If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
...А, когато * изнасилват български баби, това е редно и нормално и съоветства на евроатлантическите ценности, така ли?
Аз , преди малко, във ФБ намерих пък това.
Наскоро руска медия публикува статия, в която пише, че в град Николаевск на Амур в Хабаровски край, който е в Русия, на 20 юни 2016г. 32 годишен мъж изнасилил 79 годишна жена, която е инвалид първа категория и е негова съседка. Според медията насилникът бил гражданин на Хабаровски край, който е в Русия.
Почти всички които познавам са правени по капъл и са същите като форумните поддръжници на Русия
Статистически русия по качество на живот е като Нигерия - колко сериозно звучи ако някои от Нигерия дойде да обяснява, че Запада щял да загине и само Нигерия била спасението на Света.
И на всичкото отгоре това се прави от хора, които говорят едно, а правят друго.
Децата им учат и живеят на Запад, карат западни коли, западни дрешки, ходят на почивка на Запад, но иначе Западът загнивал.
Ако Западът го нямаше сигурно още щяхте да се стреляте с лъкове и копия. Дайте малко по-сериозно.
Извинявай, излишно си губя времето да покажа, че мисленето в стереотипи е елементарна работа. Явно с шаблони е по-лесно да се разсъждава. Оставил съм някои елементаризми от твоя пост, които съответсват пропорционално на твърденията за загниващя запад. И двете съждения са елементарно плоски, което показва нивото на полемика и от двете страни на спора. А това с лъковете и стрелите уби рибата, честно.
BTW, помисли колко българи ходят да почиват на запад, и те ли са правени по калъп? Бъркаш нещата като потреблене на дребено с държавна политика и интереси. По простичко не мога да го кажа.
Жив и здрав, щом ти се иска да разсъждаваш в черно и бяло, да вижадаш само как едните са правени по калъп и тъпи, а другите са чиста вода ненапита и енциклопедисти, be my guest.
Иначе от геополитическа гледна точка нещата са семплички. Имаме един хегемон, който си вре гагата навсякъде, лицемерно представя опита си да наложи своите интереси навсякъде като демократизиране и от друга страна, една държава, която има страшно много дефекти, но се опитва да защити своите интереси и сънароници в други държави. В резултат се развихря с всички сили бясна пропаганда в двете посоки и по-семплите парчета фили/фоби се връзват на едната страна от пропагандата и приемат всичко като чиста монета.
Когато си с порядъци под опонента си по лично финансово състояние и едни и същи кръгове зад гърба си, /както е случаят с Хилърица/ е нормално да се очаква, че:
1.Си в пъти по-неспособен да управляваш собствена "империя" - какво остава, за държава.
2.Имаш в пъти по-малко да губиш и в пъти повече да грабиш /ако те изтърват сам посред масата с Големия Черпак/ и си много по-податлив на корупция и корупционен натиск.
3.Че ще бъдеш много по-послушен тъй, щото, връчат ли ти върховната Власт /за която, досега, си се оказвал недостоен/ да се докараш пред Началниците и, оттам,
4.Да мачкаш наред, стъпвайки по хора и интереси, за да Им угодиш.
Такива хора са възможно най-високата опасност /буквално!/ и за живота, и за здравето, и за благосъстоянието на американските граждани.
И, изберат ли си я, ще си носят последиците..."споделяйки ги благородно" с нас.
нО, мирсИ!
Факт: След като измисля барута следва голяма суша в измислянето на нови неща в Китай. T.e. след хартията и барута Китай май нищо друго не е измислил (или е измислил, a).
Факт: След като измисля барута следва голяма суша в измислянето на нови неща в Китай. T.e. след хартията и барута Китай май нищо друго не е измислил (или е измислил, a).
Е, измислят още и ракетите, ама това не е нещо, за което си заслужава да говорим, нали.
Наистина, пороят от изобретения настъпва след индустриалната революция и прилагането на закони за авторските и сходни права. Капитализмът има голяма роля в прогреса, факт. Но, темата тук е друга. Фобиите дават изкривено възприятие на света за поразените от тях. Ето защо, политиците трябва задължително да минават през много тясно психологично сито, преди да им се издаде сертификат за политическа и дипломатическа правоспосолност.
