IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron
    Франция стана първата държава в света със закон забраняващ на супермаркетите да хвърлят или унищожават непродадена храна, задължаващ ги да предават храната на благотворителни НПО и хранителни банки
    За неспазване: глоба €75,000 или 2 години затвор

Във Франция се изхвърлят ежегодно 7,1 милиона тона храна (67% от консуматорите, 15% от ресторантите и 11% от магазините).
    В Европейския Съюз се изхвърлят 89 милиона тона храна, а в света: 1.3 милиарда тона.
    http://www.theguardian.com/world/201...y-supermarkets

Законът е внесен от юриста Arash Derambarsh - син на емигранти, от Дясна Партия
    http://www.theguardian.com/world/201...l-law-campaign

Study Finds That Cutting Food Waste Could Feed One Billion Hungry People
    http://inhabitat.com/cutting-food-wa...y-researchers/
    И ни ги мъкнат при нас в" Кауфланд" и българите купуват като невидели щото
    йофтено.

Коментар

• Хайде глупчо
      http://www.blitz.bg/news/article/391581
      Скандал и брожение във Франция заради ареста на генерала, протестирал срещу бежанците (СНИМКИ/ВИДЕО)
      Бившият командир на Чуждестранния легион е бил задържан от общински полицаи, незаконно изпратени да потушат бунта против мигрантите

Скандалният инцидент стана, както вече БЛИЦ информира, на 6 февруари в Кале по време на демонстрация срещу мигрантите, организирана от PEGIDA. Полицията приложи силови мерки и арестува около 20 души, сред които генерал генерал Кристиан Пикемал, командир на Чуждестранния легион в периода 1994-1999 г. Във Франция арестът предизвика бурна реакция в социалните мрежи.

Самият генерал, който е сочен за един от организаторите на протеста и се очаква днес да бъде обвинен в съда за провеждането на несанкционирано мероприятие, в момента на задържането му заяви:

„Шокиран съм от отношението на полицаите, независимо от това какви заповеди са получили те. Това е Франция, великата Франция, вечната Франция, която беше фар за целия свят. Съжалявам ви, че сте получили такива заповеди. Да, вие трябва да изпълнявате заповедите, но не сте длъжни да се държите по този начин”.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Да бе къде изчезна нашият ел тигро?
        По добре че го няма, само спам и глупости

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Защо ли начина на изказ ми напомня за един нереализирал се император
          Да бе къде изчезна нашият ел тигро?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
            Oт вас зависи да промените това [/COLOR][/FONT]
            Защо ли начина на изказ ми напомня за един нереализирал се император

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
              Не си познал.По скоро ти ще идеш в Белене за национална измяна

Мнооого ви се иска, на русоробите, пак да посрещате миризливците в България, че иначе сте сдали багажа.
              Ще се наложи да си останеш с чакането.
              Тук повече миризлив сапог няма да стъпи.

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/391616
                Борисов трябва да е наясно вече, че срещу себе си има организирани сили, чиято цел е дискретидирането му и пробив във властта. Дори Румяна Бъчварова беше принудена да признае това. Борисов ще бъде атакуван по всички правила агресивното противопоставяне. И тук изниква основният въпрос – каква е целта им? Първо, президентските избори. Да се издуха образа на Борисов като обединител, каквито стъпки той предиприе още в началото на втория си мандат (В името на тази идея даде на РБ толкова много власт неотговаряща на електоралната им тежест). И вероятно да бъде отказан да се кандидатира за президент, за да го принудят да издигне повторно Плевнелиев, какъвто натиск продължава да бъде оказван. И така да бъде изваден от политиката изобщо. Второ, да бъде отслабен ГЕРБ в едни предсрочни парламентарни избори догодина, които вероятно ще последват след президентския вот. Партията да загуби водещата си роля на големия балансьор между малките партньори, а оттам и влиянието си във всички структури на държавата. Като се има предвид дереджето на останалите партии - ясно, че целта е хаос в държавата
                . Всичко това означава, че България навлиза в период на ожесточена вътрешнополитическа битка. Която ще се води на фона на задълбочаващите се проблеми в ключовите сектори: сигурност, съдебна система, образование и здравеопазване, а скандалите в тях ще бъдат използвани във войната срещу премиера и екипа му. Ще се води в среда на изострената нова геополитическа реалност, която би трябвало да накара политическия елит да обедини усилията си, да сплоти нацията, за да не рухнем под тежестта на връхлитащото ни миграционно цунами и нахлуващия политически ислям!

