IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Ще си позволя да направя няколко коментара на хаотичното и изпълнено с неточности мнение.
    Първо не е било точно делегация и човека, който е бил там не е бил Стамболов а Константин Стоилов.
    Второ Годината не е 1889 а 1887 ма.
    Трето: по договор българският княз трябва да бъде признат от абсолютно всички велики сили. В този момент Русия е декларирала, че няма да признае избора на княз. Тя вече не признава Българското народно събрание, регенство и правителство. Скъсала е дипломатическите си отношения с България като година по-рано русофилите в България са направили неуспешен опит за държавен преврат. С една дума към онзи момент Русия не признава съществуването на независима България.

    Тук има достатъчно много хора и структури, които обичат Русия и Турция повече от България. Във форума на инвестора пишат основно Руските тролове, но в зависимост от конюнктурата на руско турските отношения на моменти пишат и възхвални оди за Ердоган.
    Ти браддддъре си Царот на хаотичните и неточните. Признал съм те! Ако по някой логичен предмет в школото си имал повече от 3 е било по милост

    1885г България обявява геополитическия акт Съединение, който не е съгласувала с Русия. В българската армия се говори на руски език, висшия офицерски състав е руски, в т.ч. мисля, че и армията не е подчинена на ресорния министър. Ако не съм прав можеш да ме поправяш

    За да си представиш, какво означава геополитически акт през главата на държавата освободител, през главата на Царя на Русия, Краля на Полша и Княза на Финландия, Когато Руския Цар лови риба, Европа подсмърча и чака.... ти припомням когато бяха дошли на госке тримата пиндо сенатори начело с дедо ти Маккейн и ти забраниха Южен поток. Българския ПМ не смее да подпише един търговски договор без пиндо санкция, камо ли да провежда някаква външна политика

    Понеже ти нямаш ценностна система и морален еталон, затова не можеш да разбереш нормалните хора как разсъждаваш. В твоята глава има Путин лъош и Обонго добър и оттук нататък единия винаги е виновен, а другия винаги е прав... Ние нормалните хора даваме оценка на делата на Путин и Обонго, когато действат съгласно морала и ценностната ни система ние хвалим и този и другия, когато не ний ги порицаваме

    Коментар


    • dddd, позрави!

      Храбрите българи спасиха Русия на Шипка, но днешните страхливци не смеят да споменат тази истина

      В навечерието сме на великата дата 9 август , на която наистина е започнало (въз)раждането на българската свобода ( ако не броим общонародното усилие чрез Съединението от 6 септември 1885 г.)

      Вековната руска и проруска пропаганда е изградила тухла по тухла стена пред българския прочит на историята по отношние на Руско-Турската война 1877 – 1878 г. , налагайки интрпретацията й изцяло по руски калъп. Срещу това са се бунтували прогледналите за истината българи, много от които са били съвременници на събитията и са знаели от личен опит каква е истината за войната, обявяна като осбободителна, но довела до руския (временен, както се е наричал, но оказал се с дълго продължение чрез серия от мерки по русифициране на българската администрация, армия и т.н.) . окупацонен режим по българските земи. Окупаторите-освободители създават спешно Окупационен фонд, с който българите да си платят за руските разходи по военните действия.

      Българският разказ- и ако щете отговор на постоянното руско натякване по темата за освобождението, би трябвало да акцентира върху факта, че поводът за война, търсен неистово от Русия след поражението й в Кримската война четвърт век по-рано, е даден от българите и е платен като тежък кръвен данък по време на Априлското въстание. То е спусъкът, който задейства европейската обществена симпатия и дипломация, водена от Великобритания, на страната на жестоко репресираните българи. В крайна сметка от това се възползва Русия, “въоръжена” с легитимиращото решение на Цариградската конференция от декември 1876-януари 1877 г., довела до ултиматума на европейските сили към Османската империя да даде права и свободи на българите ( наричани упорито от руската страна дори и прокламацията за началото на войната от името на императора само “православи християни”, но не и българи).

      Писал съм подробно по темата в “Течна дружба” и нямам претенция за уникалност в това “прозрение”- напротив, както вече отбелязах, преди да бъде прекършена българската воля в търсенето и назоваването на истината, постигнато със съветския чук и сърп, в България е било обичайно да се назовават нещата с истинските им имена: Русия е употребила, включително на емоционално ниво в собствената си страна, българската кауза за своите имперски цели при това без дори да я нарича българска- с явната цел да “приобщи” към империята още “праволславни слвяни” и да осществи мечтата си да завладее някой ден Проливите.

