IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На билетите от Държавната лотария пишеше - "спечелилите апартамент в София не получават софийско жителство".
    Имаше и за това начин - да работиш някъде си - шофьор в градския транспорт, нещо си в Кремиковци...за определено време.
    Няма ли да се спре със спекулациите за отминалите години? Болшевиките няма ли да спрат да дрънкат на струнката на соцносталгията? Тази струнка, която вибрира в непрекъснат резонанс със залпът на "Аврора". Докато те омайват едни, други си градят бъдещето.
    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• )))))))) Трябва да издадеш книга....

Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
      Помните ли, че по време на "социализма" в България имаше такова понятие като Софийско жителство или Пловдивско жителство и т.н., което на практика означаваше, че човек който няма Софийско жителство не можеше да отиде да живее в София. Тоест дори и да иска да живее в София този човек нямаше как да отиде да живее там, ако не притежава жителство. Един мой познат навремето ми каза, че по времето на "социализма" някои хора са придобили жителство в един провинциален град в България, след като са платили подкуп. Да но плащането на подкуп винаги е било престъпление и честните хора никога няма да извършат такова нещо.
      Помните ли, че през 80-те години на 20 век в България ако един човек не беше жител на София не можеше да си купи имот в София и ако един човек не беше жител на определен окръжен град в България то той не можеше да си купи имот в този окръжен град. Тоест проблема със "Софийското жителство и Пловдивското жителство" беше много сериозен.
      Понеже някои от пишещите може и да се чудят защо е било така, ще ви припомня, че през 1973г. в България беше приет Закона за собствеността на гражданите и в този закон имаше член 30 алинея 1, който член беше отменен чак през 1990г., тоест този член беше в сила от 1973 до отмяната му през 1990г. и гласеше следното:
      В столицата, окръжните градове, националните курорти и в други населени места, определени от Министерския съвет, недвижими имоти и вещни права по чл.15 могат да придобиват само техни жители. По ред и условия, определени от Министерския съвет, могат да придобиват за здравни и курортни нужди недвижими имоти и нежители на национални курорти, които не са окръжни градове.

Един мой познат ми каза, че по времето на "социализма" имало случаи, когато мъж и жена се развели само за да запазят собствеността си върху притежаваните 2 жилищни имота, защото по времето на "социализма" изведнъж властите решиха, че това семейство не може да притежава повече от 1 жилищен имот и тези хора от немай-къде се развели и след това пак си живеели заедно но се водели разведени.
      Хайде сега обяснете как при наличие на такива закони, действали по времето на "социализма", един човек от малък град ще построи голяма къща в центъра на София? Е няма как да стане тая работа.
      А сега всеки, който има средства, дори да не е софиянец, може да си купи няколко апартамента или няколко къщи в София. Познавам много хора, които в наши дни успяха да си купят няколко апартамента в София.
      Сега стандартът на живот в България е по-висок, отколкото е бил стандарта на живот в България през 1989г. Сега хората в България притежават повече жилища и повече автомобили в сравнение с 1989г.
      В наши дни немалко хора в България имат месечен доход от порядъка на 5000-10000 лева, а някои и много повече и с такива доходи спокойно могат да си купят няколко недвижими имоти и няколко автомобила, а по времето на "социализма" имаше случаи, когато хора чакаха ред 30-40 години за придобият един малък апартамент или чакаха по 10-15 години да им дойде реда да си купят една лада, защото се чакаше да ти дойде реда и чак когато ти дойде реда можеше да си купиш.

)))))))) Трябва да издаеш книга с тези постове...Иво Соромахов...халва да яде...ще бъде уникално забавно четиво...