Така не се разбра какво каза дамата с поничките на ББ- може би нещо от типа- сменен ли съм, не си , мерси

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                  Чемодана и по Транссибирската към Пхенян... И да не забравиш да се подстрижеш по един от одобрените 6 тертипа, че там бесят и за прическа...
                  Не си познал.По скоро ти ще идеш в Белене за национална измяна

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                    Амиииии, тогава стой по-далеч от масква!

Макар, че то и в България има доста повече "чалми мюфтии и минарета" отколкото в трите дестинации, които съм ти посочил.

Но все пак за там ти е нужно минимално познание на език.....различен от развален стар църковнобългарски.
                    Аз през целия си живот съм на едно и също разстояние от Москва.На теб скоро ще ти се наложи да ги посрещаш на Орлов мост

Коментар

Глупи, що не попиташ децата си, дали предпопчитат да имаме 2 милиона армия (като те ще са част от нея!), 500 изтребителя, 2000 танка и 300 ракети и ДА ЯДАТ ТРЕВА или да са част от най-силният, военно, политически и икономически блок и да са граждани на Европа и света със стандарт на живот, по-добър от останалите 6 милиарда и половина на Земята?
                      Твоите деца, бе, не на пиндо-гейропейците!
                      Нали ти обясних че с агресивна простотия и невежество няма как да ти се получат нещата.Нямам спомен по татово време да сме яли трева.А ти пита ли децата си искат ли ферджета чалми минарета?Искат ли гнусни мазни негри и арапи да ги изнасилват и опипват?Ти за пет лева продаваш и майка си и децата си.Ба си НПО сладурите за лъскави дранкулки са готови да затрият всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                        Tи какво предпочиташ не ме интересува.Аз не искам чалми мюфтии и минарета.
                        Амиииии, тогава стой по-далеч от масква!

Макар, че то и в България има доста повече "чалми мюфтии и минарета" отколкото в трите дестинации, които съм ти посочил.

Но все пак за там ти е нужно минимално познание на език.....различен от развален стар църковнобългарски.

Коментар

За образование и достоен живот в севрна корея не са и чували.
                          А аз предпочитам да сме, като Люксембург, Лихтенщайн или Холандия. Ти ако искаш живей, като горд севернокореец със служби, армии и.....ТРЕВА
                          Tи какво предпочиташ не ме интересува.Аз не искам чалми мюфтии и минарета.

Коментар

За да храниш и поддържаш 1,1 милионна армия ти трябва икономика,това дето се
                            говори ,че живеели в пещери и ядяли тревалаци и коренаци са явно измишльотини.
                            И все пак ми е интересно колко е БВП на тази държава за да си позволят такава
                            армия?
                            Търгуват с китайците и руснаците, а пък за армията- е то и аз мога да кажа че имаме 2млн, ама реалността е друга

Коментар

армия?
                              Или пък просто да отделяш 90% от бюджета си за ВПК. Останалите 10 за себе си и готово!

Коментар

Глупи, що не попиташ децата си, дали предпопчитат да имаме 2 милиона армия (като те ще са част от нея!), 500 изтребителя, 2000 танка и 300 ракети и ДА ЯДАТ ТРЕВА или да са част от най-силният, военно, политически и икономически блок и да са граждани на Европа и света със стандарт на живот, по-добър от останалите 6 милиарда и половина на Земята?
                                Твоите деца, бе, не на пиндо-гейропейците!
                                армия?

Коментар

Working...
                                X