IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
    Пак лъжеш кат дърта циганка лъжеш.Ти за ямбургска спогодба чувал ли си?Баща ми и майка ми работеха в нехекато и всяка есен идваха с една цистерна и пълнехме 5 варела с нафта.После им удържаха парите от заплатите.Баща ми взимаше последните години къде 800 кинта отделно премиите а майка ми къде 350.Нафтата ако не ме лъже паметта беше 24 стотинки.
    Това само потвърждава моите думи, че токът е бил скъп за онези заплати, щото никой не се отоплявал на ток на дневна тарифа.

Да и на нафта се отопляваха хората и на въглища и на мазут, щото бяха доста по-евтини от тока, който при това го нямаше.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
      Токът тогава беше по-скъп - относително спрямо доходите, разбира се. Просто щото го нямаше и да не се хаби цената му беше относително висока по времето на бай ви Тоша. Не знам какъв евтин ток ви гони по онова време.

Но виж тогава отоплението на парно беше доста евтино. Топлофикациите горяха евтин мазут дето почерняше целия град и сметките бяха фиксирани. Затова всеки надуваше радиаторите на макс и като станеше топло - просто отваряше прозореца вместо да ги намали.

Тогава си спомням ние се отоплявахме на газова печка - щото беше доста по-евтино. И все беше студено. После нашите пак със железни връзки купиха така наречените акумулиращи печки - едно голямо в буквалния смисъл на думата чудо на техниката, дето работеше нощно време - щото нощната тарифа беше доста евтина, спрямо дневната.

Така че не знам къде си видял евтин ток тогава. Това е някакъв мит. Може би нощната тарифа наистина да е била ниска. Но не знам някой да се отопляваше на ток през деня и да си го плащаше от джоба. Просто такива хора нямаше. Хората се отопляваха или на парно или на газ или на нощна тарифа с акумулиращи печки.

Така че тока си беше относително скъп за ония заплати.

Сега сметките на ток през неотоплителния сезон са пренебрижително малки, за да се обсъждат. С намалението на газта и отоплението чрез парно взе да намалява.

Сега баба ми дето се отоплява на дърва да кажем плаша по 2-3 лв ток за осветление, един ТВ и един хладилник. Ако си включи и юнгата да има топла вода постоянно - сметката се удвоява. Ама за 5 лв за ток на кой му пука. А преди са плащали за същото към 20-30 лв.

Като тази разлика главно се дължи на енергоспестяващите уреди. Все пак преди си ползвал хладилник Мраз и лампов ТВ Електрон дето гореше ток повече от юнгата. А сега всичко това е висок клас енергоспестяващи уреди. И даже крушките са енергоспестяващи.

Та за тва сега плаща 4-5 пъти по-малко ток.
      Пак лъжеш кат дърта циганка лъжеш.Ти за ямбургска спогодба чувал ли си?Баща ми и майка ми работеха в нехекато и всяка есен идваха с една цистерна и пълнехме 5 варела с нафта.После им удържаха парите от заплатите.Баща ми взимаше последните години къде 800 кинта отделно премиите а майка ми къде 350.Нафтата ако не ме лъже паметта беше 24 стотинки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов! Разгледай мнение
        Лъжа от най-гнусните.

Помним, да.

Няма ли свобода, няма щастие, а няма ли щастие, няма здраве.

Свобода не помним.
        В днешно време свобода има само за крадците разбойниците и убийците.Много дето крадоха по време на прехода не си дават сметка че утре някой може да убие детето ви да изнасили майка ви или пък един обикновен идиот да ви пребие на пътя.По онея времена такова нещо да се случи беше немислимо.Щото народната милиция не си поплюваше нито пък прокуратурата нито съда
        Седерастите требе да разберете че има нещо което е над фирмите парите колите и дрънкулките
        Last edited by X_Y; 13.03.2016, 17:45.

Коментар

Лъжа от най-гнусните.

Помним, да.

Свобода не помним.
          сега си свободен да си пишеш простотии на воля из форума, но недай боже да се разболееш.
          бива промити мозъци, ама като дойде в повече и почва да дразни
          препоръка е

Коментар

Лъжа от най-гнусните.

Помним, да.

