешил за някой моля да бъда извинен.
Дали има нужда да пиша за кого става дума???
Не те знам на каква възраст си, ама моето поколение (родените около 1960г) отдавна вече не вярваше на комунистическите глупости. Говоря за глупостите.
И съответно научните работници едва ли са вярвали в идеологемите. Ама членството в Партията беше почти задължително за по-изтъкнатите научници. Идват и те канят, да станеш член на БКП, няма как да откажеш... Ако откажеш, сам си затваряш пътя нагоре. Такава беше системата. Може и грам да не вярваш на комунистическите измишльотини, ама си длъжен да станеш член на партията, ако искаш да просперираш.
Та ако не ме питаш директно, да ти отговоря:
И "барбарон" и "Дон Карлос" няма начин да не са били членове на БКП и да излязат на Запад по научна работа. Или, ако не са били членове, то са имали солидна партийна подкрепа от много близки. Я "активни борци против фашизма" , я нещо подобно. Някаква гаранция е имало или по линия на БКП или по линия на ДС, няма как иначе. Това не ти е екскурзия до СССР с "Влак на Дружбата".
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Москва мобилизира отпор срещу разкритията за руската роля в обесването на Левски
Абе троле! Какво ме цитираш, като коментарът ти няма НИЩО общо с цитата? Аз се изказах за Кеворкян и Минджев, а ти ме прехвърляш към Левски...Похвата на трол Иван....?
Няма да намериш нормален българин, който да повярва, че Русия е искала обесване на Левски. Това няма как да стане. Всички, които го вярват това са ненормалници. Точка. И много точки.
Единственото, което мога да кажа в негов интерес е, че нямаше друг начин да стане журналист-международник освен като агент на ДС. Изключено беше. ВСИЧКИ международници са били агенти.
Ама това само доказва кариеристичните подбуди, които са го подтикнали да стане агент.[/QUOTE]
А как смяташ- дали е възможно от същите подбуди, някой например научен работник излизайки извън СИВ , да е започнал да плюе комунистите. Как смяташ дали този работник е бил комунист или е възможно да не е бил комунист, да се е проявявал като инакомислещ/критикувал тогавашната система/ и за благодарност компартията да го е изпратила навън с думите - отървахме се . И това всичкото около 80-82г. Според мен за да излезе такъв човек извън СИВ той трябваше да бъде член на партията.
Интересно ми е твоето мнение на пирамид и по спомен хайрсъзов и начев като бивши военни/или поне представящи се за такива. Че пирамид дори и за ВКР се представя. Ако съм сгрешил за някой моля да бъда извинен.
Дали има нужда да пиша за кого става дума???
Кеворк КЕВОРКЯН...
Иво Инджев или Илиян Василев...
Да се сравнява Кеворк Кеворкян с Иво Инджев, е все едно да сравняваш титан с джудже. Иво Минджев е никой, а Кеворк Кеворкян завинаги ще остане в аналите на българската телевизионна журналистика. Ние, от моето поколение, не сме забравили как улиците опустяваха по времето на "Всяка неделя".
Кеворкян разчупваше схеми и стереотипи. При него се изявяваха най-големите имена на българската свободомислеща журналистика. "Всяка неделя" беше най-смисленото, свободолюбиво и нестандартно предаване по БНТ.
А Иво Минджев кой е? Никой, мутьо, който доброволно е отишъл в ДС и си е предложил услугите.
Единственото, което мога да кажа в негов интерес е, че нямаше друг начин да стане журналист-международник освен като агент на ДС. Изключено беше. ВСИЧКИ международници са били агенти.
Ама това само доказва кариеристичните подбуди, които са го подтикнали да стане агент.
Демонстрираш забележителни знания и увереност, че няма да намеря донос от посочените две лица. Дали не си и ти някой от ПГУ та си толкоз осведомен? То точно на ценните агенти са им унищожили делата през 1989 - 90 г. именно за да не излязат наяве мръсотиите им. А селските доноси на Кеворкянци и други подобни са ги оставили за храна на лешоядите. За огромно съжаление на ДС и на такива като теб картончетата обаче останаха. Явно системата на ДС е била достатъчно параноична, че да не допусне пълното унищожаване на информацията.
И между другото, съмнявам се че си способен да извадиш 100к евро кеш. Ти толкова пари си виждал само насън. А на мен годишната заплата ми е повече
Този dégoûtant vieil homme много отдавна тормози българската общественост в два форума, единия за имоти, другия тук. Невъздържан бивш комунист, свръх емоционален и психически неуравновесен. Като началник клиника, добре си го заподозрял. Способен е да руши всяка смислена дискусия. Когато разбра, че въпреки прекараните дълги години като гастарбайтер не можа да намери себе си в инвестиция във Франция, както и България е тотално забравен, единственото му решение беше да плюва тук. Дали му се отдава добре , предвид силни импресии срещу него в няколко теми?
