IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
    Казарменият стол, какъвто и буламач да сготви, все ще се изяде.
    Индианец аз съм служил във ВВС.Ако ти кажа с какво са ни хранили ще гледаш много изненадващо.
    Закуска бака чай бака прясно мляко бака кисело мляко.Сирене кашкавал.Салами най лошия от които шпек конфитюри от праскови кайсии ягоди малини дори от портокалови кори краве масло банички кифли понички боза.Отиваш и от изброеното квото си искаш си сипваш.За обяд три пъти седмично кюфтета и кебабчета на скара един път пържола един път риба на скара и един път пиле в неделя боб.Още супа или таратор за десерт каквото се сетиш включително шоколад и крем карамел.От него имам много лоши спомени и до ден днешен не го ям.За вечеря кюфтета по чирпански картофи с мръвка грах с мръвка бобец.Колкото и смешно да ти се струва войската налиташе най много на бобеца.Дори събрахме смелост да отидем при майор тогава Михов а сега генерал и депутат началник на авиобазата за да искаме промяна.А той като ни видя ни прие и ни изслуша.Аз му казах че не сме доволни от храната и че искаме повечко домати сирене чушки дини пъпеши.А той ми вика мойто момче държавата дава 15 кинта на ден за храна на един войник.Едно кило домати е 15 стотинки динята е 5.....По едно време ротния каза отиваш бакар за един месец на ротата.Ми от мен искаха да оправям масите столовете да слагам покривките приборите и да получавам храната.Понякога помагах и на леля Славка в кухнята.Като отида в артелната за 205 войници по списък взенах по 110 кила мръвка отделно шпек шунка.От тия 205 човека никога в поделението не е имало повече от 150 щото винаги имаше разход командировки отпуски болни отцепление....Войниците се замеряха с кюфтета.Като заведох едни мангали от кеча които строяха нов гесеем да ядат в стола и те откачиха.Не бяха виждали да се замерят с кюфтета.А след месец като дойде старшината и вика аз вас да бачкате ли ви пратих или на угояване...А едно циганче от Варненско му вика другарята старшина тука дават само кифтетъ и пръжоли...Това е истината.Отделно техническа столова отделно летешка.Бай Митко там ми беше приятел и като ме видеше айде мойто момче ела да си хапнеш...А там ядене все едно е Шератон....Но кой да яде то ми беше писнало.Влязох в казармата 65 кила излязох 75.Комшията учеше за пилот тогава беше курсант дойде при нас след 12 април да лети на Миг 21 него доктора на старта го гони с една чиния с едни пържоли да яде а Анатоли ми вика вземай яж аз ако изям това и полетя ще умра....В умивал ника на старта кока кола на корем се студи..Кат ни пратеха некъде да боядисаме някой кабинет офицерите ни се радваха и ни даваха всичко.Кмета командир на втора ескадрила кат му боядисах кабинета ми даде едно кило ракия....И те така.Да знаете че по онова време не се шегуваха с хранатга.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Така е разбира се - възхваляването на каквото и да е е лошо, опашките за хляб , аз не помня/ на 51г съм/, виж за ТВ имаше примерно за цветен когато ги пуснаха за автомобил - можеше да си купиш без ред Москвич и заз, за жигула трябваше да чакаш наистина- но примерно ако искаш да си купиш БМВ сега с определени екстри- тапицерия навигация или други екстри пак чакаш- мой колега чака 4 месеца за БМВ за 36 хиляди, за харлей също се чака- за определени екстри имам в предвид. Това е приятел капитализъм- но планов.
      Аз лично не възхвалявам нито социализма, нито капитализма- живях и при двата строя, бях моряк видях какво е в русия сега, какво е в сащ сега, бил съм в повече държави отколкото ти можеш да изброиш. Навсякъде работника живее по един и същ начин, не стигат парите. Има хора в този форум които обясняват че германеца получава много- да така е но и много харчи- гражданската ми е само 65-70 евро на месец, наема ми е 600евро и като погледнеш едната заплата избягала за такива разходи/ аз съм си работник, не съм шеф/

На 41 съм, но ги помня.

За колите - едно е да чакаш за екстри, друго е че завода няма капацитет, да прави трошляци.

С каква наглост се русначиш и пребиваваш в Германия едновременно?
      The strongest stand last.

Коментар

Така е разбира се - възхваляването на каквото и да е е лошо, опашките за хляб , аз не помня/ на 51г съм/, виж за ТВ имаше примерно за цветен когато ги пуснаха за автомобил - можеше да си купиш без ред Москвич и заз, за жигула трябваше да чакаш наистина- но примерно ако искаш да си купиш БМВ сега с определени екстри- тапицерия навигация или други екстри пак чакаш- мой колега чака 4 месеца за БМВ за 36 хиляди, за харлей също се чака- за определени екстри имам в предвид. Това е приятел капитализъм- но планов. /
        Казарменият стол, какъвто и буламач да сготви, все ще се изяде.