Коментар

• Помните ли, че по време на "социализма" в България имаше такова понятие като Софийско жителство или Пловдивско жителство и т.н., което на практика означаваше, че човек който няма Софийско жителство не можеше да отиде да живее в София. Тоест дори и да иска да живее в София този човек нямаше как да отиде да живее там, ако не притежава жителство. Един мой познат навремето ми каза, че по времето на "социализма" някои хора са придобили жителство в един провинциален град в България, след като са платили подкуп. Да но плащането на подкуп винаги е било престъпление и честните хора никога няма да извършат такова нещо.
        Помните ли, че през 80-те години на 20 век в България ако един човек не беше жител на София не можеше да си купи имот в София и ако един човек не беше жител на определен окръжен град в България то той не можеше да си купи имот в този окръжен град. Тоест проблема със "Софийското жителство и Пловдивското жителство" беше много сериозен.
        Понеже някои от пишещите може и да се чудят защо е било така, ще ви припомня, че през 1973г. в България беше приет Закона за собствеността на гражданите и в този закон имаше член 30 алинея 1, който член беше отменен чак през 1990г., тоест този член беше в сила от 1973 до отмяната му през 1990г. и гласеше следното:
        В столицата, окръжните градове, националните курорти и в други населени места, определени от Министерския съвет, недвижими имоти и вещни права по чл.15 могат да придобиват само техни жители. По ред и условия, определени от Министерския съвет, могат да придобиват за здравни и курортни нужди недвижими имоти и нежители на национални курорти, които не са окръжни градове.

Един мой познат ми каза, че по времето на "социализма" имало случаи, когато мъж и жена се развели само за да запазят собствеността си върху притежаваните 2 жилищни имота, защото по времето на "социализма" изведнъж властите решиха, че това семейство не може да притежава повече от 1 жилищен имот и тези хора от немай-къде се развели и след това пак си живеели заедно, но се водели разведени.
        Хайде сега обяснете как при наличие на такива закони, действали по времето на "социализма", един човек от малък град би могъл да построи голяма къща в центъра на София, за да живее той и семейството му в нея? Е няма как да стане тая работа.
        А сега всеки, който има средства, дори да не е софиянец, може да си купи няколко апартамента или няколко къщи в София. Познавам много хора, които в наши дни успяха да си купят няколко апартамента в София.
        Сега стандартът на живот в България е по-висок, отколкото е бил стандарта на живот в България през 1989г. Сега хората в България притежават повече жилища и повече автомобили в сравнение с 1989г.
        В наши дни немалко хора в България имат месечен доход от порядъка на 5000-10000 лева, а някои и много повече и с такива доходи спокойно могат да си купят няколко недвижими имоти и няколко автомобила, а по времето на "социализма" имаше случаи, когато хора чакаха ред 30-40 години за придобият един малък апартамент или чакаха по 10-15 години да им дойде реда да си купят една лада, защото се чакаше да ти дойде реда и чак когато ти дойде реда можеше да си купиш.
        Last edited by Ivan2015; 14.03.2016, 18:58.

Коментар

• Ok

Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
          Ще ти отговория защото те уважавам и ми харесва как пишеш, но ти определено или си с диагноза или си пълен лицемер....

Дали имаш яхта или не няма да поставям под съмнение, въпроса е защо се мериш с мен при положение че съм двойно по-малък от теб. Да яхта нямам, а ти имаш ли яхта като на някой шейх или частен самолет като на Доналд Тръмп?

Целта не беше, да покажа дали съм по добре от теб или не, а да обърна внимание че и сега някой има, друг няма и разделението между хората е значително по голямо от преди. Та идеята беше че не е състоятелно да изтъкваме причини че режима преди е лош - защото те са имали а ние не. Това е констатация а не защита на режима. И аз нямам яхта като на някой шейх или самолет като ( на донълд не е много хубав самолета ) на някой милиярдер...защото не съм милиярдер. И това не ме депресира...а напротив - амбицира някога и аз ДАЙ ГОСПОДИ да имам.

Министрите сега най-малкото се сменят, няма я тази вечна власт.
          Това без съмнение е демократично. Тук не смея да вляза в една моя теория че на практика тази смяна не води до добри неща като цяло...но тук ще ме разкъсаш ))) Аз не съм комунист или социалист да обърна внимание!!! ))

Прост пример ти давам с ДЕМОКРАТИЧЕН Беларус, където Лукашенко ще остави влста на сина си. Ердоган в Турция също ще предаде власта може и косвено на синовете си. Това са диктатури. Същите като в Либия , а там видяхме,че народа не искаше тоя диктатор, друг е въпроса за намесата на САЩ и че арабите трябва да се държат под диктатура.... но за това по натам.
          Дикататура обаче е и Саудистка Арабия а пък диктатури и комунисти са в Китай....някакви коментари за там? А В Либия...дали народа или щатите не искаха дикататор?

