IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
    Както казва Жириновски решенията с либералната зараза са три: Куршум-Немцов, Емиграция-Ходорковски, Затвор-Невални
    Хахахахаха, ей тука ме разсмя с това изказване на видния либерал на Рассея Жирик... За незнаещите, Жирик е основател и пожизнен председастел на ЛДПР (Либерально-демократическая партия России) - демек пръв либерал на царството...

    Какво е предвидил за себе си Жирик - въже?

    Коментар


    • Неотдавна медия публикува статия, в която пише, че през май 2016г. броят на чуждите граждани дошли на почивка и екскурзия в България се е увеличил с 11,8 % спрямо май 2015г.
      Изобщо не се изненадвам от тези данни.

      Коментар


      • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж общата сума на депозитите в български банки на домакинствата, НТООД и нефинансовите предприятия в края на юни 2016г. намаляла спрямо края на юни 2015г.. Истината обаче е съвсем друга. Според данни на БНБ общата сума на депозитите в български банки на домакинствата и НТООД в края на юни 2016г. е достигнала 43 327 000 000 лева и е нараснала с 6,8 % спрямо края на юни 2015г., а общата сума на депозитите в български банки на нефинансовите предприятия в края на юни 2016г. е достигнала 17 901 000 000 лева и е нараснала спрямо края на юни 2015г. с 12,9 %.

        http://bnb.bg/bnbweb/groups/public/d...ress_a1_bg.pdf
        Last edited by Ivan2015; 25.07.2016, 20:40.

        Коментар


        • За съжаление не оставиха Орешарски да работи. За 1 млрд какъв вой нанесох соростутките, помните ли. Къде са сега КрасивитеУмнитеРанобудните...

          Както казва Жириновски решенията с либералната зараза са три: Куршум-Немцов, Емиграция-Ходорковски, Затвор-Невални

          Коментар


          • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че от края на юли 2009г. до края на 2015г. държавният дълг на България уж се увеличавал само при правителства, които не били подкрепяни от БСП, а по време на управлението на правителството на Орешарски, което беше подкрепено от БСП уж държавният дълг не се увеличил. Истината обаче е, че според данни на Министерство на финансите, през периода от края на май 2013г. до края на юли 2014г., тоест по по време на управлението на правителството на Орешарски държавният дълг на България се е увеличил с около 2 487 044 000 евро. Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж през периодите от края на юли 2009г. до края на май 2013г. и от края на юли 2014г. до края на декември 2015г. държавният дълг на България се увеличил над 2 пъти спрямо нивото му в края на юли 2009г. Истината обаче е, че ако изключим увеличението на дълга по време на управлението на правителството на Орешарски, то през периодите от края на юли 2009г. до края на май 2013г. и от края на юли 2014г. до края на декември 2015г. държавният дълг на България се е увеличил общо по-малко от 2 пъти спрямо нивото му в края на юли 2009г.
            Някой ще обясни ли защо по време на управлението на правителството на Орешарски БНБ постави под специален надзор банката КТБ АД? Всички знаем какво се случи с тази банка по-късно.
            Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.


            http://www.minfin.bg/bg/statistics/1#2013
            http://www.minfin.bg/bg/statistics/1#2014
            Last edited by Ivan2015; 25.07.2016, 20:23.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
              Како, како ще ти изгорят картофите у тигана
              (како, щот ми се скараха да не ти викам лельо, че с ибила още в предгимназията )

              Та вземи се хвани за шлифера на дедо Боже, както казва бай Боко, и не се пущай от там! Ето ти и линка Брутен външен дълг на България, 2016 Ето ти и картинка, щот кат те гледам каква си червена шапчица ще вземеш да се объркаш в Планината После вземи ексела и си направи сама графиката, но не като картофите, дето ги прегори! И тогава и ти ще си част от нашата манипулация, мани мани!

