IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Непрочетено Днес, 19:25
    Pyramid
    Това съобщение беше изтрито от X_Y. Причина: Извън темата.
    Не точно. "Политика" включва както външна, международна, така и вътрешна и икономическа и всякаква такава. Толерирането на "хаирсъзми", ако не е в раздела "всякакви", аз се неща. /само вмятам/

Иначе, до Императорът:
    Разбира се, че един американски реактор на цената на два руски е много по-изгоден.
    ...за Устингхаус.
    Last edited by Pyramid; 05.07.2016, 22:36.

Коментар

• Аз си спомням за два други проекта от големия шлем - Бургас-Александропулис и Южен Поток - където имаше огромен натиск за започването им.

Ама не съм чул някой да мрънка срещу това.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        И въпросът не е кой е виновен, а натискът, упражнен от Килърито - чиста проба арогантна намеса във вътрешните ни работи, както и дупедавството на нашите "йесмен". А дали проектът е бил икономически изгоден - не сме ти и аз хората, които са компетентни да го кажат.
        А натиск за започването му?

Имало ли е или не?

Коментар

• Наскоро руска медия съобщи, че в Русия е образувано наказателно дело срещу местен съдия, който е заподозрян за умишлено причиняване на тежка телесна повреда и нанасяне на побой, извършени по хулигански подбуди. Според версия на следствието в Русия заподозреният съдия, намирайки се в алкохолно опиянение, от хулигански подбуди умишлено причинил тежка телесна повреда на 60-годишна жена, а после пак от хулигански подбуди нанесъл побой на 32-годишния син на пострадалата жена.

http://chuvashia.sledcom.ru/news/item/1051599/
          Last edited by Ivan2015; 05.07.2016, 22:04.

Коментар

• Х_У аз ако бях на твое място, да съм го заебал форума и да отварям нова бира.
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Donald J. Trump

Коментар

• Ей света се побърка
                http://www.blitz.bg/news/article/425881
                Германски фирми, на чиито фирми повлияли санкциите на Запада против Москва или руското продуктово ембарго в отговор, намират начини успешно да правят бизнес с руски компании, пише вестник Die Welt. Вместо да експортират стоки в тази гигантска страна, германци купуват там предприятия, дори мнозина предприемачи стават руски граждани.
                Die Welt привежда пример с няколко германски компании, съумели да заобиколят санкциите или подготвящи се да го направят – в частност производителя на селскостопанска техника Claas. Сега продукцията на компанията има право на държавна субсидия.

Много други немски фирми също работят над специални инвестиционни договори, по които в замяна на инвестициите и дългосрочното присъствие в страната им предоставят данъчни отстъпки и възможност да участват в държавни търгове.

По аналогичен начин иска да върне своята продукция на руския пазар компанията Deutsche Milchkontor (DMK): до продуктовото ембарго тя продавала в Русия 20 хиляди тона сирене. Сега DMK осигурява многомилионни инвестиции в руската компания RichArt.

На фармацевтичната компания Bionorica, също пострадала от ембаргото, една четвърт от бизнеса също се пада на Русия. Собственикът на компанията Михаел Поп ор ганизира собствено производство във Воронеж от 2017 г. Bionorica влага в това производство 30 млн евро, пише Die Welt.

Да се влагат пари в Русия призовава и Щефан Дюр, основател на руско-германската компания „ЭкоНива", която за 15 г. на руския пазар постигнала сериозни успехи. „Ако някой иска да инвестира тук, трябва да го направи сега” – призовал Дюр, получил през 2014 г. руско гражданство.

Както пише изданието, мнозина може да се удивят на тази активност на западните инвеститори в Русия. Руският президент обаче прави много, за да дойдат отново на руския пазар. „И те се връщат” – отбелязва Die Welt.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  Ami в предния ми линк го има писмото казах ти че е на бг и инглиш- хайде специално за теб
                  http://bultimes.com/hilari-klintan-s...ene-dokumenti/

http://i0.wp.com/big5.bg/images/2016...0%B2%D0%B5.jpg
                  Вате, изобщо не разбираш за какво говоря.
                  Мълчанието ти в случая би било злато

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    с кой ще споря въобще не е твоя работа.

А колкото до писмото на български - ми дайте линк да прочета оригинала.
                    Нетваре разбира за какво говоря. Не някакъв текст, ами емайла, с хедърите.
                    Иначе ще си е поредната руска партенка.
                    Ami в предния ми линк го има писмото казах ти че е на бг и инглиш- хайде специално за теб

http://i0.wp.com/big5.bg/images/2016...0%B2%D0%B5.jpg

Коментар

• с кой ще споря въобще не е твоя работа.

