IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Ангел Грънчаров:

    Слави Трифонов,
    Веднъж да съм почти съгласен.
    Слави Трифонов не е точно това, което приказва. Лично познавам няколко подобни случаи. Но,
    1.ще ида на референдума
    2.Ще гласувам по убеждение - доста от отговорите ми НЕ СА в желаното от Слави русло.
    3.Неморално е клейменето и бастисването на въпроси. Референдумът е висш израз на волята на гражданите и, което реши той-това е. С референдум може и конституция да се променя.
    4.и в този дух

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
      Терминът антисемитизъм е популяризиран през 19 век и значението на този термин е враждебно отношение към евреите. Този термин не означава враждебно отношение към други народи освен евреите, а означава само враждебно отношение към евреите.
      хА сега, де?
      Антисемитизмът само към евреи ли е?
      14 коментара Posted by Ruslan Trad на януари 10, 2009

      Това е може би един от термините, които всеки разбира погрешно. Като започнем с това, че не се знае кои са семити и кои не и свършим с фактът, че терминът е много погрешно създаден.

      За да се разбере какво е антисемитизъм, трябва да знаем кои все пак са семити. Според научните среди, в древността е имало няколко семитски племена: акадци, арамейци, евреи, финикийци,араби, аморити, сабейци, аксумити, набатейци, гасаниди и др. От тези народи, днес са останали едва няколко- евреи, араби, арамейци и етиопци.

      Понятието антисемитизъм се появява за първи път през 18 век, но достига своя апогей по време на Втората световна война. Тогава, заради престъпленията на нацистите спрямо евреите, се появява мнението, че антисемитизмът е злонамерено отношение единствено и изключително към евреи. Което всъщност е много грешно. Нека не забравяме кои са семити също- арамейци, араби, етиопци. В този ред на мисли, арабите също могат да претендират за значението на антисемитизъм.

      Злоупотреба с антисемитизма

      Мнозина използват този термин, като защита от критика или прикриване на действия. В много страни антисемитските изрази и лозунги са строго забранени – Австрия, Полша, Франция, Германия, Румъния. Холокостът е пряко свързан с антисемитизмът, като той също се използва за лични действия. Смятам, че не е редно да се използва смъртта на 6 милиона, за да може една държава да избива безнаказано.

      Както казва българският журналист Георги Ифандиев : „Нали знаете, че тези, които се опитват да кажат истината, ги наричат антисемити.“

      –-

      Някои връзки:

      Спаси ли България всичките си евреи? от Анжел Вагенщайн

      Отричането на Холокоста – престъпление?

      Коментар


      • Съвсем скоро и в Русия

        http://www.cnbc.com/2016/07/29/venez...rm-sector.html

        Коментар


        • Vladimir Karolev:

          "Алооооу, пенсиите...как е на Бузлуджа ве? Кифтета има ли? И кога ша ставаме едно цяло с Русията ве? Остарях в чакане
          „Когато след години НРБ стане едно цяло със Съветския съюз, тя не ще загуби нищо от своя суверенитет и независимост, ще бъде във всяко отношение суверен и пълноправен член на общото семейство на съветските социалистически републики”.
          http://desebg.com/index.php?option=c...article&id=735

          Коментар


          • Междусистемните споразумения и Трансбалканския газопровод

            "Газпром е безспорен монополен играч, който до този момент успешно осуети всички подкрепяни от ЕС и САЩ опити да се вкарат конкуренти при доставките и трасетата. Най-видимият успех на Русия в тази насока бе краха на проекта Набуко. Алтернативните доставки на газ към пазара на Централна и Източна Европа от Югоизточна Европа и обратно, включително и към Украйна, изобщо не бяха в плановете. До тази година.