Питам те на кой човек му харесва да жиевее под диктат и някой друг да определя съдбата му? Силните хора сами си я ковем и се борим, не разчитаме на Тато или мато да ни нарежда. Нека равния понеже разбира от психология да каже кои са тия хора обичащи да живеят под строй?

Всъщност не си прав. Хората всъщност искат да живеят добре и ако могат да се развиват. Само това искат..и аз това искам. Честно казано ако мога да го правя например в Китай ( както адски много чужди бизнесмени и един мой познат в това число ) нямам абсолютно нищо против да го правя там...без значение дали правителството е комунистическо. По този въпрос нещо да кажеш? Погрешно е да смяташ че диктатурата задължително е причина за нещастие..справка - Кувейт, Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ. Там диктаторите са намерили начин да се грижат за хората си и хората поне за сега са ОК. Вярно ли е?
          Това че при нас са ни ни държали на къса каишка и ние сме изградили омраза към диктатурата и обвиняваме за всичко нея...е по скоро комплекс от колкото реалност към момента. Всичко това казвам само и единственно в интерес на обективната истина и не искам да взимам страна.

Сега да кажа защо мисля, че си с диагноза или лицемер, защото те чета и оставам с впечатление, че си успял човек с десетки милиони за което поздравления. Въпроса ми е кога си успял :
          По- време на този див капитализъм
          Да. Винаги съм си мислил че ако не бях живял в това време можеше да не съм това което съм. Главно обаче по причини че в България 90 те...и семки да продаваше щеше да печелиш...докато сега не е никак лесно...обаче всяко време дава различни възможности преди нямахме тази информация, образование...и възможности пък като сега. Важен е човека. Времената се менят и с тях възможностите.
          По- време на ко му не тата - частен дълг прехвърлен към заводи и партиини куфарчета,
          Не. За съжаление. )) Казвал съм го и преди ако можеш и бяха ми дали и аз щах да взема куфарче. Ама не ми дадоха...защото бях малък сравнително. Т.е В казармата.
          ДС ченге?
          Не - Бях малък
          Или малко след падането на ко му не тата които щедро финансираха залумите на така наречените мутри, приватизацята грабежите, куфарчетата с пари.
          От както бях студент, до днешни дни все...се мъча да правя нещо

Ако са последните две ще те разбера, но ако е първото и да плюеш по капитализма направил те богат е смешно и лицемерно.
          Когато казвам факти, доста често дори против моя интерес защо по дяволите си мислиш че плюя някой? Единственното което се опитвам да правя е да бъда безпристрастен . Не ме е направил нито капитализма, нито социализма нито комунизма , нито бай Гошо, нито Майка ми и Баща ми - да си живи и здрави, нито никой богат. Аз съм си причината. И това че явно съм от тези хора които виждаме и можем да оползотворим възможности които другите или не виждат или не могат

Друг е въпроса ако си ДС ченгенце което се е домогнало до парички.
          Не всички от тях са успяли
          Познавам няколко ДС ченгета били са ми преподаватели и съм близък с част от тях.. Голяма част от тях уредиха дъщерите си с западни бизнесмени В това няма лошои в момента ограбват тая страна чрез подставени лица .Хайде да кажем управляват а не ограбват щото след първото следва второто )) и не преподавателите а генералите да бъдем по точни - това е вярно. И ще го правят до като могат. Ако си чел постовете ми миналата година за лайната в България и причините да си намаля бизнеса до минимум тук и да се изнеса в Чужбина....може би нямаше да бъдеш толкова критичен към мен )) Лицемерна работа.....