Не го плюя аз, Кеворк КЕВОРКЯН сам си е писал доносите,
част от които можеш да прочетеш тук : https://bivol.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BD%...%8F%D0%BD.html А ако ми намериш поне един донос от Иво Инджев или Илиян Василев,
пращам ти 100 000 евро веднага
Демонстрираш забележителни знания и увереност, че няма да намеря донос от посочените две лица. Дали не си и ти някой от ПГУ та си толкоз осведомен? То точно на ценните агенти са им унищожили делата през 1989 - 90 г. именно за да не излязат наяве мръсотиите им. А селските доноси на Кеворкянци и други подобни са ги оставили за храна на лешоядите. За огромно съжаление на ДС и на такива като теб картончетата обаче останаха. Явно системата на ДС е била достатъчно параноична, че да не допусне пълното унищожаване на информацията.
И между другото, съмнявам се че си способен да извадиш 100к евро кеш. Ти толкова пари си виждал само насън. А на мен годишната заплата ми е повече
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
След днешните събития, които чертаят път към предсрочни избори, интересно кой ли ще подкрепи един политически престъпник, какъвто е Цветан Василев!
Някакви предположения?
Приятелчето му КК, който изглежда е финансиран и лансиран с изчезналите парички.
След днешните събития, които чертаят път към предсрочни избори, интересно кой ли ще подкрепи един политически престъпник, какъвто е Цветан Василев!
Някакви предположения?
Ти си болен приятелю, наистина, трябва да посетиш по скоро менталния доктор/ не знам дали не е късно/
Както и да е . Зависи от гледната точка, от неговата гледна точка се нарича доклад, информация или както искаш я наречи. От страна на другите хора наистина е донос. Но ти не се притеснявай- днес това се учи поне в икономическите вузове/ и аз съм го учил/ под наименованието ревизия на убежденията. Такава ревизия е направил един костов, минджев, доган, Каракачанов и още ред знаини и незнайни борци за " справедливостта' можеш да добавиш който си искаш от червените барони- гергов например
Най-вероятно и ти си направил ревизия на убежденията си. Поне за времето когато си бил в бг-когато и да е било, си ходил на манифестации, викал си да живее.........-който се сетиш, и други такива. Всъщност няма защо да ти пиша повече/ ако искаш мога/, знаеш отношението ми към твоето минало- до онзи ден комунист, от днес капиталист.
В този ред на мисли аз също съм направил ревизия- никога не съм предполагал че ще ходя по моретата или че ще дойда в германия- дори и не съм си го и помислял. Но човек търпи промяна
Относно Кеворкян- не знам- не съм го следил много, не мога да кажа дали е афиширал принадлежността си към ДС. Но виж другите поне двама по всякакъв начин го криеха, е най накрая излезе наяве. Все пак чест му прави на коритаров че каза- да това е истина. За Инджев какво да говорим-ама те са ми направили постановка, аз избрах любовта пред родината- направо беше комедия. А като не искаше да напуска тогава беше трагикомедия- то стачки и други такива
14 реда по 0.54 рубли... май изкара за половин мляко с трохи от фафла..
Намерил кого да ни цитира Кеворк КЕВОРКЯН: От 1973 година работи като агент на Шесто управление на Държавна сигурност под псевдонима Димитър.
Декласифицирани документи на Комисията по досиетата показват истинското лице на агент "Димитър"
Досието е унищожено със специална заповед през 1990 г.
Все пак останали са 28 страници доноси, където протичат имената на знакови български интелектуалци: журналисти, хора на изкуството, писатели и литературни критици.
Ето част от имената, за които е докладвал на водещия си офицер агент Димитър:
Румяна Узунова – литературен критик
Дончо Цончев – писател
Васил Попов – писател
Иван Кожухаров /Черното/ – художник
Димитри Иванов – журналист, участващ в предаване по Българска телевизия
Вера Ганчева – журналистка, съпруга на покойния поет Владимир Башев
Борис Делчев – литературен критик
Атанас Свиленов – литературен критик
Блага Димитрова – поетеса
Георги Марков – литературен критик
Георги Стойчев – главен редактор на ЛИК по Българска телевизия
Михаил Неделчев – литературен критик
Енчо Мутафов – литературен критик
Огнян Сапарев – литературен критик
Светозар Игов – литературен критик
Любен Георгиев – литературен критик
Това са запазени в архивите на ДС сведения от 1976 – 79 година, когато „Димитър“ има вече натрупан шестгодишен стаж. От този момент до 1990 г. всичко в досието липсва. Можем само да си представяме мащаба на унищожения архив от доноси.
