IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
    Казваш, едно джудже в една варварска държава на север няма нищо общо?
    А Обонго има ли нещо общо, а?
    Кой доставя манджа, патрони, камиони, на терористите срещу краден петрол на безценица?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Не Северна Корея а Ердоган , е запалката за третата световна.Ние които сме само неосведомени наблюдатели, четящи новини, по лъжичка на ден, си нямаме и на представа, какво е замислено.Дано разумът надделее, но ако Турция направи белята , сигурен съм ,че няма да осъмне.Русия ще е като пор ,влязъл в кокошарник...ще се чува само кудкудякане и ще хвърчат пера.
      Казваш, едно джудже в една варварска държава на север няма нищо общо?
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Не Северна Корея а Ердоган , е запалката за третата световна.Ние които сме само неосведомени наблюдатели, четящи новини, по лъжичка на ден, си нямаме и на представа, какво е замислено.Дано разумът надделее, но ако Турция направи белята , сигурен съм ,че няма да осъмне.Русия ще е като пор ,влязъл в кокошарник...ще се чува само кудкудякане и ще хвърчат пера.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
          Самагона нашепва доста отрицателен дивергенс.
          За Родина да трябва да пишат хора, които имат такава.
          Ми няма да пишеш тогава .....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            На Бойко дъщеря му е родила внук. Ще го кръсти Бойко, на дядо му.
            Да е жив и здрав малкия Боци! Да радва деда си... Бравос!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
              Това не го разбрах... ....
              На Бойко дъщеря му е родила внук. Ще го кръсти Бойко, на дядо му.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Бойко бил родил

                Да му е жив и здрав Бойкото!
                Това не го разбрах... Най-известния козел в Русия, приятеля на тигъра Амур, вече има потенциална невеста, това е козата Меркел

                Козочка Меркель готовится стать женой Тимура
                http://lifenews.ru/news/182742

                — Замуж она хочет давно, пытается обустроить свою личную жизнь, как только может. В последние дни это стало вообще катастрофически. Она начала бодаться, как ненормальная, она постоянно кричит: «Ме!» — требует Тимура. Потому что я ей рассказывал, показывал фотографии, видео козла. И мы с Меркель поняли, что только лучший козёл страны сможет обуздать норов нашей красавицы. У нее характер сложный, — рассказал хозяин невесты Сирота.

                Владелец козочки обещает выделить своей питомице и Тимуру в случае брака три гектара земли.

                — Нам нужен тот козел, который её укротит. Есть ещё вариант в Сочи, но там безрогий козёл Обама, не думаю, что он с ней справится. Её поведение выходит за рамки приличия, у неё и дом есть, и большой простор, но её сердцу нужна любовь, — утверждает Сирота.

                По мнению фермера, Тимуру намного лучше будет в его владениях. Вместе с Меркель Тимур будет жить на воле, а не в вольере. К тому же молодая парнокопытная семья будет участвовать в производстве сыра, и таким образом вносить свой вклад в импортозамещение.

                Коментар


                • Бойко бил родил

                  Да му е жив и здрав Бойкото!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                    Историята показва,че Русия винаги е била по-праведна държава,отколкото другите европейски страни,затова сега все повече народи търсят от нея помощ.Тя е наследница на римско-византийската цивилизация,а Европа е формирана на основата на варварски кралства на германските племена.В Русия са изобретени анестезията при операциите, радиото,електрическата крушка,електрозаварката,трактора,космическия кораб,мирното използване на атомната енергия и т.н.,после откраднати от европейците и американците.В Европа,пък,са измислени бойните отровни газове,военното използване на атома,танковете на основата на тракторите, концлагерите.В Русия никога не е имало робство и изгаряния на клади,там са премахнати телесните наказания далеч преди Англия,толерантни са към чуждите религии и нямат религиозни войни.Нито един от пленниците от армията на Наполеон не е изразил желание да се завърне в родината си.
                    Самагона нашепва доста отрицателен дивергенс.
                    За Родина да трябва да пишат хора, които имат такава.

                    Коментар


                    • България приема по-рано православието от Русия. Освен това България няма заслуга за приемането на православието от руския народ. През 971 византийския император в Константинопол публично сваля от Цар Борис II символите на царската власт , Борис получава титлата магистрат във Византийската империя, и България е присъединена към Византия, византийско робство...

