Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 24.08.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
...."
— Господин Буров, Вие познавате световната история и политика…
— Да речем.
— Обиколили сте целия свят…
— Истина е.
— Учили сте и сте живели във Франция, Швейцария, Германия…
— И в България.
— Кое според Вас е най-ценното качество на един народ? Това, което Вие уважавате най-много.
— Труден въпрос, господин Памукчиев. Много труден. Аз мисля, че най-ценното качество на един народ е любовта му към отечеството. Не скромността. Не честността. Не и трудолюбието. Защото се доказа, че най-трудолюбивите народи най-често стават плячка на негодниците, като асирийците и немците. Последната война го доказа. Аз живеех с мисълта до вчера — до май 1940 година, че на света има три страни, само три страни, които са готови да умрат, да загинат, но да не превият врат и коляно пред противника си, пред своя враг.
— И кои бяха те?
— Русия, Англия и Франция. Обаче като видях, че Франция преви врат и коляно пред немеца, загубих тази вяра в нея. За мене французинът не е това, което съм си го представял. Само Русия и Англия са двете страни на света, които са готови да умрат, да загинат, но да не позволят враг да се гаври с тях. Защото с победения винаги се гаврят. Ебат му жената, изнасилват му децата — той мига и мълчи. Душат го, бесят го, колят го — той пак мълчи. Изземват му всичко, дори децата — той пак мълчи. Няма нищо по-страшно от това, да те победят. Само Русия и Англия не позволиха на Хитлер да се гаври с тях. И затуй аз най-много уважавам тези два народа. И ценя най-високо това тяхно качество родолюбието, гордостта на нацията. Нация без гордост не е нация. Никой друг народ, освен английския и руския, не застана пред немеца и не му стовари юмрука си в зурлата. Само тези два народа казаха „Стой. До тук.“ И му превиха врата..."
"Срещи с Буров", Михаил Топалов-Памукчиев
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеИменно, само че нормални не останаха. А сега ми кажи честно, има ли по-милитаризирана държавна пропаганда сред населението в момента от тази на Русия?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеВойната, трябва да плаши всеки нормален човек...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение...
Днешните пари имат една цена..
...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеШума ти е пълнежа на ватенката.
Днешните пари имат една цена.
Предишните струваха различно за всеки - фалшиви пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеГоре главата, водка има ли руснака войната не го плашиХодя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronНе ти ли омръзна да го чакаш 400 години края на западния проект
Междувременно дочака края на СССР, европейските, африканските и южно-американските им последователи, ще дочакаш и края на РФ
Нищо не чакам.
Просто гледам какво се случва по света...
Аналогиите с разпада на сесере, са толкова неоснователни и безпредметни, че ги отдавам на единствено на неграмотността(непознаване на историята и фактологията), примитивизна и твърде тясната насоченост на работата на редактора ви...
За другото...
нещата са необратими...
Информация има достатъчно.. Време все по-малко...
Мисли с главата си.. (собствената, по възможност)Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеВиждам че си осъзнал някои неща.Днешните пари са шума....
Днешните пари имат една цена.
Предишните струваха различно за всеки - фалшиви пари.The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеНашата е лесна - обеденение с Македония в рамките на ЕС, разпадане на Русия, обедение с Волжка България и шапка на тоягата. Край на Историята.
Само че Русия ни даде сан Стефанска България а нашите дружки британците ни направиха губерния...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеНе знаеш, че каза някаква тъпотия.
Нали няма да заподскачаш, че онези стотинки са равни на сегашните стотинки, но хляба е по-скъп?
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеНе знаех че в Школата за запасни офицери в Долна Митрополия преподават икономика
Нали няма да заподскачаш, че онези стотинки са равни на сегашните стотинки, но хляба е по-скъп?The strongest stand last.
Коментар
Коментар