If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"Авторите Христо Христов и Христо Петров разкриват механизма на съдебната разправа, разпоредена със специално секретно решение на Политбюро на ЦК на БКП през 1954 г. Подготовката му започва още при Вълко Червенков през 1953 г. чрез заобикаляне на изтеклата давност и приетите амнистии след 1925 г.
Преодоляването на изтеклата давност, за да се осъществи този политически процес през 1954 г. и до днес е малко известен факт дори в юридическите среди.
Книгата излиза на пазара в момент, в който Конституционният съд предстои да се произнесе по искането на главния прокурор Сотир Цацаров, поискал да бъдат обявени за противоконституционни промените в Наказателния кодекс, с които през септември 2015 г. 43-то Народно събрание отмени давността за престъпленията по време на комунистическия режим (1944-1989).
В предговора към „Белият терор” авторите недвусмислено подчертават:
„Настоящата книга е първият по рода си опит за правно-документално изследване на събитията от 1923–1925 г.: случилото се на 9 юни 1923 г., убийството на Александър Стамболийски, серията от политически убийства през 1924–1925 г. и „белият терор“ след атентата в църквата „Света Неделя“ от април-май 1925 г.”
Изследването представлява поглед към историческите факти от позицията на действалите тогава закони и си поставя задача да даде обяснение за правните възгледи на два периода от българската история – Царство България и комунистическа България."
Тия, пък, ВАРНЕНСКАТА ПРОКУРАТУРА СЪС ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ИСКА ДА ПОДАРИ МОРЕТО НА ЧАСТНИЦИ, НЕЗАВИСИМО КОНСТИТУЦИЯТА, справка господари на ефира, вчера!!!!
Тоя пък????!!!
България не само е била окупирана от съветските войски, но е била задължена като победена страна да плаща 55 на сто от бюджета за издръжка на окупационните войски. Както припомня в разследванията си и Антон Тодоров, 159 от най-печелившите български предприятия, в които е имало германско участие, са били конфискувани от Москва по силата на военните клаузи. Още по-скандално е, че до 1958 г. страната ни е била принудена да изплаща милиони контрибуции в швейцарски франкове. И още: изнасяни са за Съветския съюз хиляди тонове оловен и цинков концентрат, огромни количества тютюн и пет тона розово масло, формално „продадени" на цени, три пъти по-ниски от международните.
Всичко, тръгва, от тук: Живков: „Органите на ДС не са апостол Павел. За кучетата, които хапят – тоягата!
60 години по-късно лъсна истината за лагерите, избитите и разстреляните на границата, мръсните политически игри и ограбването на държавата
През 1959 г. 26 тона златен български държавен резерв е изнесен за „братушките“ в Москва
Тодор Живков и Никита Хрушчов по време на посещението на съветския вожд в София през 1962г
Супер мазния и некадърен, но верен на партията селянин със среден успех 2,88.
Българска медия публикува статия, в която пише и следното:"Десет процента е вече преднината на дясноцентристката опозиционна партия Нова демокрация пред управляващата СИРИЗА и ако сега има избори в Гърция се смята, че консерваторите ще ги спечелят с 25,5 на сто от гласовете срещу 15,5 на сто за радикалната левица, предаде БТА...Двама от трима гласоподаватели на СИРИЗА, упражнили правото си на вот на изборите през септември миналата година, сега казват, че ще гласуват за друга партия..."
Това са само части от статията.
Изобщо не се учудвам от тези данни. Бих се учудил, ако на следващите парламентарни избори СИРИЗА влезе в парламента.
Абсурд!
Дори и БСП не е способна на подобна грешка )
По-скоро, пак Калфин
Не знам, много идиот има и там.
На тях парите също са им замъглили мозъците, нищо че се именуват леви.
Пък и как да ти кажа, някак така чистичък и доста стерилен изглежда Калфин, по някакъв си негов такъв, доста странен начин. От една страна е добре, но не знам другата страна на монетата.
Като го погледнеш - не мирише на пари, на далавера, което е добре, но имам затруднения да го видя в качеството на обединител и баща на нацията.
Няма "интрига" в този човек.
Паркетен, кабинетен ми идва.
Ами, не знам и аз.
Казвам си го директно.
Пък и Влъхвите (с левите порции) май няма да го одобрят за общ.
...
Само да не ядосаме Боци, че току-виж се ядосал и решил да се кандидатира той.
Всъщност, замисляйки се, това не е чак толкова лош вариант.
Ще си купя билет за първия ред на представлението: Бойко - президент, а гербаджиите кръвожадно и ритуално се самоизяждат, късайки хищно парчета живо месо от другарите си по партия, уредени с по-мазнички порции.