                      Майката на Светослав е православна християнка доста по-рано преди внука и Владимир през 988г да избере православието пред исляма и юдаизма. Владимир Светославович е зет на Василий II Българоубиеца, женен е за сестра му Анна. Говори се че едно от условията за сродяването между руския княз и императора е приемането на православието от княза

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                        Някой ще обясни ли защо през декември 2015г. в Русия производството на металорежещи машини е намаляло с 10,6 % спрямо декември 2014г.?
                        Някой ще обясни ли защо през 2015г. в Русия производството на металорежещи машини е намаляло 11,2 % спрямо 2014г.?
                        Данните са публикувани от Росстат.
                        Някой ще ми обясни ли защо ме наритаха от едната работа и ме прехвърлят в друга фирма- аз си го обяснявам / а същото ми каза и собственика на фирмата/ с намален обем на работа, малко сключени договори за този период, по късно ще се компенсират нещата
                        Та това е отговор на твоя въпрос, а пък ако не компенсират с металорежещи машини, ще направят металорежещи самолети, някъде четох че руски завод за бомби преминал на 3 смени и назначил доста хора. Това казва ли го росстат

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                          И още нещо за тъпите русофило-мурзилки вечно чакащи подаяния от някъде:

                          Днешните руски политици нямат наследствени права върху признателността на българите, не са направили нищо, за да ни бъдат приятели.

                          Затова още веднъж и бавно, за да се запомни: съвременните поколения българи не дължат НИЩО на съвременните поколения руснаци. В този смисъл не дължим нищо на господин Лавров, нито цент.

                          Той и днешните руски политици нямат наследствени права върху признателността на българите, защото не са направили нищо днес за това да ги смятаме за опора и приятели. Или ако са направили - това е било със знак минус. Справка многомилиардните дългове по енергийните ни проекти и нищожните обеми на износа ни към Русия. Ако говорим за отношенията между нашите два народа ще бъде добре господин Лавров да види колко българи са посетили Русия, колко учат и колко работят там. Истината е, че има тотален разрив в свързаността на нашите два народа и вината не е в българите.

                          На практика българския бизнес престана изобщо да разчита на руския пазар и то не защото няма какво да изнесе, напротив. Изнасяме и то много за далеч по-конкурентни пазари, но политиците в Русия си мислят, че могат да управляват ръчно интереса на българските бизнесмени, да отварят и затварят вратата пред българския износ на стоки и услуги, когато си поискат и в зависимост от това дали едно или друго действие на българското правителство им харесва или не.

                          България не само не дължи нищо, а обратно Русия, като наследник на Съветския съюз дължи много за стореното след Втората световна война, за насилственото налагане на чужд за страната строй, който ни извади от Европа и цивилизацията за повече от 50 години и унищожи икономическия, научения и политическия елит на нацията. Само инерцията и отсъствието на рефлекс за защита на интереси спрямо Русия не са накарали българските правителства да представят сметка на Москва за нанесените щети. Така както направиха други страни излезли от бившия "соцлагер" - акцентът е на думата лагер...
                          ...
                          Възстановяването на историческите баланси е необратим процес и се страхувам, че господин Лавров тепърва има да получава нелицеприятни новини от все по-непризнателна България към съветска Русия, без разбира се да забравяме руските войници воювали както за свободата на България, така и против нея.

                          Съвременните ни исторически "баланси" са изключително негативни за България поради неоимперската политика на Владимир Путин, която превърна дори "братска" Украйна във вечен враг. Погледнете - на територията на бившия СССР не остана страна, която да храни истински и неподплатени с материални интереси симпатии към политиката на Кремъл...
                          ...
                          Мога да го уверя - хората у нас, за които руският външен министър пише, че обичат Русия повече от страната си ще стават все по-малко. Те са устойчиви маргинали. И най-важното послание към ръководителя на руската дипломация - тези български политици нямат никакъв шанс днес или в бъдеще да управляват България и да променят траекторията й на развитие. Добре е в Москва да свикват с тази мисъл.

                          Губят почва под краката си, затова стават по-нервни. Жалко, дори в дипломацията вече няма стандарти.


