IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • НСИ наскоро е публикувало данни, с които е сравнявало средни цени и купени количества основни хранителни и нехранителни стоки от домакинствата в България за периода 2004-2015г. Видно от таблиците в тази публикация не е правено количествено сравнение на показатели от 2016г. и 1989г., а е правено количествено сравнение на показатели за годините от 2004г. до 2015г.. От тези данни се вижда, че в наши дни стандартът на живот на хората в България, като цяло постепенно се повишава.

    Коментар


    • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж сега с една средна заплата в България можело да се купи по-малко хладилници, месо, обувки, прясно мляко е обувки? Истината обаче е съвсем друга. Сега с една средна заплата в България може да се купят повече хладилници, повече месо, повече обувки, повече прясно мляко, повече телевизори, повече перални машини, повече прахосмукачки, повече радиоприемници и по-големи количества от много други стоки, отколкото е могло да се купят през 1989г.
      Да ви напомня, че през 1989г. в доста селища на България много хора чакаха ред за да си купят жилище, но така и не успяха да си купят жилище преди 10.11.1989г. Преди 10.11.1989г. някои хора в България чакаха по 30-40 години за да си купят жилище, а голяма част от тях така и дочакаха да си купят жилище преди 10.11.1989г., защото в преди 10.11.1989г. в много селища та България трябваше да чакаш дълги години да ти дойде реда да купиш жилище и ако не ти е дошъл реда не можеш да си купиш жилище. Освен това към 10.11.1989г. в София, Пловдив и доста други градове на България не можеше да купиш жилище, ако не си жител на София. Тоест, ако нямаш софийско жителство, не може да купиш жилище в София, а за някои хора беше трудно да се сдобият със софийско жителство.
      Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.
      Last edited by Ivan2015; 08.08.2016, 17:50.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж наскоро НСИ е публикувал данни, според които стандартът на живот на хората в България през юли-август 2016г. бил по-нисък в сравнение с 1989г.? Истината обаче е съвсем друга. НСИ не е публикувал данни, с които да е сравнявал стандарта на живот в България през юли-август 2016г. с този през 1989г.
        Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.
        Публикувал е бе ко мо..
        Линк: http://www.nsi.bg/sites/default/file...PRICES2015.pdf
        Твоя познат да не е говорил персонално?
        А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

        Коментар


        • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
          Пъплещото повишаване на доходите при задържане на цените е създало една илюзия за висока покупателна способност. Понеже тази илюзия е трябвало да се поддържа, а недостигът на стоки ставал все по-задълбочен, намират някакво решение чрез забавяне на заплащането на жилища или автомобили, които са с дълготрайна употреба и висока стойност, май по същото време пускат и жилищноспестовни влогове със смешна лихва ... оффф, поне малко обща култура си вкарай, ако не пишеш за някоя мизерна рупла
          Товарищ политагитатор, аз само цитирах НСИ, а там иде реч за потребление. За количество стоки потребени от разни.... с илюзии.
          Сега, при изобилието на стоки, не можем да достигнем брой хладилници купени за година, брой обувки, кило месо, литри мляко, жилища и други такива баналности.
          Даже не може да достигнем равнищата от 92-ра, но тази е още по-печална като факти.
          ...оффф, поне малко обща култура си вкарай, ако не пишеш за някоя мизерна рупла..
          А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

          Коментар


          • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви заблудят, че уж сега стандартът на живот на хората в България, като цяло бил по-нисък в сравнение с 1989г.? Истината обаче е съвсем друга. Сега стандартът на живот на хората в България, като цяло е по-висок в сравнение с 1989г.
            Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж наскоро НСИ е публикувал данни, според които стандартът на живот на хората в България през юли-август 2016г. бил по-нисък в сравнение с 1989г.? Истината обаче е съвсем друга. НСИ не е публикувал данни, с които да е сравнявал стандарта на живот в България през юли-август 2016г. с този през 1989г.
            НСИ публикува наскоро данни за общия доход на домакинствата в България, според които през първото тримесечие на 2016г. средно на едно лице този доход е бил 1237,09 лева и се е увеличил с 4,23 % спрямо първото тримесечие на 2015г.
            Да ви напомня, че тези данни на НСИ са по-ниски от действителните средни доходи на домакинствата в България поради няколко причини. 1. НСИ не винаги разполага с достатъчно данни за доходите на някои хора, които те са получили в чужбина, а част от тези доходи те изпращат в България на семействата си. 2. Според данъчните закони в България има определени доходи, които са необлагаеми. Поради тази причина НСИ не винаги има достатъчно данни за голяма част от тези необлагаеми доходи, тъй като по закон те не се декларират. Например необлагаеми са и доходите от рента за земеделска земя. Някои доходи от продажба на имущество също са необлагаеми. Да ви напомня, че някои доходи от продажби на акции също са необлагаеми и често НСИ няма достатъчно информация за тях. 3. Част от облагаемите доходи на някои хора не се декларират или се декларира само част от дохода. Поради тази причина НСИ често няма достатъчно информация за тези укрити или частично укрити доходи.