Коментар

• Току-що изчетох интересни развития от вчера.
          Имало е суетня, ходове, маневри, активни мероприятия и контрадезинформация през целия ден вчера.

Горкият Плевнелиев - развалиха му празника.
          Това наистина е жестоко.
          Изживя и той кратък полет на радост и вдъхновение през петъчния ден, но после очевидно е последвала тежка и безсънна нощ на размисъл и анализ.
          Изводите и решенията са били тежки.

Операция „Прецакване“

Това е мнението на кака Любослава, не е моето.
          Аз моето си го казах вече, макар че разполагах с несравнимо по-малко информация, а и очевидно денят вчера е бил изпълнен със събития. По някое време се разминах пешком с кака Бъчварова, заобиколена от верна свита и сериозна охрана. Направи ми впечатление, че тя е в отлично настроение, но реших, че е заради хубавото време през уикенда, а не по политически причини. Е, несъм бил съвсем прав.

Коментар

• Ако примем условно един исторически маркер като Троянската война, то може да с е приеме, че последните поне около 4 хилядолетия на територията на Европа са съществували субекти, чието основно занимание е било да колят съседни тям субекти.
            Така ми иде, така го пиша, претенции нямам, просто искам да илюстрирам една идея.

Снощи завърши поредно бляскаво и разточително представление на Евровизия. Браво на Поли. Радостен бях, макар че не успях да разбера причините, поради които се класирахме толкова добре. Не се жалвам, просто приемам, че песента ни има някакви безспорни достойнства, които са доловими и различими за професионалистите, но недостъпни за мен (относително говоря, песента е добра, не знам с какво и колко точно е по-добра от ред други).
            Визирам основно по-важното и значимо обстоятелство - още вотът на журитата ни изстреля достатъчно високо. Значи има важни, същностни причини.
            При зрителите - какво да говорим там ....

Лъскаво и проповдигнато, лигняво и маниерно, театрално и неискрено.
            Но пък весело, светло, лъчезарно.
            Далеч по-добре от това да се колим поради разни висши идеали.

Забелязвам и аз разни тенденции, които ме притесняват, че не ги разбирам.
            Колегите също са констатирали, гледам.

И на мен ми се струва, че има отчетлива тенденция към загърбване на някакви традиционни ценности, представи, проявления, държане, външен вид.
            И на мен ми се струва, че ако към накичени с аксесоарчета травестити, добавим някакъв балет от метросексуални, които изпълняват някакви съмнителни стъпчици и сложим в устата на изпълнителя фалшиви, политкоректни и завоалирани политически послания (ама дълбоко, коварно и лукаво завоалирани, че официално регламентът не позволява такива), шансовете за победа догодина растат неимоверно.

Коментар

[ Слава Украина! Първо място спечелено с песен в памет на жертвите на съветските псета, които душат Украйна днес.

http://www.blitz.bg/news/article/412437
              Нещо от коментарите
              Dimitar Nekov · Мениджър Екип на Алианц България АД

Права е - аз пък казах в Букчето, че е най-добре догодина да участваме с дует: циганин травестит и забулена афганистанска талибанка, проникнала незаконно през границата ни - и да изпълнят хъхряшкият химн "Джелем-джелем" !!! Така ще спечелим със сигурност, ако ще грам да не могат да пеят.
              + 111

Коментар

Кое от написаното отричаш, че не разбрах. Иначе поста ти няма смисъл
                Всичките изписани глупости са за отричане.

Много от тези предприятия, дето си ги изброил никога не са работили на печалба.

Едно нещо като работи на загуба - рано или късно умира.

По същия начин умре социализма.

Да не говорим че Светът се променя. Професията файтонджия е заменена от бакшиш, каруцарите от автомонтьори.

Така че и дори някое от тези предприятие да е било върха на сладоледа през 70-те години - то 20-30 години по-късно и за чеп за зеле не е ставало.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                  Отричам възхвалянето на социализма - нещо, което платихме с фалит, опашки за хляб, липса на ток /и липса на други необходимости, доколкото луксозните стоки като автомобил и телевизор си бяха по списък/ и дуплекс.
                  Така е разбира се - възхваляването на каквото и да е е лошо, опашките за хляб , аз не помня/ на 51г съм/, виж за ТВ имаше примерно за цветен когато ги пуснаха за автомобил - можеше да си купиш без ред Москвич и заз, за жигула трябваше да чакаш наистина- но примерно ако искаш да си купиш БМВ сега с определени екстри- тапицерия навигация или други екстри пак чакаш- мой колега чака 4 месеца за БМВ за 36 хиляди, за харлей също се чака- за определени екстри имам в предвид. Това е приятел капитализъм- но планов.
                  Аз лично не възхвалявам нито социализма, нито капитализма- живях и при двата строя, бях моряк видях какво е в русия сега, какво е в сащ сега, бил съм в повече държави отколкото ти можеш да изброиш. Навсякъде работника живее по един и същ начин, не стигат парите. Има хора в този форум които обясняват че германеца получава много- да така е но и много харчи- гражданската ми е само 65-70 евро на месец, наема ми е 600евро и като погледнеш едната заплата избягала за такива разходи/ аз съм си работник, не съм шеф/

