If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, така е.
Свобода не се получава, тя се извоюва и заслужава.
Подарената свобода, не прави роба свободен и той пак си иска робството и господаря (независимо КОЙ).
правилно е схванал ситуацията Дякона.
ако ни бяха асвабадили американците сега те щяха да са врага, нали?
или пак русия/)) защото не ни е асвабадила
Да, така е.
Свобода не се получава, тя се извоюва и заслужава.
Подарената свобода, не прави роба свободен и той пак си иска робството и господаря (независимо КОЙ).
"Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”
„Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му”, Захари Стояновъ, ПЛОВДИВЪ, 1883, глава 11 „Трябват пари”, стр. 97
правилно е схванал ситуацията Дякона.
ако ни бяха асвабадили американците сега те щяха да са врага, нали?
или пак русия/)) защото не ни е асвабадила
Централната банка на Русия отне лиценза на московската Първа чешко-руска банка, станала известна с кредитите си за "Националния фронт", предаде РБК.
Руската централна банка мотивира решението си с липсата на обезпечаване на кредитите. След поискана от страна на регулатора независима оценка за рисковите кредити се оказва, че банката вече не разполага с капитал. От централната банка обясняват, че ръководството на кредитната институция не е предприело необходимите стъпки за нормализиране на работата.
ПЧРБ е част от системат за гарантиране на влоговете. По размер на активите банката заема 126-то място в Русия.
РБК пише, че още на 24 март ПЧРБ е била изключена от системата за електронни плащания. В същия ден централната банка назначава временни синдици.
ПЧРБ отпусна заем на френската крайнодясна формация "Национален фронт" на Марин льо Пен. В края на 2014 г.партията се споразумява с банката за кредит в размер на €9 млн, а по-късно Льо Пен обяснява, че френските банки отказват да отпуснат заем на формацията.
Никъде не пише че "Левски е отявлен противник на Русия. Аз чета историците, а не предубедени писачи.
София. Фразата „Който ни освободи, той ще ни пороби“ не съществува в документалното наследство на Апостола и може по-скоро да се числи за мистификация. Това каза в дневния блок „Добър ден, София“ Радио „Фокус“ историкът проф. Пламен Павлов. Той коментира, че би било редно сътрудниците на президента да са по-прецизни при подготовката на словата на държавния глава. Историкът подчерта, че във вижданията на Апостола ясно личи линията на суверенитет на българското национално движение, на независимост от външни фактори. „Тази подчертана линия на отстояване на българската независимост даже не е толкова срещу Русия, а по-скоро срещу Сърбия.
Историята е политика, обърната към миналото. Сега е време да се плюе Русия. Мой близък историк ( чужбина) казва: ако не пишеш против праволавието, против Китай ,Русия - няма да те публикуват. Загиваш...
"Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”
„Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му”, Захари Стояновъ, ПЛОВДИВЪ, 1883, глава 11 „Трябват пари”, стр. 97
Никъде не пише че "Левски е отявлен противник на Русия. Аз чета историците, а не предубедени писачи.
София. Фразата „Който ни освободи, той ще ни пороби“ не съществува в документалното наследство на Апостола и може по-скоро да се числи за мистификация. Това каза в дневния блок „Добър ден, София“ Радио „Фокус“ историкът проф. Пламен Павлов. Той коментира, че би било редно сътрудниците на президента да са по-прецизни при подготовката на словата на държавния глава. Историкът подчерта, че във вижданията на Апостола ясно личи линията на суверенитет на българското национално движение, на независимост от външни фактори. „Тази подчертана линия на отстояване на българската независимост даже не е толкова срещу Русия, а по-скоро срещу Сърбия.
Да, мнението на водещ по телевизия Скат определено е меродавно когато става дума за Русия
ще ми блокира компа от излизащи материали по търсачките, правете си ги сами тези търсения...
Ми не знам - аз съм завършил много след това. Но от познанството ми с хора завършили преди това смятам че там нещата са разделени на две - или доста ерудирани хора или тотално неграмотни за всичко извън алгебра за 4 ти клас.
То до 89 се е учило и че дружбата със СССР е като въздуха и водата за България.
От всичко, което учихме до 89-та единствено в математиката, май не беше намесена капеSS.
Но пък то си беше, като лема, че 1 съветско джудже, винаги е повече от 1 американско.
Коментар