              Ексел таблиза на Бг
              Човече, како, лельо, стринке, комунистке ще ползваш в близкото ти "елитно" обкръжение. Тук, държа да се обръщаш с уважение, защото нямам спомен да съм си пила кафето с теб. Ясно?

              За една Държава и Управлението й, икономическият покател, който показва реално какво се случва е Държавният Дълг.
              Ползването на цяла кошница има други цели - да се размие кюпа на държавната отговорност.

              Гражданите ги интересува, дългът който ТЕ плащат.
              Това е, пак Държавният дълг, не частният.
              Държавният - брутен, вклюващ вътрешни и външни дългове на Държавата.
              От управлението зависи как ще разпредели структурата на задълженията и от уменията му за добра финансова политика.
              Например, може да се спори дали Горанов трябваше да пласира пролетта на външния пазар новия заем от 2млрд. евро.

              Когато се пускат по масовите медии Анализи за Общ дълг - държавен и частен, нетен външен ... идеята е да не се разгледжа работата на Правителството.

              Това са данните за Брутния ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ, за упралението на Борисов и 2те му и 3/4 правителства

              2009 - 5108.7 млн.евро
              2015 - 11773.9 млн.евро


              http://www.nsi.bg/bg/content/11476/брутен-държавен-дълг

              НАД 2 пъти увеличение!
              Last edited by съни(тя); 25.07.2016, 20:19.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Ето как започна:................
                .
                Ей пак се измъкваш като мокра връв. Така и не ми отговори на въпроса Как така държавния дълг при Станишев намалява, а при Борисов се увеличава и то много?

                Абе що не си признаеш, че този път се изложи, като публикува първото ти попаднало нещо, само защото ти пасваше на разбиранията? Човешко е, на всеки се случва да сгреши... Не боли да си признаеш.

                P.S. И не се опитвай да избуташ коментарите за твоя позор чрез постване на чаршафи. Тая игра я знаем
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  Ама Съни, аз очаквам видния експерт по всичко да ми отговори .... Благодаря за разясненията, за мен са полезни, но искам парижанина да ми ги обясни тия работи. Погледни назад да видиш как започна всичко.
                  Ето как започна:

                  Петър Алексиев: РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ 1870-2012
                  https://palexiev.wordpress.com/2014/...0-2012-%D0%B3/

                  Публикуваните данни на Световната банка и Ал. Аваков за брутния вътрешен продукт на човек от населението за страните в света (в хиляди текущи международни долари годишно), изчислен съобразно покупателната способност (БВП-СПС), дават възможност за сравнение на икономическото развитие на България и съседните Румъния, Гърция и Турция за период над 100 години:



                  Данните показват, че за периода 1870 – 2012 година:
                  • Тенденцията на развитие е характерна за всички страни в Европа;
                  • България, както и Румъния, изостава в периода на строителство на социализма след 1950 г. от Унгария и особено от Гърция;
                  • БВП на България и Румъния е най-малък в страните от днешния ЕС през целия над 100 годишен период и
                  • Развитието на България е най-голямо след 1997 г. (след икономическата криза при правителството на БСП и Жан Виденов)
                  За периода 1998 – 2012 г. има значително приближаване на българския БВП (СПС) до средния за Европейския съюз: от 27% (1998) до 47% (2012).

                  Това се дължи на по-високия ръст на БВП у нас: около 6% средно при 3% средно в ЕС. Забелязва се, че при правителствата на Луканов 1989 – 1992 и Виденов 1996 – 1997 г. има голям спад на БВП-СПС. Отрицателен е показателят за БВП и през последната година от управлението на т.н. „тройна коалиция” 2008-2009 г. (по данни на Световната банка). Това е резултат и от правителствената политика за преразпределение и неефективни разходи (характерна за т.н. популистка пазарна – всъщност квазисоциалистическа икономика) и е основна причина ножицата между икономиката на България и други европейски страни като Дания, например, да се разтваря.