И нека да кажа нещо последно. Основната теза на комунизма е без частна собственост и равенство. Това не е вярно. Първо защото комунизъм не доживяхме, теорията е социализъм който е предходната стъпка към вишето комунизъм. И при нас имаше едно постановление за частната собственост...т.е частично съществуваше но така и не доживяхме да се развие...но това че при нас беше така не означава че задължително строя е виновен....Както всичко в живота. - ХОРАТА са виновниДа те питам хората бяха ли равни?Да. Равни бяха обикновенните хора. Бедни и равни. Различните бяха - комунистическата партия. И не питам за сега , защото сега е капитализъм Това е малко разтегливо понятие на фона на това което е вдействителност но както и да епри него за да успееш трябва да знаеш и можеш по-вече от другите, а тогава така ли беше? Не по този начин както сега...но и тогава умните....приватизираха на бързо след промениете каквото можаха...което си е пак качества.
          Какъв щеше да си сега ако бай тошко беше останал?Това е невъзможно. Едно щеше да е умрял , друго света се променя... Щеше ли да я имаш тази яхта или щеше да бачкаш по 12 часа в някой завод или леярна, а шефа ти щеше да е сина на някой партиен функционер.Ако бяхме станали като КИТАЙ можех и по голяма яхта да имам. Това време е извратено и никога повече няма да се върне. Проумейте го . Нито бай тошо нито бай гошо!!!
          Помисли все пак върху това което казвам
          Last edited by Iv_max; 14.03.2016, 17:18.

Коментар

• Съвременният американски фашизъм

Съвременният американски фашизъм. Как съсипаха всичко - от Афганистан, през Ирак, Гърция, България, Сърбия и Либия.

Неотдавнашната седемдесетгодишнина от освобождаването на Аушвиц ни напомни за ужасните престъпления на фашизма, чиято нацистка иконография е запечатана в съзнанието ни. Фашизмът е запазен като история, като трепкащи кадри на маршируващи мъже в кафяви ризи, престъпленията му са ужасни и неоспорими. И все пак в същите либерални общества, чиито войнолюбиви елити ни призовават никога да не го забравяме, нарастващата опасност от нов фашизъм се премълчава. Защото това е техният фашизъм.
            „Да започнеш такава агресивна война – заявяват съдиите на Нюрнбергския процес през 1946 година – е не само международно престъпление, а най-висшата форма на международно престъпление, различаващо се от всички останали по това, че представлява злото само по себе си.“

Ако нацистите не бяха нападнали Европа, нямаше да има Аушвиц и Холокоста. Ако САЩ и техните сателити не бяха нападнали Ирак през 2003 година, почти един милион човека все още щяха да са живи и „Ислямска държава” днес нямаше да ни сразява с диващината си. Нейните привърженици са деца на съвременния фашизъм, откърмени с бомби, с кървави бани и с лъжите на сюрреалистичния театър, наречен новини.

През 2011 година НАТО изстреля 9700 ракети срещу Либия, над една трета бяха насочени към цивилни обекти. Използвани бяха бойни глави с уранов заряд, градовете Мисрата и Сирт потънаха в руини. Червеният кръст откри масови гробове, а УНИЦЕФ докладва, че „повечето от убитите деца са били на възраст под десет години.“

Публичното содомизиране на президента Кадафи с „бунтовнически” байонет бе приветствано от тогавашния американски държавен секретар Хилъри Клинтън с думите: „Дойдохме, видяхме и той умря“. Неговото убийство и унищожението на страната му бяха оправдани с познатата дебела лъжа – планирал бил „геноцид“ срещу собствения си народ. „Знаехме, че ако изчакаме дори ден повече – каза президентът Обама, – в Бенгази, който е с големината на град Шарлът, може да настане такова клане, което да отекне из целия регион и да опетни съвестта на целия свят.“