А колкото до писмото на български - ми дайте линк да прочета оригинала.
                      Нетваре разбира за какво говоря. Не някакъв текст, ами емайла, с хедърите.
                      Иначе ще си е поредната руска партенка.
                      Last edited by X_Y; 05.07.2016, 21:29.

Коментар

Айде стига с тия евтини манипулации. Мейлът си е истински и е на английски. Пусни една търсачка и ще видиш английския.

И въпросът не е кой е виновен, а натискът, упражнен от Килърито - чиста проба арогантна намеса във вътрешните ни работи, както и дупедавството на нашите "йесмен". А дали проектът е бил икономически изгоден - не сме ти и аз хората, които са компетентни да го кажат.
                        Ето го:

„Скъпа г-жо секретар,

В момента съм в Атина, като част от вихрено посещение на Брюксел, Рим, Атина и Анкара. Исках да Ви уведомя, че преди известно време получих обаждане от българския външен министър Младенов, който ме уведоми, че България е обявила решението си да отмени ядрения проект Белене с Русия.

Това беше голяма тема при посещението Ви в София.

Според него Русия съдейства по въпроса. България ще вземе един реактор, който е готов и ще го прехвърли в централата в Козлодуй. „Уестингхаус” разговарят с българите относно проект в Козлодуй, където да се използва руския реактор.

С най-добри чувства,

Дик“

Още едно доказателство за държавната измяна, извършена от изродът бойкоборисов... шопарът цацаров се бие в гърдите, че ще бъде търсена съдебна отговорност за загубите на България по проектът Белене - да видим дали ще му стиска да изправи пред съда картофоглавият негодник.

Фараонов - дали проектът Белене бе неизгоден, след като руснаците предложиха да поемат и финансирането, освен строителството? А проектът Козлодуй 7 по-изгоден ли е - един реактор от Уестингхаус на цената на два руски?

И точно с Нетуеър не спори по тоя въпрос - просто нивата ви на компетенство са ви "ма-а-а-алко" различни.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                          Как така въпросът не е кой е виновен?
                          Не съм съгласен някой друг да казва какво да се прави, обаче карайте нещата по ред - КОЙ плати без да има какъвто и да било договор? КОЙ лъже че Белене ще изкара 200 млрд евро?
                          И ти може и да не си си правил труда да смяташ, но аз да!
                          Та ако Хилъри е виновна за спирането на Белене то едно голямо браво от мен.
                          Както казваш нашите йесмени не струват пукната пара, страхливи.утки са.

Браво ...
                          Ама и ти и тя служите на щатите ....
                          НалЕ!

Коментар

Айде стига с тия евтини манипулации. Мейлът си е истински и е на английски. Пусни една търсачка и ще видиш английския.

Как така въпросът не е кой е виновен?
                            Не съм съгласен някой друг да казва какво да се прави, обаче карайте нещата по ред - КОЙ плати без да има какъвто и да било договор? КОЙ лъже че Белене ще изкара 200 млрд евро?
                            И ти може и да не си си правил труда да смяташ, но аз да!
                            Та ако Хилъри е виновна за спирането на Белене то едно голямо браво от мен.
                            Както казваш нашите йесмени не струват пукната пара, страхливи.утки са.

Коментар

• А бе нещо клинтъновица го е закъсала
                              Хилари Клинтън засечена в конфликт на интереси по гръцкия дълг

Хилари Клинтън в качеството на държавен секретар е споделяла поверителна информация за финансова криза в Гърция, разкри телевизия „Фокс нюз.

Споделянето на информацията със странични лица е било от полза за зет й, който оглавява инвестиционен фонд и се е специализирал върху операции по гръцкия дълг.
                              През същата 2012 година зетят им Марк Мезвински под егидата на своя хедж фонд и в комбина с банката „Голдмън сакс“ основал на Каймановите острови мрежа от финансови компании с активи от 325 млн. долара. Тези компании са водили активна игра на фондовата борса, надявайки се на рядко покачване стойността на дълговите задължения на Гърция. С други думи, благодарение на данните на държавния секретар те са могли да изкупуват евтино държавни бонове, а после да ги продават скъпо

ах да и писмото
                              Има го на български и на английски- кеф ти риба, кеф ти рак

Коментар

• [QUOTE=kandid;1060006781]И? Ти кво прочете? Освен чисто информативно съдържание за един спрян проект нито податка за натиск (дори да е имало такъв)./QUOTE]

Следващия път когато постнеш нещо искам да е с печат и подпис от канцеларията. Иначе не вярвам

Коментар

Working...
                                X