      Особено грозна е търговията с руско влияние на кантара, на който се мери пролятата кръв. Руската , при обща численост на войската на Балканите под 180 000 руски щика, се преувеличава неимоверно до фантистичните и невъзможни 200 000 хиляди руски жертви ( за които историкът Георги Първанов лъжеше в качеството си на президент), а за българските жертви обикновено се добавя неосчетоводената констатация, че също ги имало. Простата сметка ( колко грозно звучи, нали, но се налага да се пресмята), показва обратното: тъкмо българите откупват свободата си с огромни жертви ( вероятно около въпросните 200 000 души, заедно с изкланите през Априлското въстание), включващи мирното население. Изчислени на глава от населението, те надминават в пъти руските загинали в бой или от болести и рани ( друг е въпросът, че руската пропаганда си присвоява и националния характер на своите жертви, обобщавайки ги като руски в рамките на многонационалната си армия, от което и в днешно време вади дивиденти).

      Професионално табу за историците е да не боряват с “ако”, т.е. с хипотези със задна дата какво би се случило, “ако”…Тъкмо така обаче упорито постъпват у нас жертвите и проводниците на руската пропаганда, които насаждат парадигмата, че нямаше да се освободим “ако” не беше Русия. Ами ако това не е вярно, както са вярвали застъпниците за дуалистично управление на българско-турска държава в българското нацоналноосвободително движение, гледайки примера на също така дуалистичното управление на Русия и Турция във Влашко и Молдова?

      Значи за Русия било допустимо да управлява съвместно с Турция, а за българите било съглашателство да се борят за подобен преход по пътя към свободата? Или, илюстрирано с по-късна дата, за СССР е било ОК да сключва договор за дружба и сътрудничество с нацистка Германия, а близо две години по-късно, окуражено и подведено от този факт, Царство България не е имало право на такава грешка, доказана като фатален избор при утаяването на кървавата пяна от войната?

      Краткото обобщение дотук е само увод към основната теза на този текст: че на руската претенция да сме покорно блогодарни за освобождението би трябва винаги да се отговаря с факта, че българите спасяват на Шипка Русия от военен разгром, който е могъл да помете от престола дори и императора Алексанъдър II.

      Сред навалицата от търгуващи с националните чувства на българите в днешната политика спекуланти не се вижда нито един, който да се осмели да разкаже в резюме от две точки тази страница от историята ни:

      Ние си платихме за свободата не само със златни рубли, но и с много кръв, много повече от тази, пролята от войската на империята, воюваща за своите цели с Турция.
      2. На Шипка България спаси Русия.

      Толкоз за това кой на кого е длъжник.

      По точка №2 професор Пламен Павлов пояснява днес следното в интервю за агенция “Фокус”:

      “Проф. Пламен Павлов: Шипченските боеве спасяват руската армия от катастрофа и нацията ни от един невиждан погром

      София. Шипченските боеве спасяват руската армия от катастрофа и нашата нация от един невиждан погром. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” историкът проф. Пламен Павлов, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” в интервю за Агенция „Фокус” за Шипченската битка, продължила от 9 до 14 август 1877 г. По думите му дните на Шипченската епопея заемат особено място в българския исторически календар, тъй като реално погледнато става дума за едно сражение, което е продължило общо 6 дни. Той отбеляза, че най-ожесточените битки са в първите три дни, между 9 и 14 август по стар стил и съответно по Григорианския календар 21-26 август 1877 г. „Това е най-тежкият момент в началната фаза на Руско-турската освободителна война. Днес ние вече сме свикнали с мястото на тази битка в нашата история. Ако се замислим във времето на самите събития, това е можело както интуитивно го е усетил народният поет Иван Вазов да доведе до катастрофа за България и за Руската империя. Той неслучайно казва, че подвигът на нашите опълченци на Шипка е решил съдбата дори на самия император Александър II, тъй като при един пробив на Шипка е можело да се стигне до тотална катастрофа и невиждан от друга страна геноцид за нашата нация”, каза проф. Павлов. Според него действията на Сюлейман паша и на неговата армия са насочени към пробив на руската позиция по билото на Стара планина и към подкрепа съответно за обсадената армия на Осман паша в Плевен. „Има и друга хипотеза, че е можело да се стигне до усилване на турските сили в четириъгълника Русе – Шумен, Разград – Варна и Силистра – Варна и това да доведе до още по-тежка ситуация”, добави проф. Павлов.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
        Ами да - есЪ не съществува,нато е недееспособна структура заета с експорта на опиум от Афганистан.И БГ отчаяно търси нов Господар на когото да се кланя понеже не знае какво да прави със Свободата си.Май нещо подобно е било през 1889 г. когато делегация начело със Стамболов тръгва из Европа да търси монарх и уцелва един екземпляр резултат от пълноценна връзка между Бурбони и придворни, и васали...

