Първоначално изпратено от индианеца
Разгледай мнение
Закуска бака чай бака прясно мляко бака кисело мляко.Сирене кашкавал.Салами най лошия от които шпек конфитюри от праскови кайсии ягоди малини дори от портокалови кори краве масло банички кифли понички боза.Отиваш и от изброеното квото си искаш си сипваш.За обяд три пъти седмично кюфтета и кебабчета на скара един път пържола един път риба на скара и един път пиле в неделя боб.Още супа или таратор за десерт каквото се сетиш включително шоколад и крем карамел.От него имам много лоши спомени и до ден днешен не го ям.За вечеря кюфтета по чирпански картофи с мръвка грах с мръвка бобец.Колкото и смешно да ти се струва войската налиташе най много на бобеца.Дори събрахме смелост да отидем при майор тогава Михов а сега генерал и депутат началник на авиобазата за да искаме промяна.А той като ни видя ни прие и ни изслуша.Аз му казах че не сме доволни от храната и че искаме повечко домати сирене чушки дини пъпеши.А той ми вика мойто момче държавата дава 15 кинта на ден за храна на един войник.Едно кило домати е 15 стотинки динята е 5.....По едно време ротния каза отиваш бакар за един месец на ротата.Ми от мен искаха да оправям масите столовете да слагам покривките приборите и да получавам храната.Понякога помагах и на леля Славка в кухнята.Като отида в артелната за 205 войници по списък взенах по 110 кила мръвка отделно шпек шунка.От тия 205 човека никога в поделението не е имало повече от 150 щото винаги имаше разход командировки отпуски болни отцепление....Войниците се замеряха с кюфтета.Като заведох едни мангали от кеча които строяха нов гесеем да ядат в стола и те откачиха.Не бяха виждали да се замерят с кюфтета.А след месец като дойде старшината и вика аз вас да бачкате ли ви пратих или на угояване...А едно циганче от Варненско му вика другарята старшина тука дават само кифтетъ и пръжоли...Това е истината.Отделно техническа столова отделно летешка.Бай Митко там ми беше приятел и като ме видеше айде мойто момче ела да си хапнеш...А там ядене все едно е Шератон....Но кой да яде то ми беше писнало.Влязох в казармата 65 кила излязох 75.Комшията учеше за пилот тогава беше курсант дойде при нас след 12 април да лети на Миг 21 него доктора на старта го гони с една чиния с едни пържоли да яде а Анатоли ми вика вземай яж аз ако изям това и полетя ще умра....В умивал ника на старта кока кола на корем се студи..Кат ни пратеха некъде да боядисаме някой кабинет офицерите ни се радваха и ни даваха всичко.Кмета командир на втора ескадрила кат му боядисах кабинета ми даде едно кило ракия....И те така.Да знаете че по онова време не се шегуваха с хранатга.
Коментар