            Бавно развиващи се събития през последните години доведоха до промяна в играта, след премахването на критични бариери пред пълната интеграция на газопреносните системи на Гърция, България, Румъния и Украйна. В разстояние само на няколко седмици през юни и юли т.г., респективните национални ТСО подписаха междусистемни споразумения, които разчистиха пътя за реверсивните потоци и виртуална търговия със стратегически кратко и дългосрочни последствия."
            http://bulgariaanalytica.org/2016/07...0%D0%B0%D0%BD/

            Коментар


            • Руска медия публикува данни, според които през юни 2016г. в Русия металургичното производство и производството на готови метални изделия е намаляло с 1 % спрямо юни 2015г., а през първото полугодие на 2016г. в Русия металургичното производство и производството на готови метални изделия е намаляло с 1,7 % спрямо първото полугодие на 2015г.
              Изобщо не се учудвам от тези данни.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                За това, някои НПО-тки го обвиняват в антисемитизъм.

                Отявлен критик на неолиберализма и американската олигархия.
                Повече в официалния му сайт:
                http://www.paulcraigroberts.org/
                Съни в портфейла от толерантност антисемитизма заема може би не най-важното място, но със сигурност НАЙ-ИСТЕРИЧНОТО. Ако Толерантността е теза, Нормалността е антитеза, единството и борбата на противоположностите ще ни даде синтеза...

                Портфейла на толерантността включва права на човека, сексуална, расова, междуетническа, конфесионална търпимост. Но всъщност толерантността институционализира, повдига на пиедестал тези противоречия и оттук нататък толерантността се използва, като:

                1. Средство за натиск-всеки е малко или много нетолерантен. В смисъл можеш да обвиниш всеки и по всяко време в нетолерантност... Трябват ти платени НПО-клакъори, СМИ и одобрението на Големия Брат

                2.Средство за нарушаване на закона- в името на толерантността трябва да търпим циганската престъпност, парада на пеерасите... Циганите бият полицаи, лекари, изнасилват стари хора, ограбват домове и градинки, не плащат ток и вода и никой не смее да им каже нищо... ЗАЩОТО Е НЕТОЛЕРАНТЕН! Пеерасите осиновяват деца, сключват брак и т.н.

                3. Инстутиционализираната Толерантност се използва за генериране на конфликти в обществото, например у нас циганския, междурелигиозния проблем са тлеещи огнища, които могат да бъдат раздухани във всеки един момент от ГолемияБрат...

                4. Толерантност срещу нормалност, резултата е духовна кастрация на обществото!

                Например аз искам да обвиня НГ в антисемитизъм, чрез неговия герой Тарас Булба. Как ли би звучал Тарас толерантен! Нима не е истина, че чифутите заработват на хорски пороци, на нездрав начин на живот-пиянство, разпуснатост... заработват на лихварство, дават кредити и на едните и другите за въоръжение, в случая и на ляхите

                Николай Гогол/Тарас Булба (7)
                https://chitanka.info/text/11118/7#textstart
                — Слушайте сега, панове! — продължи кошевоят. ............... Да се даде за отрезвяване на всеки казак по една чаша водка и по един хляб. Само че сигурно всички още са сити от снощното, защото, да си кажем правичката, всичките така се натъпкаха, че чудя се как някой не е пукнал нощес. А ето ви още една заповед: ако някой кръчмар чифутин продаде на казак поне едно шише пърцуца, ще му прикова, кучето недно, на самото чело свинско ухо и ще го обеся с главата надолу. Е, на работа сега, братя. На работа.
                .................................................. .................................................. ..............................
                — Че как си влязъл в града, па отгоре на това и парите си искал да получиш? — каза Булба. — И той ме заповяда ли да те обесят на място, като куче?
                — А, бога ми, искаше да ме обеси — отговори евреинът. — Слугите му ме хванаха и вече метнаха въжето на шията ми, но аз се помолих на пана, казах му, че ще почакам за дълга, колкото панът иска, и му обещах да му дам още назаем, щом ми помогне да си събера дълговете от другите рицари; защото пан хорунжий — правичката ви казвам, пане — няма нито една жълтица в джоба си. Макар че има и чифлици, и имения, и четири замъка, и земя чак до Шклов, но, както казах, пари няма никак. И сега, ако не бяха го въоръжили бреславските евреи, нямаше с какво да отиде на война. Той и в сейма не е отишъл по тази причина…