        Така че корените на лъжата са някъде оттам и е жалко че социализма не можа да ги посипе с Монсанто,засега!
        Ще си позволя да направя няколко коментара на хаотичното и изпълнено с неточности мнение.
        Първо не е било точно делегация и човека, който е бил там не е бил Стамболов а Константин Стоилов.
        Второ Годината не е 1889 а 1887 ма.
        Трето: по договор българският княз трябва да бъде признат от абсолютно всички велики сили. В този момент Русия е декларирала, че няма да признае избора на княз. Тя вече не признава Българското народно събрание, регенство и правителство. Скъсала е дипломатическите си отношения с България като година по-рано русофилите в България са направили неуспешен опит за държавен преврат. С една дума към онзи момент Русия не признава съществуването на независима България. Който и княз да бъде избран, той ще бъде незаконен по силата на Берлинският договор. При тези условия само авантюрист може приеме българският престол.
        Обикновено, при наличие на толкова много фактологически грешки пропускам и останалата част като недостоверна. Така ще оставя без коментар и лека ирония намека за несъществуването на ЕС и за контрабандата с наркотици. Намека, че търсенето на партньорство на запад е в действителност търсене на господари е нелепо. Може да се съпоставят двете сфери на влияние тази на запада и Русия. Първата е съставена на доброволни начала и входа и изхода от нея е свободен. Това се доказва от брекзита. Всеки, който си поиска може да си замине. Тя носи мир. В западната сфера на влияние не е имало война от седемдесет години. Освен това всички емигрират натам. Основно децата на комунистическата номенклатура, която усвоява общественият ресурс в България и с тези пари праща децата си да учат и живеят на запад. Тоест няма спор какъв е избора. Същевременно руската сфера на влияние е имперска. Там влизането не е доброволно а принудително след окупация. Изхода не е допустим. Всеки, който пожелае да напусне бива смазан с танкове. Имаме зверски потушавания на желанието за независимост в Източна Германия 1953, Унгария 1956, Чехословакия 1968, Полша 1980. Като това продължава и до днес. Има руски окупационни войски на Молдовска, Грузинска и Украинска територия. Всички помнят как Русия нападна Грузия през 2008 ма и Украйна през 2014 година.
        Та така представеното търсене на господар на запад е в действителност грозна манипулация. България търси съюзници с които да отблъсне евентуалната заплаха от съюзни Русия и Турция. За първи път в новата ни история имаме ситуация, където двете страни са най-близки приятели, поради сходството в ценностите. На двете места имаме диктатури, с религиозно прикритие. Няма права на човека, имаме култ към личността и върхушката им е отритната от цивилизованият свят. В общи линии две криминални банди, които са овладели ресурсите на две държави и се поддържат взаимно от страх да не изгубят властта. Докато през последните години сме можели да лавираме между техните противоречия, то днес е особено опасно защото всяка една от тях има достатъчно големи възможности да окаже деструктивно влияние върху българският обществено политически живот. Тук има достатъчно много хора и структури, които обичат Русия и Турция повече от България. Във форума на инвестора пишат основно Руските тролове, но в зависимост от конюнктурата на руско турските отношения на моменти пишат и възхвални оди за Ердоган.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
          Е много лъжете и все ще намерите някое забутано селско радио да цитирате, ей

          Ето ти 24 часо от 2015 Август:







          И както казва Ванката
          Цената на парите не е сравнена.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
            Ами да - есЪ не съществува,нато е недееспособна структура заета с експорта на опиум от Афганистан.И БГ отчаяно търси нов Господар на когото да се кланя понеже не знае какво да прави със Свободата си.Май нещо подобно е било през 1889 г. когато делегация начело със Стамболов тръгва из Европа да търси монарх и уцелва един екземпляр резултат от пълноценна връзка между Бурбони и придворни, и васали...

