IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
    Тук рева на Грийнпийс и на разните други организации против ТТИП си е чисто първосигнален.
    С други думи, да разбирам, че ти си твърдо "ЗА" подписването на ТТИП?

Ама си "за" просто защото си проамерикански настроен, а тук в темата с "филите" се дерете до кръв и виждаш в ТТИП една подходяща възможност да им натиеш носа?? Ерго, по подразбиране когато стане американската работа, ще напакостим макар и пасивно на руските интереси и позиции.

Или причината е съвсем различна? Знаеш гарантирано, че това ще е полезно за България?! Или, доколкото в конкретния случай България няма своя отделна правосубектност, Знаеш гарантирано, че това ще е полезно за Европа.

Как точно и как ще се постигне това неограничено във времето?

Аз нямам отговор на тези въпроси и по тази причина интуитивно усещам, че не трябва да се бърза, да се даде най-широка гласност и да се постави на широк "обществен" контрол. Ние тук сме също някаква форма на обществен контрол, може и мизерна да е, защото никой от нас не е чел оригинални текстове и няма капацитета да ги оценява критично и динамично. Но бидейки голяма група изкушени, утре може да попаднем на критичен анализ на неоспорим авторитет, с който да запознаем и останалите колеги, които вече иамт някаква минимална подготовка и нагласа да разбират.

Дори не знам, кога точно се появиха тези текстове, за които споделяш по-долу. Обаче със сигурност знам, че тези преговори текат вече 3 години, тръгнали са в пълна секретност (защо) и за един дълъг период от време дори на евродепутати им е бил отказван достъп до документи, а тези, които са получавали право, са работели в секретна, екранирана стая в Брюксел, без право да копират или записват. Защо ?

Ами намирисва на някаква върховна геополитическа игра, в която ние сме обект, тор. Няма да е първият случай в историята когато обикновените хора наторяват с телата и кръвта си мераците на властващи елити, но какво се очаква от мен в ситуация като тази?! Бурни аплодисменти ли очакват?!
    Е, няма как!

Каква ще да е тази игра, нека помислим.
    Нещо, което утвърждава настоящите ред, собственост и власт?! или обратното - нещо, което планира да пренапише дневния ред на обществото и да ни донесе на нас двамата с теб големи позитиви?
    Аз мисля (не знам защо ), че става дума за първия вариант.

После следват и други въпроси - ние двамата с теб, респективно България, респективно Европа, добре ли се чувстваме, харесваме и одобряваме ли безрезервно всичко, което се случва с нас и около нас?

Ако да - какво?
    Ако не - какво?

Без преувеличаване мога да разсъждавам и поставям въпроси до утре.
    Но спирам, че и без това напоследък се опитват да ми скроят капа и само трябва да дам и най-малък повод. Няма да взема да се тръшкам, но предпочитам да си ида сам (когато реша), а не да ме изгонят.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Посочването на източници е много положително. Наистина го мисля.

Работата с тази материя е много трудна и деликатна, обаче. Който има понятие от търговски право и договори следва да знае, че договарянето на многостранни търговски споразумения е изключително сложна тема. Историята знае случаи за преговори проточили се повече от 10 години.
      Необходима е невероятно висока квалификация, кулутура, опит. Аз субективно дори смятам, че успешна защита на интереси в тази област не могат да се защитават с опита на едно поколение, а от натрупвания дали плод в някакви много добре подготвени и патриотично настроени потомствени елити. Трудна работа е това, особено за Европа. Имаме чиновници там, които си имат някакви си свои интереси, но не могат да прескочат станивищата поне на големите в Европа, пък те са различни. Тегава работа.

Няма лошо любопитните да четат, но непознаването на документите в подробности и в цялост прави невъзможно тяхното разбиране.

Грийн пийс със сигурност са чели и знаят повече от нашите събрани форумни сили.
      Често са едни ужасяващи досадници,но не трябва да се подценяват.

Иначе, Инвестора дне с пусна една удачна статия

Аре, че бързам и за днес затварям сергията.
      Зеленчук утре пак.

Тук рева на Грийнпийс и на разните други организации против ТТИП си е чисто първосигнален. Реват срещу корпорациите, без да разбират че те така ги подкрепят.

Същия рев беше и за членството ни е ЕС - как щял да убие местното производство. Ми не го уби.

От падането на търговските бариери (или улесняването на търговията) обикновено се възползват малките и средните предприятия.

Големите корпорации имат големи ресурси, бюджети и те спокойно могат да си отворят клон в съответната държава, клон в офшорка и клон не знам си къде. Съответно могат да си позволят добри адвокати, добри счетоводители и добри лобисти. И те го правят в момента и успешно въртят едни пари нагоре надолу през разни клонове и прочие офшорки.

Така че от улесняването на търговията ще спечелят малките и средните, които не могат да си позволят да правят такива врътки.

А за ГМО-то ми ти в момента може да не ядеш ГМО домати примерно, обаче в кетчупа или лютеницата, която купуваш някой може ли да ти гарантира че няма ГМО домати. След като вътре има "сухо доматено пюре" внос от Китай, а пък китайския производител спокойно може да е внесъл доматите от САЩ или от друго място където ГМО са разрешени.

