IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
    Друзя, а вие поклонихте ли се ниско-ниско на съветските тотеми?
    Ей, точно тая снимка търсих днес за Максчо... Страшните вълци с черните прашки...

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Така ,така и веднага атентат на летище Истанбул.Кой ли е поръчителят?
      Теория на конспирацията в действие. Не съм поклонник на конспирациите, нито им вярвам. Освен ако няма много солидни доказателства.

Коментар

• Друзя, а вие поклонихте ли се ниско-ниско на съветските тотеми?
        "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
          Ами да, точно така. Какво му е лошото - примери колкото щеш. Само айфон не ми трябва
          Нищо не му е лошо.

Ама кинтите имат пряка връзка с ЕС и НАТО.

Може да сме най-бедната държава в ЕС, но останалите от източния блок, дето не са в ЕС и НАТО са още по-бедни.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
            Колчооо - верно си сляп. Ти, аз и наборите като идем на мобилизация да не мислиш че там вече ще ни чакат по-новите набори на "червенасган" например? Как го виждаш мобилизиран? Чак ме досмеша
            Честно да ти кажа, не ща никой да ме чака ...
            В таков момент (на дай Боже) всичко опира до възпитание, самосъзнание и морал ...
            Ако предпочитат, да посрещат гости с гащи на глезените, тяхна воля ...
            Аз, не виждам така нещата.
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
              Съвременните войни не са като едновремешните.

В момента икономиките са така обвързани като свински черва.

Видя се колко време изтрая напрежението между Турция и Русия.

Едната страна губи туристи, износ на стоки, другата пък иска там да строи реактори, да прокарва потоци.

Съвременната война е за промиване на мозъци.

Не искам ЕС, не искам НАТО, не искам да работя, но искам да имам кинти, АйФон и западна кола.

Така ,така и веднага атентат на летище Истанбул.Кой ли е поръчителят?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Съвременните войни не са като едновремешните.

Не искам ЕС, не искам НАТО, не искам да работя, но искам да имам кинти, АйФон и западна кола.

Ами да, точно така. Какво му е лошото - примери колкото щеш. Само айфон не ми трябва

Коментар

• Съвременните войни не са като едновремешните.

В момента икономиките са така обвързани като свински черва.

Видя се колко време изтрая напрежението между Турция и Русия.

Едната страна губи туристи, износ на стоки, другата пък иска там да строи реактори, да прокарва потоци.

Съвременната война е за промиване на мозъци.

п.п. Забравих - искам и голяма армия, голяма пенсия, АЕЦ Белене, Южен поток и да сме руска губерния най-добре.
                  Last edited by mathematician; 05.07.2016, 16:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                    ами не съм съгласен и педя земя да заминава, където и да е ... през годините, достатъчно е заминала ... А е бранена с кръв от дедите ни...
                    И единствения начин, това да не се случи е да имаме СВОЯ армия ...
                    Колкото са ни възможностите... (парите.. и акълот ...)
                    Пък стане ли голямото АУ, - мобилизация..
                    А там, каквото сабя покаже ...
                    Колчооо - верно си сляп. Ти, аз и наборите като идем на мобилизация да не мислиш че там вече ще ни чакат по-новите набори на "червенасган" например? Как го виждаш мобилизиран? Чак ме досмеша

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Ами половината заминава към турция, другата половина, към сесесере.....това докато са приятели двамата султана, иначе, цялата отива губерния на който победи....и така няколко пъти, като отстъпващия от територията, винаги разорява местното население, и после обратно.
                      Игра ли сме го вече.... НЕ ЩЕМ!
                      ами не съм съгласен и педя земя да заминава, където и да е ... през годините, достатъчно е заминала ... А е бранена с кръв от дедите ни...
                      И единствения начин, това да не се случи е да имаме СВОЯ армия ...
                      Колкото са ни възможностите... (парите.. и акълот ...)
                      Пък стане ли голямото АУ, - мобилизация..
                      А там, каквото сабя покаже ...
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                        ......
                        Аз всеки път си питам... АКО ( по някаква причина - чисто хЕпотетично ), НАТО го НЯМА, България какво прави ???
                        Ами половината заминава към турция, другата половина, към сесесере.....това докато са приятели двамата султана, иначе, цялата отива губерния на който победи....и така няколко пъти, като отстъпващия от територията, винаги разорява местното население, и после обратно.
                        Игра ли сме го вече.... НЕ ЩЕМ!

Коментар

Ясно е, че няма да се разберем.

Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                          За мен тези войски са СВОИ, защото ТЕ ще ни защитават при евентуална агресия отвън.
                          За мен, НЕ СА, т.к. НЕ смятам НАТО за организация, която съществува с цел ЗАЩИТА. Напротив, смятам че НАТО е инструмент за АГРЕСИЯ и начин щатите да изкарват пари.
                          С нашата 20 000 армия, не бихме могли да го направим САМИ, срещу много по-силна, агресивна армия от диваци.
                          Помисли, ЗАЩО нашата армия е на тоя хал. Относно диваците, също имаме малки различия, които по-скоро се дължат на странични от колкото на обективни причини ...
                          Ако пък решим да мобилизираме 2 милиона български граждани (то не останаха толкова работоспособни), за да сме "силни, яки и непобедими", както и да закупим 1000-2000 изтребителчета и още 200-300 бомбардировача, 5-6000 танка и т.н., май ще трябва да молим ердогана да пусне бежанците насам, че нема да имаме толкова хора за армията.
                          сигурно е така ....
                          Е остава незначителният въпрос с финансирането, ....
                          това са технически детайли за студентите ...
                          Всъщност, знаеш ли, колко държави, членки на НАТО са нападнати в последните 50 години?
                          А колко извън НАТО?
                          .
                          ами сигурно има причина за това ...
                          Аз само бих доразвил въпроса - а колко държави са нападнати от НАТО и на какъв хал са след намесата ?
                          Дааа знам, че маркс сега ще почне да пее на струната за либия, ирак и сомалия
                          .. кратичко ти е списъчето ..
                          .. а други ще му отвърнат с грузия, украйна, молдова.
                          Да видим...
                          Грузия ? - нападна руска военна част и резонно, но недостатъчно изяде боя...
                          Украйна ? - интерено ми е, какво според теб се случва в Украйна ...
                          Молдова ? - интерено ми е, какво според теб се случва в Молдова ...
                          Е аз не искам БЪЛГАРИЯ да е в никоя от тези две групи! НАТО = сигурност.
                          И аз не искам.
                          Не искам и наши съграждани да воюват извън България..
                          Не искам и да сме в НАТО...
                          Аз всеки път си питам... АКО ( по някаква причина - чисто хЕпотетично ), НАТО го НЯМА, България какво прави ???

Коментар

• Преди Русия да почне подмолната война срещу Украйна - Източна Европа беше в НАТО почти на хартия. По някоя и друга база само за учение.

Отделно Украйна не знам да е искала да влиза в НАТО, Украйна искаше да не влиза в Евразийския съюз, а искаше да влиза в ЕС. Никой не е искал да разполага база на НАТО в Крим. Сега обаче украинците вече искат.

А в момента говорим за разполагане на има няма 4000 души из няколко държави.

Трябва да има паритет.

Коментар

• Ясно е, че няма да се разберем.
                              За мен тези войски са СВОИ, защото ТЕ ще ни защитават при евентуална агресия отвън.
                              С нашата 20 000 армия, не бихме могли да го направим САМИ, срещу много по-силна, агресивна армия от диваци.
                              Ако пък решим да мобилизираме 2 милиона български граждани (то не останаха толкова работоспособни), за да сме "силни, яки и непобедими", както и да закупим 1000-2000 изтребителчета и още 200-300 бомбардировача, 5-6000 танка и т.н., май ще трябва да молим ердогана да пусне бежанците насам, че нема да имаме толкова хора за армията.

Е остава незначителният въпрос с финансирането, но съм сигурен, че с корнелия, янаки, волен и гоце ще измислите нещо.

Всъщност, знаеш ли, колко държави, членки на НАТО са нападнати в последните 50 години?
                              А колко извън НАТО?

Дааа знам, че маркс сега ще почне да пее на струната за либия, ирак и сомалия, а други ще му отвърнат с грузия, украйна, молдова.

Е аз не искам БЪЛГАРИЯ да е в никоя от тези две групи! НАТО = сигурност.

Коментар

Би ли направил неангажиращо сравнение на силите (танкове, пехота, самолети, ракети...) струпани на наша територия (и изобщо на всички страни от НАТО, намиращи се в непосредствена близост до сесесере2) и тези на рушката федерация на нейна си територия разбира се?
                                нямам данни за това съотношение, но както правилно си отбелязал, рушняците движат СВОЯТА армия, по СВОЯ територия, докато тук говорим за щатски воиски в Европа ... събери 2+2 - не си глупав човек... ( само не ми излизай с ГЛУПОСТИТЕ за източния фланг и защитата на малките беззащитни държавици... - ОБИДНО е за събеседника..)
                                ... и то движат войниците си, като СЛЕДСТВИЕ ( отговарям на теб, щото все още те сметам за разумен човек, който може да дефинира причина и следствие.) на действията на щатите (би било наивно да не реагират..) .. ( подобно на плесника за Саакашвили и прибирането на Крим - СЛЕДСТВИЕ...)
                                Ако не ти се занимава, аз бих могъл да постна приблизителни данни.
                                ако имаш - дай да ге видим заедно ...
                                При съотношение на силите, поне 1 към 10 в полза на една от страните от двете страни на границата, коя изглежда по-заплашително според теб?
                                За НАТО ли говориш или за "държави", като прибалтийските ?
                                Още повече, че тази, която има това значително "небалансиращо" според собствените и интерпретации предимство, вече е доказала своята агресивност, окупирайки части от съседни на нея "православни, братски" държави.
                                Е то чисто математически, нема как Русия и литва да имат еднаква армия...
                                Относно агресията, ПАК ще повторя.
                                При реална възможност, черноморският флот на РФ да бъде изгонен от Крим и там да се организира база на НАТО, реакцията беше НЕИЗБЕЖНА ...
                                Времето на мълчане и клякане свърши ...
                                И длъжни ли са другите да се обезоръжат, да отворят границите си
                                че освен щатите, които всячески стопираха Европейские Сили, кой им пречи да имат армия ???
                                и да приветстват с хляб и сол
                                с ляп и сол се посреща секи, който е дошъл с мир...
                                отново "асвабадителите", които ги държаха половин век под комунистическото си робство и изтребиха елите на доста от тези държави?
                                Въпроси, въпроси....
                                тук, знаеш че имаме доооста различни виждания по въпроса и не виждам начин сега да ги изясним, но определено не споделям дефинициите ти... Което не те лишава от право на мнение, афкорс...
                                Last edited by Колчо Слепеца; 05.07.2016, 15:46.

Коментар

Working...
                                X