If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колчооо - верно си сляп. Ти, аз и наборите като идем на мобилизация да не мислиш че там вече ще ни чакат по-новите набори на "червенасган" например? Как го виждаш мобилизиран? Чак ме досмеша
Честно да ти кажа, не ща никой да ме чака ...
В таков момент (на дай Боже) всичко опира до възпитание, самосъзнание и морал ...
Ако предпочитат, да посрещат гости с гащи на глезените, тяхна воля ...
Аз, не виждам така нещата.
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
ами не съм съгласен и педя земя да заминава, където и да е ... през годините, достатъчно е заминала ... А е бранена с кръв от дедите ни...
И единствения начин, това да не се случи е да имаме СВОЯ армия ...
Колкото са ни възможностите... (парите.. и акълот ...)
Пък стане ли голямото АУ, - мобилизация..
А там, каквото сабя покаже ...
Колчооо - верно си сляп. Ти, аз и наборите като идем на мобилизация да не мислиш че там вече ще ни чакат по-новите набори на "червенасган" например? Как го виждаш мобилизиран? Чак ме досмеша
Ами половината заминава към турция, другата половина, към сесесере.....това докато са приятели двамата султана, иначе, цялата отива губерния на който победи....и така няколко пъти, като отстъпващия от територията, винаги разорява местното население, и после обратно.
Игра ли сме го вече.... НЕ ЩЕМ!
ами не съм съгласен и педя земя да заминава, където и да е ... през годините, достатъчно е заминала ... А е бранена с кръв от дедите ни...
И единствения начин, това да не се случи е да имаме СВОЯ армия ...
Колкото са ни възможностите... (парите.. и акълот ...)
Пък стане ли голямото АУ, - мобилизация..
А там, каквото сабя покаже ...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
......
Аз всеки път си питам... АКО ( по някаква причина - чисто хЕпотетично ), НАТО го НЯМА, България какво прави ???
Ами половината заминава към турция, другата половина, към сесесере.....това докато са приятели двамата султана, иначе, цялата отива губерния на който победи....и така няколко пъти, като отстъпващия от територията, винаги разорява местното население, и после обратно.
Игра ли сме го вече.... НЕ ЩЕМ!
За мен тези войски са СВОИ, защото ТЕ ще ни защитават при евентуална агресия отвън.
За мен, НЕ СА, т.к. НЕ смятам НАТО за организация, която съществува с цел ЗАЩИТА. Напротив, смятам че НАТО е инструмент за АГРЕСИЯ и начин щатите да изкарват пари.
С нашата 20 000 армия, не бихме могли да го направим САМИ, срещу много по-силна, агресивна армия от диваци.
Помисли, ЗАЩО нашата армия е на тоя хал. Относно диваците, също имаме малки различия, които по-скоро се дължат на странични от колкото на обективни причини ...
Ако пък решим да мобилизираме 2 милиона български граждани (то не останаха толкова работоспособни), за да сме "силни, яки и непобедими", както и да закупим 1000-2000 изтребителчета и още 200-300 бомбардировача, 5-6000 танка и т.н., май ще трябва да молим ердогана да пусне бежанците насам, че нема да имаме толкова хора за армията.
.. а други ще му отвърнат с грузия, украйна, молдова.
Да видим...
Грузия ? - нападна руска военна част и резонно, но недостатъчно изяде боя...
Украйна ? - интерено ми е, какво според теб се случва в Украйна ...
Молдова ? - интерено ми е, какво според теб се случва в Молдова ...
Е аз не искам БЪЛГАРИЯ да е в никоя от тези две групи! НАТО = сигурност.
И аз не искам.
Не искам и наши съграждани да воюват извън България..
Не искам и да сме в НАТО...
Аз всеки път си питам... АКО ( по някаква причина - чисто хЕпотетично ), НАТО го НЯМА, България какво прави ???
Преди Русия да почне подмолната война срещу Украйна - Източна Европа беше в НАТО почти на хартия. По някоя и друга база само за учение.
Отделно Украйна не знам да е искала да влиза в НАТО, Украйна искаше да не влиза в Евразийския съюз, а искаше да влиза в ЕС. Никой не е искал да разполага база на НАТО в Крим. Сега обаче украинците вече искат.
А в момента говорим за разполагане на има няма 4000 души из няколко държави.
Ясно е, че няма да се разберем.
За мен тези войски са СВОИ, защото ТЕ ще ни защитават при евентуална агресия отвън.
С нашата 20 000 армия, не бихме могли да го направим САМИ, срещу много по-силна, агресивна армия от диваци.
Ако пък решим да мобилизираме 2 милиона български граждани (то не останаха толкова работоспособни), за да сме "силни, яки и непобедими", както и да закупим 1000-2000 изтребителчета и още 200-300 бомбардировача, 5-6000 танка и т.н., май ще трябва да молим ердогана да пусне бежанците насам, че нема да имаме толкова хора за армията.
Е остава незначителният въпрос с финансирането, но съм сигурен, че с корнелия, янаки, волен и гоце ще измислите нещо.
Всъщност, знаеш ли, колко държави, членки на НАТО са нападнати в последните 50 години?
А колко извън НАТО?
Дааа знам, че маркс сега ще почне да пее на струната за либия, ирак и сомалия, а други ще му отвърнат с грузия, украйна, молдова.
Е аз не искам БЪЛГАРИЯ да е в никоя от тези две групи! НАТО = сигурност.
Би ли направил неангажиращо сравнение на силите (танкове, пехота, самолети, ракети...) струпани на наша територия (и изобщо на всички страни от НАТО, намиращи се в непосредствена близост до сесесере2) и тези на рушката федерация на нейна си територия разбира се?
нямам данни за това съотношение, но както правилно си отбелязал, рушняците движат СВОЯТА армия, по СВОЯ територия, докато тук говорим за щатски воиски в Европа ... събери 2+2 - не си глупав човек... ( само не ми излизай с ГЛУПОСТИТЕ за източния фланг и защитата на малките беззащитни държавици... - ОБИДНО е за събеседника..)
... и то движат войниците си, като СЛЕДСТВИЕ ( отговарям на теб, щото все още те сметам за разумен човек, който може да дефинира причина и следствие.) на действията на щатите (би било наивно да не реагират..) .. ( подобно на плесника за Саакашвили и прибирането на Крим - СЛЕДСТВИЕ...)
Още повече, че тази, която има това значително "небалансиращо" според собствените и интерпретации предимство, вече е доказала своята агресивност, окупирайки части от съседни на нея "православни, братски" държави.
Е то чисто математически, нема как Русия и литва да имат еднаква армия...
Относно агресията, ПАК ще повторя.
При реална възможност, черноморският флот на РФ да бъде изгонен от Крим и там да се организира база на НАТО, реакцията беше НЕИЗБЕЖНА ...
Времето на мълчане и клякане свърши ...
отново "асвабадителите", които ги държаха половин век под комунистическото си робство и изтребиха елите на доста от тези държави?
Въпроси, въпроси....
тук, знаеш че имаме доооста различни виждания по въпроса и не виждам начин сега да ги изясним, но определено не споделям дефинициите ти... Което не те лишава от право на мнение, афкорс...
Коментар