                  Отговорът на въпроса: Защо изостава икономиката на България след 1950 г. спрямо тези на Дания и Гърция (а данните и за другите европейски страни потвърждават тази тенденция) и през 80-те и 90-те години на ХХ век може сам да намери (ако иска, разбира се) всеки обективно разсъждаващ човек, т.е. – ако не е партийно обременен, недобросъвестен или неграмотен.



                  В книгата на Мартин Иванов Брутният вътрешен продукт на България 1870-1945 г. (изд. Сиела, 2012, ISBN 978-954-28-1198-5) се потвърждават тези тенденции на бедност за България до 1945 г. (стр. 87 и др.).

                  Показателят на бедност, характеризиращ социалното развитие и отчитащ степента на инфлация, лихвения процент на заемите, безработицата и промяната на брутния вътрешен продукт в България характеризира условията при управлението на различните правителства. Очевидно е увеличението на бедността при правителствата на БСП – на Жан Виденов (не е показано на графиката) и на Сергей Станишев, както и подобряването на условията при правителствата на СДС с Иван Костов, НДСВ със Симеон Сакскобургготски и ГЕРБ с Бойко Борисов:



                  Много характерно за управлението на правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев е увеличението на външния дълг:



                  И износът, и вносът на България бележат рязък спад по време на правителството на тройната коалиция 2006-2009 г.:



                  Много характерно за управлението през периода 2006-2009 г. е антиикономическото увеличаване на разходите за труд при едновременно намаляване на производителността на труда:



                  В началото на м.април 2013 г. в. Всеки ден обяви нелегално изнасяне на милиарди долари извън България. По данни на Dev Kar и Brian LeBlanc в Illicit Financial Flow from Developing Countries: 2002-2011 за четирите години от 2006 до 2009 година от България са изнесени 52% от общите парични потоци за 10-те години! Кога бизнесът насочва инвестиции към по-развитите страни? Отговорът се намира във всеки учебник по икономика: Бизнесът търси устойчиви икономически и политически условия.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Този анализ е направен от Индъстри Уоч през пролетта и следва нова политкоректна линия за анализ на икономическите показатели за облъчване на масите.
                    Принципно, не са лъжа, но се ползват за манипулация.
                    Търси се внушение сред масовия "зрител", че Дългът намалява.
                    Анализът не разглежда детайлно секторите, вписани под "други" в дела на частния външен дълг и редица други показатели и зависимости...
                    За масовите медии би имал смисъл, ако се разглежда и Увеличаването на Държавния дълг. За последното, напоследък, дори икономическия "Дневник" няма статии.

                    Аналогията, която може да се направи е с Увеличението на депозитите и налагания извод, че това е фактор на забогатяващо население.
                    Но се пропуска, че основната причина е намаляваща икономическа активност.
                    Ама Съни, аз очаквам видния експерт по всичко да ми отговори .... Благодаря за разясненията, за мен са полезни, но искам парижанина да ми ги обясни тия работи. Погледни назад да видиш как започна всичко.
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      ....
                      Така и не ми отговори какво общо има частния дълг с правителството. Сигурно нямаш капацитет да ми отговориш. Ето тук можеш да почерпиш малко знания http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/0..._na_bulgariia/ от любимия вестник. Както виждаш нещата са сложни и не са лъжица за твоята уста. Не е толкова просто, колкото си мислиш ....
                      .....
                      Този анализ е направен от Индъстри Уоч през пролетта и следва нова политкоректна линия за анализ на икономическите показатели за облъчване на масите.
                      Принципно, не са лъжа, но се ползват за манипулация.
                      Търси се внушение сред масовия "зрител", че Дългът намалява.
                      Анализът не разглежда детайлно секторите, вписани под "други" в дела на частния външен дълг и редица други показатели и зависимости...
                      За масовите медии би имал смисъл, ако се разглежда и Увеличаването на Държавния дълг. За последното, напоследък, дори икономическия "Дневник" няма статии.