            Според данни на НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 3589 килограма захар, а през 1989г. едва 1739 килограма.
            Според данни на НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 1054 килограма птиче месо, а през 1989г. едва 802 килограма.
            Според данни на НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 393 килограма трайни колбаси, а през 1989г. едва 319 килограма.
            Според данни на НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 709 килограма свинско месо, а през 1989г. едва 492 килограма.
            Според данни на НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 8 телевизора, а през 1989г. едва 3 телевизора.
            Според данни на НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да де купят 113 чифта мъжки обувки, а през 1989г., а през 1989г. само 88 чифта мъжки обувки.
            Според данни от НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 133 чифта дамски обувки, а през 1989г. само 84 чифта дамски обувки.
            Според данни от НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 29 мъжки костюма, а през 1989г. само 24 мъжки костюма.
            Според данни от НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 58 дамски костюма, а през 1989г. само 38 дамски костюма.
            Според данни от НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 867 килограма малотрайни колбаси, а през 1989г. само 664 килограма малотрайни колбаси.
            Според данни от НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 2663 килограма краставици, а през 1989г. само 1934 килограма краставици.
            Според данни от НСИ през 2015г. със средния общ доход на едно лице от домакинствата в България е могло да се купят 22514 яйца, а през 1989г. само 21592 яйца.
            Да ви напомня, че през 2016г. средният общ доход на домакинствата в България е доста по-висок от 2015г. и следователно с този среден общ доход сега може да се купят повече стоки.

            Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.
            Last edited by Ivan2015; 08.08.2016, 22:25.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Graf Разгледай мнение
              И банани нямаше. Тоблерона го даваха у корекома.
              Сега имате у магазина и банани, и тоблерон, а улиците са задръстени със скрап...
              Но НСИ съФсем официално вика така: "Измененията в покупателната способност на домакинствата през последните години показват, че все още доходът на домакинствата е недостатъчен, за да поддържа нивото на потребление от 1989 година...
              На ингилизки също го има: "The changes of the purchasing power during the last years show that the income of households is insufficient to maintain the level of consumption in 1989."
              Ако са налице някакви съмнения, отнеси ги към авторите на доклада "Средни цени и купени количества основни хранителни и нехранителни стоки от домакинствата за периода 2004 - 2015 година."
              Е и ... ? Преди 1989 цените са се определяли нормативно, спускани са от мухлясали партизани при всеобщ дефицит на стоки ... Пъплещото повишаване на доходите при задържане на цените е създало една илюзия за висока покупателна способност. Понеже тази илюзия е трябвало да се поддържа, а недостигът на стоки ставал все по-задълбочен, намират някакво решение чрез забавяне на заплащането на жилища или автомобили, които са с дълготрайна употреба и висока стойност, май по същото време пускат и жилищноспестовни влогове със смешна лихва ... оффф, поне малко обща култура си вкарай, ако не пишеш за някоя мизерна рупла
              Yeah

              Коментар


              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                Ще построим и Белене и Южен поток и Бургас Александропус.Ей така щот сме тарикати.
                А пари откъде ще вземете? Щото вие пари нямате. А тези които имат, няма и една стинка да ви дадат.
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Ще построим и Белене и Южен поток и Бургас Александропус.Ей така щот сме тарикати.

                  Коментар


                  • "Борисов е решен да ни направи вечно зависими от Русия. Иска да строим Белене, не защото имаме нужда от нова скъпа електро енергия, не защото имаме 10-12 милиарда евро за два реактора /те винаги се строят по два минимум/ заедно с инфраструктурата. А защото не искал да дадем 700 милиона евро ей тъй на.. Дали? Не. То е за да се откраднат още няколко милиарда и да си бетонира властта руската мафия у нас. И Южен поток е за това, нищо че сега го наричат - газов хъб "Балкан"...Там пък има да се оправдават едни стотина милиона получени "напред" ...Борисов, Първанов, Доган и Гергов се готвят за времето след напускането на България на ЕС и НАТО и за трайно оставане в орбитата на Москва. За нови десетилетия. 200 фамилии, олигарси и бандити дето ни ограбиха и държат 90 % от икономиката и парите на България да си останат ненаказани и вечно приказно богати. Ето това вече ще е наистина "краят на прехода". Битият - бит, ограбеният-ограбен, е..ят - е..н. Още ли смятате да протестираме мирно?!? Или да емигрираме? То руснаците затова са вече 500 000 тук. Ще станат и милион, а ние ще намалеем с още толкова..."