Свобода не помним.
            Бил си под пагон и сам си си го избрал,как да се чувстваш свободен?Пак си имал
            превилегии,за сметка на свободата си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

то бива да си лъжец, ама толкова....
              Всеки завод ,всяка фабрика ,всяка структура ,всяка община имаше по два почивни дома един за планини и един на море.....
              Картите за почивка бяха по 15 дни ...а не както сега по пет дни....
              Ех иване да си лъжец е най малкото което може да се каже за тебе.....
              цените бяха по 20 лева на човек....пълен пансион....
              79-та година бяхме на море и нашите решиха да си тръгнем 7 дена по-рано ,за тези 7 дена ни дадоха от почивната станция пита кашкавал,ама не като сегашния с палмова мазнина а КАШКАВАЛ и 10 палки шпеков салам,суха храна задето сме напуснали по-рано от срока на картата,повтарям за обикновения бачкатор живота беше в пъти по-сносен от сега

Коментар

Помним.Хората бяха здрави и щастливи днес са болни.
                Лъжа от най-гнусните.

Помним, да.

Свобода не помним.

Коментар

Бай ти Тоша се бе ориентирал към ГФР и Япония навремето ама му спретнаха преврата.Според мен трябваше да си остане само една пария и да се въват максимум два мандата начело.Държавата трябваше както го и направи с Указ 56 да разреши на дребните частници да шият ризи да гледат животни и зеленчуци да правят лимонада да шият панталони кърпи костюми и рокли.Правосъдието МВР Армията образованието и здравеопазването не трябваше да се пипат.Постепенно с немски и японски фирми трябваше да се преобразува промишлеността.Съвсем спокойно можеха да се продадат големите заводи на крупни фирми от Германия и Япония.А ние кво направихме дивашко унищожение кражби безнаказаност.
                  В началото на 90-те АТТ даваше за БТК 2 000 000 00 долара,продадохме я за 250 000 000 десет години по-късно

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                    Сега да знаеш евтиния ток на АЕЦ Козлодуй го няма 24 часа, а не 2 часа има и 2 часа няма. А скъпия ток, който е от пиндо-ТЕЦовете, зелена енергия, иво-прокофиевците и тем подобная се търгува с приоритет без никакво прекъсване, за да може народа да си вземе въздух... Що така
                    Токът тогава беше по-скъп - относително спрямо доходите, разбира се. Просто щото го нямаше и да не се хаби цената му беше относително висока по времето на бай ви Тоша. Не знам какъв евтин ток ви гони по онова време.

Но виж тогава отоплението на парно беше доста евтино. Топлофикациите горяха евтин мазут дето почерняше целия град и сметките бяха фиксирани. Затова всеки надуваше радиаторите на макс и като станеше топло - просто отваряше прозореца вместо да ги намали.

Тогава си спомням ние се отоплявахме на газова печка - щото беше доста по-евтино. И все беше студено. После нашите пак със железни връзки купиха така наречените акумулиращи печки - едно голямо в буквалния смисъл на думата чудо на техниката, дето работеше нощно време - щото нощната тарифа беше доста евтина, спрямо дневната.

Така че не знам къде си видял евтин ток тогава. Това е някакъв мит. Може би нощната тарифа наистина да е била ниска. Но не знам някой да се отопляваше на ток през деня и да си го плащаше от джоба. Просто такива хора нямаше. Хората се отопляваха или на парно или на газ или на нощна тарифа с акумулиращи печки.

Така че тока си беше относително скъп за ония заплати.

Сега сметките на ток през неотоплителния сезон са пренебрижително малки, за да се обсъждат. С намалението на газта и отоплението чрез парно взе да намалява.

Сега баба ми дето се отоплява на дърва да кажем плаша по 2-3 лв ток за осветление, един ТВ и един хладилник. Ако си включи и юнгата да има топла вода постоянно - сметката се удвоява. Ама за 5 лв за ток на кой му пука. А преди са плащали за същото към 20-30 лв.

Като тази разлика главно се дължи на енергоспестяващите уреди. Все пак преди си ползвал хладилник Мраз и лампов ТВ Електрон дето гореше ток повече от юнгата. А сега всичко това е висок клас енергоспестяващи уреди. И даже крушките са енергоспестяващи.

Та за тва сега плаща 4-5 пъти по-малко ток.
                    Last edited by mathematician; 13.03.2016, 17:03.

Коментар

• Един мой познат казваше, че ко мо не тата винаги гледат да излъжат и затова ко мо не тата толкова много се дразнят, когато някой казва истината.

Аз винаги казвам истината. Ти му даваш на ко мо не то данни от официалната статистика, а то ти разправя че уж тази статистика не била вярна. Тези данни, които цитирам са данни от националната статистика на България от 1989-1990г. и тези данни са събирани и публикувани по времето на социализма, когато все още управляваше БКП, която после се преименува на БСП.