Коментар

Отричам възхвалянето на социализма - нещо, което платихме с фалит, опашки за хляб, липса на ток /и липса на други необходимости, доколкото луксозните стоки като автомобил и телевизор си бяха по списък/ и дуплекс.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                      Изпуснал си националата катастрофа, която донесе финансирането на тези соц чудеса/
                      Две думи да няма кой е в топ 10 на бързия интернет и от коя държава 80% от автомобилите произведени в Европа имат някаква електроника.
                      то като те слуша човек и се чуди що нямаше телевизия на обед между 12 и 5, ама то и ток имаше 2 на 3...

Коментар

Да продължим, а???

Какво се случи с всичко това през последните 20 години? Запазихме ли построеното, усвоените производства и завоювани позиции или не успяхме? Доизградихме ли започнатото? Създадохме ли нещо ново?

Ние “загубихме” четирите малки блока на АЕЦ “Козлодуй”, но запазихме традицията за “първа копка” на АЕЦ “Белене”. След Тодор Живков, Симеон Сакскобурготски и Сергей Станишев слагаха ритуално начало на проект, чиято съдба и до днес е неизвестна. Затворихме всичките си уранодобивни мини (48 на брой), чиито продукт е в основата на ядреното гориво. Ликвидирахме топлофикациите в Искрец, Ловеч, Самоков, Трявна, а от изградените до някъде в Пазарджик, Ботевград, Хасково и Банско – само последната е довършена от частен инвеститор. Електроразпределителните мрежи са продадени, топлофикациите с инфраструктурата им – също (с изключение на тези в градовете София, Перник и Шумен). Не построихме второ газохранилище. От 1998 г. се опитваме да построим каскада Горна Арда (с проектна мощност 174 МВт), но без успех. Енергопроект, чието дело са почти всички енергийни обекти, строени до 1989 г. вече не съществува.

Ние затворихме “Кремиковци”, “Стомана”, “Плама”, “Девня”, “Видахим”, “Химко”, “Арсенал”, и още много и много. Днес производството на дискови запаметяващи устройства, магнитни глави, памети и прочие изглежда като невъзможен спомен от бъдещето. Няма ги “белите стаи”.

През последните 20 години медиите с умиление и възторг показваха поредната построена чешмичка, ремонтирана градинка, сменени тротоарни плочки, откриване на 2-3 км магистрала (по стара традиция за някой пореден път) или МОЛ. На фона тези “значими” строежи, въвеждането в експлоатация на метрото (строежа на което е започнал още през 80-те години), сградата на Автогарата и РВД на летището в София, изглеждат почти като космически успех!
                        Изпуснал си националата катастрофа, която донесе финансирането на тези соц чудеса/
                        Две думи да няма кой е в топ 10 на бързия интернет и от коя държава 80% от автомобилите произведени в Европа имат някаква електроника.
                        то като те слуша човек и се чуди що нямаше телевизия на обед между 12 и 5, ама то и ток имаше 2 на 3...

Коментар

[ Слава Украина! Първо място спечелено с песен в памет на жертвите на съветските псета, които душат Украйна днес.

Нещо от коментарите

Права е - аз пък казах в Букчето, че е най-добре догодина да участваме с дует: циганин травестит и забулена афганистанска талибанка, проникнала незаконно през границата ни - и да изпълнят хъхряшкият химн "Джелем-джелем" !!! Така ще спечелим със сигурност, ако ще грам да не могат да пеят.
                          аа сигура ше зимаме първото место тогава.
                          препоръка е

Коментар

• [ Слава Украина! Първо място спечелено с песен в памет на жертвите на съветските псета, които душат Украйна днес.

Нещо от коментарите

Коментар

• Първоначално изпратено от Scrooge McDuck Разгледай мнение
                              Ето ти, твоята истина: Путин: Комунизмът е като Библията, още пазя партийния си билет

Моята истина не съвпада с твоята, Това не го ли разбирате, вече !!!

Вижте на какъв, наркоман, явно вярвате!!!!
                              Човекът си защитава народа и държавата ,много труден противник и костелив орех
                              и това ви вбесява.Садам и Кадафито бяха слаба ракия,с тоя не трябва да се бъзикате
                              щото не се знае кой кого.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                                Изрецитира си опорните точки
                                А сега ни кажи какво постигнаха Унгария, Полша, франция, Англия, или съсипаната от войната Германия за последните 70 години
                                Ами вървят по техния си път, как какво са постигнали, аз да не съм ти учител че да те уча. Щом се интересуваш сядаш и четеш, няма да ходиш при чернилките

Коментар

Working...
                                X