                Коментар


                • Ангел Грънчаров:

                  Слави Трифонов,
                  "Ти нас за дебили ли ни имаш та си мислиш че ти верваме? Конституционният съд го бил тикал към политиката. Айде де, тука кораб минава ли?!
                  Не Конституционният съд го тика в политиката, а ченгетата от ДС го тикат, разбира се. И му плащат щедро за услугата да обере гласовете на малоумните, дето се връзват на идиотските му приказки и изфърляния. Требе да си пълен идиот за да верваш на една дума на тоя лъжльо. Не усещате ли, че само лъже, той друго не прави освен да лъже - и да ви се подиграва? Прави се на "патриот", на "честен" се прави, уж се бил, видите ли, "борел" срещу не знам си кой, а той самият е по-голям мерзавец и лъжец от всичките политици взети заедно. Той, боклукът, щял бил да измете боклуците от политиката - ако му вярвате на една-единствена дума, това значи, че просто немате капчица акъл. Да не говорим пък за съвест, за усет или за чувство. Само пълен идиот може да верва на мошеници като тоя чалгашарски убостник, дето се мисли едва ли не за "народен трибун". Народен трибун, ама на дебилите.

                  Славчо Учиндолский ще повтори номера на Барековчето. И на Боко номера от по-рано ще повтори. И на Царо. И на Сидеровскаго. Сите тия убостници са все от едно тесто замесени, те всичките са все кукли на конци на мафията с руско-ченгесарски генезис, която такова майката на родината ни!

                  Не се фащайте на лъжите на чалгаджията Учиндолеца, щото ако се фанете на лъжите му, това е доказателство, че сте се дебилизирали невъзвратимо. Вие не усещате ли тая чалгаджийска мутра колко е нагла, как ви презира, как ви лъже, как ви смята за идиоти - и ако му се вържете на лъжите това ще значи, че наистина сте точно такива, че наистина сте пълни идиоти.

                  Ако чалгаджията Слави Учиндолский стане президент на България, избран от немислещата българска простотия, това ще означава, че тая страна няма никакво бъдеще! Представяте ли си как ще се изложим пред целия свят, за резил ще станем. То не че има некаква разлика между Боко и Слави, те са напълно еднакви де, ние хубаво се изложихме че избрахме Боко за премиер, остава сега да се посерем хептен като изберем чалгаджията Слави за президент!

                  Или ще кажете: нека да се оцапаме колкото можем де, нема да оставим работата наполовина, нека резилът ни да е пълен! Ами чупете си главите тогава! Изберете ли Учиндолеца за президент аз си вземам тояжката, торбичката и шапката и тръгвам пеша за някоя нормална страна: там да умра в първата канавка, не ща гробът ми да е тука..."
                  http://www.faktor.bg/novini/balgariy...ka-vecher.html

                  Коментар


                  • Доста хора отдавна са забелязали изключителната некомпетентност на Пол Крейг Робъртс по въпросите, по които в наши дни той пише и се изказва и някои се питат дали тази негова некомпетентност не се дължи на напредналата му възраст или има друга причина за това. Някои хора се питат дали Пол Крейг Робъртс не е болен от психичното заболяване параноя. Да ви напомня, че Пол Крейг Робъртс е поддръжник на теорията на конспирацията, а някои психиатри смятат, че поддръжниците на теорията на конспирацията са болни от психичното заболяване параноя. Да ви напомня, че за едно убийство през 2012г. в щата Кънектикът , Пол Крейг Робъртс е казал, че се съмнява дали е имало такова убийство, а един мой познат беше казал, че щом Пол Крейг Робъртс се съмнява в истинността на всеизвестен факт, то вероятно Пол Крейг Робъртс е болен от психичното заболяване параноя. Един мой познат казваше, че Пол Крейг Робъртс говори неистини и манипулира хората. Аз също смятам, че Пол Крейг Робъртс не казва истината.
                    Last edited by Ivan2015; 30.07.2016, 09:32.

