IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.blitz.bg/sport/drugi/svet...ti_333762.html

    Коментар


    • На вниманието на Гиговчо. Ако разбере!

      http://big5.bg/akcenti/item/781-razm...m-stenata.html

      Коментар


      • Който не иска вариант на бг има и английски, ако той може да хване дикиш
        https://www.theguardian.com/sport/20...s.duncanmackay
        Lewis: 'Who cares I failed drug test?'


        Кой го интересува че пропаднах на теста за дрога???

        Оказва се че лъжата е държавна политика на една държава населена с убийци и крадци

        Коментар


        • А бре филчовци.ру .Русите искат да си продадат оръжието.Не ги интересуват арабели и др.Искат световна комуна.Извинявам се Върхушката на Русия го иска!

          Коментар


          • понеже се коментираше преди време допинга на руснаците погледнах за един черен каубой от миналото карл люис какво е положението

            Голяма афера с прикрити случаи на употреба на допинг урони сериозно престижа на американския спорт година преди летните олимпийски игри в Атина през 2004 г. Разкритията засягат над сто спортисти начело с носителя на девет олимпийски и осем световни титли в леката атлетика Карл Люис. В групата са състезатели, спечелили общо 19 олимпийски медала за САЩ.
            Съмнения, че американският олимпийски комитет (USOC) е укривал положителни допинг проби, имаше още преди година, но сега те се потвърдиха след показаните документи от доктор Уейд Иксъм, бивш директор на комитета в периода 1991 - 2000 г. Неговото изложение е с общ обем от 40 000 страници, 30 000 от които бяха предоставени на сп. „Спортс илюстейтед“ и други 10 000 - на вестник „Ориндж кънтри реджистър“, твърди SBN. Според публикациите в навечерието на олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Карл Люис е дал положителна проба за допинг и е бил дисквалифициран от USOC, но впоследствие е реабилитиран на базата на молба, в която атлетът твърди, че е приемал лекарства на билкова основа, без да знае точните съставки. В Сеул Люис спечели спринта на 100 м, след като победителят Бен Джонсън, поставил тогава нов световен рекорд от 9.79 сек, бе дисквалифициран за употреба на стероиди.
            Дисквалифицирането на Бен Джонсън в Сеул беше най-големият скандал в историята на олимпийските игри, но сега Люис също като британеца Линфорд Кристи е обект на обвинения в употреба на допинг, свързани с това състезание. Кристи, който замени бронзовия си медал със сребърен след положителния тест на Бен Джонсън, получи „облагата на съмнението“, след като в неговата проба бе намерен стимулантът псевдоефедрин. Карл Люис каза по този повод, че в онези години приемането на забранени стимуланти е било повсеместна практика, а механизмът за откриването им е бил доста по-несъвършен, отколкото действащия в момента. От своя страна Бен Джонсън поиска от Люис да върне златния си медал - нещо, което американецът отказва да направи.
            Впрочем цялата история в известен смисъл наподобява филм от тв канала „Дискавъри“, посветен на неразкрити факти от световната история. Треньорът на Бен Джонсън - Чарли Френсис, и неговият лекар Джейми Естафан твърдят, че техният състезател е вземал допинг още от 1981 г., включително анаболни стероиди, мъжкия хормон тестостерон и диуретици, използвани да замаскират другите вещества, плюс човешки хормони на растежа. Според тях това се правело напълно съзнателно, като една от причините са били успехите на атлетите от бившата ГДР на олимпиадата в Монреал през 1976 г. След като МОК е допуснал допингът да стане държавна политика в Източна Германия, защо и американците да не отвърнат по същия начин?
            В момента адвокатът на Бен Джонсън Морис Кроботек твърди, че ще повдигне обвинение в съда. Пред австралийския вестник „Сидни морнинг хералд“ той заяви: „Това е корупция. Бен винаги е бил убеден, че Луис приема допинг. Сега цял свят знае това. Карл трябва да върне медала, както и Линфорд Кристи. Навремето всичко бе покрито от официалните лица в олимпийския комитет на САЩ и едва сега излезе наяве. Бен не е единственият състезател с допинг, всички вземаха“, допълни юристът.
            Редица известни спортни ръководители са склонни да вярват, че политиката на американския олимпийски комитет на САЩ не се различава като цяло от тази на бившата ГДР. Например председателят на медицинската комисия на Международния олимпийски комитет и на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Арне Люнквист от Швеция е на мнение, че разкритите документи много точно се вписват в настоящата картина на допинг аферите в САЩ. Шведът добави, че очаква в най-кратки срокове лекоатлетическата федерация на САЩ да представи своя доклад по скандалния случай. Американската спринтьорка Авелин Ашфорд, спечелила олимпийска титла на 100 м през 1984 г. и втора през 1988, беше един от многото атлети, които поискаха преразглеждане на резултатите от тестовете. „Трябва всичко да се направи публично и USOC да оправи цялата бъркотия, казва Ашфорд. Преживявах много години с това, знаех какво става, но като състезател нищо не можах да направя.“ Други припомнят, че гюлетласкачът Си Джей Хънтър бе добил вид на подвижна реклама на анаболни стероиди, преди USOC да го накаже.
            Според наблюдателите настоящият скандал ще обрули имиджа на американския спорт, а рискът за намаляване на субсидиите и постъпленията по линия на спонсорите от корпоративния сектор е напълно реален. На първо време чиновниците от USOC се заеха с кризисна PR стратегия. Според официалното комюнике на централата изложението на Иксъм е откъслечно и не дава доказателства за целенасочено прикриване на употреба на допинг, а повечето позитивни резултати са от вещества, които могат да се намерят в аптеката без рецепта.