            Така че корените на лъжата са някъде оттам и е жалко че социализма не можа да ги посипе с Монсанто,засега!
            Голяма мешавица си написал. И всичко това лъжи, примесени с една капка истина.
            Това е и основната причина комунизма да се срине. Самия комунизъм е еднас огромна лъжа. Вие можете да го наричате както искате - социализъм, работническа власт или каквото друго се сетите, но това не променя нещата.
            Лъжата, престъпленията, тероризма, партизанщината - това е държавната политика на Русия, която политика не е донесла нищо добро на хората там.
            Случая с допинга е показателен: организирана от държавата подмяна на пробите, и тоот самите служители на антидопинговата им организация подпомагани от тайните им служби. Това е начина на живот там. Крадене, лъжа, подмяна, организиране на терор по света.
            Ако си гледал нещо от олимпиадата, дали си видял как винаги като излезнат руснаци са мощно освирквани? И това не е в САЩ, за да има с какво да се оправдавате, в Бразилия, един от БРИКС.
            За мощните БРИКС и как щели да поставят света на колене ще пиша друг пут, да се посмеем малко.
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Някои цени преди 1989 г. и сега

              21 May 2015 :: Sandanski1.com
              При социализма: ............
              Е много лъжете и все ще намерите някое забутано селско радио да цитирате, ей

              Ето ти 24 часо от 2015 Август:

              Заплатата стигна 1989 по покупателна способност
              Копирано от © 24chasa.bg

              Покупателната способност на българина се е изравнила с тази през 1989 година. Поне ако за измерител се ползва средната заплата. Според изследване на Центъра за либерални стратегии това се е случило в края на миналата година и дори покупателната способност сега е с 2% по-висока. В момента средната заплата е 882 лв., а през 1989 година е била 274 лева.
              Изследването измерва количеството стоки и услуги, които може да се купят с дохода. Покупателната стойност на средната пенсия обаче е с 10 на сто по-малка в сравнение с 1989.
              Според Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии при средната заплата от 1965 година досега има три периода
              Първият е 25-годишен, при който до 1990 има нарастване. Следват два срива в заплащането - през 1991 и в периода 1994-1997, като в края му в България имаше и хиперинфлация. С
              лед това средната заплата непрекъснато расте. Например през 2000 година тя е била 224 лв. Седем години по-късно стига 431 лв., а сега вече е двойно по-висока.
              За 15 години средната заплата е нараснала с почти 400%. За същия период инфлацията е била близо 95%. Това означава, че покупателната способност за този период се е увеличила близо три пъти




              И както казва Ванката
              Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.
              Socialism -- You Make It, They Take It.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                Но така е, лъжите трябва да продължават..
                Ами да - есЪ не съществува,нато е недееспособна структура заета с експорта на опиум от Афганистан.И БГ отчаяно търси нов Господар на когото да се кланя понеже не знае какво да прави със Свободата си.Май нещо подобно е било през 1889 г. когато делегация начело със Стамболов тръгва из Европа да търси монарх и уцелва един екземпляр резултат от пълноценна връзка между Бурбони и придворни, и васали...

                Така че корените на лъжата са някъде оттам и е жалко че социализма не можа да ги посипе с Монсанто,засега!
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                  И нямаше толко тъпаци колкото има днес
                  Това беше самопризнание на място! Браво, дано го осъзнаваш!
                  Socialism -- You Make It, They Take It.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                    Ей хора имаме земя която ражда всичко при това все още неотровена.Имаме вода имаме планини реки равнини.Имаме минерални води.На всичкото отгоре имаме и море...Има всякаква техника.Защо българите напуснаха селата защо се омързеливиха.Да ми реват тука че храната била скъпа.Ми боли ма уя да извинява модерацията не моа се сдържа.Или хващайте мотиките или гладувайте или пък яжте боклуци и отрови.Няма как да приема че в България се гладува.Мързела се лекува с глад.Хората изпростяха и се омързеливиха.Предпочита за 700 лева да го правят на маймуна в някой софийски коптор отколкото да работи за себе си.Жал към подобни хора нямам
                    Герман Стерлигов нещо подобно твърди...