ДАчия не е ли ръмънска, или шкода - те не са ли чехи. Където се произвежда дадения продукт там е родината му. Собствеността на компанията не е от значение.
Я пак си помисли?
Спомняш ли си колко Дачи имаше в България преди да ги купи Рено?
Като ги купи Рено и като почнаха да правят горе долу евтини и читави коли - тогава се наводни с Дачи в БГ-то.
Може и да хвърлиш едно око на статистиката - колко Дачи са се продавали преди да ги купи Рено и колко Дачи се продават след като ги купи Рено.
Така че Дача може и да е румънска - ама докато си беше чисто румънска не се харчеха много. Като стана френско-румънска - взеха да се харчат.
Почти всички които познавам са правени по капъл и са същите като форумните поддръжници на Русия
Не говоря за всички руснаци, а само за тези, които познавам - мисля че се подразбира от горното изречение.
Нямам нищо против всеки да си обича каквото иска. Само, моля, да не ми натякват какво аз трябва да обичам и как да живея.
Всичките тези приказки за гейропа и как трябва да излезем от ЕС и НАТО и да се присъединим към Евразийския съюз. Как Запада загнивал и как Русия била единственото и последно спасение на хората.
Айде, моля, няма нужда.
Статистически русия по качество на живот е като Нигерия - колко сериозно звучи ако някои от Нигерия дойде да обяснява, че Запада щял да загине и само Нигерия била спасението на Света.
Децата им учат и живеят на Запад, карат западни коли, западни дрешки, ходят на почивка на Запад, но иначе Западът загнивал.
Ако Западът го нямаше сигурно още щяхте да се стреляте с лъкове и копия. Дайте малко по-сериозно.
Факт 1: Познаваш по-малко от 0,001% от всички руснаци.
Факт 2: Живеем на кълбо и няма начин както да няма запад, така и изток.
Факт 3: Барутът е измислен на изток /Китай/
Факт 4: Това, дето качеството на живот било като в Нигерия: Ако питаш примерно американските клошари, дето зимата също мрат от студ, и при тях едва ли е по-високо. Вярно, живеят в Америка...и какво от това, мрат като мухи.
Факт 5: Нищо не пречи, дори загниващо нещо някому да се услажда. Справка-лешоядите...
Накратко, прав си: Давайте по-сериозно.
Отговарям ти, защото все пак си мислещ колега и ми се струва, че си заслужава да го направя. Смятам, че генерализираш прекалено много на база ограничена извадка от личен характер. Почти всички руснаци били правени по калъп, ограничено през призмата на личното ти познание, е точно такъв пример. Нещо от сорта да кажа, че почти всички IT-та, които познавам са някакви нърдове. Което не е вярно, защото познавам такива, които са добри фуболисти, тенесисти, скиори, което опровергава стреотипа.
Това, което не мога да разбера в русофобите е защо си мислят, че руснаците не могат да харесват родината си, да я смятат за велика? Защо точно трябва да си купят имот, за да го докажат? На мен лично ми се драйфа като чуя руснак и американец да твърдят, че техните държави са the greatest. Но ако погледнем обективно, защо да нямат повод хората да си го мислят, има ли нещо лошо да си харесват родината, особено ако държавата е голяма и има в историята си поводи за гордост. И защо да не е хубава Русия, със сигурност имат хубава природа, защо да не си я харесват хората? Какви трябва да бъдат руснаците според теб - под път и над път да твърдят, че държавата им е кочина, само и само да ти се харесат на теб? Вярвай ми, никой не харесва чужденци, които говорят негативно за родината си. И защо точно трябва да произвеждат автомобили или купуват родни марки, за да бъдат родолюбиви? Американец, който кара японски автомобил да не е по-малко американец или пък да е рядко изключение.
Като сме тръгнали да си говорим за туризъм мога да се обзаложа, че масово в България хората постват снимки от почивките си в чужбина в сравнение с тези в родината. Ако пък греша, мога да се обзаложа, че масово хората се хвалят повече с почивките си в чужбина отколкото в страната. Това повод ли е да не обичаме Б-я?