            Изглежда, за да не дразни съвсем американците, шефът на световната антидопингова агенция Ричард Паунд заяви в началото на скандала, че според него всеки спортист от Северна Америка е по-чист, отколкото един български щангист например. Както е известно, именно на олимпиадата в Сеул съставът на Иван Абаджиев бе изваден от игрите след двете положителни проби за допинг на Ангел Генчев и Митко Гръблев. Сега се оказва, че българските щангисти всъщност са били едни от многото случаи в борбата за медали с непозволени средства.

            Последното кърти мивки а??

            Коментар


            • Ivailo Ivanov
              Ivailo Ivanov SS 23 SPIDER всъщност е най - мощното оръжие, което някога сме притежавали и то е Р 400 Ока. Това са ракетни комплекси от клас ОТРК (оперативно тактически ракетни комплекси) и действително са могли да доставят спец боеприпаси на вражеска територия.Комплексите са експлоатирани с невероятен професионализъм от нашите ракетчици и винаги норматива е бил покриван с "отличен". Доста интересен факт е , че нашата южна съседка Турция до 1991 не знае, че Р400 Ока е експлоатирана от БНА. Те научават едва след наше официално становище за въоръжението на БА. По времето на военния министър Луджев, агенти на западни служби са допуснати до подземно съоръжение съхраняващо всички носители към Ока. Те заснемат с видео камера серийните номера на ракетите и този запис по късно играе решаваща роля при унищожаването на този уникален от техническа гледна точка ракетен комплекс.

              Фланкер вярно ли е това ???
              Коментар на статия от фейсбук

              Коментар


              • Вчера медия публикува статия, в която пише, че през юни 2016г. износът на суров петрол от Саудитска Арабия е достигнал 7 456 000 барела средно на ден, което според статията е най-високият износ на суров петрол от Саудитска Арабия за месец юни от 2012г. насам.

                http://oilprice.com/Energy/Crude-Oil...s-In-June.html

                Според данни на руското държавно предприятие "ЦДУ ТЕК" (на руски се пише съкратено "ЦДУ ТЭК") на 18 август 2016г. в Русия добивът на нефт и газов кондензат е намалял с 0,02 % спрямо 18 август 2015г.

                Изобщо не се учудвам от тези данни.
                Last edited by Ivan2015; 19.08.2016, 20:29.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                  Да се тревожа ли? Все ми е тая какво биха или не биха разпоредили.
                  Разглеждам предложението на мюфтията само като доказателство за всепоглъщащата кретения и примитивизъм, настанени по върховете на рф.
                  Разбирам да сме цъфнали и вързали, да сочим с пръст - и ние, и щатите - ама като гледам, у нас простотията не е по-малко, в щатите бият и като качество, и като количество та... Убягва ми поводът ти за ентусиазъм.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    И какво от това? Дори Путин не може да разпореди такова нещо. Напразно се тревожиш.
                    Да се тревожа ли? Все ми е тая какво биха или не биха разпоредили.
                    Разглеждам предложението на мюфтията само като доказателство за всепоглъщащата кретения и примитивизъм, настанени по върховете на рф.
                    Yeah

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                      Не разбирате ли, че предложилият обрязването дедо не седи кротко в някоя забутана землянка в тайгата, а е член на президентския съвет на кремълския сатрап ...
                      И какво от това? Дори Путин не може да разпореди такова нещо. Напразно се тревожиш.

                      Коментар


                      • XY мисля че трябва да те направят Главен редактор на инвестира.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Не разбирате ли, че предложилият обрязването дедо не седи кротко в някоя забутана землянка в тайгата, а е член на президентския съвет на кремълския сатрап ...
                          Yeah

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Ти сериозно ли мислиш, че това ще бъде допуснато в Русия? В голяма грешка си.

                            но руснаците трябва наистина да забранят тая работа в пределите на страната.
                            Last edited by X_Y; 19.08.2016, 16:26.
                            препоръка е

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                              През 19 век жените в Русия са били крепостни и дворянина е правил каквото си поиска с робините. Раждали са и са отглеждали по две дузини деца в схлупените си къщурки. В 21 век ще е същото, с единствената разлика, че ще са обрязани. Като при исляма, но в руслямска държава.
                              Ти сериозно ли мислиш, че това ще бъде допуснато в Русия? В голяма грешка си.
                              Last edited by X_Y; 19.08.2016, 16:27.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
                                Говорит Москва:

                                Всички жени да бъдат обрязани, призова руски мюфтия





                                Муфтий Северного Кавказа призвал обрезать всех женщин России

                                През 19 век жените в Русия са били крепостни и дворянина е правил каквото си поиска с робините. Раждали са и са отглеждали по две дузини деца в схлупените си къщурки. В 21 век ще е същото, с единствената разлика, че ще са обрязани. Като при исляма, но в руслямска държава.
                                Last edited by X_Y; 19.08.2016, 15:52.
                                Yeah

                                Коментар

                                Working...
                                X