Това беше изфабрикувано от ислямистките бунтовници, които бяха на път да загубят битката срещу правителството. Те обявиха пред „Ройтерс”, че ще има „истинско клане, такова, каквото видяхме в Руанда“. Тиражирана на 14 март 2011 година, тази лъжа даде искрата за огнения ад, разпален от НАТО и наречен от Дейвид Камерън „хуманитарна интервенция“.
            ..................................
            Моделът на „хуманитарната война“, която се поведе срещу Либия, вече бе спечелил либералните сърца на Запада и особено на медиите. През 1999 година Бил Клинтън и Тони Блеър изпратиха НАТО да бомбардира Сърбия, лъжейки, че сърбите са подложили на геноцид етническите албанци в разколната провинция Косово. Дейвид Шефър, специален посланик на САЩ по въпросите за военните престъпления, тръбеше, че „повече от 225 000 албански мъже на възраст между четиринадесет и петдесет и девет години“ може би са убити.
            ...............................
            Бомбардировките на НАТО срещу Сърбия унищожиха нейната инфраструктура, включително училища, болници, манастири и сградата на националната телевизия. Международни разследващи екипи пристигнаха в Косово, за да изровят доказателства за „холокоста“. ФБР не успя да намери нито един масов гроб и се прибра у дома. Испанският разследващ екип също не откри нищо, а ръководителят му гневно осъди „семантичния пирует на военната пропагандна машина“. Една година по-късно Международният наказателен трибунал на ООН (Хагският трибунал) обяви, че жертвите в Косово са 2788. Те включват бойци и от двете страни, както и сърби и цигани, избити от Армията за освобождение на Косово. Не е имало никакъв геноцид. Този „холокост“ е една нагла лъжа. Причината за атаката на НАТО е била изфабрикувана.
            Още много за гнусните лъжи на американските фашисти можете да прочетете на адрес:
            http://www.pan.bg/view_article-58-33...YA-LIBIYA.html
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
              Няма такива филми.
              Човек с достатъчно пари има и достатъчно сиво вещество.
              А който има от сивото вещество, не плещи идиотщини за соца просто така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                Рупли?
                Признавам си голем фен съм на Джуджето

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                  Не ,аз си имам достатачно
                  Рупли?
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Няма такива филми.
                    Човек с достатъчно пари има и достатъчно сиво вещество.
                    А който има от сивото вещество, не плещи идиотщини за соца просто така.
                    The strongest stand last.

Коментар

E, сега не трябва да слагаш едни 1000 лева, направо отиваш и си купуваш.

Обаче от начина ти на разсъждение излиза, че воя за бай Тошо е по съвсем друга причина. Кажи Хермес, за пари ли го правиш?

Коментар

Обаче от начина ти на разсъждение излиза, че воя за бай Тошо е по съвсем друга причина. Кажи Хермес, за пари ли го правиш?
                        Е, сега си купуваш новите модели в настоящата година на излизането им, а
                        не да си купуваш нова кола модел 72 през 81ва.

Как така ше слага другаря 1000 лева? Това е една пета от колата! Не е димитровско това!!!!!!!

Коментар

Не се е чакало ако си бил готов да сложиш едни 1000 лв отгоре.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Не че нещо...но...казваш по Бай Тошово време за ТЯХ е имало НЕЩА а за другите е нямало.
                            Сега аз имам Яхта ти имаш ли?
                            Премиера и президента сега има всичко което е имал и Бай Тошо -охрана,специална храна, коли, обсулжващ персонал, самолет...вкл. резиденцията където живеят.
                            Правителството , всички министри, харчат доста повече сега от колкото преди политбюро.

Просто обръщам внимание защото това е факт. Не се заяждам.

Ако трябва да съжеляваме че сме живели по комунистическо...трябва да съжеляваме за това че не можехме да се развиваме според възможностите си, че не можехме да говорим свободно, че не можехме да имаме частен бизнес, че можехме да влезем в затвора за виц или че сме говорили против властта и т.н

Това което казваш...какво са ядели или къде са спали или каква кола са карали и т.н реално са харчили много по малко пари от колкото сега всяко едно правителство...на терория и на практика

Ще ти отговория защото те уважавам и ми харесва как пишеш, но ти определено или си с диагноза или си пълен лицемер....