Всичко това го казвам, само за да посоча, че има алтернативно виждане на нещата.
Има. Разбира се, че има. Но, маниите са вид патология, съпровождана от халюцинации, бълнувания и т.н. та, не очаквай от болни мозъци да бъдат обективни.
Ако ли пък въпросните форумци твърдят, че са нормални /да допуснем/ то, дали им се плаща, ча да бъдат справедливи? Съмнявам се. Фобиите винаги са били ментални отклонения - едва ли случайно психиатрията се занимава с тях.
Отговарям ти, защото все пак си мислещ колега и ми се струва, че си заслужава да го направя. Смятам, че генерализираш прекалено много на база ограничена извадка от личен характер. Почти всички руснаци били правени по калъп, ограничено през призмата на личното ти познание, е точно такъв пример. Нещо от сорта да кажа, че почти всички IT-та, които познавам са някакви нърдове. Което не е вярно, защото познавам такива, които са добри фуболисти, тенесисти, скиори, което опровергава стреотипа.
Това, което не мога да разбера в русофобите е защо си мислят, че руснаците не могат да харесват родината си, да я смятат за велика? Защо точно трябва да си купят имот, за да го докажат? На мен лично ми се драйфа като чуя руснак и американец да твърдят, че техните държави са the greatest. Но ако погледнем обективно, защо да нямат повод хората да си го мислят, има ли нещо лошо да си харесват родината, особено ако държавата е голяма и има в историята си поводи за гордост. И защо да не е хубава Русия, със сигурност имат хубава природа, защо да не си я харесват хората? Какви трябва да бъдат руснаците според теб - под път и над път да твърдят, че държавата им е кочина, само и само да ти се харесат на теб? Вярвай ми, никой не харесва чужденци, които говорят негативно за родината си. И защо точно трябва да произвеждат автомобили или купуват родни марки, за да бъдат родолюбиви? Американец, който кара японски автомобил да не е по-малко американец или пък да е рядко изключение.
Като сме тръгнали да си говорим за туризъм мога да се обзаложа, че масово в България хората постват снимки от почивките си в чужбина в сравнение с тези в родината. Ако пък греша, мога да се обзаложа, че масово хората се хвалят повече с почивките си в чужбина отколкото в страната. Това повод ли е да не обичаме Б-я?
Всичко това го казвам, само за да посоча, че има алтернативно виждане на нещата.
Не генерализирам - писал съм:
Не говоря за всички руснаци, а само за тези, които познавам - мисля че се подразбира от горното изречение.
Нямам нищо против всеки да си обича каквото иска. Само, моля, да не ми натякват какво аз трябва да обичам и как да живея.
Всичките тези приказки за гейропа и как трябва да излезем от ЕС и НАТО и да се присъединим към Евразийския съюз. Как Запада загнивал и как Русия била единственото и последно спасение на хората.
Айде, моля, няма нужда.
Аз също съм имал колеги руснаци и то много отдавна, още като Путин беше никой. Почти всички които познавам са правени по капъл и са същите като форумните поддръжници на Русия.
Говорят колко е велика Русия, колко е хубава Русия, но са извън нея. Не си държат спестяванията в рубли. Не ходят на почивка в Крим или Сочи. Даже някои дето съм ги познавал дори не се връщаха в Русия да видят родата си. Сега като им видя фейсбука на някой от тях положението е същото - снимки от места където са били на почивка (нямат нищо общо с Русия) и разни постове на тема колко велика е Русия и колко е хубаво в нея. Дори тези дето са в Москва не ходят на почивка в Русия, не карат Лада (въпреки че тя Лада е толкоз руска, колкото и Дача са румънски и Шкода чешки), не носят руски дрехи иначе Русия е велика и няма да се дадем на Запада.
Като почнат намерения да ги превръщат в действия - да ходят на почивка в Крим или Сочи, да си държат спестяванията в рубли, да си купят имот в Русия - тогаз ще им повярвам.
А иначе такива хора са съществували още от време оно. Щом в Библията са им отделили цяла глава - По делата им ще ги познаете. Какъв сериозен проблем е било още от едно време - хората които говорят едно, пък правят друго.
Коментар