                      Аналогията, която може да се направи е с Увеличението на депозитите и налагания извод, че това е фактор на забогатяващо население.
                      Но се пропуска, че основната причина е намаляваща икономическа активност.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        А какво общо има което и да е правителство с ЧАСТНИЯ ДЪЛГ? И как ще коментираш графиката на ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ, откъдето се вижда, че именно сегашното правителство го увеличи ДВА ПЪТИ ?!?
                        Най-краткият отговор на въпросите ти е

                        Кадърните правителства намаляват държавния дълг и увеличават частния(с добра политика),
                        а некадърните - намаляват частния дълг(намаляват чужденстранните инвестиции) и увеличават държавния.

                        Вярна е констатацията, че правителствата на Борисов от 2009 до 2015 увеличи НАД 2 пъти Държавния дълг.
                        Мислех, че Дянков е зле, но заместникът му тогава, днес показа, че може и по-зле.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron
                          Графиката не е за "Външният дълг", а за "Показателят на бедност"
                          Ей, много си хлъзгав като те сбарат натясно Никой не ти говори за графиката на бедността. Говоря за графиката на дълга, която пусна по-рано днес, и която е от същия източник. Аз само констатирах това. Не се опитвай да се измъкнеш

                          Така и не ми отговори какво общо има частния дълг с правителството. Сигурно нямаш капацитет да ми отговориш. Ето тук можеш да почерпиш малко знания http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/0..._na_bulgariia/ от любимия вестник. Както виждаш нещата са сложни и не са лъжица за твоята уста. Не е толкова просто, колкото си мислиш ....

                          Ама пусто колко е сладко да представиш нещата така че при Станишев се е увеличил дълга ... А ако просто сложиш думата "държавен" отпред и излиза, че при Станишев е намалял, при Орешарски се е качил, а при любимия ти ББ се е качил драстично

                          P.S. За да бъда честен, ще споделя, че намаляването на дълга при Станишев е следствие на благотворното влияние на Царя в коалицията.
                          Last edited by netware5; 25.07.2016, 18:29.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                            Все пак има логика : държавен + частен дълг! Сумата от двете дава оценка на икономическата обстановка в страната в зависимост от политическата!
                            Честният дълг е функция на икономическата активност!
                            ...и на платежоспособното търсене на честния сектор. Колкото по-платежоспособен е този сектор, за единица произведен продукт, е нормално да потребява по-малко дълг /т.к. "има пари"/. Когато "няма пари", взема дълг. Функция на същата тази платежоспособност и риска, свързан с нея, би трябвало да е лихвеният процент...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              Аха-а-а, сега разбрах откъде си изнамерил манипулативната графика за външния дълг. Така и не ми отговори на въпроса какво общо има което и да е правителство с частния външен дълг. А посоченият от теб източник е окончателно компрометиран - след като пуска такива евтини манипулации за външния дълг, не бих могъл да му вярвам и за останалите данни, които е публикувал. Формално сигурно всички са верни и взети от официални източници, но на практика за изготвени с една цел - да докажат авторовата теза. Колко елегантно само - вместо държавен външен дълг, слагаш държавен+частен външен дълг и хоп - графиката ти изглежда впечатляващо.
                              Все пак има логика : държавен + частен дълг! Сумата от двете дава оценка на икономическата обстановка в страната в зависимост от политическата!
                              Честният дълг е функция на икономическата активност!
                              Socialism -- You Make It, They Take It.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                ...........
                                Аха-а-а, сега разбрах откъде си изнамерил манипулативната графика за външния дълг. Така и не ми отговори на въпроса какво общо има което и да е правителство с частния външен дълг. А посоченият от теб източник е окончателно компрометиран - след като пуска такива евтини манипулации за външния дълг, не бих могъл да му вярвам и за останалите данни, които е публикувал. Формално сигурно всички са верни и взети от официални източници, но на практика за изготвени с една цел - да докажат авторовата теза. Колко елегантно само - вместо държавен външен дълг, слагаш държавен+частен външен дълг и хоп - графиката ти изглежда впечатляващо.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                                Коментар

                                Working...
                                X