Дали имаш яхта или не няма да поставям под съмнение, въпроса е защо се мериш с мен при положение че съм двойно по-малък от теб. Да яхта нямам, а ти имаш ли яхта като на някой шейх или частен самолет като на Доналд Тръмп?

Министрите сега най-малкото се сменят, няма я тази вечна власт. Прост пример ти давам с ДЕМОКРАТИЧЕН Беларус, където Лукашенко ще остави влста на сина си. Ердоган в Турция също ще предаде власта може и косвено на синовете си. Това са диктатури. Същите като в Либия , а там видяхме,че народа не искаше тоя диктатор, друг е въпроса за намесата на САЩ и че арабите трябва да се държат под диктатура.... но за това по натам.

Питам те на кой човек му харесва да жиевее под диктат и някой друг да определя съдбата му? Силните хора сами си я ковем и се борим, не разчитаме на Тато или мато да ни нарежда. Нека равния понеже разбира от психология да каже кои са тия хора обичащи да живеят под строй?

Сега да кажа защо мисля, че си с диагноза или лицемер, защото те чета и оставам с впечатление, че си успял човек с десетки милиони за което поздравления. Въпроса ми е кога си успял :
                            По- време на този див капитализъм
                            По- време на ко му не тата - частен дълг прехвърлен към заводи и партиини куфарчета, ДС ченге?
                            Или малко след падането на ко му не тата които щедро финансираха залумите на така наречените мутри, приватизацята грабежите, куфарчетата с пари.

Ако са последните две ще те разбера, но ако е първото и да плюеш по капитализма направил те богат е смешно и лицемерно. Друг е въпроса ако си ДС ченгенце което се е домогнало до парички. Познавам няколко ДС ченгета били са ми преподаватели и съм близък с част от тях.. Голяма част от тях уредиха дъщерите си с западни бизнесмени и в момента ограбват тая страна чрез подставени лица . Лицемерна работа.....

И нека да кажа нещо последно. Основната теза на комунизма е без частна собственост и равенство. Да те питам хората бяха ли равни? И не питам за сега , защото сега е капитализъм при него за да успееш трябва да знаеш и можеш по-вече от другите, а тогава така ли беше?
                            Какъв щеше да си сега ако бай тошко беше останал? Щеше ли да я имаш тази яхта или щеше да бачкаш по 12 часа в някой завод или леярна, а шефа ти щеше да е сина на някой партиен функционер. Това време е извратено и никога повече няма да се върне. Проумейте го . Нито бай тошо нито бай гошо!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                              Не може за 3 години да си купи нова кола, защото за такава се чакаше 9 години.

За 3 години може да си изучи двете деца от първи до трети клас, което си беше безплатно така или иначе.

Двуетажна къща имаше всеки прилично крал от завода, без да гледа прасета.

Добре платен специалист сега ще си купи къщата на Бай ти Иван Щастливеца с две заплати без никакви заеми.

За заплатите преди нищо не казваш. Как стана така, че един специалист по стругарство в България вземаше 100 долара а в САЩ 2100 от същите?????????
                              Кой другар прибра 2та бона разлика на месец от хазната? М?!
                              Не се е чакало ако си бил готов да сложиш едни 1000 лв отгоре.

Коментар

Живота на бай Иван никак не беше лош-за 3 години си купи нова кола,изучи двете си деца више,вдигна си двуетажна къща и това от прасетата,сега не виждам добре платен специалист с 1500 лв месечно как ще направи само къщата ако не се зароби с 30 годишен заем
                                Не може за 3 години да си купи нова кола, защото за такава се чакаше 9 години.

За 3 години може да си изучи двете деца от първи до трети клас, което си беше безплатно така или иначе.

Двуетажна къща имаше всеки прилично крал от завода, без да гледа прасета.

Добре платен специалист сега ще си купи къщата на Бай ти Иван Щастливеца с две заплати без никакви заеми.

За заплатите преди нищо не казваш. Как стана така, че един специалист по стругарство в България вземаше 100 долара а в САЩ 2100 от същите?????????
                                Кой другар прибра 2та бона разлика на месец от хазната? М?!

Коментар

Working...
                                X