Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Ама си "за" просто защото си проамерикански настроен, а тук в темата с "филите" се дерете до кръв и виждаш в ТТИП една подходяща възможност да им натиеш носа?? Ерго, по подразбиране когато стане американската работа, ще напакостим макар и пасивно на руските интереси и позиции.
Или причината е съвсем различна? Знаеш гарантирано, че това ще е полезно за България?! Или, доколкото в конкретния случай България няма своя отделна правосубектност, Знаеш гарантирано, че това ще е полезно за Европа.
Как точно и как ще се постигне това неограничено във времето?
Аз нямам отговор на тези въпроси и по тази причина интуитивно усещам, че не трябва да се бърза, да се даде най-широка гласност и да се постави на широк "обществен" контрол. Ние тук сме също някаква форма на обществен контрол, може и мизерна да е, защото никой от нас не е чел оригинални текстове и няма капацитета да ги оценява критично и динамично. Но бидейки голяма група изкушени, утре може да попаднем на критичен анализ на неоспорим авторитет, с който да запознаем и останалите колеги, които вече иамт някаква минимална подготовка и нагласа да разбират.
Дори не знам, кога точно се появиха тези текстове, за които споделяш по-долу. Обаче със сигурност знам, че тези преговори текат вече 3 години, тръгнали са в пълна секретност (защо) и за един дълъг период от време дори на евродепутати им е бил отказван достъп до документи, а тези, които са получавали право, са работели в секретна, екранирана стая в Брюксел, без право да копират или записват. Защо ?
Ами намирисва на някаква върховна геополитическа игра, в която ние сме обект, тор. Няма да е първият случай в историята когато обикновените хора наторяват с телата и кръвта си мераците на властващи елити, но какво се очаква от мен в ситуация като тази?! Бурни аплодисменти ли очакват?!
Е, няма как!
Каква ще да е тази игра, нека помислим.
Нещо, което утвърждава настоящите ред, собственост и власт?! или обратното - нещо, което планира да пренапише дневния ред на обществото и да ни донесе на нас двамата с теб големи позитиви?
Аз мисля (не знам защо

После следват и други въпроси - ние двамата с теб, респективно България, респективно Европа, добре ли се чувстваме, харесваме и одобряваме ли безрезервно всичко, което се случва с нас и около нас?
Ако да - какво?
Ако не - какво?
Без преувеличаване мога да разсъждавам и поставям въпроси до утре.
Но спирам, че и без това напоследък се опитват да ми скроят капа и само трябва да дам и най-малък повод. Няма да взема да се тръшкам, но предпочитам да си ида сам (когато реша), а не да ме изгонят.
Коментар