преди малко го изслушах на видео. Симпатяга )))
Щял да каже в края на юни, щото дотогава имало по-важна работа за един президент - пенси...социалната, съдебната, здравната ... все реформи, чакащи на президентските плещи... Туй добре, но ако не приключат дотогава тез реформи При този декларативен тон, обаче, съм спокойна за случването им
На Радан Кънев работата е малко подобна )
След като АБВ напусна вкупом с партийците си в управлението, за ДСБ остава горещия картоф - кога си в опозиция и кога не си.
Отместване на погледа, а и подаване на ръка към ГЕРБ. Хем са лоши, ама хем чрез тях се идентифицира...
Мисля, затова беше и моменталното дистанциране в официален отговор от президентсвото.
За ГЕРБ, мисля че искат по-силна кандидатура...Дали ще има външен натиск и дали Борисов ще му се поддаде е друг въпрос.
Важна държавни дела, реформи ... пфууу, вятър!
Буфосонхронада е това, евтина при това.
Първо Бойко ту седеше със скръстени ръце, ту се плезеше или пулеше на горкия Плевнелиев, който се печеше в собствения си сос.
Е, дойде време и палачинката се обърна, сега Плевнелиев изведнъж събра доста силни карти и смело и с усмивка се втурна на манежа.
Само да не ядосаме Боци, че току-виж се ядосал и решил да се кандидатира той.
Всъщност, замисляйки се, това не е чак толкова лош вариант.
Ще си купя билет за първия ред на представлението: Бойко - президент, а гербаджиите кръвожадно и ритуално се самоизяждат, късайки хищно парчета живо месо от другарите си по партия, уредени с по-мазнички порции.
Преди 2 дена руски медии съобщиха, че на 12 май 2016г. централната банка на Русия е отнела лицензите за банкова дейност на още 2 банки в Русия. Според руска медия от началото на 1991г. до 12 май 2016г. включително, централната банка на Русия е отнела лицензите за банкова дейност на 2464 банки в Русия.
Тя и в моментга тази идея е сред шампионите по ирония.
Pyramid, докато вечерях по някаква незнайна причина се бях замислил точно за твоя пост и мислите ми отлетяха в една особена конструкция.
Обединени десни сили - кандидат Плевнелиев.
Представи си, че т.н. леви се разберат за единен кандидат и направят глупостта, че този кандидат се нарича Георги Първанов. Да примем дори, че се запънат и по някаква необяснима причина успеят да убедят и Конст. съд, че тази кандидатура е допустима. Аз съм категоричен, че това е невъзможна кандидатура и не е необходимо дори да се търсят странични аргументи за това. Достатъчно е, че Конституцията го забранява в чл. 95., но това е мое субективно виждане и не съм силен по извъртяното тълкуване на законите.
Да си представим още, че (както се шушука) бойковците номинират за кандидат кака Хелън (Елена Поптодорова), посланик в САЩ. На този етап напълно съзнателно ще се въздържа да коментирам мотиви за мое приемане или неприемане на една подобна номинация. Симеон имаше една хубава приказка - когато му дойде времето.
Останалите кандидати - Волен, Жорж и сие.
Какъв, според теб, би бил резултатът от един подобен избор ?
Напира вулкан от мисли, идеи и емоции. Какво да кажа, какво да премълча?!! Да си призная ... и аз не знам.
Снощи Плевнелиев беше на гости на Б. Василев в Панорама. Нямаше я онази трагикомична физиономия на голям човек и военначалник, която се беше научил да си слага при официални събития. Снощи на лицето му грееше една странна усмивчица, ала Мона Лиза. Много интересно преживяване! А отказът му да отговори за отношението си към номинацията от ДСБ беше уникален. Той, видите ли, бил равноотдалечен от всички политически партии и ще обяви становището си в края на юни.
....
преди малко го изслушах на видео. Симпатяга )))
Щял да каже в края на юни, щото дотогава имало по-важна работа за един президент - пенси...социалната, съдебната, здравната ... все реформи, чакащи на президентските плещи... Туй добре, но ако не приключат дотогава тез реформи При този декларативен тон, обаче, съм спокойна за случването им
На Радан Кънев работата е малко подобна )
След като АБВ напусна вкупом с партийците си в управлението, за ДСБ остава горещия картоф - кога си в опозиция и кога не си.
Отместване на погледа, а и подаване на ръка към ГЕРБ. Хем са лоши, ама хем чрез тях се идентифицира...
Мисля, затова беше и моменталното дистанциране в официален отговор от президентсвото.
За ГЕРБ, мисля че искат по-силна кандидатура...Дали ще има външен натиск и дали Борисов ще му се поддаде е друг въпрос.
Коментар