                    Герман Стерлигов беседует с евреями.
                    https://www.youtube.com/watch?v=PRo6M4Rzt6s

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                      Ти си първия софиянец който е живял в бедност при соца!( Не ми е ясно кой е "дипломатическия квартал" - но няма значение,освен ако така не наричаш "Червена звезда"...)

                      А дали е имало пари до 1989 или е нямало,се доказва от факта че вече над 25 години държавата се храни от огризките на социализма без абсолютно нищо да Създаде!

                      ПС:В Турция лева вървеше защото беше обезпечен със злато и всички активи на Банката.
                      Червена звезда беше и си е панелно гето.
                      Нищо общо с Изток.
                      Но така е, лъжите трябва да продължават, нали това е държавната политика на господарите ви
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • 4i4o, тук ли си?

                        Ето го твоя светец, какви ги е творил...
                        Криейки се зад деца, ще вдига комунизъма в бетонен фалирал ръкав...

                        НЕ БОЙТЕ СЕ, ДЕЦА

                        Работиме много,
                        работим от сутрин до здрач.
                        Но хлеба е малко.
                        Но хлеба не стига, деца.
                        И ваште лица
                        са сгърчени вече от плач.
                        И ваште очи
                        са сухи и неми -
                        такива големи,
                        мъчително тъжни очи...
                        И в тех е стаен
                        ужас свиреп:
                        Х л е б!
                        Х л е б!

                        Послушайте, малки,
                        послушайте, мънички мои, -
                        така е днес,
                        наверно било е и вчера.
                        И аз, понеже нямам храна,
                        понеже нямам с какво,
                        ето на:
                        ще ви нахраня със вера. -

                        Ще дойдат години
                        и ний ще ги стигнем водите
                        ще впрегнем в бетонен ръкав.
                        Не ще ги изпуснем, нали?
                        Ще ги впримчиме здраво.
                        Ще им кажем:
                        "Така ще вървите!"
                        И те ще тръгнат така!

                        Ще имаме хлеб тогава.
                        Ще имаме хлеб!
                        И радост в очите ще имате,
                        мънички мои.
                        Имам ли аз,
                        то значи да има за теб,
                        имаш ли ти,
                        то значи да има безброя.

                        И толкова хубав ще бъде
                        тогава живота.
                        И днешната плесен
                        ще бъде безкрайно далеко.
                        Ще пееме всички.
                        Ще пеем, когато работим,
                        но радостни песни,
                        които ще славят човека.

                        И, ако случайно
                        и аз остарея, тогава
                        ще гледам от своя прозорец
                        далечния път,
                        ще гледам как вие се връщате,
                        бодри и здрави,
                        и тихо ще шепна:
                        "О, колко е хубав светът!"

                        Така и ще бъде!
                        А днеска оскъден е хлеба.
                        На вашите майки
                        гърдите са сухи сега.
                        Да хленчим - не ще ни помогнат
                        и хленч не ни трябва.
                        Но мен ме притиска
                        жестока, дълбока тъга. -
                        За вашто "сега"
                        е горест стаена във мен.
                        Ала
                        не бойте се, деца,
                        за утрешния
                        ден!
                        --------------------------------------------------------
                        НАЙС, А??
                        The strongest stand last.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                          И нямаше толко тъпаци колкото има днес
                          Ето началото на днешното конфронтиране още с логването на потребителя с никове бате Пешо, повер грид, баце и разни там други селски наименования.
                          The strongest stand last.

                          Коментар


                          • Повер грид, да вземеш, да се спреш с клеветите и махленството...

                            Докато те нямаше поне някакъв диалог се крепеше..
                            The strongest stand last.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                              Нещастник болен айде разкарай се
                              Модератор, как е, върви ли рейтинга с толерирането на такива.
                              Дръжте го още и блиц ще ви задмине..
                              The strongest stand last.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                                Е.ати селтака, това е тема "Политика", а не махленски идиоти в действие.
                                Нещастник болен айде разкарай се

                                Коментар

                                Working...
                                X