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                      Да бе, с една заплата не моеше да си купиш дънки тогава. Нито телевизор, нито кола..
                      Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                      Да бе, с една заплата не моеше да си купиш дънки тогава. Нито телевизор, нито кола..
                      И банани нямаше. Тоблерона го даваха у корекома.
                      Сега имате у магазина и банани, и тоблерон, а улиците са задръстени със скрап...
                      Но НСИ съФсем официално вика така: "Измененията в покупателната способност на домакинствата през последните години показват, че все още доходът на домакинствата е недостатъчен, за да поддържа нивото на потребление от 1989 година...
                      На ингилизки също го има: "The changes of the purchasing power during the last years show that the income of households is insufficient to maintain the level of consumption in 1989."
                      Ако са налице някакви съмнения, отнеси ги към авторите на доклада "Средни цени и купени количества основни хранителни и нехранителни стоки от домакинствата за периода 2004 - 2015 година."
                      А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Graf Разгледай мнение
                        И още ще има. Един ентусиаст рече, че требало да маате из ликвидираното 40 години за да ви дойдел акъла.
                        Той е на хранилката, не го мислете.
                        А НСИ утепало рибата на 26.07.2016:
                        "Измененията в покупателната способност на домакинствата през последните години показват, че все още доходът на домакинствата е недостатъчен, за да поддържа нивото на потребление от 1989 година..."
                        Да бе, с една заплата не моеше да си купиш дънки тогава. Нито телевизор, нито кола..
                        The strongest stand last.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                          А не така България избра ясно НАТО и ЕС, само вие комунетата все ви влече към то СССР и Варшавския договор, ама как не се научихте, че тях вече ги няма ....
                          Би ли ми припомнил кога са били изборите че нещо не мога да си спомня.Може да съм бил някаъде по това време.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                            Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж преди 10.11.1989г. България имала по-силно развита икономика от сега? Истината обаче е съвсем друга. Сега икономиката на България е по-силно развита в сравнение с 1989. Сега номиналният брутен вътрешен продукт на България е по-висок в сравнение с 1989г.. Сега износът на стоки от България, смятан в щатски долари, е много по-голям в сравнение с 1989г. Сега стандартът на живот на хората в България, като цяло е по-висок в сравнение с 1989г. Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.

                            Бегай да спориш с НСИ.
                            Отваряш страница 17 на четивото, прочиташ това: "Измененията в покупателната способност на домакинствата през последните години показват, че все още доходът на домакинствата е недостатъчен, за да поддържа нивото на потребление от 1989 година..." и продължаваш със ситуацията в Русия. без да говориш за българия,[/COLOR][/B].
                            Last edited by X_Y; 08.08.2016, 14:26.
                            А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              "България мина доста труден път през последните 25-26 години.
                              Изостанахме, защото не беше разказана цялата истина за комунистическия режим, не се извършиха практически действия.
                              Допусна се политическият ресурс, с който разполагаше една партия да го трансформира в икономически и после същите сили да налагат своите модели за бъдещето развитие на България, облечени в други одежди.
                              Това вече го виждат всички, виждат го младите хора, а те са доста чувствителни вече. Това ги обезверява, това ги прави прекалено прагматични и ги виждаме навсякъде по света, от което губим много като нация. "
                              И още ще има. Един ентусиаст рече, че требало да маате из ликвидираното 40 години за да ви дойдел акъла.
                              Той е на хранилката, не го мислете.
                              А НСИ утепало рибата на 26.07.2016:
                              "Измененията в покупателната способност на домакинствата през последните години показват, че все още доходът на домакинствата е недостатъчен, за да поддържа нивото на потребление от 1989 година..."
                              А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                                България нищо не е избирала а я натресоха и в НАТО и в ЕС
                                А не така България избра ясно НАТО и ЕС, само вие комунетата все ви влече към то СССР и Варшавския договор, ама как не се научихте, че тях вече ги няма ....
                                Socialism -- You Make It, They Take It.

                                Коментар

                                Working...
                                X