Коментар

• Руски медии съобщиха, че днес централната банка на Русия е отнела лицензите за банкова дейност на още 2 банки в Русия. Според информация от руска медия, от началото на 1991г. до днес 2462 банки в Русия са прекратили банковата си дейност поради отнемането на лицензите им за банкова дейност или поради ликвидация.
        http://www.banki.ru/news/lenta/?id=8895637
        http://www.banki.ru/news/lenta/?id=8895698
        http://www.banki.ru/banks/memory/
        Last edited by Ivan2015; 05.05.2016, 10:16.

Коментар

• Прокуратурата в Румъния възстанови през 2015 г. € 2.9 млрд. на държавата http://investments.dir.bg/_wm/librar...-na-darzhavata

Румъния си връща средно по над 12,133 милиона евро от всеки осъден за корупция
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Модератор, добрият тон си беше спазен. Неясна би била Вашата реакция, ако не бяхте се многократно обозначили каква линия поддържате но, предвид последните месеци, ме учудва единствено забавеното Ви действие. Не съм изненадан.
            Както и да е, да се върнем на комунистическата опасност: Тя става толкова по-силна, колкото повече се пенят субекти като Многоникия, Балбалона, Кандид-ата и Ко в антикомунистически нервни тикове. Някак неволно, нормалните хора се дърпат от всякакви екстремисти и, щат-нещат, залитат към други крайности. Да припомням ли историята, кога най-силни са били комунистическите влияния? Точно във времената на фашистките главорези. Тогава и неизкушени и читави люде са вземали стана заради кресливите и бандитстващи фашизоиди. Сегашните / и в ляво, и в дясно/ са партийци и апаратчици, намерили най-топлото местенце. Е, може и да са назубрили "Капиталът" и всичките трудове на Ленин, все тая. Те са точно толкова "про-народно" ориентирани, и загрижени, колкото и шайката на Боко и Ко. Животът ме срещна с такива, НИКАКВА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА. "Леви" и "десни" са им само етикетите, докато същината смърди, та се не трае.
            И тэ така.

Коментар

• Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                Само на мен ли фотографията ми се струва манипулирана? При това, доста грубо.
                Иначе, ако многоникият смята клеченето из форуми да троли за работа...
                Наистина ли не можете да схванете разликата между манипулирана фотография и сатиричен фотоколаж?
                Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Какво смята, го казва сам.
                  Не съм те правил мой говорител.
                  Тук влизам, за да ви напомня, че ме е гнус от комунисти, партизани и всякакви продажни народни синове.
                  Работата ми е съвсем съвсем друга.
                  The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                    Глава втора - инвестиции, публикувана ноември 2015.

http://trade.ec.europa.eu/doclib/doc...doc_153955.pdf

Отгоре си пише черно на бяло.

This document is the European Union's proposal for Investment Protection and Resolution of
                    Investment Disputes. It was tabled for discussion with the United States and made public on
                    12 November 2015. The actual text in the final agreement will be a result of negotiations
                    between the EU and US.

Т.е. това са предложения, които се дискутират още.

Аре някой да каже за кво са мрънкали Грийнпийс да им намеря документа на сайта на ЕК-то.

Посочването на източници е много положително. Наистина го мисля.

Работата с тази материя е много трудна и деликатна, обаче. Който има понятие от търговски право и договори следва да знае, че договарянето на многостранни търговски споразумения е изключително сложна тема. Историята знае случаи за преговори проточили се повече от 10 години.
                    Необходима е невероятно висока квалификация, кулутура, опит. Аз субективно дори смятам, че успешна защита на интереси в тази област не могат да се защитават с опита на едно поколение, а от натрупвания дали плод в някакви много добре подготвени и патриотично настроени потомствени елити. Трудна работа е това, особено за Европа. Имаме чиновници там, които си имат някакви си свои интереси, но не могат да прескочат станивищата поне на големите в Европа, пък те са различни. Тегава работа.

Няма лошо любопитните да четат, но непознаването на документите в подробности и в цялост прави невъзможно тяхното разбиране.

Грийн пийс със сигурност са чели и знаят повече от нашите събрани форумни сили.
                    Често са едни ужасяващи досадници,но не трябва да се подценяват.

Иначе, Инвестора дне с пусна една удачна статия

Аре, че бързам и за днес затварям сергията.
                    Зеленчук утре пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Дайте им!!!!

Те не могат като останалите, да се прехранват с труд!

Паразита е създаден, за да паразитира!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                        Парите са следствие на производство и пазари а не самоцел,вероятно това имат
                        предвид.
                        Да, философ до философа са наредени там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Дайте им!!!!

Парите са следствие на производство и пазари а не самоцел,вероятно това имат
                          предвид.

Коментар

• Дайте им!!!!

Attached Files

Коментар

• Глава втора - инвестиции, публикувана ноември 2015.

http://trade.ec.europa.eu/doclib/doc...doc_153955.pdf

Отгоре си пише черно на бяло.

This document is the European Union's proposal for Investment Protection and Resolution of
                              Investment Disputes. It was tabled for discussion with the United States and made public on
                              12 November 2015. The actual text in the final agreement will be a result of negotiations
                              between the EU and US.

Т.е. това са предложения, които се дискутират още.

Аре някой да каже за кво са мрънкали Грийнпийс да им намеря документа на сайта на ЕК-то.

Коментар

• Ето и американския сайт, на който пък се оказва че пише точно същите неща.

https://ustr.gov/ttip

Баси толкоз ли не се намери един журналист да отвори Гугъла и да напише TTIP вътре.

Коментар

Working...
                                X