Помните ли, че през 1989г. в България имаше много по-малко хотели в сравнение с броя на хотелите в България в наши дни?
                      През 1989г. в България е имало само 616 хотела с общо 118031 легла.
                      Според публикация в медия, през септември 2015г. в България е имало 2644 хотели и други места за краткосрочно настаняване (в тази бройка се отчитат само хотели и други места за краткотрайно настаняване, които имат повече от 10 легла) с 265 000 легла.
                      Ето линк за броя на хотелите в България през 1989г. и броя на леглата в тях.
                      http://statlib.nsi.bg:8181/bg/lister...04298&page=519
                      Last edited by Ivan2015; 13.03.2016, 17:00.

Коментар

Че имаше, имаше.

Ходили сме с нашите на такава почивна станция. Само дето трябваше да имаше железни връзки да вземеш място там. Та само веднъж сме ходили на море и два пъти на планина на такива станции. През другите години на село.
                        Това седерастите май лъжата я нямате за грях

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти
                          Днес е прошка...!
                          Такива като барбарон трябва да искат прошка че са предали страната а такива като иван 2015 че лъжат по 24 часа в денонощието за пари....
                          Спомням си едно време имахме една комшийка, дето много лъжеше и я бяха кръстили АгенцияРойтерс.... Тогава АгенцияРойтерс ми звучеше много демократично и не ми се струваше справедливо това

При демокрацията пари се изкарват с лъжа и измама. Това са основните ценности на демокрацията!!!!!!! Още. Демокрацията е власт на мерзавци, Доказателство за това е-резултата от демократичния процес в България. Държава е оглозгана до кокал и според форумеца математика, виж по-долу...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Всеки завод ,всяка фабрика ,всяка структура ,всяка община имаше по два почивни дома един за планини и един на море.....
                            Че имаше, имаше.

Ходили сме с нашите на такава почивна станция. Само дето трябваше да имаше железни връзки да вземеш място там. Та само веднъж сме ходили на море и два пъти на планина на такива станции. През другите години на село.

Коментар

Да не говорим колко потребявахме като имаше купонна система и нямаше нищо по магазините. Или може би потреблението на ток е било голямо когато имаше режим на тока 2 часа има, 2 часа няма ток.

Сега да знаеш евтиния ток на АЕЦ Козлодуй го няма 24 часа, а не 2 часа има и 2 часа няма. А скъпия ток, който е от пиндо-ТЕЦовете, зелена енергия, иво-прокофиевците и тем подобная се търгува с приоритет без никакво прекъсване, за да може народа да си вземе въздух... Що така

Понеже си голям специалист по тоталитаризма, ще те помоля да разкажеш на публиката следното: 1.Кога се появи режима на тока; 2.Причини за появяването на режима на тока; 3. Колко време продължи режима на тока; 4. Причини за прекратяването на режима на тока;
                              Да направиш сравнение между режима на ток в Калифорния преди около 10-ина години и режима на ток по времето на Бай Тошо

Пп. За теб специално ще напиша песен върху тая музика,
                              Баща ми е кондуктор
                              https://www.youtube.com/watch?v=WxCgXYu0xzw

първи куплет
                              Дай Гаааааааз
                              Седераст е моят татко, седераст ще съм и аз
                              Баща ми мрази Живков, народа мразя Аз
                              Аз, Аз, Аз

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                                Помните ли, че през 1989г. в България малко хора ходиха на море, а сега в България повече хора може да си позволят да отидат не само на море, но и да пътуват в чужбина?
                                През 1989г. според данни от статистическия годишник, само 483981 души в България са почивали в почивни домове в областите, които имат излаз на Черно море. В България през 1989г. в почивните домове в областите, които имат излаз на море е имало само 73460 легла. Според тези данни излиза, че през 1989г. само около 5-6 % процента от населението на България са ходили на море в почивни домове, а през 1989г. членовете на БКП бяха около 2 пъти повече, отколкото хората които са почивали в почивни домове през 1989г. в областите в България с излаз на Черно море.
                                През юли 2015г. само за 1 месец са реализирани 528600 пътувания на българи в чужбина.
                                Тоест само за 1 месец (месец юли 2015г.) на 2015г. броят на пътуванията в чужбина на българите е по-голям в сравнение с броя на българите почивали през цялата 1989г. в България в почивни домове в областите, които имат излаз на Черно море.
                                Очевидно е, че сега стандартът на живот в България е много по-висок от стандарта на живот в България през 1989г.
                                Ето линк за броя на почивалите в почивни домове през цялата 1989г. в областите които имат излаз на море и за броя на леглата в почивните домове в областите в България, които имат излаз на море.
                                http://statlib.nsi.bg:8181/bg/lister...04298&page=536

Коментар

Working...
                                X