                          Линк към цялата статия
                          Някой ще обясни ли защо през декември 2015г. в Русия производството на металорежещи машини е намаляло с 10,6 % спрямо декември 2014г.?
                          Някой ще обясни ли защо през 2015г. в Русия производството на металорежещи машини е намаляло 11,2 % спрямо 2014г.?
                          Данните са публикувани от Росстат.

                          Коментар


                          • Карай по леко ,че ме задави от смях
                            Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Историята показва,че Русия винаги е била по-праведна държава,отколкото другите европейски страни,затова сега все повече народи търсят от нея помощ.Тя е наследница на римско-византийската цивилизация,а Европа е формирана на основата на варварски кралства на германските племена.В Русия са изобретени анестезията при операциите, радиото,електрическата крушка,електрозаварката,трактора,космическия кораб,мирното използване на атомната енергия и т.н.,после откраднати от европейците и американците.В Европа,пък,са измислени бойните отровни газове,военното използване на атома,танковете на основата на тракторите, концлагерите.В Русия никога не е имало робство и изгаряния на клади,там са премахнати телесните наказания далеч преди Англия,толерантни са към чуждите религии и нямат религиозни войни.Нито един от пленниците от армията на Наполеон не е изразил желание да се завърне в родината си.

                            Паисий :
                            "... При все че москалите, русите, сърбите и други се хвалят, че те по-напред са приели славянските букви и кръщението, но не е така. Не могат да представят за това никакво свидателство. Ако и москалите, и русите да пишат за това, но гръцките и латинските летописи показват в кое време българският крал свети Тривелия приел кръщението със своя български народ - в 703 година, малко нещо след шестия вселенски събор..."
                            "...Руската княгиня Олга приела кръщението в 958 година, но с малко хора от руския род. Имало гръцки свещеници, а не славянски. Русите не умеели тогава още никак да четат по славянски..."
                            Отмъкната тоалетна чиния се превърна в символ на руското грабителство
                            Защо отначало всичко се унищожава, а след това се възпява „подвига“ на руския войник?

                            Съвременните събития не могат да бъдат оценени без сравнение с историческите факти, което дава право да се говори за определени закономерности

                            Проф. Олег Панфилов, Крым Реалии
                            http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-...z-grabezh.html
                            http://milom.blog.bg/

                            Коментар


                            • http://www.capital.bg/politika_i_iko...za_aec_belene/
                              Идва развръзката за АЕЦ "Белене"НЕК се очаква да бъде осъдена за 650 млн. евро по неосъществения проект за ядрената централа

                              650 млн. евро назад

                              Решението за "Белене" все още не е окончателно взето, тъй като парижкият арбитраж е дал възможност на двете страни да постигнат извънсъдебно споразумение. Срокът за това изтича в края на януари, но вероятно това няма да се случи и ще има допълнителни преговори, които обаче едва ли ще доведат до особен резултат. За да се откаже от претенциите си, АСЕ настоява за възобновяване на проекта за АЕЦ "Белене", което едва ли е възможно. НЕК пък се опитва да преговаря за обратно продаване на поръчаното от руската компания оборудване, като така се намали дължимата сума. Сигнал за това са отделни изпуснати реплики като тази на премиера Бойко Борисов от миналата седмица, че реакторите за централата са заминали за Турция.

                              Арбитражът беше заведен от "Атомстройекспoрт" през юли 2011 г. първоначално за сумата от 58 млн. евро. След прекратяването на проекта за АЕЦ "Белене" от българското правителство през март 2012 г. руската компания увеличи иска си на 872 млн. евро. Мотивът за спирането на строежа беше финансовата невъзможност този проект да се осъществи.

                              Първоначалната реакция на българското правителство беше да твърди, че няма особени притеснения от арбитражната процедура. Министърът на финансите по това време Симеон Дянков дори каза: "Не се плашим от руснаците, нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва, пак ще ги пляскаме.

                              Коментар


                              • Първия Рим говори латински, втория Рим говори гръцки, третия Рим говори руски!

                                Аз се радвам, че се фанааме с теа смотаняци ЕС и МАТО. Нема да прокопсат. С кой сме се фанали арно не е видел

                                Коментар

                                Working...
                                X