Тц, тц ... Значи има добри и лоши агенти на ДС. Този го плюеш, а към лицата Иво Инджев и Илиян Василев изпитваш неудържимо влечение и много обичаш да ги цитираш ...
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Абе, чЕти какво е написал за недоразумението Плевналиев , и за парада на 9-май . Ко ми обясняваш за преди 30-се годин, кога са не знае , па ти каква подлога си бил безформена ( подсъзнанието ти те е насочило към този НИК - приемащ форма според случая - аморфен барбарон) . Бегай у Булонския , на лов за расови мароканци .
Ами написал е донос агент Димитър, както ги е писал 30 години. За 30 години кариера доносничество се придобиват трайни навици...
Иначе Роско, ако не си забелязал, на 06.05 откри предизборна кампания и в предстоящата битка с Жората Първанов познай кой ще победи...
Намерил кого да ни цитира Кеворк КЕВОРКЯН: От 1973 година работи като агент на Шесто управление на Държавна сигурност под псевдонима Димитър.
Декласифицирани документи на Комисията по досиетата показват истинското лице на агент "Димитър"
Досието е унищожено със специална заповед през 1990 г.
Все пак останали са 28 страници доноси, където протичат имената на знакови български интелектуалци: журналисти, хора на изкуството, писатели и литературни критици.
Ето част от имената, за които е докладвал на водещия си офицер агент Димитър:
Румяна Узунова – литературен критик
Дончо Цончев – писател
Васил Попов – писател
Иван Кожухаров /Черното/ – художник
Димитри Иванов – журналист, участващ в предаване по Българска телевизия
Вера Ганчева – журналистка, съпруга на покойния поет Владимир Башев
Борис Делчев – литературен критик
Атанас Свиленов – литературен критик
Блага Димитрова – поетеса
Георги Марков – литературен критик
Георги Стойчев – главен редактор на ЛИК по Българска телевизия
Михаил Неделчев – литературен критик
Енчо Мутафов – литературен критик
Огнян Сапарев – литературен критик
Светозар Игов – литературен критик
Любен Георгиев – литературен критик
Това са запазени в архивите на ДС сведения от 1976 – 79 година, когато „Димитър“ има вече натрупан шестгодишен стаж. От този момент до 1990 г. всичко в досието липсва. Можем само да си представяме мащаба на унищожения архив от доноси.
Абе, чЕти какво е написал за недоразумението Плевналиев , и за парада на 9-май . Ко ми обясняваш за преди 30-се годин, кога са не знае , па ти каква подлога си бил безформена ( подсъзнанието ти те е насочило към този НИК - приемащ форма според случая - аморфен барбарон) . Бегай у Булонския , на лов за расови мароканци .
Ти си болен приятелю, наистина, трябва да посетиш по скоро менталния доктор/ не знам дали не е късно/
Както и да е . Зависи от гледната точка, от неговата гледна точка се нарича доклад, информация или както искаш я наречи. От страна на другите хора наистина е донос. Но ти не се притеснявай- днес това се учи поне в икономическите вузове/ и аз съм го учил/ под наименованието ревизия на убежденията. Такава ревизия е направил един костов, минджев, доган, Каракачанов и още ред знаини и незнайни борци за " справедливостта' можеш да добавиш който си искаш от червените барони- гергов например
Най-вероятно и ти си направил ревизия на убежденията си. Поне за времето когато си бил в бг-когато и да е било, си ходил на манифестации, викал си да живее.........-който се сетиш, и други такива. Всъщност няма защо да ти пиша повече/ ако искаш мога/, знаеш отношението ми към твоето минало- до онзи ден комунист, от днес капиталист.
В този ред на мисли аз също съм направил ревизия- никога не съм предполагал че ще ходя по моретата или че ще дойда в германия- дори и не съм си го и помислял. Но човек търпи промяна
Относно Кеворкян- не знам- не съм го следил много, не мога да кажа дали е афиширал принадлежността си към ДС. Но виж другите поне двама по всякакъв начин го криеха, е най накрая излезе наяве. Все пак чест му прави на коритаров че каза- да това е истина. За Инджев какво да говорим-ама те са ми направили постановка, аз избрах любовта пред родината- направо беше комедия. А като не искаше да напуска тогава беше трагикомедия- то стачки и други такива
Коментар