                    Коментар


                    • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че за първото полугодие на 2016г. уж щяло да има излишък във федералния бюджет на Русия. Истината обаче е съвсем друга. Според данни на Министерството на финансите на Русия през първото полугодие на 2016г. няма излишък, а има дефицит и този дефицит е 1 413 230 277 000 руски рубли. Да ви напомня, че според оценка на Министерството на финансите на България за периода от началото на 2016г. до края на юли 2016г. се очаква много голям излишък на бюджета на България в размер на 3 267 000 000 лева
                      Икономиката на България сега, като цяло се развива много по-добре от икономиката на Русия и затова не се учудвам, че от началото на 2016г. до сега България има толкова голям бюджетен излишък, а същевременно за същия период Русия има дефицит във федералния бюджет.
                      Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат. Същият мой познат казваше, че ко мо не та та са уникални тъпанари и казваше, че ако те не бяха тъпанари нямаше да са ко мо не та.
                      Last edited by Ivan2015; 30.07.2016, 08:45.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                        Българска медия публикува статия, в която пише, че Министерството на финансите очаква бюджетният излишък на България за периода от началото на 2016г. до края на юли 2016г. да бъде около 3 267 000 000 лева.
                        Изобщо не се учудвам от тези данни.
                        хора, които не са НПО, нямат нужда да четат в една медия какво очаква МФ в края на Юли.
                        Защото знаят какво очаква МФ в края на Декември - Дефицит.
                        И за другата година - пак.
                        Хората, които не са НПО, гледат Закона за държавния бюджет на ...министър Горанов
                        Last edited by X_Y; 30.07.2016, 10:59.

                        Коментар


                        • Д-р Пол Крейг Робъртс е бил помощник-секретар на Министерството на финансите за икономическа политика по времето на Рейгън през 1981, съредактор на Wall Street Journal.
                          Пол Крейг Робъртс има държавна награда от Министерството на финансите за "изключителен принос за формулирането на икономическата политика на САЩ."

                          През 1987 г. френското правителство го приема в Легиона на честта за "подновяване на икономическата наука и политика след половин век на държавнен интервенционизъм"

                          Поддръжник на човешките права на населението на окупирана Палестина и остро критикува политиката на Израел и действията срещу палестинците.
                          Говори открито за Израелското лоби в американската политика.

                          За това, някои НПО-тки го обвиняват в антисемитизъм.

                          Отявлен критик на неолиберализма и американската олигархия.
                          Повече в официалния му сайт:
                          http://www.paulcraigroberts.org/

                          Коментар


                          • Оо .. Морки,

                            защо не спиш, ма разпоретино? Изборна ( президентска ) треска ли те тресе вече за още Идно 'жакузи

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                              Ти пък кога се записа за член в БСП че толкова дейно им следиш изявите у нета че и реклама им правиш в инвестора.
                              Това е някаква пародия вероятно, герберастите не са сигурни в силата на кандидата си ...и работят по всички фронтове
                              #AССАМБСП - ако ти се занимава, можеш да разбереш кой го пуска тоя ...хаш-таг с аС ) ...не е граматиката само ... )
                              Впрочем, Станишев пак им прави "мечешка услуга" с идеята... За кого (КОЙ) работи тоз човек
                              И 2013та писах пак тук, че гледайки рекламната кампания на БСП, видимо нямат желание ... да спечелят ...Ее, ГЕРБ си изигра, май, добре картите с кюстендилска или каква беше аферата Трябваше ..."Някой" да поеме "горещия картоф"

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Markoci, още ли не си се включил към почина #AССАМБСП като тези цоциалистки ?
                                https://www.facebook.com/tatiana.chr...1049019445215/
                                и
                                https://www.facebook.com/10000163318...c_location=ufi
                                Ти пък кога се записа за член в БСП че толкова дейно им следиш изявите у нета че и реклама им правиш в инвестора.
                                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X